Прескочи до съдържание

Ало! Ало! - новини от Париж (и Франция)

Роца

Препоръчани мнения

преди 34 минути , домосед каза:

А от жълтите жилетки, които там си правят съборите, получил ли е?

Аз пък си помислих "ако дотогава жилетките му оставят нещо за опаковане" 

И да съм по темата : Лувърът и Airbnb организират конкурс, чиято награда е преспиване в музея под пирамидата и обиколка на музея само за вас. Имате до полунощ на 12 април да отговорите на въпроса "защо сте идеалният гост на Мона Лиза".

airbnb.com/louvre

Редактирано от Роца
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

По случай на 80-годишнината на Батман, един бат-сигнал ще бъде прожектиран в небето на Париж (и други европейски и световни столици) на 21 септември вечерта.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Утре от 10ч до 18ч центърът на Париж ще е затворен за коли (с изключение на най-големите пътни артерии, напр. покрай Сена, булевард Себастопол). Това е в рамките на инициативата на кметицата, Ан Идалго, наречена "Париж диша".

• Харесвам 3
Връзка към коментар

От септември до март догодина, веднъж месечно няколко линии на метрото и трамваите ще работят веднъж месечно (събота) и през нощта.

Ако експериментът е успешен, може да се включат повече линии и да бъде по-често.

Това са линиите, които ще работят и датите:

2376d1ba-5e18-11e9-accf-1c031e4d9ccb_1.j

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 16 минути , Topfly каза:

Notre-Dame cathedral: Firefighters tackle blaze in Paris

https://www.bbc.com/news/world-europe-47941794

notredame-1024x551.jpg

Ужас.. изглежда доста сериозно. Дано няма пострадали хора.

Тук видео хваща момента, в който кулата пада: https://twitter.com/patrickgaley/status/1117848909877895171

• Шок 2
Връзка към коментар

С тоя горящ покрив, вътре в катедралата сигурно е пълен ужас... сигурно няма да можем да влизаме в нея години наред, докато я поправят 😞
А ако беше станало един час по-рано... не ми се мисли.

• Шок 1
Връзка към коментар
11 minutes ago, aleksandrina said:

Вчера някой пусна видео за свалянето на статуите от покрива на Notre-Dame за реставрация. И каква стана тя...?!

Статуите поне ще са невредими. Явно в днешно време човешката некадърност се разпростира и извън България, за съжаление. Преценявам по ремонтите, които правят под прозореца ми.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Засега не са съобщили за жертви, но целият покрив е срутен.

Последно преди няколко минути пожарът тръгваше към кулите.

Статуите ги свалиха миналата седмица, не вярвам да има връзка с днешния пожар. Ремонтът тече от доста време насам, като минавах оттам за последно някъде към 20 март, целият кораб беше със скелета отвън.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар

Аз честно казано, се разплаках. Направо не мога да си го представя. Защо, по дяволите, дават на сульо и пульо да ремонтират такива сгради? На някакви мундари непукисти. Толкова ли няма пари за качествени ремонти... Направо ужасна трагедия. 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
19 minutes ago, Rainy said:

Потресаващо е да гледаш как се срутва историята 😞 

https://www.bbc.co.uk/news/live/world-europe-47942176 

За съжаление днешният ден ще бъде част от историята, но печалната.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Направо ме боли сърцето!

А бях там преди 3 седмици, и снимки правих, и клипчета снимах (защото ми се въртеше идея в главата да си направя Ютуб канал) и си казвах как следващият път трябва да се кача на кулите за по-хубави снимки... 😥😥😥

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.