Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 часа, Oshko каза:

От целия клон в mall of Sofa има само една, която знае за какво става дума

Така е в 90% от банковите клонове в България, в останалите 10% няма и една

преди 6 часа, Alexander каза:

Вчера заявих желание за нова КК през сайта им

Не ти ли дадоха скръндзите от ЦКБ? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 часа, adreno каза:

От 15.06. до 15.09.2026 г. при всяко плащане с blink parking автоматично получаваш 20% отстъпка от размера на направеното плащане.

Доставчик на платежна услуга (наричан по-долу ДПУ) е банка или платежна институция в България, която поддържа услугата „blink parking - паркиране в зона", както следва:

• Инвестбанк АД
  • Първа инвестиционна банка АД
  • Майфин ЕАД
  • Обединена българска банка АД
  • Общинска банка АД
  • Юробанк България АД
  • ТИ БИ АЙ Банк ЕАД
  • Централна кооперативна банка АД

Населени места, които приемат плащания чрез услугата „blink parking - паркиране в зона", са:
Асеновград

Балчик

Банско

Ботевград

Бургас

Габрово

Гоце Делчев

Дупница

Китен

КК Слънчев бряг

КК Св. Константин и Елена

Кърджали

Несебър

Пазарджик

Петрич

Плевен

Поморие

Приморско

Разград

Разлог

Русе

Стара Загора

Силистра

Сливен

София

Хисаря

Чирпан

Ямбол

И веднага му намерих един кусур - не можеш да плащаш зона, ако е извън работното и време.

Със смс - ако е минало 12 - пускаш и ти го брои от началото на работното време, за София от 08:30 до 09:32

Публикувано:
16 minutes ago, adreno said:

Със смс - ако е минало 12 - пускаш и ти го брои от началото на работното време, за София от 08:30 до 09:32

И когато отидеш в 8:30 и места няма.

Не е баш косур това - плащаш като паркираш. 20% намаление си е оферта.

Публикувано:
На 24.06.2026 г. в 9:30, Alexander каза:

ДСК вече нямат телефон за връзка, освен, ако не е за блокиране на карта..

Има модерен AI чат, който още като тръгне изписва

AI може да греши, не забравяйте да проверите информацията от връзките.

Вчера ми се наложи да ползвам чата. Бързо ме прехвърли на live agent, който доста адекватно ме обслужи. Нямам оплаквания (да не се разбира като хвалба към ДСК, де 😀

преди 20 часа, adreno каза:

От 15.06. до 15.09.2026 г. при всяко плащане с blink parking автоматично получаваш 20% отстъпка от размера на направеното плащане.

Доставчик на платежна услуга (наричан по-долу ДПУ) е банка или платежна институция в България, която поддържа услугата „blink parking - паркиране в зона", както следва:

• Инвестбанк АД
  • Първа инвестиционна банка АД
  • Майфин ЕАД
  • Обединена българска банка АД
  • Общинска банка АД
  • Юробанк България АД
  • ТИ БИ АЙ Банк ЕАД
  • Централна кооперативна банка АД

Даже в Tbi арр-а на услугата  Tbi parking си пише "Плати с 20% отстъпка". Мен лично промото ме кефи, просто напоследък рядко ни се налага да плащаме за Зона.

Публикувано:
преди 8 часа, 9791dvl каза:

И когато отидеш в 8:30 и места няма.

Тук идеята е друга - паркираш си вечерта, пускаш няколко съобщения, а не сутринта да се чудиш как да не забравиш да пуснеш смс.

Публикувано:

Бях в офис на ДСК и ми казаха, че има годишна такса за дебитната карта Visa Platinium от 100 и няколко евро, освен месечната карта от 3 евро. Не откривам тарифата им на сайта им. Да не се е объркала с кредитна карта?

Публикувано:

Нещо не ми се получава желанието да си извадя карта с достъпи до Lounge-овете. В ЦКБ ми казаха, че за кредитна карта Mastercard World трябва да имам одобрен кредит от 100,000 евро

Публикувано:
преди 28 минути , Stryper каза:

Бях в офис на ДСК и ми казаха, че има годишна такса за дебитната карта Visa Platinium от 100 и няколко евро, освен месечната карта от 3 евро. Не откривам тарифата им на сайта им. Да не се е объркала с кредитна карта?

Безплатна е като част от Премиум плана, като в него влиза кредитна карта също без такса (ако искаш, не е задължителна).

Преди имаше опцията за самостоятелно издаване срещу 3 евро на месец, но не съм сигурен дали още може да се вади отделно, че те ДСК бутат всичко към платените си планове.

преди 26 минути , Stryper каза:

Нещо не ми се получава желанието да си извадя карта с достъпи до Lounge-овете. В ЦКБ ми казаха, че за кредитна карта Mastercard World трябва да имам одобрен кредит от 100,000 евро

Ако си се насочила към ЦКБ - открий сметка, вкарай 10000 евро и ще можеш да си извадиш Debit World MC с 6 посещения (няма такса за картата, освен 15 евро/годишно за сметката) и Debit Infinite VISA за 36 евро на година.

При 4000 евро оборот за месец (еднократно) ще ти изпратят 6 ваучера за LoungeKey и ще ти върнат 20 евро кешбек. 

Така за 31 евро (36 за визата - 20 кешбек +15 за сметката) имаш 12 посещения в салон плюс безлимитно на софийския салон за теб и 3 придружителя. 

• Харесвам 5
  • Благодаря 5
Публикувано:
преди 24 минути , Stryper каза:

Нещо за ви излъгали, аз нямам такъв кредит там, но имам КК  Mastercard World 🙂 Все пак наистина искат да видят, че имате или кредит, или сметка, по която ви върви заплатата и наличен кеш. Но точно какви суми търсят нямам представа.

Опитайте да си извадите дебитна карта Mastercard world, там имате 6 безплатни салона. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Имам сметки в ДСК, ОББ и Алианц. И тъй като основно ползваме Wizz, ми трябват лаунджове извън България за връщането. Ще пробвам в ЦКБ. 

Георги Матеев
Публикувано:

А аз съвсем небрежно напомням, че за около €400 (чрез промоция или кешбек) човек може да се сдобие с напълно неограничен годишен Приорити Пас. Който пътува 1 идея повече и ползва лаунджове често няма никакъв смисъл да си трови нервите с бг банки и лимитирани продукти.

П.С. Само преди 1-2 години €400 ми звучеше неприемливо скъпо, а в момента дори леко ми евтинее предвид това, което се получава.

• Харесвам 7
  • Замислям се 1
Публикувано:

Или Револют за 500 евро с неограничени посещения, безплатен фаст трак + сумати други абонаменти + мили. 

• Харесвам 6
Публикувано:

И аз точно днес мислих по вариантите, предложени от @Георги Матеев и @Loverboy.

Реших, че по време на летния отпуск ще си разгледам извлеченията и ще смятам кое от двете да избера. Обаче и в двата случая не знам как да реша проблема с придружителя. Не ми се дават по 30 евро на посещение. В случай, че избера Revolut Ultra + наличните две дебитни Mastercard, дори и да ми издадат и KK Mastercard пак няма да може придружителят да влиза с някоя от тях, а аз с Revolut. 
Освен схемата с оборота през Visa Infinite, за друг вариант не мога да се досетя как да реша казуса с придружителя.

Публикувано:
преди 23 часа, adreno каза:

Безплатна е като част от Премиум плана, като в него влиза кредитна карта също без такса (ако искаш, не е задължителна).

Преди имаше опцията за самостоятелно издаване срещу 3 евро на месец, но не съм сигурен дали още може да се вади отделно, че те ДСК бутат всичко към платените си планове.

Ако си се насочила към ЦКБ - открий сметка, вкарай 10000 евро и ще можеш да си извадиш Debit World MC с 6 посещения (няма такса за картата, освен 15 евро/годишно за сметката) и Debit Infinite VISA за 36 евро на година.

При 4000 евро оборот за месец (еднократно) ще ти изпратят 6 ваучера за LoungeKey и ще ти върнат 20 евро кешбек. 

Така за 31 евро (36 за визата - 20 кешбек +15 за сметката) имаш 12 посещения в салон плюс безлимитно на софийския салон за теб и 3 придружителя. 

"безлимитно на софийския салон за теб и 3 придружителя." - това за коя от двете карти е ?

Публикувано:
преди 20 часа, Miladina каза:

И аз точно днес мислих по вариантите, предложени от @Георги Матеев и @Loverboy.

Реших, че по време на летния отпуск ще си разгледам извлеченията и ще смятам кое от двете да избера. Обаче и в двата случая не знам как да реша проблема с придружителя. Не ми се дават по 30 евро на посещение. В случай, че избера Revolut Ultra + наличните две дебитни Mastercard, дори и да ми издадат и KK Mastercard пак няма да може придружителят да влиза с някоя от тях, а аз с Revolut. 
Освен схемата с оборота през Visa Infinite, за друг вариант не мога да се досетя как да реша казуса с придружителя.

По принцип не би трябвало да е проблем ти да влезеш с Revolut, a придружителя ти с твоя Mastercard.

Публикувано:
7 minutes ago, adreno said:

По принцип не би трябвало да е проблем ти да влезеш с Revolut, a придружителя ти с твоя Mastercard.

Хммм, много искам да си прав. 🤓

През почивните дни ще прочета подробно инфото в сайта на ЦКБ и в понеделник ще звънна в банката.

Благодаря.

Публикувано:
преди 7 минути , Miladina каза:

Хммм, много искам да си прав. 🤓

През почивните дни ще прочета подробно инфото в сайта на ЦКБ и в понеделник ще звънна в банката.

Благодаря.

То малко зависи от салона колко са стриктни при спазването на правилата.

Преди в Aspire (а и някъде в чужбина) не беше проблем да те маркират 2 пъти - един път през Виза карта и още един път през Мастъркарт/LoungeKey

Всъщност сега погледнах, че Revolut минават на LoungeKey и може би в салона няма да искат да маркират 2 различни карти към един доставчик на един и същи пътник.

• Харесвам 1
Публикувано:
11 hours ago, Loverboy said:

Revolut не поддържат София откакто са на LoungeKey. Не знам защо обаче, но не излизат в приложението. 

София и Истанбул не са ми проблем - за тях имам Visa infinite, както и за Виена. 

Публикувано:

Някой получил ли е кешбек от Виза за месец май? Аз нищо не съм получил и се чудя дали проблемът е само при мен или е глобален.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Captain45 каза:

Някой получил ли е кешбек от Виза за месец май? Аз нищо не съм получил и се чудя дали проблемът е само при мен или е глобален.

В обб не съм

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.