Гост Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Здравейте Днес стана ясно, че ще си имам гостенка за края на август, от което и плановете за Париж започнаха да стават реалност. И имам въпиюща нужда от помощ! Отказах се от колата. Синът ми ме погледна странно, като си оповестих идеята да шофирам до там Влакът – определено е опция, но не е по-евтин от самолет, както е и много рисков заради Кале, лятото мигрантите често го спират. Не че мога да предвидя всички рискове, разбира се. Остана ‚скучният‘ самолет, който е най-евтин като опция от всички останали. Оттук има много полети. Цените не са особено прекрасни, но не го коментирам. Август месец, Банк Холидей... И така, планът. Сутрешен полет от Хийтроу – с две опции за кацане: Орли и Шарл де Гол. Хотелът е букнат, Familia, лично препоръчан от Mary http://www.familiahotel.com/ Искам да си подарим едни два дни, от които артистичната ми – не просто на думи – приятелка да се разтопи... Въпросите: 1. Кое летище е по-удобно за достигане до хотела? Можем и Орли, и де Гол. 2. Споделете моля транспорт в детайли до хотела – и от Орли, и от Шарл де Гол. 3. Препоръчайте ми маршрут за два дни – много ще съм ви задължена! Идеята е да кацнем на летището в събота, 10 сутринта и да си хванем обратен полет в неделя около 21 часа. Ориентировъчно... Как да изпълним тези два дни и една вечер? Наистина искам да зарадвам много мой близък мой човек, която обожава арт-а. Не мисля да се катерим на Айфеловата кула, но други view points – да. Иска ми се разбира се да видя характерни нещица, но най-вече ви моля да ме потопите в атмосферата на града: слез там, завий насам, яж това, направи онова – като децата... вярвам сте ме разбрали И препоръки за храна, макар че във Франция където и да съм се хранила, никога не е било лошо. Нищо не знам за Париж. Била съм за два часа и щях да си изпусна влака за Лондон, като се заплеснах по сградите Не съм проучвала, защото много нахално ще разчитам на идеите ви. Благодаря! N.B. Специална молба! Моля, приятелите ми във Фейсбук да не коментират това пътуване случайно, защото е изненада! Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 П.П. Извинявам се, начините за предвижване са дадени в указателя Само точка 3, ако може..; Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 (редактирано) За кацане препоръчвам Орли. Влак ОрлиВал до Антони, от там РЕР Б и слизате директно на спирка Saint Michel Notre Damme. Струва 10 евро май и спасявате неприятни първи впечатления от Гар дю Нор (РЕР от Шарл де Гол). А и летището Орли го предпочитам, по-малко, по човешко, по-приятно ми е. Хотелът е на супер място. Съвсем близо до катедралата Нотр Дам де Пари, латинския квартал и фонтанът Сен Мишел. Супер изходна точка. За да спестите време препоръчвам единия ден да хванете лодка- bateau mouche по Сена, Можете да слезнете на всяка спирка и да хванете следващата. Така ще опаткате едно след друго и по ред на номерата Notre Damme и Ile de la Cité, Лувъра, градините Тюйлери, Сен Жермен де Пре, Площад Конкорд, Дома на Инвалидите и моста Александър 3, моста Алма (до българското посолство), ако сте фенки на Принцеса Даяна, Айфелувата кула и Трокадеро. По желание влизане в Лувъра или Musée d'Orsay, но не препоръчвам, че няма да имате време за нищо друго. Вечер мотане, пиене и вечеря из латинския квартал. Или около Le Marais, Rivoli и кметството (само пресичате Сена) та то Бастилията, което е доста оживено вечерно време. Ще видите и чудото на инженерството, но с липса на всякаква естетика, (да не казвам ГРОЗЕН) Център Помпиду. Внимавайте за tourist traps. Ден втори се запълва с ранен чек-аут, сутрешно разхождане по площад Етоал и Шанз-Елизе, обед на Монмартр и разходка из Сакре Кьор, РЕР Б за Антони, ОрлиВал и обратно на Лондон. За конкретно адреси да кажат хората, които имат опит. Аз в Париж обикновено ям в квартални ресторантчета, в които ходят парижани, а не туристи. Много по-добро качество, на много по-ниски цени, но там около вашия квартал все ще намерите нещо - ресторантите са стотици. Щом обожавате арта, прекарайте повече време на Монмартр и в Льо Маре. Жалко, че няма да успеете да посетите музеи, но пък някоя друга галерия ще успеете . Редактирано 17 март, 2016 от Kaloyan89 4 Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Моето предложение е Paris Museum Pass и от там да си изберете програмата. Включени са Musée du Louvre, Musée d'Orsay, Centre Georges Pompidou, Sainte Chapelle, Notre Dame, Musee de l'Orangerie, Arc de Triomphe и много други. Имате директен вход, няма да се бутате по опашки с останалите туристи. Когато съм била за кратко време в Париж, винаги съм вземала някаква такава карта, просто се спестява време. Опашките и разстоянията не са за подценяване. Аз лично бих посетила изброените по-горе за 2та дни, може би без Centre Georges Pompidou(не съм много фен на модерно изкуство), но това е и много интензивна програма http://en.parismuseumpass.com/rub-t-presentation-and-advantages-2.htm Когато става въпрос за изкуство и Париж, веднага се сещам за Montmartre, атмосферата е подобаваща, там е и църквата Sacre Coeur, гледката е уникална. Естествено има и неща ,които човек не иска да види, но това е част от големите градове и няма как да го променим. Трябва и разходка там да се включи. Има и други карти тип "Pass", но цените са им доста скъпички. Примерно Paris Pass за 2 дни е 129евро, но е включен транспорта. Въпреки това ми се струва много. https://www.parispass.com/paris-pass-prices.php?aid=25 1 Връзка към коментар
Zara Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Бих препоръчала да си направите закуска на тревата на пл. Де Вож в Маре, да се отбиете в книжарницата на Шекспир http://www.peika.bg/statia/Knizharnitsi_i_polovina_Shekspir_i_Ko_Parizh_l.a_i.76730.html, където ако си купите книга ще получите печат в нея и да разгледате музея на Роден. Това се осъществява за половин ден. 1 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 (редактирано) Рейни, понеже си мой човек , пускам един план-програма за обиколки на Париж, който писах невремето за една колежка (и приятелка). Вярно, 5-дневен е, но можеш да си го нагласиш по свой избор, време и възможности: Ден 1 – Големите Класики Метро линия 8 до спирка Ecole Militaire ; Вижте Ecole Militaire (Военното училище); Нагоре по Champs de Mars – по пътя може да се види Стената на мира (Mur de la paix) – до Айфеловата кула ; Айфеловата кула – евентуално качване но 1 -2 -3 етаж; Пресечете моста Pont d’Iéna до Esplanade de Trocadéro ; Трокадеро, музеите от двете страни; Или с метрото (линия 6), или пеша по avenue Kléber до Триумфалната Арка (l’Arc de Triomphe) ; Посещение на Триумфалната Арка – евентуално качване за панорамно разглеждане на Париж; Слезте по Шанз-Елизе (Champs-Elysées) до кръстовището с avenue Winston Churchill ; Надясно по avenue Winston Churchill до музеите Grand Palais и Petit Palais от двете страни на авенюто (красива вътрешна градина в Petit Palais, видима от централното фоайе) ; Върнете се на Шанз-Елизе и слезте надолу до Place de la Concorde ; Пресечете Place de la Concorde и влезте в градината Тюйлери (Jardin de Tuileries) ; Пресечете Тюйлери до Лувъра (централния двор с крилата Денон (Denon) и Ришельо (Richelieu), пирамидите, la Cour Carrée (Квадратният двор) – най-старата част на двореца) ; Пресечете rue du Louvre и вижте църквата Сен-Жермен-л`Оксероа (Saint-Germain l’Auxerrois) ; Продължете по rue de Rivoli до Кметството (l’Hôtel de Ville) ; Пресечете Сена по моста le Pont d’Arcole до катедралата Нотр-Дам; Посетете катедралата (евентуално кулите), отпред се намира le point Zéro, откъдето се измерват всички разстояния във Франция ; Разходете се в парка отстрани на кетедралата до площад Jean XXII, вижте шпила със статуята на Йожен Виоле-льо-Дюк (Eugène Viollet-le-Duc) (архитектът, реставрирал катедралата през XIX век ) с чертите на св. Тома – единствената статуя до шпила с гръб към Париж ; Върнете се по rue du Cloître Notre-Dame, минете покрай болницата Отел Дьо ’Hôpital Hôtel Dieu) – най-старата в Париж, до Съдебната Палата (Palais de Justice) и Сен-Шапел (la Sainte-Chapelle) ; Посещение на Sainte-Chapelle (красиви витражи) ; Връщане вкъщи/вечеря. Ден 2 – Монмартър, Операта, плас Вандом С метрото до станция Anvers ( линия 2) ; По rue de Steinkerque до базиликата Сакре-Кьор (basilique Sacré-Cœur); Изкачване по стълбите (или с въздушната линия) до базиликата, влезте вътре ; Завийте наляво по учицата на гърба на Сакре Кьор до Place de Tertres ; Слезте по rue Norvins и после по улицата надолу до лозята на Монмартър, вдясно се намира кабарето ‘Le Lapin agile’ ; Нагоре по rue de l’Abreuvoir и rue Girardon (някъде по пътя е памтникът на певицата Далида) ; Завийте по rue Lepicпродължете по нея. По пътя се намира Moulin de la Galette (кабарето от известната картина на Реноар) ; Следвайте rue Lepic до станцията на метрото Blanche (линия 2) ; Вземете метрото ( смяна с линия 3) до станцията Opéra ; Излезте през изхода водещ към Place de l’Opéra ; Посетете Операта Гарние (l’Opéra Garnier) - (входът, централното стълбище и залата с изрисувания от Марк Шагал таван са отворени за посещения, когато няма репетиции. Но се плаща – http://www.operadeparis.fr/L_Opera/Palais_Garnier/); Идете по rue de la Paix до Place Vendôme (с колоната със статуята на Наполеон, бижутерите и хотел Риц) ; От Place Vendôme хванете rue Saint-Honoré и я следвайте до rue Royale ; Наляво по rue Royale до църквата Еglise de la Madeleine ; Вижте l’église de la Madeleine, чиято архитектура наподобява древногръцки храм ; Връщане вкъщи/вечеря. Ден 3 – каналът Сен-Мартен, Бастилията, Маре Отидете с метро/РЕР до Gare du Nord ; Излезте през изхода Place Napoléon III и завийте наляво по rue la Fayette ; Следвайте rue la Fayette и после rue Louis Blanc до Quai de Valmy ; Слезте надолу по Quai de Valmy и се разходете покрай канала Сен-Мартен (canal Saint-Martin) и неговите шлюзове ; Следвайте Quai de Valmy докато се пресече с rue du Faubourg du Temple ; Завийте надясно по rue du Fb de Temple и я следвайте до Площада на Републиката (Place de la République) ; Вземете метрото на станция Place de la République до станция Place de la Bastille ; Вижте Place de la Bastille с колоната в средата; От Place de la Bastille тръгнете по rue Saint-Antoine и после по третата пряка вдясно до Плас де Вож (Place de Vosges) ; От Place de Vosges тръгнете по rue des Francs-Bourgeois до Musée Carnavalet (красива градина) ; Завийте по rue Pavée ; rue des Rosiers до rue Vieille de Temple ; Завийте надясно по rue Vieille de Temple и се върнете на rue des Francs-Bourgois ; Следвайте rue des Francs-Bourgeois до rue des Archives (на ъгъла се намира Националният Архив); Пресечете rue des Archives и продължете по rue Rambuteau до Центъра Жорж Помпиду - Бобура(Centre G. Pompidou) ; Пресечете place G. Pompidou до площада отзат с фонтаните ; Тръгнете по rue Saint-Merri, после по rue Aubry le Boucher, пресечете Bd de Sébastopolи идете до фонтана Fontaine de Innocents до търговския център Chatelet-Les-Halles ; Вижте църквата Сен-Йосташ (église St-Eustache) и Борсата (Bourse de Commerce) ; Връщане вкъщи/вечеря. Възможен втори вариант: От Place de la Bastille тръгнете по Bd Henri IV до Pont de Sully, пресечете Сено до остров Сен-Луи (l’ile St-Louis), eразходете се по остров Сен-Луи, пресечете рекатада стигнете до остров Сите (l’île de la Cité), пресечете остров Сите и идете до Chatelet през Пон Ньоф (Pont-Neuf). Ден 4 – Инвалидите, Сен-Жермен, Латинският квартал Вземете метро до станция Varenne (ако искате да посетите Музея на Роден) или Invalides (линия 8 ) Излезте към еспланадата на Инвалидите и моста Александър Трети (le Pont Alexandre III) ; Следвайте Сена – минава се покрай Външното министерство, Националното събрание (l’Assemblée Nationale), Музеят Орсе (Musée d’Orsay) ; Разходете се покрай реката до rue Bonaparte ; Завийте надясно по rue Bonaparte до булевард Сен-Жермен (Bd Saint-Germain) – вижте църквата и абатството Сен-Жермен-де-Пре (St-Germain-des Près) ; Продължете по rue Bonaparte до площад Сен-Сюлпис (Place St Sulpice) – фонтана и църквата; Тръгнете по rue St-Sulpice, после по rue de Tournon до Люксембургската градина (Jardin de Luxembourg) ; Вижте двореца Люксембург, Сената, фонтана на Медичите (Palais de Luxembourg, le Sénat, la fontaine Médicis) ; разходете се в градината ; Излезте през площад Едмон Ростан (place Edmond Rostand) и тръгнете по Bd Saint-Michel до площада на Сорбоната (Place de la Sorbonne) и църквата на Сорбоната, върнете се на булевард Сен-Мишел и идете до Пантеона по rue Cujas… или излезте от Люксембургската градина и идете до Пантеона по rue Soufflot ; Заобиколете Panthéon продължете по rue Clovis, после надясно по rue Descartes до rue Mouffetard ; Слезте по rue Mouffetard до църквата Сен Медар (St-Médard) ; Тръгнете по rue Pascal до Bd de Port Royal ; Връщане вкъщи/вечеря. Ден 5 – Лувърът, Пале Роаял, Монпарнас Отидете с метрото да станция Palais Royal – Musée du Louvre ; Преминете през станцията, за да стигнете до музея (помага малко за избягване на част от тълпата през главния вход); Посещение на Лувъра ; Излезте през Place du Carroussel и rue de Rivoli ; Пресечете площада и rue St-Honoré ; Вижте Комеди Франсез (la Comédie Française – театър за класически постановки) вдясно ; Идете в градината на Пале Роаял (Palais Royal) ; вижте колонадите и двуцветните колони на Даниел Бюрен в Cour d’Honneur ; Върнете се и пресечете Сена по Pont des Arts ; Тръгнете по rue Mazarine зад Institut de France (или продължете по quai de Conti по rue Dauphine) ; разходете се по малките улички; между rue St-André des Arts и Bd Saint-Germain, има един пасаж, където се намира кафенето « Le Procope » - исторически едно от първите парижки кафенета, посещавано от Волтер и други светли умове ; Пресечете Bd St-Germain и тръгнете по rue de Condé и после по rue Saint-Sulpice до площада Сен-Сюлпис; Минете по rue de Viaux Colombier (улицата на Стария Гълъбарник) до rue de Rennes ; Тръгнете по rue de Rennes до Монпарнас (Place de 18 juin ); Тръгнете по rue du Départ до кулата Монпарнас; вижте кулата и евентуално градината зад гарата (Jardin Atlantique); Тръгнете по avenue du Maine до пресечката с rue Daguerre, следвайте rue Daguerre до площад Denfert-Rochereau ; Връщане вкъщи/вечеря. Други възможни места за посещение: l’île aux Cygnes (Лебедовият остров), недалече от Айфеловата кула по средата на Сена, в края на който има 12-метрове реплика на Статуята на Свободата на Бартолди, паркът Монсо (parc Monceau), паркът Бют-Шомон (le parc de Buttes-Chaumont), гробището Пер-Лашез (cimetière de Père-Lachaise) (http://www.pere-lachaise.com) или покритите търговски пасажи (http://www.parisinconnu.com/passages) За хапване - препоръчала съм няколко места в пътеводителя за Париж (едното е недалеч от Лувъра), сега се сещам още за 3 бистра (с един и същ собственик) в Латинския квартал, около Одеон (предимството им е, че менютата им са и на английски, което улеснява неговорещите френски). Всичките са лично тествани: - Bergamote - http://www.bergamote.org/ - La Boussolle - http://www.la-boussole.com/ - la Bastide d'Opio - http://www.bistrot-opio.com/ Иначе едната вечер/обед може да си направите пикник с хляб, колбаси, сирене и вино в някой парк (повечето са отворени за пикник през лятото) или около канала Saint-Martin. Ще помисля и за още идеи... А, последно, ако искате хубава гледка към парижките покриви и сте в района около Операта, разходете се до универсалния магазин Printemps на bd Haussmann и там на покрива имат кафене (но и с част със свободен достъп), откъдето се открива добра гледка към Париж: 05122014-IMG_0025_R by Mira Donkova, on Flickr 05122014-IMG_0014_R by Mira Donkova, on Flickr Редактирано 17 март, 2016 от Роца 5 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Много благодаря на всички! Калояне, чудесни предложения! Точно такива инструкции ми трябват. Как се плащат лодките - на направление, на зона? Явно трябва да попрочета повече за транспорта... БраниВ, големият пас няма да го взема, много ми е скъп... Задължително ще прегледам другото предложение, обаче! За съжаление при малко време не могат да се видят големите обекти, но колкото толкова, Ще се опитам да направя баланс.. Благодарност! Зара, благодаря Роце, признавам, много ми е трудно да трансформирам 5 дневна програма в 2-дневна. Нямам си грам идея какво, как, къде. То да нагаждаш нещо изградено е много по-трудно за съвършен начинаещ в Париж, отколкото съставяне на нова програмка За всички останали съвети съм признателна! А пикник задължително ще си направим... Връзка към коментар
Mary Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Ще се изкажа и аз. И програма ще предложа. И за транспорта ще кажа. Само ми дай пас - артистичната приятелка, интересува ли се от изкуство и от кой вид по-точно? Храненето - бюджетно ли да бъде или? Повече ходене или повече транспорт? Физическа издръжливост? Ха-ха - ти си сега, а аз после. 2 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 За толкова време, Рейни мисля, че е редно да се отдадете на разходки, винопиене, мезене и отпускане сред Парижката атмосфера. 4 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Да затвърдя само някои от предложенията. За гледките - задължително Сакре Кьор (безплатна), внимавайте за африканците, които ще ви връзват лентички на ръцете. От платените - Триумфалната Арка си заслужава, чувал съм добри неща и за Монпарнас, но там не е от първо лице, ед.ч За храната, обезателно франзела, вино и сирене в парка при хубаво време, Роца няма как да пропусне да даде подобна препоръка Иначе как ще стане за два дни и музеи, и всичко, акъла ми не побира 5 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Усмихнахте ме И наистина благодаря! За два дни и музеи и всичко няма да стане - наясно съм и не го целя Разходки, винопиене, мезене и отпускане сред Парижката атмосфера - право в целта Но ми се искаше и нещо допълнително да имам предвид освен мотаене... Предвижване - не искам метро хич. Още повече и хотелът е централен. Основно пеша, но само пеша не става, така че и лодки, и автобуси ако може. Абе издръжливи сме... хаха... за скитане ли е, дума да няма! А и като има умора, цопване някъде за кратка почивка и готово. Пък там кафе ли не щеш, бистро с вино ли не щеш... Бюджетът за храна - няма да е щедър, че тази година се олях като за световно... Тоест, имам предвид никакви фамозни кръчми, а не че ще броя стотинките. Просто много вкусна храна - тя френската е такава всичката, задължително атмосфера... - останалото здраве и радост в очите на любим човек Артистичност - тя не само се интересува, но това й е професията. Продуцира постановки на театър и опера (в Пловдив), прави изложби, и още много неща. Ама не й е само професия, а артът й е в сърцето, ако ме разбирате какво искам да кажа. Ама не някаква надута... хаха... . Бе щом ми избра уникални пердета само от мъглявите ми описания какво искам - а аз съм отвратително претенциозна - и ми ги прати в Лондон, както и плитки с чесън и лук за задния двор и какво ли още не... И много искам да я зарадвам с тази изненада. Безкрайно близка ми е. Много ви благодаря! Връзка към коментар
Георги Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Предвижване - не искам метро хич. Още повече и хотелът е централен. Основно пеша, но само пеша не става, така че и лодки, и автобуси ако може. Абе колкото и да ходиш, а аз съм опъвал яко от Нотр Дам (близо до вашия хотел) до Триумфалната Арка и обратно, щете не щете метро ще има. Най-малкото до Монмартр, Сакре Кьор е най-удобният начин за транспорт, корабчетата не вървят навсякъде Разстоянията в Париж бих казал, че са по-големи от тези в Лондон, от Нотр Дам до арката са близо 6км. 2 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Абе колкото и да ходиш, а аз съм опъвал яко от Нотр Дам (близо до вашия хотел) до Триумфалната Арка и обратно, щете не щете метро ще има. Най-малкото до Монмартр, Сакре Кьор е най-удобният начин за транспорт, корабчетата не вървят навсякъде Разстоянията в Париж бих казал, че са по-големи от тези в Лондон, от Нотр Дам до арката са близо 6км. Спокойно могат да ползват автобуси. През лятото, още повече в почивни дни трафик - няма. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Спокойно могат да ползват автобуси. През лятото, още повече в почивни дни трафик - няма. ОК, само си казвам, автобусите дори без трафик няма как да са по-бързи и по-малко стресиращи Връзка към коментар
Mary Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 ОК, само си казвам, автобусите дори без трафик няма как да са по-бързи и по-малко стресиращи ОК са парижките автобуси - в тях основно се возят местни. Да, по-бавни са от метрото, но са вариант. Само трябва да се внимава за да не уцелят някой, който не пътува в събота и неделя. От личен опит го казвам - почаках преди години един автобус поне 15 минути преди да се усетя, че нещо не е наред. 1 Връзка към коментар
Параход Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Наистина няма как да избегнете метрото, поне до Монмартр. Иначе за мен програмата: островите, Маре, закуска на тревата в градините, Монтмартр със Сакре Кьор. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 (редактирано) Ееее.. ако няма начин, ще ползваме метро, разбира се! Просто като знам в един Лондон колко се губи, ако се напъха човек под земята, вместо да вземе някой автобус... Ама аз не познавам Париж изобщо, затова и питам Ако метрото е най-удобно, значи и метро Редактирано 17 март, 2016 от Гост Връзка към коментар
Параход Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 (редактирано) Какво да ти кажа... центърът на Лондон е малък в сравнение, доста по-малък и компактен Ние маахме гащи от Операта нагоре до Монмартр, защото също предпочитаме пешеходене пред метро - е, излезе ми джигерят. Надолу всеки път го слизахме пеша, но нагоре не повторих Редактирано 17 март, 2016 от Параход Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Какво да ти кажа... центърът на Лондон е малък в сравнение, доста по-малък и компактен Ние маахме гащи пеша от Операта пеша нагоре до Монмартр, защото също предпочитаме пешеходене пред метро - е, излезе ми джигерят. Надолу всеки път го слизахме пеша, но нагоре не повторих Хах.. разбирам Тогава никакви ограничения за транспорта. Само ако може - непременно лодки по Сена. Мра за тях... Връзка към коментар
Георги Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Положително съм го пускал и по други теми, ама едно много парижко клипче, с основен декор - метрото Връзка към коментар
Niceday Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Хах.. разбирам Тогава никакви ограничения за транспорта. Само ако може - непременно лодки по Сена. Мра за тях... И лодки! )) Като човек, на който 80% от приятелите са (прекрасно, но силно отвеяни) художници, бих ти препоръчала да имаш програма като за 5 дни Почти всичко може да отпадне, а добрият съпорт(Ти), трябва да е готов да откликне на артистичната душа на твореца Единственото сигурно в цялата работа е хотелът и Монмартр. Много е възможно тя да има някакви мечтани за посещение места, извън тези, за които ще стане дума тук. * лятото и есента имах подобно преживяване в Германия и Холандия с близък приятел художник – по пътя обратно горещо благодарих на всички богове, че бях разучила подробно обществения транспорт от всички видове Връзка към коментар
Bliss Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Рейни, Париж е огромен. След него Лондон ми се стори като сутрешното ми 10-минутно ходене до офиса. И картата много лъже. Гледаш и си мислиш, че няма нужда да взимаш метро за една спирка защото разстоянието е малко, но като тръгнеш да го ходиш... дълбоко съжаляваш за решението. А и с вашите 2 дни ще е загуба на време. Разходката си я направете на по-приятни места като градините или Монмартър. 2 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 (редактирано) И лодки! )) Като човек, на който 80% от приятелите са (прекрасно, но силно отвеяни) художници, бих ти препоръчала да имаш програма като за 5 дни Почти всичко може да отпадне, а добрият съпорт(Ти), трябва да е готов да откликне на артистичната душа на твореца Единственото сигурно в цялата работа е хотелът и Монмартр. Много е възможно тя да има някакви мечтани за посещение места, извън тези, за които ще стане дума тук. * лятото и есента имах подобно преживяване в Германия и Холандия с близък приятел художник – по пътя обратно горещо благодарих на всички богове, че бях разучила подробно обществения транспорт от всички видове С една тънка подробност - приятелката ми не е отвеяна и ги организира именно артистичните хора, ако ме разбираш, ама виждаш ли как правилно си разбрала защо искам да имам скрити аса в ръкава... хаха.. Точно мечтани може да има, да. Ама не искам да й казвам сега. Тя и ще се изпопритесни с тия билети, разходи, много скромна дама е... Ще й го сервирам предишната вечер Рейни, Париж е огромен. След него Лондон ми се стори като сутрешното ми 10-минутно ходене до офиса. И картата много лъже. Гледаш и си мислиш, че няма нужда да взимаш метро за една спирка защото разстоянието е малко, но като тръгнеш да го ходиш... дълбоко съжаляваш за решението. А и с вашите 2 дни ще е загуба на време. Разходката си я направете на по-приятни места като градините или Монмартър. И защото не искам да е загуба на време, питам наистина знаещите Два дни, два - кой ти ги дава. За някои ежедневие, за други мечта... Благодаря ти. Редактирано 17 март, 2016 от Гост Връзка към коментар
alienad Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 (редактирано) Ние също бяхме отседнали в хотел в Латинския квартал, преди две години и също беше август. Близо до хотела беше Пантеона - на мен ми хареса, въпреки, че тогава беше в ремонт, но вече е свършил. От Пантеона има хубава гледка в далечината към Айфеловата кула. Наблизо е и Люксембургската градина, ние я използвахме за почивка и любуване на красивите цветя край езерцата и радиоуправляемите лодки. Като се продължи пеш в посока Катедралата Нотр дам се минава край Сорбоната. Като стигнете до Нотр дам може да се вземе корабче за разходка по реката. В района на катедрата е много красиво лятото вечер. Всичко е осветено и има много улични музиканти, танцьори и всякакви други атракции. На следващия ден ние посетихме Лувъра и след това продължихме пеш към Триумфалната арка. Минава се през парка Тюйлери - починахме малко на столчетата край езерцата. В края на парка е музея с картините на Клод Моне с лилиите. Интересно са направени залите - сядаш в средата и съзерцаваш картините, които опасват овалната зала. След това се стига до площада с красивите фонтани и колони - малко почивка. Продължихме по Шанз елизе, на която зяпахме по витрините и стигнахме точно по залез до Триумфалната арка. Качихме се горе да се любуваме на залеза и на трите арки, които са на една линия - вижда се и модерната арката в Дефанс. Със снимки това описание можеш да видим в темата Франция-замъците по Лоара. Редактирано 17 март, 2016 от alienad 1 Връзка към коментар
Параход Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Рейни, препоръчвам ти като теоретична подготовка филма на Уди Алън "Полунощ в Париж" - вълшебен е! Ето и няколко смотани нощни снимки от Монмартър отгоре (прозорецът е на Сакре Кьор) 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега