angel tomov Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари На 2000 песос прилича на Христо Стоичков, без бакенбардите.
Двуцветко Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари преди 4 часа, домосед каза: Чили #вМоментаСъм Куиз: Едно от изобразените лица се е появявало и на венецуелска банкнота. Кое? Гледам никой не захапва, та да си кажа. Андрес Бельо, човек ерудит. Интересен факт, който сега виждам, че е бил за кратко учител на Симон Боливар. Има поне 7 други личности, които присъстват на банкноти на две различни държави. Някой друг да се пробва? 🙂 Иначе добре тема @домосед 4 1
Kosta Grudov Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари преди 16 минути , Двуцветко каза: Гледам никой не захапва, та да си кажа. Андрес Бельо, човек ерудит. Интересен факт, който сега виждам, че е бил за кратко учител на Симон Боливар. Има поне 7 други личности, които присъстват на банкноти на две различни държави. Някой друг да се пробва? 🙂 Иначе добре тема @домосед Със сигурност едната е кралица Елизабет.. Дали може би тя е единствената, на която ликът ѝ е на повече от 2 държави? 1
домосед Публикувано: 13 февруари Публикувано: 13 февруари преди 8 часа, Двуцветко каза: Някой друг да се пробва? Ще ги докараме до седем Първата, за която се сещам (разбирай: имам я) е Мария Кюри. Полша и Франция. Нов куиз: кой филм от 2024 гледах в самолета? Такъв, в който една от героините на Хелоуин се беше маскирала като Мария Кюри, заразена от лъчева болест. Имам го и Чърчил от Англия и Гибралтар (аз си ги броя за различни) Христофор Колумб се явява поне (!) в Италия и Испания Симон Боливар, съм сигурен, че се класира в групата. За Маркс, Енгелс и Ленин не съм сигурен. (следва) 5
Argentique Публикувано: 13 февруари Публикувано: 13 февруари преди 54 минути , домосед каза: Такъв, в който една от героините на Хелоуин се беше маскирала като Мария Кюри, заразена от лъчева болест. И аз го гледах скоро в самолета 🙂 Бийтълджус 2 1
neuromancer Публикувано: 19 февруари Публикувано: 19 февруари Леле, за две села хора собствена валута печатат. Ово е стандарт. 1 4
Hadzhitodorovi Публикувано: 19 февруари Публикувано: 19 февруари Не само това, ами се води и една от най-старите валути още в обращение 🙂
Zaro Публикувано: 24 февруари Публикувано: 24 февруари Не е банкнота, но е интересна. Монета от 5 лева, посветена на Съединението. 13
Фил Публикувано: 14 март Публикувано: 14 март На 12.04.2024 г. в 14:23, Capitan Morgan каза: Не снимах банкнотите в Ботствана, но пък стотинките ми харесаха с животните и си запазих от всички по една. Сега видях, че аз съм ги снимал ботсванските банкноти ( и не че са най-качествените снимки, които някога съм правил, ама кой знае за кое сафари сме бързали ) 10
Дани Магелани Публикувано: 25 март Публикувано: 25 март преди 13 минути , домосед каза: Да се открие разликата! Освен стойността няма много прилики.
neuromancer Публикувано: 25 март Публикувано: 25 март много са го разкрасили Чарлз, не си прилича с оригинала. Освен ако е портрет отпреди 40г и нещо ми изглеждат несиметрични очите 1 2
Граф Вронски Публикувано: 26 март Публикувано: 26 март Виждам 3 неща (изключвам лицевото разпознаване) : ° различното местоположение на инициалите на имената ( E R и CR , които дори графично са различни, не успявам да забележа II и III между буквите) ° подписът в горния ляв ъгъл ° доколкото виждам, мисля че короната между 5 и Bank of England е различна. Може би се следва логиката от монограмите на монарсите: при Елизабет II е короната на Св.Едуард, при Чарлз III е короната на Тюдорите. 4
домосед Публикувано: 15 април Публикувано: 15 април Бермуда спечели Банкнота на годината 2024 https://www.theibns.org/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=138&Itemid=51 10
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега