Георги Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли Нека поспрем с репортите за кешбека, 1-2 помагат да се разбере, че системата се е отпушила, не е нужно всеки да докладва. 3 1
iMari Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли Хубаво, че чета темата от време на време, че да разбера от къде дойдоха едни 50 евро тези дни общо по двете ми Виза карти. 🙂 Помня, че ги регистрирах в програмата на Виза за кешбек преди време, но въобще не съм следила кога, за какво и дали изплащат нещо. Струва ми се, че редовното пазаруване за вкъщи от Кауфланд , Била и т.н.през Глово е допринесло за максималната сума кешбек. Вероятно го отчитат като плащане в ресторанти и заведения. Виждам, че са спрели програмата, но тази информация може да е от полза за следващи подобни кампании. Има ли как да се види за какво е начислен кешбека? 3
adreno Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли Преди 1 час, iMari каза: Хубаво, че чета темата от време на време, че да разбера от къде дойдоха едни 50 евро тези дни общо по двете ми Виза карти. 🙂 Помня, че ги регистрирах в програмата на Виза за кешбек преди време, но въобще не съм следила кога, за какво и дали изплащат нещо. Струва ми се, че редовното пазаруване за вкъщи от Кауфланд , Била и т.н.през Глово е допринесло за максималната сума кешбек. Вероятно го отчитат като плащане в ресторанти и заведения. Виждам, че са спрели програмата, но тази информация може да е от полза за следващи подобни кампании. Има ли как да се види за какво е начислен кешбека? Не, освен да си смяташ 10% от всяка транзакция и да докараш общия сбор. Иначе да, Глово попадаше в кешбека. 2 1
darinamarinova Публикувано: 18 юли Публикувано: 18 юли По visa-та от TBI са превели кешбека за месец май и месец юни вчера. Ако не са, пишете им. Аз им бях писала миналата седмица да напомня 🙂 1
Ognyan Публикувано: 20 юли Публикувано: 20 юли На 18.07.2026 г. в 14:59, darinamarinova каза: По visa-та от TBI са превели кешбека за месец май и месец юни вчера. Ако не са, пишете им. Аз им бях писала миналата седмица да напомня 🙂 На TBI ли писахте или на Виза?
darinamarinova Публикувано: 20 юли Публикувано: 20 юли преди 17 минути , Ognyan каза: На TBI ли писахте или на Виза? @Ognyan на TBI в чата 🙂 1
darinamarinova Публикувано: 23 юли Публикувано: 23 юли Ако някой (като мен 😁 ) намери още левове да знаете, че все още в клоновете на ПИБ ми ги обмениха без такса. Малко е мудно, защото трябва някой от front desk да издаде документ за обмяна на валута и после на каса ги броят и ги дават в брой 2 1
jorrro Публикувано: 23 юли Публикувано: 23 юли преди 5 минути , darinamarinova каза: Ако някой (като мен 😁 ) намери още левове да знаете, че все още в клоновете на ПИБ ми ги обмениха без такса. Малко е мудно, защото трябва някой от front desk да издаде документ за обмяна на валута и после на каса ги броят и ги дават в брой Обмяната в брой в ПИБ ще е безплатна до 02.08 включително според https://www.fibank.bg/bg/dokumenti/predstojashti-promeni-v-obshti-uslovija-i-tarifa-na-pib-ad Иначе до края на годината ще продължи да е безплатно внасянето на левове по сметка. Може да се пусне заявка през MyFibank за внасяне в брой и така се отива директно на касата, без нужда от front desk. 5 1
c700700 Публикувано: 31 юли Публикувано: 31 юли Много неприятна новина. Променили са датите за кешбека и буквално са го прекратили с еднодневно предупреждение. Много тъпо. Аз доста пътувах и си бях разграфил кога кои визи да ползвам. Оказва се за нищо!! Вместо да си ползвам кешбека на уиз кк поне, се наиграх с тези скапа**ци от виза https://www.visabg.com/promocii/everyday/faq.html
adreno Публикувано: 4 август Публикувано: 4 август Изипей мастъркард картата (а и Бкард-а им) имат една много неприятна таксичка: Такса за отказана авторизация по трансакция не по вина на издателя 0,20 EUR (0,40 лв.) При мен изписваше "Отказ от издателя" на ПОС терминала и докато загрея пробвах 3 пъти. Не се умира от 0,60 EUR, но е хубаво да се има предвид, доколкото такава такса по друга карта. Прокредит променят условията и от 5 октомври и орязват на практика всичко към стандартния си план: - въвеждат месечна такса за сметката (1 евро) - въвеждат такса за преводите (0,55 евро) - вдигат таксата за депозит на банкомат (до 1500 евро/24ч) от 0,51 на 1,00 евро Беше твърде хубаво - сметка без такса и неограничени преводи. Все пак за Смарт плана им екстрите с безлимитните преводи и теглене до 2000 евро/24ч от банкомат остават, но срещу 5,90 на месец. Отделно от края на юли е премахнат и 0,5% кешбека по дебитните карти 5
Antigona Публикувано: 4 август Публикувано: 4 август 1 hour ago, adreno said: Изипей мастъркард картата (а и Бкард-а им) имат една много неприятна таксичка: Такса за отказана авторизация по трансакция не по вина на издателя 0,20 EUR (0,40 лв.) При мен изписваше "Отказ от издателя" на ПОС терминала и докато загрея пробвах 3 пъти. Не се умира от 0,60 EUR, но е хубаво да се има предвид, доколкото такава такса по друга карта. И аз случайно открих, че са ме таксували с 0.20 евро като обърках ПИН- а един път на каса.
Loverboy Публикувано: 4 август Публикувано: 4 август Уникредит също имат много гнусна такса - 1% за възстановяване на средства по карта. Това означава, че всеки път, когато получиш рифънд на билет или обезщетение или дори като се направи преоторизация на депозит за хотел/кола, после начисляват 1%. Вече няколко пъти ме одраха така, а на 2-3 хиляди евра билет става доста неприятно. Пощенска, слава Богу, няма такива такси на кредитните и дебитните и можеш спокойно да “блокираш” големи суми. 5 1
stanimir Публикувано: 4 август Публикувано: 4 август 9 minutes ago, Loverboy said: Уникредит също имат много гнусна такса - 1% за възстановяване на средства по карта. Също и ПИБ по кредитните си карти.Мисля че имат тази такса от много години и не помня някога да е било различно. 2
Dora Popova Публикувано: 4 август Публикувано: 4 август Таксата за възстановяването на средства по КК от ПИБ се заобикаля чрез Curve.
Loverboy Публикувано: 5 август Публикувано: 5 август преди 9 часа, Dora Popova каза: Таксата за възстановяването на средства по КК от ПИБ се заобикаля чрез Curve. Това е интересно, при Уникредит това не работи и си таксуват съвсем спокойно.
Captain45 Публикувано: 5 август Публикувано: 5 август Странно, по КК в ПИБ не са ми начислявали такава такса при рефънд и кешбек.
stanimir Публикувано: 5 август Публикувано: 5 август Винаги я е имало , т.13 от тарифата за кредитни карти : 2
Captain45 Публикувано: 5 август Публикувано: 5 август Може да е от плана който имам и да нямам такава такса. Но никога до сега не са ми вземали такса за връщане. Даже си прегледах транзакциите една година назад и не намерих такава такса. 2
bluba Публикувано: 5 август Публикувано: 5 август Тази такса в ПИБ я имат и дебитните карти, и то от десетина години сигурно. Не съм на план. Имат и друга неприятна такса - 0,25% за превалутиране, но даже и с нея е по-изгодно отколкото Уиз картата на ДСК. В ДСК също има такса при връщане по карта. Скоро отменях резервация и видях, че са ми начислили към половин процент някъде, ако правилно си спомням. 2
Дани Магелани Публикувано: 5 август Публикувано: 5 август преди 25 минути , bluba каза: Тази такса в ПИБ я имат и дебитните карти, и то от десетина години сигурно. Не съм на план. Имат и друга неприятна такса - 0,25% за превалутиране, но даже и с нея е по-изгодно отколкото Уиз картата на ДСК. В ДСК също има такса при връщане по карта. Скоро отменях резервация и видях, че са ми начислили към половин процент някъде, ако правилно си спомням. В ДСК е отдавна. Няколко пъти се опарих и вече ползвам само Револют за плащания на хотели и билети.
stanimir Публикувано: 9 август Публикувано: 9 август Прави ми впечатление , че превалутирането при ПИБ - Visa Credit сега се прави към датата на плащане , а не датата на осчетоводяване. Преди не беше ли обратното ? Пример : покупка на 01.07 за 100$ / 87.47€ е осчетоводена на 07.08. Междубанковият курс към 07.08 вече е 100$ / 86.30€ , но сумата която е взета е точно първоначалната 100$ / 87.47€. (+ задължителната 0.25% такса ) Разбира се курсът може да варира и в двете посоки и в някой случаи да си на плюс. Погледнах и още транзакции от миналия месец и всички суми са точно по курса от деня на плащане, без значение кога са осчетоводени. 3 1
Oshko Публикувано: 9 август Публикувано: 9 август Това е ново, преди беше обратното, мисля че сега е по-правилно, аз не го бях забелязал. 4
WanderlustME Публикувано: 11 август Публикувано: 11 август Здравейте, някой с реален опит с Big Bank? Има ли подводни камъни? Имат ли програма за препоръки на нови клиенти? Благодаря!
bibi Публикувано: 11 август Публикувано: 11 август Здравейте, златните Виза и МК на ОББ имат ли кешбек? На сайта им не виждам. Изобщо има ли КК на ОББ с комбинация салони + кешбек?
Джимбо Публикувано: 11 август Публикувано: 11 август преди 2 часа, WanderlustME каза: Здравейте, някой с реален опит с Big Bank? Има ли подводни камъни? Имат ли програма за препоръки на нови клиенти? Благодаря! Тествах ги с по някой промоционален депозит. Нещата стават бързо, малко е тегава регистрацията с евротръст, че все не ми харесват снимката 😊. Преди падежа те канят да си подновиш депозита с малко бонус,но вече със лихв.процент към момента, иначе на падежа ти превеждат сумата по сметката която си обявил. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега