Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 8 минути , bobbyfm каза:

А някой ползвал ли е вече вайбър картата да каже дали е само в евро или има опция като револют да я ползваш и с други валути?

Само е евро е.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ако пазарувате за минимум 25 € в магазини Billa  в периода между 12.03-29.04 с карта neon на TBI, до 96часа след оторизиране на трансакцията ще получите 10 € по сметката

https://tbibank.bg/billa10/

• Харесвам 8
Публикувано:

Но само за нови потребители

1. Промоцията важи за новорегистрирани потребители в приложението tbi bank в периода 12.03 – 29.04. При покупка в BILLA за минимум 25 € с карта Visa neon, извършена в една трансакция, се превеждат еднократно 10 € по сметка neon. Сумата се превежда до 92 часа след трансакцията.

2. За всеки 5 € от стойността на трансакция с Visa neon в BILLA получаваш 1 участие в томболата (10 € = 2 участия). Участва всеки с трансакция на стойност над 5 евро. Срок: 12.03 – 29.04.

• Харесвам 10
Публикувано:

Според вас за тази промоция на виза какъв е рискът банката да ми начисли повече такси, отколкото е кешбекът, при плащане в друга валута, а не евро? 

Публикувано:
45 minutes ago, bobbyfm said:

Според вас за тази промоция на виза какъв е рискът банката да ми начисли повече такси, отколкото е кешбекът, при плащане в друга валута, а не евро? 

Доста от банките имат куци курсове за превалутиране при плащане с карта. До колкото знам най-големите като дск, пощенска, уникредит, обб, са смотани. Едно време продаваха евро за 1.98. ПИБ, Алинц и ЦКБ май са по добре. Но не вярвам комисионната им да стига 10%.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, bobbyfm каза:

При всичко под 10% такси си на плюс 😉

Аз не съм виждал (все още) банка да слага такава такса, или разлика на курса спрямо фиксинга. Дори и десека.

Публикувано:
17 hours ago, horus92 said:

Доста от банките имат куци курсове за превалутиране при плащане с карта. До колкото знам най-големите като дск, пощенска, уникредит, обб, са смотани. Едно време продаваха евро за 1.98. ПИБ, Алинц и ЦКБ май са по добре. Но не вярвам комисионната им да стига 10%.

Имат куци курсове, но са за 8-10-15 валути и горе долу маржа е около 5% от фиксинга на БНБ. Нормалните маржове се въртят около 2-2.5%. За всички други валути може спокойно да се ползва БГ банка, ако нямат свой курс се взима курса на Виза/МС. Алтернативите на тези дебели курсове са ясни - Revo & Wise

За пример може да се видят на Уникредит тук -> https://www.unicreditbulbank.bg/bg/kursove-indeksi/valutni-kursove/

ПС Не че много ги обичам Уникредит, но еврото от много години го минаваха на 1.958, което беше по-добре и от Революта. На не един или двама човека съм го показвал това, понеже на подразбиране си мислеха, че всеки курс в Револют е топа на топа.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 часа, horus92 каза:

Повечето да, но Уникредит не.

преди 3 часа, dafigg каза:

ПС Не че много ги обичам Уникредит, но еврото от много години го минаваха на 1.958, което беше по-добре и от Революта. На не един или двама човека съм го показвал това, понеже на подразбиране си мислеха, че всеки курс в Револют е топа на топа.

Уникредит си карат по официалният курс за долар и евро от години. Минах на друга банка, но си запазих една КК при тях за всички нелевови плащания (вече не еврови) 😉

Публикувано:
преди 32 минути , jorocontrola каза:

Уникредит си карат по официалният курс за долар и евро от години. Минах на друга банка, но си запазих една КК при тях за всички нелевови плащания (вече не еврови) 😉

Това важи ли за ДК.

Публикувано:
преди 3 минути , Doctor Who каза:

Това важи ли за ДК.

99%. Не ми се вярва да имат различни курсове за ДК и КК... 😉

Публикувано:
Преди 1 час, jorocontrola каза:

99%. Не ми се вярва да имат различни курсове за ДК и КК... 😉

Преди много ... много години бях от първите, които имаха ВИЗА ЕЛЕКТРОН и условията бяха топ, както и превалутирането  и - минаваше при плащанията на билети във версиите на jetcost за Колумбия, Венецуела, Уругвай, Мексико, Индия, Малайзия и т.н.  Оплаквал съм се веднъж в специалната тема, когато спряха да я издават, но пък и следващите не бяха като първата. След нея имах една ВИЗА ДЕБИТ, която пък се разпознаваше подходящо в европейските сайтове - немски, швейцарски, австрийски и даваше отстъпки без да е исканата, но винаги след ВИЗА ЕЛЕКТРОН ми смятаха еврото по 1.96 лева. От години не ползвам продукти на УНИКРЕДИТ по различни причини , а  и защото приложението им е най-тъпото, което съм виждал. Иначе - продължават да издават до 5 безплатни ДК, които могат да се ползват подходящо в някои схеми /нищо незаконно, разбира се!/.

П.П. Преди време тегленето от техни клонове и свързани с тях банки в чужбина беше безплатно и по централен курс. Теглил съм форинти в Унгария , лири в Турция, евро в Италия - всичко беше точно. Сега как е - някой има ли наблюдение.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 6 минути , Doctor Who каза:

Преди много ... много години бях от първите, които имаха ВИЗА ЕЛЕКТРОН и условията бяха топ, както и превалутирането  и - минаваше при плащанията на билети във версиите на jetcost за Колумбия, Венецуела, Уругвай, Мексико, Индия, Малайзия и т.н.  Оплаквал съм се веднъж в специалната тема, когато спряха да я издават, но пък и следващите не бяха като първата. След нея имах една ВИЗА ДЕБИТ, която пък се разпознаваше подходящо всякак в европейските сайтове - немски, швейцарски, австрийски и даваше отстъпки без да е исканата, но винаги след ВИЗА ЕЛЕКТРОН ми смятаха еврото по 1.96 лева. От години не ползвам продукти на УНИКРЕДИТ по различни причини , а  и защото приложението им е най-тъпото, което съм виждал. Иначе - продължават да издават до 5 безплатни ДК, които могат да се ползват подходящо в някои схеми /нищо незаконно, разбира се!/.

Това ми е последното плащане в ЕУР преди нова година:

image.png.4d8ae738c88ad8234f2ab7087138531e.png

Имам и доста в долари след това, ама гледам, че курсът е много непостоянен и е трудно да се каже какво е било точно, но ето и посленото плащане на 24.фев - 20$ да осчетоводени за 16.99ЕУР:

image.png.62bee2227760cd2226e9fc0a8a22409d.png 

Ако може да се вярва на статистиката, не са ме минали:

image.png.2f41ef024a58713aba0461348af3e13c.png

Златна КК мисля, че е с 50лв годишна такса. 4 салона + липса на такси за превалутиране. Минах на друга банка още началото на миналата година, но тази карта си я пазя. До преди нова година плащах с нея в чужбина. Сега ми остана основно за поръчни от УСА, но цените там са доста ниски и пазаря дрехи основно оттам напоследък. Тази година планирам Полша и Чехия, значи и там ще се плаща с нея 🙂

Имам и аз някой забележки към тях, но според мен са ниво над другите банки като ниво на обслужване. По нова година приложението им спря за часове, докато на Пощенска им отне дни (само пример)...

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, jorocontrola каза:

image.png.2f41ef024a58713aba0461348af3e13c.pngЗлатна КК мисля, че е с 50лв годишна . Сега ми остана основно за поръчни от УСА, но цените там са доста ниски и пазаря дрехи основно оттам напоследък. 

Извини ме за въпроса, но какво е УСА?

За Уникредит става дума нали?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Вероника каза:

Извини ме за въпроса, но какво е УСА?

За Уникредит става дума нали?

Да, БГ банка без превалутиране е Уникредит. Пощенска и ДСК не са от моя опит. УСА е САЩ - USA. Просто като пиша от телефона ми е трудно постоянно да сменям езиците…

• Благодаря 1
Публикувано:

Някой с world MC  на ЦКБ, може ли да каже, колко време след като си взе картата му дадоха допълнителната Priority Pass?

Ще станат 3 седмици откакто си взех кредитната и 4 седмици от както беше готова за взимане, но все още не е готова другата, нито някой може да каже кога ще е готова.

Отговора е, че когато е готова ще ми звъннат.

Нещо ме съмнява да започвам втори месец и да не е готова .

• Харесвам 1
Публикувано:
На 10.03.2026 г. в 18:16, new one каза:

Точно така, всички видове карти, приложения, телефони и тн

Това е на теория, на практика подозирам, че ще има проблеми с виза карти на определни банки, ако се правят транзакции с Curve и подаването на коректен MCC код

• Харесвам 2
Публикувано:

Само да споделя – при мен от тази вечер старото приложение не работи и излиза съобщение да активирам новото банкиране на ДСК. 🙂

Публикувано:

Не знам защо, но не мога да си добавя кредитната карта от Фибанк в Wallet (дигиталния портфейл). Опитах няколко пъти, но не се получава – или дава грешка, или изобщо не ми позволява да завърша процеса.

Някой имал ли е подобен проблем и как го е решил? Дали е от банката, от самото приложение или трябва някаква допълнителна активация?

Публикувано:

Последно я добавях през приложението на ПИБ с натискане на бутона за добавяне. Ако се добавя директно в Wallet, преди искаха да им се обадиш, за да активират добавянето. Може да им пратиш едно съобщение през приложението, отговарят бързо и ако имат технически проблем, ще кажат.

• Благодаря 1
Публикувано:

Когато имаше Дайнърс от ПИБ, имаше възможност се отцепи някаква сума от моята КК и да се издаде още една  кредитна карта на името на  жена, дъщеря, майка и т.н.

В момента има ли някоя наша банка, която може да предостави тази услуга?

Публикувано:

Целта е да дам на някой, който няма как да си вземе сам КК

ако е отделен значи, че ще кандидатствам за нова КК

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.