Дани Магелани Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май В стария град на Дюселдорф имаше бирария, предлагаща еленско месо. Бях там на коледния базар преди десетина години с магеланци. Не я открих. Те сега не пишат, но четат вероятно. Ако може да ми припомнят локацията. Сега намирам италиански, ливански, американски и какви ли не, но не и немски ресторантчета. Наложи се да хапна един стек в аржентински ресторант и да го притикам с Малбек. Не се оплаквам. Беше чудесен! Мястото: 7
Популярно мнение Граф Вронски Публикувано: 4 май Популярно мнение Публикувано: 4 май Пекин: bell and drum towers, temple of Heaven, площад Тиенанмън и Забранения град Имам и няколко снимки на прекрасни китайски принцеси от двореца. Ще ги споделя в по-подходящара тема. 53 1 11
Популярно мнение MayaS Публикувано: 4 май Популярно мнение Публикувано: 4 май Рига ден 2 част 2 Тримата братя Cosmos illusion museum Жестоко беше изживяването. Къщата на черноглавите 49 1
muchachote Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май Ден пети we Wrocławiu. Сутринта, разходка в Ополе/Opole. 42 1
Нелчо Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май преди 9 минути , Нелчо каза: Не знам защо обърна снимката на Радиното училище. 24
muchachote Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май На връщане във Вроцлав се отбих и в Бжег/Brzeg, малко градче на 40 км от Вроцлав, където се намира един от замъците на династията Piastowie, сега богат музей. 38 1
Популярно мнение jorocontrola Публикувано: 4 май Популярно мнение Публикувано: 4 май Няма нищо по магеланско от среща с @домосед за кафе на Маастрихската гара: После всеки си хвана пътя. Аз четох малко: И се разходих из Маастрихт, където много ми хареса: По-после се отбих и до Лиеж за бирена дегустация: 44 1 13 1
Популярно мнение Alexander Публикувано: 5 май Популярно мнение Публикувано: 5 май Зад Полярният кръг или Лофотенски острови. В 23:00 часа си е светло. 46 15
MayaS Публикувано: 5 май Публикувано: 5 май Рижки етнографски музей на открито. Намира се в чудна гора, прекрасно място за разходка. Интересни къщи, църкви и др. Черешката на тортата беше най-накрая - лутеранска църква и действаща. 43 1
muchachote Публикувано: 5 май Публикувано: 5 май Последно и от мен, от Полша. Ден шести, последно скитане из областта Шльонск. Непредвидено и импровизирано заради ужасно студеното време от снощи насам. Вместо черешката на тортата, замъкът Książ, където трябваше да отида днес, изчаках слънцето да пробие гъстите облаци и поне малко да вдигне градусите. Последно отскачане до последния замък, Legnicki Zamek Piastowski и Legnica/ Легница. Много ще ми липсват тези пж, бж, гж, джи и т.н. 40
Брани Публикувано: 5 май Публикувано: 5 май Разходих колелото по велоалеята на Ботевградско. Минах покрай летището 🙂 23 7
домосед Публикувано: 5 май Публикувано: 5 май Зенът на пътешествията отново е с мене! Тръгнал ужким само да си попълвам ЮНЕСКО колекцията, попадам на народни тържества за 80-годишнината на освобождението на Фризия от нацистка окупация с решаващата помощ на братска Канада 35 5
Дани Магелани Публикувано: 5 май Публикувано: 5 май преди 5 часа, MayaS каза: Рижки етнографски музей на открито. Намира се в чудна гора, прекрасно място за разходка. Интересни къщи, църкви и др. Черешката на тортата беше най-накрая - лутеранска църква и действаща. Хапнахте ли в ресторанта там?
Популярно мнение jorocontrola Публикувано: 5 май Популярно мнение Публикувано: 5 май Днес се лутам из Валония. Замъците огледах: И около тях че логистиката наблегна на краката: Отбих се и до Динан: Вечерта е за Намур: @домосед ЮНЕСКО? 53 1
MayaS Публикувано: 6 май Публикувано: 6 май преди 10 часа, Дани Магелани каза: Хапнахте ли в ресторанта там? Не. Не го видях. Това голямото до рецепцията ли?
Pandurova Публикувано: 6 май Публикувано: 6 май Музеят на Сваровски или Кристалвелт, както още е наричан, има нова експозиция. Има някои наистина впечатляващи нови зали. Има и някои запазени, но най-голяма е промяната в залата с "експонати" за продажба. Дори има Вип-зона. И цени - като за ценители 🙂 26 евро е билета. Пътувах от Мюнхен до Куфщайн безплатно (с абонаментната карта на Дойче бан). До там е около час, а после още час и половина за много по-малко разстояние. Австрийците не са го помислили добре, изненада се дори жената от гишето на гарата в Куфщайн, която провери дали няма някаква по-удачна комбинация, но се оказа, че няма - пътува се до Hall in Tirol с влак. След това се "прикачваш" на автобус и пътуваш наобратно - 12 спирки. От една страна е хубаво, защото така открих - Hall in Tirol, което много напомня на Бриксен оттатък границата в Италия, но и на Инсбрук, който е съвсем наблизо. Носи същия средновековен дух, с малки улички, от всяка, от която надничат Алпите. Но от друга на връщане установихме, че има гара, на която влака спира и от нея дори се вижда музея. Иначе и Австрия от тази година е въвела т.нар. Рfand - всички пластмасови бутилки са маркирани със специален знак и подлежат на връщане, за което получавате обратно 25 евроцента точно както от години е в Германия. Ето сега и атмосферата от Сваровски. Впрочем не знам защо, но вече я няма залата със световните символи от кристали като Тадж Махл и др., но пък гората с истински сняг е впечатляваща. най-големият кристал картината на Дали, сътворена от кристали в гората със снега - хралупа, а в нея се крие кристална катеричка Елтон Джон присъства специално - с всички негови аксесоари - пиано, костюми, очила, ботуши Мерилин Монро и нейните аксесоари ето го костюмът на сър Елтон Джон виртузоът на пианото - сър Елтън и аз с него - слушах го някога на живо на стадион Локомотив в София и никога няма да забравя този гениален музикант и пантофката на Пепеляшка залата на славата този кристален полилей го имаше и преди магичната гора също е от старата експозиция слънцето, претворено от кристали обувчици за бала - само 850Е и чаши за младоженци - един възрастен господин с една много млада дама под ръка си ги купуваха. Не разбрах дали тя му беше половинка или по-скоро внучка цар Лъв от кристали чаши за сватбата, които по стар български ритуал може и да счупите ако решите 🙂 успях - цялото земно кълбо е на плещите ми и облаците навън сред разкошните Алпи и безкрайните поля 28
Дани Магелани Публикувано: 6 май Публикувано: 6 май преди 3 часа, MayaS каза: Не. Не го видях. Това голямото до рецепцията ли? На излизане минахме през него. Водиха ни колеги от Рига и поръчаха национални неща. Соленото биваше, но десертът не ставаше. Сух хляб и сушени плодове поляти с нещо като сироп. Явно са били доста бедни и това са им били сладостите. 3
Фил Публикувано: 6 май Публикувано: 6 май преди 19 часа, jorocontrola каза: Отбих се и до Динан: Саксофоните няма ли го на моста, или просто не мога да ги фиксирам от толкова далеч?
iMari Публикувано: 6 май Публикувано: 6 май Мръзна в Лондон. Ама в Лондон. 🥳 Нотинг Хил. Наистина ли филмът е направил от този хубав квартал такава циганийка? 🙄 Обаче Camden town ми напълни душата. Егати якото място! 🙂 Четете ли надписа на табелката, която пънкчето държи? 😀 Еми искрен е човека! Да не пропусна - честит празник на именяците! Живи, здрави и от хубави пътувания да не се отървете! 😍 40
Популярно мнение Граф Вронски Публикувано: 6 май Популярно мнение Публикувано: 6 май Xi'an : теракотената армия, двореца Huaqing, и една централна улица в града 43 9
iaia_mama Публикувано: 6 май Публикувано: 6 май преди 1 час, iMari каза: Четете ли надписа на табелката, която пънкчето държи? 😀 Еми искрен е човека! Оф, те са двама-трима плюс една мацка и са там всеки ден, сякаш са абонирани точно за това място на моста и все с тези надписи. Ако те види, че го снимаш даже може да те покани да се снимаш с него и после ще ти поиска пари. 2
jorocontrola Публикувано: 6 май Публикувано: 6 май Подготвям се бавно за връщането днес пак обикаляйки из Валония: Специално споменаване на Thuin: Най-хубавата снимка от Шарлероа - град умело съчетал негативите на Перник, Димитровград и мароканско гето. Най-добрата снимка, която намерих: 31 7
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега