Прескочи до съдържание

Ало! Ало! - новини от Париж (и Франция)

Роца

Препоръчани мнения

преди 26 минути , Роца каза:

Направо ме боли сърцето! 😥😥😥

Казват, че цялата вътрешност също е изгоряла... 

https://www.basiliquenotredame.ca/en/a-work-of-art 

Редактирано от Гост
Връзка към коментар
преди 11 минути , Rainy каза:

Казват, че цялата вътрешност също е изгоряла... 

Ей това вече е истинска загуба. Не знам, не мога да си представя, че някога тази красота може да бъде възстановена.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , ДиянаВ каза:

Аз гледах видео, че една кула се сцепи през средата и падна.

Това беше шпила.
 Гледам директно по телевизията, двете кули все още стоят, но цялата вътрешност е заминала.

Евакуирали са и част от остров Сите, затворено е спешното отделение в болницата Отел-Дьо, която е точно до катедралата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , Lyubina каза:

Ей това вече е истинска загуба. Не знам, не мога да си представя, че някога тази красота може да бъде възстановена.

Не мисля, че може... А аз я оставих за следващия път, защото имаше много хора... 

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Това с горяща вътрещност е много по-сериозно, отколкото предполагах в началото.

3 minutes ago, Rainy said:

Не мисля, че може... А аз я оставих за следващия път, защото имаше много хора... 

Related image

А аз я очаквах за следващия месец. 

Историята бързо се променя, така че носете новите си обувки, т.е. живейте на и за мига.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, ДиянаВ каза:

А аз я очаквах за следващия месец. 

Историята бързо се променя, така че носете новите си обувки, т.е. живейте на и за мига.

Точно това имах предвид... 

Връзка към коментар

Слушам директните репортажи. Стремежът на огнеборците е да предовратят сриването на Северната кула - което ако се случи, ще причини непоправими и невъзстановими структурни щети... 

Връзка към коментар

Гледайки снимката горе, на @bad kid , тези струи вода ми се струват много немощни на фона на пламъците, те са стихия направо!

Дано не съм права, дано....

Редактирано от Радика
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
1 hour ago, Роца said:

Това беше шпила.
 Гледам директно по телевизията, двете кули все още стоят, но цялата вътрешност е заминала.

В България по он-лайн новините явно има грешка в превода, слава Богу пак са сгрешили.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На английски пише spire, google го превежда шпиц. Тълковният речник казва заострен отпред, островърх. Но преди да разбера какво точно е, нашите сайтове бълват “преведени” новини- кулата се срути. Съжалявам за объркването ми.

Редактирано от ДиянаВ
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.