bluba Публикувано: 13 май Публикувано: 13 май На 11.05.2026 г. в 15:14, Duke каза: Аз съм минал по този път. Да, така е, няма как да закриеш стандартната през първата година. Гледай обаче да я закриеш поне месец преди изтичане на годишния отчетен период, за да не ти начислят още една годишна такса... Или се обади да я блокират. За блокирана кредитна карта в ПИБ не начисляват годишна такса. Ако има кешбек, го дръпни преди да я блокираш, че после вземат такса като за теглене на каса. 3
Duke Публикувано: 13 май Публикувано: 13 май преди 18 минути , bluba каза: Ако има кешбек, го дръпни преди да я блокираш, че после вземат такса като за теглене на каса. Как точно се случва това "дръпване"?
bluba Публикувано: 15 май Публикувано: 15 май Не е точно "дръпване", ами чакам да излезе последното извлечение и тогава погасявам остатъка до лимита.
Георги Публикувано: 15 май Публикувано: 15 май Смених телефона, успешно прехвърлих както револют, така и приложението на ПИБ. Ама сега вече не мога да качвам пари в револют от пибската дебитна карта, банката отхвърля транзакцията след одобрението. Някой да е срещал нещо подобно и да се решава лесно без да се налага да се боря с колцентрове? Може и да няма общо със смяната на телефона, но проблемите се появиха след това, със стария телефон съм зареждал без проблеми. 1
Zdravko Nestorov Публикувано: 15 май Публикувано: 15 май преди 44 минути , Георги каза: Смених телефона, успешно прехвърлих както револют, така и приложението на ПИБ. Ама сега вече не мога да качвам пари в револют от пибската дебитна карта, банката отхвърля транзакцията след одобрението. Някой да е срещал нещо подобно и да се решава лесно без да се налага да се боря с колцентрове? Може и да няма общо със смяната на телефона, но проблемите се появиха след това, със стария телефон съм зареждал без проблеми. Тъй като преди година и аз правих това, се сещам за 2 неща: Виж дали картите случайно не са замръзени/с изключени опции за превод (например забранен международен превод, забранени POS и т.н.) - малко вероятно, но все пак Виж си активните устройства в профила в ПИБ (Настройки -> Мобилно Приложение FiBank) и виж дали там всичко е наред. Би трябвало второто да оправи нещата. 2
Captain45 Публикувано: 17 май Публикувано: 17 май Провери в лимита на картата какво е включено и изключено..
lyuben96 Публикувано: 19 май Публикувано: 19 май Някой получавал ли е кешбек от Mastercard през последните две седмици? Аз не съм получил кешбека за плащания нито от миналата седмица, нито от тази преди нея.
adreno Публикувано: 19 май Публикувано: 19 май преди 3 часа, lyuben96 каза: Някой получавал ли е кешбек от Mastercard през последните две седмици? Аз не съм получил кешбека за плащания нито от миналата седмица, нито от тази преди нея. Явно имат проблем или забавяне някакво или са изчерпали фонда, кой знае. Аз не съм получил нищо по 3 различни карти, @Miladina също писа. До преди 3 седмици кешбека от вторник идваше в събота с вальор четвъртък или петък, следваща седмица дойде 2-3 дни по-късно (понеделник) и след това съвсаем спряха. Последното изплащане беше за 27 април, поне при мен. Пуснах едно запитване и до Мастъркард но нямам отговор още. 3
Oshko Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май преди 12 часа, lyuben96 каза: Някой получавал ли е кешбек от Mastercard през последните две седмици? Аз не съм получил кешбека за плащания нито от миналата седмица, нито от тази преди нея. И аз нямам 3
Captain45 Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май Сега си прегледах извлечението по сметката и последният ми кешбек от МК е влязъл на 13.05. с вальор 10.05.. Така че програмата си е валидна все още.
adreno Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май преди 4 часа, Captain45 каза: Сега си прегледах извлечението по сметката и последният ми кешбек от МК е влязъл на 13.05. с вальор 10.05.. Така че програмата си е валидна все още. Към коя банка?
lyuben96 Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май 12 hours ago, adreno said: Явно имат проблем или забавяне някакво или са изчерпали фонда, кой знае. Аз не съм получил нищо по 3 различни карти, @Miladina също писа. До преди 3 седмици кешбека от вторник идваше в събота с вальор четвъртък или петък, следваща седмица дойде 2-3 дни по-късно (понеделник) и след това съвсаем спряха. Последното изплащане беше за 27 април, поне при мен. Пуснах едно запитване и до Мастъркард но нямам отговор още. Ползваш ли Curve случайно? Аз го ползвам и се зачудих дали не са спрели да дават кешбек за транзакции през Curve...
adreno Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май преди 5 часа, lyuben96 каза: Ползваш ли Curve случайно? Аз го ползвам и се зачудих дали не са спрели да дават кешбек за транзакции през Curve... Ползвам, и на мен ми мина през акъла. 1
Captain45 Публикувано: 21 май Публикувано: 21 май Да попитам по новата програма за кешбек от Виза на веднъж ли изплащат кешбека от всички транзакции от предходния месец или по всяка транзакция отделно? Питам защото получих днес кешбек по едно плащане от миналият месец, но от другото не съм получил още а е направено преди това по което съм получил кешбек. Защото беше от заведение към което има и магазин и може кода от ПОС терминала да е от магазина, а не от ресторанта, та да знам дали да го чакам.
jorocontrola Публикувано: 21 май Публикувано: 21 май Преди 1 час, Captain45 каза: Да попитам по новата програма за кешбек от Виза на веднъж ли изплащат кешбека от всички транзакции от предходния месец или по всяка транзакция отделно? Питам защото получих днес кешбек по едно плащане от миналият месец, но от другото не съм получил още а е направено преди това по което съм получил кешбек. Защото беше от заведение към което има и магазин и може кода от ПОС терминала да е от магазина, а не от ресторанта, та да знам дали да го чакам. За целият месец е един превод... 😉 И при мен вчера ми е върнат кешбека за миналият месец от Пощенска. 1
Alexander Публикувано: 21 май Публикувано: 21 май Нещо са втасали банките ни в момента. Сутринта купих билети от луфти с епълпей и ДСК. От 30 мин приятел се мъчи с ДСК директно, с епъл пей и с ТБИ, грешки и идват съобщения, че е отказано от банката, както и от самата банка нотификация. Пробвах аз, същата работа, не става. Помислихме, че проблема е в луфти, ама викам дай да пробвам с испанската пак през епълпей и взе, че мина от раз.
lyuben96 Публикувано: 21 май Публикувано: 21 май Днес и аз получих кешбек от Мастъркард от 6 май на картата ми от Уникредит. На другата ми карта от ПИБ още липсва.
Assya Публикувано: 23 май Публикувано: 23 май On 5/15/2026 at 1:07 PM, Георги said: Смених телефона, успешно прехвърлих както револют, така и приложението на ПИБ. Ама сега вече не мога да качвам пари в револют от пибската дебитна карта, банката отхвърля транзакцията след одобрението. Някой да е срещал нещо подобно и да се решава лесно без да се налага да се боря с колцентрове? Може и да няма общо със смяната на телефона, но проблемите се появиха след това, със стария телефон съм зареждал без проблеми. @Георги, дали успя да решиш проблема? При мен се получи същото - инсталирах мобилното приложение на ПИБ и сега банката отказва транзакциите към Револют. Ползвала съм приложението на същия телефон преди, но буквално за няколко часа и го деинсталирах. След това нямаше проблем с транзакциите, като излючим, че изпращаше нотификация на несъществуващото приложение и трябваше да чакам някакво време, за да стане активна опцията за смс с код. Обаче сега ги отказва и ми пише да се свържа с банката. Като се прибера в България, ще се разправям с ПИБ, но в момента съм извън ЕС.
NewOne Публикувано: 23 май Публикувано: 23 май Assya, при всяко (пре)инсталиране на приложението на ПИБ, дори на един и същи телефон, трябва да се звъни на съпорта. Имах проблем с приложението преди време и докато разберем какъв е (оказа се интернета), няколко пъти в един ден го преинсталирах и когато накрая се обадих, те ми казаха, че трябва да се свържа с тях. Мерки за сигурност. Няма смисъл да се ядосваш и да се разправяш. Лошото е, че има три почивни дни. И пак е по-добре - колегите ми в ДСК и Пощенска ходят задължително до банков клон.
Assya Публикувано: 23 май Публикувано: 23 май 1 hour ago, NewOne said: Assya, при всяко (пре)инсталиране на приложението на ПИБ, дори на един и същи телефон, трябва да се звъни на съпорта. То приложението работи при мен - звъннаха ми от банката, набутаха ме с 2 минути входящи в роуминг и тръгна, успях да пусна спешния превод, заради който се наложи да инсталирам приложението. Това ок. Обаче сега при прехвърляне на пари от картата на ПИБ към Револют минавам всички стъпки, потвърждавам в приложението на ПИБ и след това в Револют дава грешка и в съобщението за неуспешна транзакция от ПИБ пише да се свържа с банката.
Captain45 Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май Виж в извлечението каква е грешката. Ако пише лимит, провери настройките на лимита на картата.
Assya Публикувано: 26 май Публикувано: 26 май On 5/23/2026 at 5:22 AM, Assya said: При мен се получи същото - инсталирах мобилното приложение на ПИБ и сега банката отказва транзакциите към Револют. Да се отчета за развитието - в случай, че някой друг се сблъска със същото. Явно понякога банката блокира конкретно тези плащания след инсталация на мобилното приложение - при мен стана при втората инсталация. Звъннах им днес, от електронни услуги и мобилно приложение ме препратиха към картов отдел, там само като тръгнах да обяснявам, че съм инсталирала приложението миналата седмица и сега не мога... момчето ме прекъсна и каза: Да прехвърляте пари към Револют, нали? След това поиска ЕГН и каза да пробвам пак след 5 минути. Сега транзакциите минават без проблем. 3 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега