Прескочи до съдържание

Air France/KLM - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 24 минути , randi каза:

За съжаление полетите на КЛМ няма да се осъществят. Заявените слотове са оттеглени.

И с това се оттеглиха и нашите надежди за евтини свързани полети до карибите и не само без националната ни "бутикова" компания да надува цените необосновано. 

• Харесвам 3
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

За тези с Flying Blue акаунти , в момета тече промо за закупуване на мили с 100%бонус до 27.02. При минимум 30000мили, получавате въпросният бонус и цената излиза на миля - 0.01375€. В момента билетите с мили са fully refundable за пътувания до 30 юни, а след тази дата са fully refundable с 50€ такса.

• Харесвам 6
Публикувано:

Тъй като съм на вълна Таити да дам поне пример  , CDG-PPT е от 44000 мили и 115$ такси (икономи) , теоретично от София започват от същата цена , но е трудно да се намери наличност . Полетът е доста дълъг обаче , прави стоп за пътници в LAX.

Публикувано:

За еднопосочен полет говорим нали ? 

При почти постоянни цени от 200-250€ двупосочен до SFO (по-рядко до LAX) , и около 450-550 $  оттам до PPT ,  единственото предимство което е виждам е в полетите на един билет. Това разбира се  не е малко ,но не е и нещо неотразимо според мен.

Ако става дума за двупосочен полет работата вече е съвсем друга.

Публикувано:

За икономи рядко има голям смисъл , освен ако не се лети еднопосочно . На мен ми свърши чудесна работа, защото взех еднопосочен LAX-PPT , 25500мили , много удобен нощен полет , и фактора refundable също е привлекателен   . Милите може да се ползват и с Air Calin , които летят от PPT до Френска Каледония ( NOU) и Вануату (VLI). Има доста вариация , но по-евтините кеш полети по правило пристигат в неудобни часове , което налага нощувка и загуба на време.

• Харесвам 3
Публикувано:

Добре е да имаш идея къде ще ги ползваш милите, да провериш как е наличността и колко струва в кеш, за да разбереш има ли смисъл да купуваш. 

Просто така за да си имам аз не бих купил, дори със бонуса. 

• Харесвам 1
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Някой спомня ли си дали обичайно има майски промоции, които да дават по-добри цени за август ?   Интересува ме полет до Сао Паулу. Като че никога не съм виждала толкова високи цени на КЛМ и Air France досега.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 часа, Роми каза:

Някой спомня ли си дали обичайно има майски промоции, които да дават по-добри цени за август ?   Интересува ме полет до Сао Паулу. Като че никога не съм виждала толкова високи цени на КЛМ и Air France досега.

За Бразилия има постоянно промоции, освен KLM може и нещо друго да излезне, примерно с "Swiss International Air Lines" или "TAP Portugal (TAP Air Portugal)". 

Ако нещо мерна ще те тагна. 😉

• Благодаря 1
Публикувано:

Имаме ваучери на Еър Франс за билети от промоция, които отказахме. Има ли вариант да задам няколко дестинации, период за пътуване около 3 месеца и да ме известят при намаляване на цените? Летище на тръгване също може да е различно - лесно за достигане в Европа.

Публикувано:
преди 1 час, lesy каза:

Имаме ваучери на Еър Франс за билети от промоция, които отказахме. Има ли вариант да задам няколко дестинации, период за пътуване около 3 месеца и да ме известят при намаляване на цените? Летище на тръгване също може да е различно - лесно за достигане в Европа.

Ползвай нотификациите на Google flights 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Телефонът, който е даден на сайта на летище София за контакт с Air France е невалиден. Идея за връзка по телефон?

Публикувано:
преди 7 минути , lesy каза:

Телефонът, който е даден на сайта на летище София за контакт с Air France е невалиден. Идея за връзка по телефон?

В сайта на авиокомпанията е даден този: +359 2 9358 230

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 19 минути , yordanov каза:

В сайта на авиокомпанията е даден този: +359 2 9358 230

Благодаря. Този е актуален.

• Харесвам 2
Публикувано:

Днес е направен анонс за новите им премиум кабини , включително  и такъв за нова първа класа на АФ , КЛМ не предлагат първа класа :

КЛМ

9900FEE1-556D-46E7-A51D-AF9CC5DDADA1.jpeg.595fb2eaf5910ac5074442d05e820e3b.jpeg

АФ

5FEE5500-D617-469F-A1F7-B9EE2DB0BE91.jpeg.9bef749d3170598ff45e794fc9a8e31a.jpeg

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Като чета темата на wizz и лошо ми става... аз изобщо не знам какво ще става с полетите ми до Шотландия?

И аз се замислям.... дали има смисъл да пътувам или и при мен ще е на тото 🙃

Публикувано:

е, ако не отидеш на летището няма и да разбереш

ти поне нямаш жена и две малки деца да ти мрънкат (доколкото знам), какво толкова ще ти стане 😀

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, neuromancer каза:

е, ако не отидеш на летището няма и да разбереш

ти поне нямаш жена и две малки деца да ти мрънкат (доколкото знам), какво толкова ще ти стане 😀

Ще пробвам и още как....... 

Да, все още няма кой да ми мрънка 😄

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Едно питане имам за багажа?

Тъй като аз пътувам до Единбург, а прекачането ми е в Париж.

Какво става с куфара (чекирания багаж), ще трябва да го чакам, за да го взема (като се редя с всички останали) от Шарл Де Гол или той сам ще си върви с директния полет (така както аз ще пътувам) на другия ден за Единбург?

А и същото се отнася за Амстердам.... 

Защото после ми е Единбург - Амстердам - София. 

Благодаря предварително! 

Публикувано:

Ще ти го чекират директно за Единбург.Все пак попитай изрично на чек-ин , на стикера за багажа който ще получиш също ще пише къде отива , но правилото е да се чекира до крайната дестинация ( стига там да нямаш и вътрешен полет , а ти нямаш)

• Благодаря 1
Публикувано:

Много е вероятно са се наложи да си вземеш куфара в Париж щом ще пътуваш на другия ден. С КЛМ се е налагало да го взимам в Амстердам при следващ полет на другата сутрин( на един билет). 
При всички случаи питай на гишето като го чекираш.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Не съм сигурен, по принцип щом престоя е по-малко от 24 часа може да го чекираш докрая, от друга страна щом имаш нощувка може и да си го вземеш, ако искаш. Та кажи им какво искаш още на чекина, там ще стане ясно. 

• Благодаря 1
Публикувано:

За всеки случай ще ги питам на гишето, за да знам какво да правя.  

Поне паста и четка за зъби да си взема 😀

преди 9 часа, Цвете каза:

С КЛМ се е налагало да го взимам в Амстердам при следващ полет на другата сутрин( на един билет). 

Значи и за на връщане да ги питам какво да правя с моя куфар, за да не си остане в Амстердам.

И там съм с нощувка. 

преди 9 часа, neuromancer каза:

Не съм сигурен, по принцип щом престоя е по-малко от 24 часа може да го чекираш докрая, от друга страна щом имаш нощувка може и да си го вземеш, ако искаш. Та кажи им какво искаш още на чекина, там ще стане ясно. 

Иначе аз мисля да си го чекирам докрая, ако става, защото така и време ще спечеля иначе къде ще го мъкна този куфар из Париж (или пак да ходя до хотела за него). 

Благодаря за отговорите! 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.