Прескочи до съдържание

Кратки и бързи въпроси за Сицилия

Spqr

Препоръчани мнения

Влакчето в Рагуза Ибла чакаше на площада пред Дуомото доста дълго. Според мен от там тръгваше. Повече информация не разбрах, не ни е дошло на ум дори да го ползваме, но не е лошо като идея.

Ние се завърнахме от Сицилия, аз съм италианозависима и всичко ми хареса, но съпружието е със смесени чуства...Плажът на Лидо ди Ното ни спечели тотално, ще се върнем дори само заради това.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 9 часа, Яни каза:

Влакчето в Рагуза Ибла чакаше на площада пред Дуомото доста дълго. Според мен от там тръгваше. Повече информация не разбрах, не ни е дошло на ум дори да го ползваме, но не е лошо като идея.

Ние се завърнахме от Сицилия, аз съм италианозависима и всичко ми хареса, но съпружието е със смесени чуства...Плажът на Лидо ди Ното ни спечели тотално, ще се върнем дори само заради това.

Там, все едно си на Карибите, нали?

И на нас ни е любимо място. В “Трите каравели” похапнахте ли, вкусничко,вкусничко?

Връзка към коментар

Пропуснали сме това местенце, жалко.  Иначе бяхме позиционирани в Рипосто, апартамент от airbnb,  и основно вечеряхме там, препоръчвам едно местенце там, ако някой попадне по случайност,  Glass - енотека - https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g1483693-d10499292-Reviews-Glass-Riposto_Province_of_Catania_Sicily.html, намерихме я в трипа, страхотни неща и омайващо вино ни предложиха. 

Плажът на Лидо ди Ното определено си струва, да. 😊

Връзка към коментар

Може ли някой да препоръча място / град, село / по западното крайбрежие между Трапани и Сан Леоне / Агридженто за нощувка? Ако препоръчате и хотел / B&B на брега с хубава гледка, би било още по-добре.

Това пътуване ще наблегнем на север / Палермо, Сан Вито ло Капо, Зингаро, Трапани /, запад / Агридженто, Скала дей Туркей и евенуално Рагуза / Шикли, ако има време. Плануваме 1 цял ден на Егадските острови. На място ще решим с ферибот или целодневен тур. Идеята ми е след като се върнем след островите в Трапани, да разделим пътя към Агридженто.

Връзка към коментар
преди 1 час, lesy каза:

Може ли някой да препоръча място / град, село / по западното крайбрежие между Трапани и Сан Леоне / Агридженто за нощувка? Ако препоръчате и хотел / B&B на брега с хубава гледка, би било още по-добре.

Това пътуване ще наблегнем на север / Палермо, Сан Вито ло Капо, Зингаро, Трапани /, запад / Агридженто, Скала дей Туркей и евенуално Рагуза / Шикли, ако има време. Плануваме 1 цял ден на Егадските острови. На място ще решим с ферибот или целодневен тур. Идеята ми е след като се върнем след островите в Трапани, да разделим пътя към Агридженто.

С две ръце  http://www.corteolea.it/. Има го и в Букинг.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Върви криво това пътуване в момента, поредния проблем който ми се случи и не знам колко е голям е: Направих грешка и на магистралата Катания - Таормина, влязох от град Giarre, минах през лента/гише с надпис Telepass. На гишето се подаваше някъв билет, взех си го и на Таормина платих, каквото ми поиска машинката - 1евро. Попитах служителката дали е проблем, че съм минал през телепас гише на влизане, и тя супер сериозно каза ДА, трябва до две седмици да платя нещо в Катания, ама какво и къде не разбрах. И въобще имам ли проблем и трябва ли да търся къде, и какво да плащам?

Връзка към коментар

С рент-а-кар ли си? Не се притеснявай, ще ти ги дръпнат от картата, с която си резервирал колата след известно време. На човекът, който беше букнал нашия рент-а-кар, му бяха дръпнали 20 или 40 евро(не помня вече 40 лева или евро).

Не питай старило, а патило :-)

Връзка към коментар

Да, с такава кола съм. В случая по-притеснителното май е заложената такса, в договора на Goldcar, от 55евро за администриране на получена глоба.

P.S. Дали не е по-правилно този и предишният ми пост, както и отговорът на Eti* да бъдат преместени в бякоя от темите за рент-а-кар в Сицилия

Редактирано от КолЮ
Връзка към коментар

От 6 дни сме тук. 2 дни валя непрекъснато. Сменихме изцяло програмата. Вместо плаж, направихме екскурзия. Голяма част от забележителностите са на открито и естествено не успяхме да ги видим. Най-много съжалявам за Скала дей Турки, но беше невъзможно да излезем от колата. Запазвахме нощувки ден за ден според времето. Надявам се утре да се топнем за последно в море в Европа този сезон. 

• Шок 1
Връзка към коментар

Днес тръгвайки от Катания, мога да кажа, че времето вече е чудесно, вода нямаше. Вчета сутринта валя като из ведро, а след обяд беше време за плаж. Земетресението не го усетихме. За съжаление уцелихме някакъв циклон, който ни развали плановете. Синоптиците не можеха да дадат вярна прогноза и за 3 часа напред. Така, че май е въпрос на късмет...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Докато сме на тема за времето как е през първата половина на май? Става ли за плаж или все още е хладно? Чудим се дали да направим Дубай или една Сицилия, като не сме били и на двете места. Съображенията ми за Дубай са точно високите температури по това време, а за Сицилия ниските. 

Връзка към коментар

Морето ще е студено в Сицилия, но това е единственият минус в полза на Дубай. Двете места са съвсем различни. Пролетта е най-доброто време за посещение на Сицилия. Топло време, много цветно навсякъде, приятно е за разглеждане на градовете, както и за изкачване на Етна и Стромболи. Та глас за Сицилия.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Определено мислим да направим една десетдневна Сицилия в съчетание с плаж и обиколка с кола под наем. Ако не е в началото на май ще бъде в края на септември, когато гарантирано ще е приятно за плаж... има още време да се чешем по главите десет дни Дубай/ОАЕ или Сицилия в началото на май. Със сигурност ще направим една от дестинациите или двете през тази година...

Връзка към коментар

Ние точно такава десет дневна Сицилия в съчетание с плаж направихме първата половина на септември и беше перфектно. Ако сте зиморничави, водата през май няма да ви хареса.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте  🙂 Ето и моите бързи въпроси относно предстоящото ми пътуване до Катания:

Можете ли да препоръчате супермаркети и евтини места за хапване /заведения за бързо хранене или пекарни/ близо до Dimora Umberto или Primo suite? 

Ето адресите на местата за настаняване:  Via Umberto150 и Via Finocchiaro Aprile 35. 

Благодаря предварително...

Връзка към коментар

Около Виа Етнеа има места за хапване на крак на доста приятни цени, но вероятно има и близо до местата, които си посочил.

Голям супермаркет Simply има на Корсо Сицилия, близо до  Piazza Stesicoro

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Здравейте, 
Бих искала да помоля за препоръка за хотел в близост до летището в Катания, който да предлага трансфер от/до летището.
Пускам си въпроса в тази тема,(а не в моята си), тъй като предполагам, че ще достигне до повече хора.

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
На 22.10.2018 г. в 22:18, lesy каза:

Морето ще е студено в Сицилия, но това е единственият минус в полза на Дубай. Двете места са съвсем различни. Пролетта е най-доброто време за посещение на Сицилия. Топло време, много цветно навсякъде, приятно е за разглеждане на градовете, както и за изкачване на Етна и Стромболи. Та глас за Сицилия.

Още един глас за Сицилия . Винаги ще намерите с какво приятно забавление да уплътните тези дни а и да не ви стигнат .

( ПП. То за мен всичко е за предпочитане пред Дубай, ама това си е лично мнение :no:)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.