Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:

След последния ъпдейт нещо ми се е губи секцията с комуналните услуги в мобилното приложение на ПИБ.При вас излиза ли , ровя да не са я вкарали в подменютата  , но не  откривам.

Публикувано:
преди 12 минути , stanimir каза:

След последния ъпдейт нещо ми се е губи секцията с комуналните услуги в мобилното приложение на ПИБ.При вас излиза ли , ровя да не са я вкарали в подменютата  , но не  откривам.

Преди няколко часа днес ги имаше, но сега ги няма. В Услуги си беше. 

Предполагам заради по-късното обръботване на плащанията са я скрили временно секцията. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, bad kid каза:

Мда, реших и аз да се включа в разчистването на левчета на банкомат на ПИБ...не работи...

От теб не го очаквах 😄 или правиш някакви социални експерименти …

Аз съм готова и с останали евро от пътуванията през годината, и с левове от сурваки, и с храна, и с алкохол за 2-3 дни🤪 Навръх новогодишната нощ мисля да прекарам на площада с обещана 10-минутна заря  (много е, да видим) - пари не ми трябват 🙃

Иначе съпругът днес е ходил да си смени счупената от поне половин година лична карта и представям си как са му се зарадвали 😆

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
28 minutes ago, Mary said:

Преди няколко часа днес ги имаше, но сега ги няма. В Услуги си беше. 

Предполагам заради по-късното обръботване на плащанията са я скрили временно секцията. 

Да , това ще е причината.В момента повечето големи онлайн търговци , като Технополис , eMag и т.н. "затвориха".

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Иначе съпругът днес е ходил да си смени счупената от поне половин година лична карта и представям си как са му се зарадвали

Аз днес си взех паспорта, още преди да отвори имаше опашка от хора да си подновяват документите. Явно сега са се сетили, че догодина поскъпват.

• Харесвам 3
Публикувано:
В момента, neuromancer каза:

Аз днес си взех паспорта, още преди да отвори имаше опашка от хора да си подновяват документите. Явно сега са се сетили, че догодина поскъпват.

При нас в Русе не е имало никой да чака в паспортната служба и е минал без запазен час 🙂 Но да, заради поскъпването на таксата е.

Преди години случайно ми върнаха тази паричка и заедно с масовата двулевка ще си ги запазя двете

IMG_2021.jpeg.e04ff0c8a3cd380a51256473b24961ff.jpeg

IMG_2020.jpeg.3f5faa00a16743a47841d9dc5945928f.jpeg

Стартовият ми пакет монети, индивидуално събран, също е готов - лъснат върху алуминиево фолио с ябълков оцет и сода бикарбонат - блести, блести за новогодишните късмети 😃

IMG_2022.jpeg.c8a9bd81e25cb06504ce2380c6a6b556.jpeg

• Харесвам 9
Публикувано:

Любимата ми ОББ ме изненада. Цял ден си плащах само с карта и преди половин час в супермаркет в Порто се изложих. Даже изобщо не загрях защо два пъти ми отказва транзакцията. Уж щеше да е от утре вечер. И приложението не работи. Не че не съм си взела евро в брой ,но мразя да плащам така.😠

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Утре ще е голям цирк по хранителните вериги.

Според мен днес е било стълпотворението. Макар че точно днес не си показах носа от вкъщи, за вчера ми стигат преживяванията покрай закупената тиква на открит пазар и навалицата в Била за някои довършителни покупки. Колеги коментираха липсата на месо в месарски магазини 🙊 За утре оставям  едно предизвикателство с поке боул в моя импровизация, забавление с палачинки и тиквено производно за магеланската коледна тема 😅 

Да видим настроението докъде ще стигне 😉

• Харесвам 3
Публикувано:

Наште казаха, че обичайно основни хранителни продукти липсват след Нова година, ще видим. Революта работи, ако българските банки спрат обслужването.

Ще сме семейно и въобще не ме интересува какво ще работи около полунощ стига да работи следващия ден късно.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 часа, jorocontrola каза:

Пощенска са в тридневен преход… 😩😩😩

IMG_7130.jpeg

Отличници - дори наличност да не можеш да видиш.

Пощенска удариха тъпомера - освен онлайн/мобилното банкиране си спряха и One Wallet-a, като на практика за клиентите им с Android означава - никакви разплащания с телефон.

Пощенска, ЦКБ и Алианц затвориха по обяд.

ОББ и ТБИ пуснаха кепенци вечерта.

ПИБ, Булбанк и ДСК(!) все още работят.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 5 часа, adreno каза:

Отличници - дори наличност да не можеш да видиш.

Пощенска удариха тъпомера - освен онлайн/мобилното банкиране си спряха и One Wallet-a, като на практика за клиентите им с Android означава - никакви разплащания с телефон.

Пощенска, ЦКБ и Алианц затвориха по обяд.

ОББ и ТБИ пуснаха кепенци вечерта.

ПИБ, Булбанк и ДСК(!) все още работят.

Дали картите им не работят все още? Не ТБИ си работи. 
За онлайн банкирането си бяха обявили, че спира на 30.12 повечето. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 часа, blueriver каза:

Любимата ми ОББ ме изненада. Цял ден си плащах само с карта и преди половин час в супермаркет в Порто се изложих. Даже изобщо не загрях защо два пъти ми отказва транзакцията. Уж щеше да е от утре вечер. И приложението не работи. Не че не съм си взела евро в брой ,но мразя да плащам така.😠

Картата в лева или е или в евро? Взех спонтанно едни билети за Краков за 2-4 януари, но нямам достатъчно злоти и левове кеш нямам да обменя за повече за да плащам хотел и да изкарам цялото пътуване с кеш. Разчитах, че картата ми като е евро и ще плащам в чужбина не би трябвало да е засегната. Сега почвам да се чудя, дали да не се откажа от пътуването. 

Публикувано:
преди 8 часа, neuromancer каза:

Революта работи, ако българските банки спрат обслужването.

Ако БГ банките спрат, ще спрат и ПОСовете им и не е много ясно как ще платиш 😉

Иначе уж планират синхронно спиране за няколко часа около нова година, но да видим какво точно ще се получи…

• Харесвам 2
Публикувано:

Абе хора на години сте.Как може да се оставяте без някой лев в кеш , при положение, че от месеци се прогнозират възможни проблеми.Токът може да спре , всичко се случва.Богатите бункери си строят , айде да не е чак до там,  ама не бива и да се оставяме напълно неподготвени.

• Харесвам 7
Публикувано:

Уникредит работи - и карти, и мобилно приложение, и ПОС (все още).

А що се отнася до опита, какво ли не сме преживели....да не изброявам. 

Но кеш винаги имам от както преди години в Германия не ни приеха белгийска дебитна карта и се наложи да си оставя покупките, че нямах никакъв кеш. И преди 2 години, ноември като падна сняг в Северна България и нищо не работеше, че нямаше ток и мобилни мрежи.

Та, опит му се казва на това.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 1 час, Zaro каза:

Важното е тоалетна хартия да има. 😁

Мда, количеството тоалетна хартия по време на грипа много ясно обозначаваше обратнопропорционална та зависимост с интелекта 🤓 и сега е подобно - говорихме го хиляда пъти, че е добре да има кеш, ма нали сме ултра хипер мега хай тек с телефоните и ау, ужасТ, кво стана! Ми ако ви гепят телефона? А ако го хакнат? А ако спре токът? 

аз съм в Дубай - тук почти навсякъде приемат карти, но съм заредил и доволно кеш, за всеки случай днес и утре. Да, набутах се малко, щото чейндж бюрата са надули всичко покрай препирането на парите от дюшеците, но съм длъжен да съм подготвен. Елементарни правила за оцеляване 🥳

весело посрещане на новата година, където и да сте - светът няма да свърши, а банковите системи ще тръгнат за няколко дни. Споко, апокалипсисът пак се отлага

• Харесвам 8
Публикувано:

Вчера на няколко кръчми и бара на летището във Франкфурт видях на няколко места табели, че работят само с карти.

Кеша си отива, без значение дали се харесва или не.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 4 часа, Zlia каза:

ТБИ си работи. 

Доколкото изобщо TBI може да работи. Поне на тях не им трябват 3 дни да превалутират сметките на 50-те си клиента.

Публикувано:

Канцелирах си хотела, който беше с безплатна анулация до утре и плащане в хотела и направих нова резервация в друг хотел с плащане сега.  Плащането мина (поне получих потвърждение от букинг и смс за платена сума), понеже не исках да рискувам, картата ми да не работи на 2.1. и да не мога да си платя хотела. Имам малко злоти в едри купюри, които не знам как ще развалям, ама само такива имаше, то и тях едвам намерих и се надявам все пак някоя карта да работи. Ако не, поне няма да умрем от глад 3 дни и има къде да спим 😃

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• pepsii
    • NewOne
    • КОКО22
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.