Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:

И аз на ДСК не съм получил. За април месец ги получих на 21-ви май и по двете карти, сега нещо се бавят. По принцип промоцията се водеше май "до изчерпване на количествата", така че се надявам да не е това случая, защото и за май и за юни съм си направил максимума и по двете карти и доста добре ще дойде 😄 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 28 минути , Kosta Grudov каза:

И аз на ДСК не съм получил. За април месец ги получих на 21-ви май и по двете карти, сега нещо се бавят. По принцип промоцията се водеше май "до изчерпване на количествата", така че се надявам да не е това случая, защото и за май и за юни съм си направил максимума и по двете карти и доста добре ще дойде 😄 

То количествата са изчерпани сигуно в първата седмица, още не могат да преодолеят шока.

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано:
На 27.06.2026 г. в 17:00, Captain45 каза:

Някой получил ли е кешбек от Виза за месец май? Аз нищо не съм получил и се чудя дали проблемът е само при мен или е глобален.

Аз все още нямам нищо.

• Харесвам 1
Публикувано:

преди 26 минути , Zaro каза:

Аз все още нямам нищо.

От къде чакаш?

Аз имам от ЦКБ и Пощенска.

Имах и някакви транзакции в ДСК, но за тях не съм сигурен, че ще ги отчетат така или иначе.

Публикувано:
преди 3 минути , adreno каза:

От къде чакаш?

Аз имам от ЦКБ и Пощенска.

Имах и някакви транзакции в ДСК, но за тях не съм сигурен, че ще ги отчетат така или иначе.

DSK Wizz

Публикувано:

Преди години съм осребрявал чекове в ПИБ, защото беше най-евтино. Сега не знам дали предлагат такава услуга.

• Харесвам 1
Публикувано:

Доколкото знам, в България вече е доста трудно с осребряване на американски чекове, особено ако са в USD.

Fibank имат услуга за инкасиране на чекове, но на сайта им изрично пише, че приемат чекове в основните конвертируеми валути, освен в щатски долари. Тоест за стандартен американски чек в USD май няма да стане. При тях срокът е около 30–40 календарни дни и трябва да имаш сметка в банката.

За други банки също не изглежда добре — мисля, че ЦКБ, Пощенска банка, ОББ и ДСК не приемат американски данъчни чекове, но не съм сигурен напълно.

Най-реалното решение според мен е да се поиска от издателя на чека алтернативно плащане — банков превод, преиздаване или депозит по американска сметка, ако човек има такава. Иначе в България явно вече почти няма кой да ги осребрява.

https://www.fibank.bg/bg/chastni-lica/bankirane/parichni-prevodi/prevodi-v-chujdestranna-valuta/chekove

Публикувано:
преди 2 часа, Цвете каза:

Търся информация има ли банка или небанкова институция, която да изплаща американски чек? 

ИИ дава добра информация, не знам доколко е вярна. Пробва ли?

Публикувано:
преди 7 минути , traveler каза:

ИИ дава добра информация, не знам доколко е вярна. Пробва ли?

Пробвано е и по няколко /споменатите/ банки е обиколено. Търся вариант и знам, че тук мога да получа някаква идея.

Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, Цвете каза:

Пробвано е и по няколко /споменатите/ банки е обиколено. Търся вариант и знам, че тук мога да получа някаква идея.

През 2021 имах казус: Круизна компания ми дължеше парите от екскурзия при дебаркиране. Казаха, че ще ми изпратят чек по пощата на адрес. Не можело по сметката ми.

Пообиколих банките, никоя не ми потвърди, че ще осребри чека. По пощата така и не получих чек. Но ми дадоха повод да не им платя бакшишите на следващия круиз.

• Харесвам 2
Публикувано:

Освен форумните американци да се изкажат ?До кога е валиден този чек? В най-краен случай , ако сумата е сериозна може би си струва едно пътуване до САЩ за съчетаване на полезното с приятното.И аз помня, че навремето ПИБ осребряваха срещу сериозна комисионна , но щом вече съвсем не може 😞

Публикувано:
преди 18 часа, Цвете каза:

Преди 20 години някъде ми се наложи да плащам с чек TOEFL изпит. Направих го през някаква банка, чието име не помня, но впоследствие беше придобита от УниКредит и се вля в нея. Не знам дали все още предлагат подобна услуга.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

И аз от ДСК

Интересно, че аз получих само по кредитната. По другите 3 дебитни - нищо... 

Дани Магелани
Публикувано:
преди 12 минути , Redyred каза:

Интересно, че аз получих само по кредитната. По другите 3 дебитни - нищо... 

И аз по кредитната WIZZ на ДСК. Дебитни не съм слагала.

Публикувано:
преди 16 часа, blueriver каза:

Получих кешбек за месец май- ОББ.

Аз - не, може би щото е бивша Райфайзен карта 😇

Публикувано:

Бих искала да попитам колко време сте задържали сумата от 10,000 EUR в сметка на ЦКБ, за да се извади World Debit Mastercard карта?

Те дали издават кредитни карти с депозит? Например депозирам 500 евро, за да не им давам служебна бележка?

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.