Прескочи до съдържание

Лондон - бързи въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 51 минути , Megi каза:

За съжаление с метрото няма как да стане, защото в неделя първия влак е в 06:50...Явно неделята им е ден изключение за разписанието.

Откъде е информацията? 

Аз друго виждам :rolleyes:

image.png.fb0180fe203f3ab5de3b8d6a268bbd0f.png

Публикувано:
Преди 1 час, Megi каза:

Ето тук:

image.png.a678eda6ecd4cf074eb18ae8e2249922.png

В краен случай с такси (bolt, Uber) ще ви струва около 70 паунда. Ако сте 3-4-ма ще ви излезе същото като с градски транспорт,но по-удобно и бързо. Около 45мин го дава апа. 

Публикувано:
преди 2 минути , Jorro каза:

В краен случай с такси (bolt, Uber) ще ви струва около 70 паунда. Ако сте 3-4-ма ще ви излезе същото като с градски транспорт,но по-удобно и бързо. Около 45мин го дава апа. 

Благодаря ти за предложението, но гледам че за тези пари можем да спим една вечер в хотел на летището и да отидем пеша до терминала без притеснения.

Благодаря на всички за идеите и отговорите!

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Megi каза:

Благодаря ти за предложението, но гледам че за тези пари можем да спим една вечер в хотел на летището и да отидем пеша до терминала без притеснения.

Благодаря на всички за идеите и отговорите!

То по принцип ви е най-добрия вариант, но останах с впечатлението, че вече сте резервирали хотела в Лондон и затова казвам, че в краен случай такси ще ви свърши работа.

• Харесвам 1
Публикувано:

@Фил @Megi И двамата сте прави. Просто гледате различни линии - едната е Джубили, другата Метрополитан. Събота срещу неделя денонощният транспорт в Лондон върви (разреден, разбира се), но не за всички линии. Джубили върви по това време.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 15 часа, vorbis каза:

@Фил @Megi И двамата сте прави. Просто гледате различни линии - едната е Джубили, другата Метрополитан. Събота срещу неделя денонощният транспорт в Лондон върви (разреден, разбира се), но не за всички линии. Джубили върви по това време.

Много сложни се оказаха тези транспортни въпроси в Англия....

2008 г., когато отидохме с колата си от България, нямаше такива грижи 🤓

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Установих, че са ме overcharge-нали от TFL за последния ден в Лондон. На излизане от метрото на Blackfriars явно имах проблем с интернета и няколко пъти не ме пусна с телефона на turnstile-а, но накрая светна зелено и минах. За този ден са ме таксували 14.45, а майка ми, която беше с мен през цялото време - 4.55 и в гугъл уолета изглежда като може би да ме е засякло сякаш съм влязла пак на Blackfriars... За пръв път ползвах телефона за плащане в транспорта, оказа се лоша идея. Не мога да си завърша профила в сайта на TFL, за да се оплача, защото не получавам смс-а им за потвърждение. Предполагам, че пия една студена вода за 10-на паунда?

Публикувано:
преди 8 часа, PolinaS каза:

Установих, че са ме overcharge-нали от TFL за последния ден в Лондон. На излизане от метрото на Blackfriars явно имах проблем с интернета и няколко пъти не ме пусна с телефона на turnstile-а, но накрая светна зелено и минах. За този ден са ме таксували 14.45, а майка ми, която беше с мен през цялото време - 4.55 и в гугъл уолета изглежда като може би да ме е засякло сякаш съм влязла пак на Blackfriars... За пръв път ползвах телефона за плащане в транспорта, оказа се лоша идея. Не мога да си завърша профила в сайта на TFL, за да се оплача, защото не получавам смс-а им за потвърждение. Предполагам, че пия една студена вода за 10-на паунда?

Пробвай да ползваш някой виртуален номер за получаваме на смс-и. Мисля, че преди време като правих моя профил имах същия проблем и така го реших.

• Благодаря 1
Публикувано:
На 16.02.2025 г. в 0:19, PolinaS каза:

Имах същия проблем. Реших го, като ползвах английския номер на приятел. Трябва просто да ти прати кодът за верификация. После в профила намираш съмнителната транзакция и пишеш запитване за рифънд за нея. Мен ме бяха таксували 2 пъти за влака от летището до града. След около месец и половина ми отговориха на посочения от мен имейл и след още няколко дена ми върнаха парите.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 16.02.2025 г. в 9:09, Jorro каза:

Пробвай да ползваш някой виртуален номер за получаваме на смс-и. Мисля, че преди време като правих моя профил имах същия проблем и така го реших.

На 17.02.2025 г. в 21:07, bobbyfm каза:

Имах същия проблем. Реших го, като ползвах английския номер на приятел. Трябва просто да ти прати кодът за верификация. После в профила намираш съмнителната транзакция и пишеш запитване за рифънд за нея. Мен ме бяха таксували 2 пъти за влака от летището до града. След около месец и половина ми отговориха на посочения от мен имейл и след още няколко дена ми върнаха парите.

Току-що с виртуален номер успях да получа смс-а и да си довърша акаунта, благодаря! Само че не ми приема данните на револютската карта, с която плащах през Google Pay, а в Google Wallet ми дава само 4-те последни цифри на виртуалната карта, която е ползвал апа и никъде не мога да намеря да ми позволява да видя целия номер 😕

Публикувано:

Нямам идея за това, плащах с нормалната карта на револют през гугъл пей. Явно има някаква разлика с виртуалната, понеже при мен нямаше проблем с въвеждането на номера й. Дано се включи някой, който е ползвал виртуалната и да ти помогне.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 часа, bobbyfm каза:

Нямам идея за това, плащах с нормалната карта на револют през гугъл пей. Явно има някаква разлика с виртуалната, понеже при мен нямаше проблем с въвеждането на номера й. Дано се включи някой, който е ползвал виртуалната и да ти помогне.

Прежалвам ги 10-те паунда явно, но не очаквах, че е толкова зле устроено цялото нещо. Ще си плащам с физически карти вече. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Имали са някаква хакерска атака и дълго време изобщо не е било възможно да си правиш справки в сайта им за каквито и да е карти. Четох, че някои хора са успели да си върнат надвзетите пари директно през банката, чрез оспорване на трансакцията. Но това с револют едва ли ще стане.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ще се прекачваме в Лондон, на летище Лутън. Виждам, че от 2 април 2025 г. се въвежда електронно разрешение, дори и за транзитно преминаване. Късмет, ще се разминем за няколко дни 🙂 Само паспорт да нося, нали така?

Публикувано:
преди 23 минути , Eva eva каза:

Ще се прекачваме в Лондон, на летище Лутън. Виждам, че от 2 април 2025 г. се въвежда електронно разрешение, дори и за транзитно преминаване. Късмет, ще се разминем за няколко дни 🙂 Само паспорт да нося, нали така?

Ако ще се прекачваш преди 2ри Април - само паспорт , да 

• Харесвам 1
Публикувано:

Май го отмениха за транзитно, но да, след 2 април е. Транзитно е когато не влизаш в държавата, на Лутън май няма такова.

• Харесвам 2
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

А някой знае ли как ще бъдат проверяване тези ел.разрешения? На паспортен контрол ще може ли да се минава през машинките? Интересува ме колко време да предвидя от кацане до качване в публичен транспорт. Ако досега опашките отнемаха около час, сега се чудя има ли шанс да приключим за час и половина.

Публикувано:

И ако някой предвижда да посещава или само да минава през ОК през следващите две години - до 9 април ЕТА e 10 💷, след това 16 💷.Screenshot_20250324-113156.png.489971475b121cabc2dcafa864cf59a9.png

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 34 минути , iMari каза:

И ако някой предвижда да посещава или само да минава през ОК през следващите две години - до 9 април ЕТА e 10 💷, след това 16 💷.Screenshot_20250324-113156.png.489971475b121cabc2dcafa864cf59a9.png

Даде ми идея, благодаря🤗 На нас с дъщерята ни се ходи по коледно време, та ще взема да кандидатствам до 9-ти. И без това паспортите ни изтичат юни 2027. Ти подаде ли искане?

Публикувано:
преди 54 минути , ДиянаВ каза:

Ти подаде ли искане?

Не още, но взех самолетни билети за май заради ей тази красота - Isabella plantation в Richmond park, дано не преминат дотогава ☺️:

image.jpeg.169e3262a1e720169f033faae80e1274.jpeg

И да не е съвсем спам - билетите за влак между Лутън/Станстед и Лондон играят ли нагоре-надолу или само се вдигат?

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, iMari каза:

Не още, но взех самолетни билети за май заради ей тази красота - Isabella plantation в Richmond park, дано не преминат дотогава ☺️:

image.jpeg.169e3262a1e720169f033faae80e1274.jpeg

И да не е съвсем спам - билетите за влак между Лутън/Станстед и Лондон играят ли нагоре-надолу или само се вдигат?

Стандартната цена си е фикс, но тя е дебела. Цените на advanced билетите са оферта, но се покачват. Дебни трип като пуснат карта за отстъпка на промо цена да си вземеш, ако нямаш вече и си купи билети, ако има от адванс тарифата на добра цена.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, iMari каза:

Зависи за кой май става дума, но тази година нищо чудно да позакъснеят малко, понеже беше доста хладно досега...

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.