Прескочи до съдържание

Лондон - бързи въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 13 минути , Bellaero каза:

Докато прочета последните две страници и забравих какво щях да питам 😅

Днес пътуваме до Гетуик, ще ни вземат с кола. После възнамерявам само с карти да си плащаме транспорта. Предполагам не може с една карта за двама да плащам? 
Преди три години обикалях седмица, но абсолютно нищо не помня. Та, при смяна на влак къде да търся машинка за чекиране? За нашата посока често се сменя влак на някой си Джънкшън, не помня междинно да съм се чекирала. Дейли каповете нали още съществуват?

Не може една карта за двама. Междинно чекиране има само за Overground (розови четци), ако заобикаляте центъра, за да се види, че не влизате в зона 1. Не вярвам да ви трябва ☺️ 

И да, има си ги дневните лимити.

• Харесвам 4
Публикувано:

Събота заминавам и аз за първи път за Англия 😄 за седмица и ще съм при приятели в Addlestone, които са на 50м от гарата за влак, който ходи до Waterloo. Гледам как е най-добре придвижването и има карта за седмица за 84 паунда, а билет двупосочно ми излиза по 22 паунда и е ясно, че за 4 дена ще избия картата. Поне аз друг начин за придвижване не виждам.

• Замислям се 1
Публикувано:
На 15.05.2022 г. в 0:37, Djgeorgie каза:

а към края на тая година трябва да пуснат и специален влак.

Още не са ли пуснати специалните влакове, които на клипа им, влаковете са с гуми?

Публикувано:

Проучвам престой в Лондон за около 4 дни преди да замина за Саутхемптън на 12 или 13. Последно бях във Лондон преди години , не помня нищо за транспорта, освен че ползвах месечна карта за 88 паунад за първа и втора зона, бях за повече от месец.

Сега въпросът ми е къде е по добре да отседна около Виктория някъде и с коя авиокомпинаия да летя  и каква карта за пътуване да си купя.

И втори въпрос от Саутхемптън има ли възможност за връщане на континента някъде с друго освен самолет от Лондон.

Публикувано:

около Виктория е доста пълно с хотели, ако ще е там най-удобно е кацане в Гатуик с Уиз, ако още летят. Иначе всички автобуси от летищата отиват до Виктория. Плащане с ойстър или безконтактна карта, писано е нагоре много.

има фериботи към Франция и Channel Islands, ама май са от Портсмут.

Публикувано:

Благодаря за съветите. Ще е Гетуик със сигурност и така като гледам Падингтън за резиденция, поне ми е "родно"😀. За мое съжаление няма нищо интересно връщане на континета от Саутхемптън. След като обиколя островите с кораб, ще трябва пак да се връща в Лондон и самолет.

Публикувано:
преди 6 часа, rdd каза:

Още не са ли пуснати специалните влакове, които на клипа им, влаковете са с гуми?

Изглежда, че още довършват проекта.

• Благодаря 1
Публикувано:

Някой знае ли дали билетите на East Midlands Railway (по-конкретно Luton Airport Parkway - St Pancras) важат за офертата 2 for 1 London Days Out. Според сайта би трябвало да важат, но малко ми е чудно как за билети, които могат да струват по 2-3 паунда, ти дават такава отстъпка 😀

Публикувано:
Преди 1 час, iceman00 каза:

Някой знае ли дали билетите на East Midlands Railway (по-конкретно Luton Airport Parkway - St Pancras) важат за офертата 2 for 1 London Days Out. Според сайта би трябвало да важат, но малко ми е чудно как за билети, които могат да струват по 2-3 паунда, ти дават такава отстъпка 😀

Е те не всички билети струват по толкова, явно си взела Advance билет за някой не популярен час и затова е толкова. Важат всички билети, на които има логото на National Rail, ако помня добре, някъде го бяха описали. Всичко извън влаковете от градската им железница в Лондон и тези от гари в зоните на транспорта на Лондон ти важат. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, Jorro каза:

Е те не всички билети струват по толкова, явно си взела Advance билет за някой не популярен час и затова е толкова. Важат всички билети, на които има логото на National Rail, ако помня добре, някъде го бяха описали. Всичко извън влаковете от градската им железница в Лондон и тези от гари в зоните на транспорта на Лондон ти важат. 

Направо трябва да се отиде същия ден на мястото, което искаш да посетиш и да представиш билетите или има друг начин? Ние питахме на няколко места в тур.информация и където се продават билетите, но никъде не ни казаха какво се прави. Казаха - онлайн в сайта, където сме ги купили да прочетем.

Публикувано:

Не съм сигурна тук ли трябваше да попитам  следното, но: Билетите за трансфер с автобус от летище Лутън до Лондон, по-късно ще определя на коя спирка точно, като че ли са с фиксирана цена. Всички билети за всички часове през деня и за всички дни, заредени в календара, са по 12 паунда. Проверих  easybus и national express. Правилно ли виждам, имаше преди време различни цени, по-ниски, по-високи, и колкото по-рано запазиш билет, толкова по-евтин беше.  И какви са тези маршрути, означени като "Greenline" - нещо по-различно има ли при тях от другите, където няма такова означение. Може ли някой да ми помогне. Предварително благодаря! 

Публикувано:

със сигурност преди се качваше с времето, тази цена ми изглежда вече височка (но спрямо спомените ми отпреди ковида)

Greenline е фирма, предполагам едни са оперирани от Греенлине, другите фирмата, чиито сайт гледаш

• Браво 1
Публикувано:
преди 6 часа, mary_shery каза:

Направо трябва да се отиде същия ден на мястото, което искаш да посетиш и да представиш билетите или има друг начин? Ние питахме на няколко места в тур.информация и където се продават билетите, но никъде не ни казаха какво се прави. Казаха - онлайн в сайта, където сме ги купили да прочетем.

От сайта на офертата (https://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london) си избирате какво искате да посетите, попълвате полетата относно пътуването (брой хора, дата, начална гара), генерира се промо код и Ви пренасочват към сайта на съответната атракция, от където с този код може да закупите 2 билета на цената на 1. Съответно след това при посещението заедно с билетите, които сте купили показвате и билетите за влака, които трябва да са от съответния ден, а в случай, че са двупосочни е ясно.

• Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

със сигурност преди се качваше с времето, тази цена ми изглежда вече височка 

Благодаря! Излизат и по-евтини, днес видях и по 8 паунда. Прави ми впечатление, че за всички часове, на съответен ден, цените са еднакви. 15-20 паунда в двете посоки.

Публикувано:
преди 22 часа, iceman00 каза:

От сайта на офертата (https://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london) си избирате какво искате да посетите, попълвате полетата относно пътуването (брой хора, дата, начална гара), генерира се промо код и Ви пренасочват към сайта на съответната атракция, от където с този код може да закупите 2 билета на цената на 1. Съответно след това при посещението заедно с билетите, които сте купили показвате и билетите за влака, които трябва да са от съответния ден, а в случай, че са двупосочни е ясно.

Здраавейте, и аз да попитам - ако искам да взема fast track билети за London Eye дали пак ще важи промоцията? Някой пробвал ли е?

Публикувано:
На 14.05.2022 г. в 23:15, Maria Dinkova каза:

И последно - има две опции за Лутън - Luton Airprt и Luton Airport Parkway - кое трябва да избера? Четох, че има и шатъли, затова не знам коя опция трябва да се избере

По принцип ако се избере Luton Airpоrt, това включва и цената на шатъла до(от) Luton Airport Parkway, обаче цената на билета (и при EMR и при TamesLink) се увеличава   с  £2.70, а билетът за шатъла струва £2.40, та не не се сещам за особен смисъл да се дават още £0.30, при положение че за шатъла се плаща елементарно - с банкова карта при качване, като на автобус в Лондон.

image.png.c924d736310fd555a1bbdd11af478caa.png  image.png.f6c44c314932bbf3adf718c3b503da03.png    

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Maria Dinkova каза:

Здраавейте, и аз да попитам - ако искам да взема fast track билети за London Eye дали пак ще важи промоцията? Някой пробвал ли е?

Мисля, че важат само за редовната цена.

На 14.05.2022 г. в 23:15, Maria Dinkova каза:

Здравейте, имам нужда от помощ за офертата London Days Out на National Rail. Ситуацията при нас е следната - ще пътуваме през Лутън и мисля дали да не се възползвам от комбинираната им оферта с London Eye, но искам да знам точно каква е процедурата, за да не ми излезе солено накрая. Някъде четох, че офертата не важи за закупени онлайн билети, а само за хартиени на място. От друга страна на сайта на National Rail е обяснено като за полуидиоти, че може онлайн. И последно - има две опции за Лутън - Luton Airprt и Luton Airport Parkway - кое трябва да избера? Четох, че има и шатъли, затова не знам коя опция трябва да се избере, извинявам се ако е описано вече, малко съм стресната още. Та - всяка помощ ще ми е полезна, благодаря 🙂

Едно странично допълнение. В близките уикенди ще правят ремонт на електрическата мрежа по трасето и от Лутън има автобус до Хичин, откъдето се хваща влак за Лондон. Да го имате предвид, особено на връщане.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 21.05.2022 г. в 16:08, Фил каза:

По принцип ако се избере Luton Airpоrt, това включва и цената на шатъла до(от) Luton Airport Parkway, обаче цената на билета (и при EMR и при TamesLink) се увеличава   с  £2.70, а билетът за шатъла струва £2.40, та не не се сещам за особен смисъл да се дават още £0.30, при положение че за шатъла се плаща елементарно - с банкова карта при качване, като на автобус в Лондон.

image.png.c924d736310fd555a1bbdd11af478caa.png  image.png.f6c44c314932bbf3adf718c3b503da03.png    

Много благодаря! Вероятно все пак ще ги дам тези допълнителните 0.3 паунда, защото за първи път летя към Лондон не по работа и да не взема нещо да прецакам програмата докато се оправям с ойстер картите 🙂

Публикувано:
На 21.05.2022 г. в 16:08, Фил каза:

Освен тези £0.30, ако се избере Luton Aiport нe показва Advance билетите за EMR, които са значително по-евтини, но важат за конкретен влак.

image.png.451298c58331f727930e3a95bb650198.png

В конкретния пример £2.60 + £2.40 за шатъла са £5 срещу £14.4

Отделно ако на връщане пътуваш пак през Лутън, можеш да си купиш отделно двупосочен билет за шатъла за £3.80 (вместо 4.80), но това са вече дребни сметки 😄

Ако човек е само с раница, разстоянието от летището до гарата може да се вземе и пеша свободно за около 20 минути. Това го казвам в случай, че някой си е взел advance билет и е предвидил повече от необходимото време за паспортна проверка, а и като цяло пеша не е много по-бавно от чакане + пътуване с шатъла.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Приятели дайте акъл, намерих нещо много добро като оферта и се чудя къде ще се издъня.

Пътуваме с уиз до Лутън и казаме около 7 и 30.

Тръгнах да резервирам офертата на железниците 2FOR1 и видях, че е само от Лутън или от Luton Parkway.

Видяхме следната оферта на EMR :

image.png.f25ace92dffd41e26fff57b225dc361a.png

за 2ма души.

Първо - Дали ще ни стигне времето, Второ - откъде мога да видя опции за шатъли и накрая - не видях някакво специално изискване в промоцията - някой знае ли дали билетите на EMR стават?

Страшно много ви благодаря!!!

Публикувано:
преди 37 минути , Maria Dinkova каза:

Приятели дайте акъл, намерих нещо много добро като оферта и се чудя къде ще се издъня.

Тръгнах да резервирам офертата на железниците 2FOR1 и видях, че е само от Лутън или от Luton Parkway.

за 2ма души.

Първо - Дали ще ни стигне времето, Второ - откъде мога да видя опции за шатъли и накрая - не видях някакво специално изискване в промоцията - някой знае ли дали билетите на EMR стават?

Какъв е въпросът в случая?

За 2-for-1 се иска билет със символа на National Rail. С този билет и разпечатан ваучер се отива в обект в същия ден и се купуват 2 билета на цената на един. На мен билет никога не са ми искали в интерес на истината.

Публикувано:
преди 3 минути , Zaro каза:

За 2-for-1 се иска билет със символа на National Rail. С този билет и разпечатан ваучер се отива в обект в същия ден и се купуват 2 билета на цената на един. На мен билет никога не са ми искали в интерес на истината.

Точно за този символ се интересувам - всички компании, които не са маркирани като Trird Party ли го имат този символ?

И конкретно EMR дали го имат?

За съжаление последно съм била в Лондон преди 10 години и тогава пък най-малко съм гледала какви символи има на билетите 🙂

Благодаря ти за бързия отговор!

И също ако някой е бил наскоро в Лутън с ранния Wizair ако може да сподели колко време горе-долу отнема от кацането до спирката на шатъла ако си само с ръчен багаж.

Публикувано:
преди 40 минути , Zaro каза:

Така, едно търсене по картинки в гугъл показа билети на EMR с логото на National Rail, така че мисля да рискувам. Дано ни стигне времето и не изпуснем автобуса, че иначе ще е забавно. Ако минем без проблеми ще оставя един коментар тук, да знаят останалите заблудени като мен и да не се ровят.

Много благодаря на всички за безценните съвети!

Публикувано:
преди 6 минути , Maria Dinkova каза:

Така, едно търсене по картинки в гугъл показа билети на EMR с логото на National Rail, така че мисля да рискувам. Дано ни стигне времето и не изпуснем автобуса, че иначе ще е забавно. Ако минем без проблеми ще оставя един коментар тук, да знаят останалите заблудени като мен и да не се ровят.

Много благодаря на всички за безценните съвети!

Кой автобус?  Шатъла?

Валидните билети са тук:

https://www.daysoutguide.co.uk/faqs

Публикувано:
преди 4 часа, Maria Dinkova каза:

за 2ма души.

Ето скрийншот на билета ми от EMR, има логото на National Rail, така че би трябвало да важи за офертата.

image.png.62e93075b5a93cd41e5b6a810ba353f9.png

Тези билети като ги гледам включват EMR до St Pancras и след това метро до Waterloo. Не знам за коя дата гледате, но моето търсене показа това (за 1 билет):

image.png.d18b0c588a50c17dcb4e5042317bbed2.png

т.е билета за метрото излиза £6, а той по принцип е £2.50 за това пътуване, така че тези билети не са никаква оферта според мен. Купете си само до St Pancras, a от там си платете отделно за метро или автобус до Waterloo.

В събота с ранния на Wizz минахме паспортна проверка за по-малко от 15 минути, да кажем общо 30 от кацанете до излизането от летището с мотаене, но бяхме късметлии, тъй като полетът ни подрани, веднага след нас се изсипаха 2 самолета румънци. А ако полетът закъснее с 5-10 минути, ще има допълнителна опашка хора от още 1-2 самолета. Няколко човека бяха споделили тук, че с този полет им е отнемало 1 час за паспортна проверка.  Пак зависи в кой ден пътувате, но час и половина ми се струват достатъчни.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.