Популярно мнение Argentique Публикувано: 25 май Популярно мнение Публикувано: 25 май Бухара Не си спомням да съм общувала чааак толкова много с местни, както в Узбекистан. 😂 Тук просто няма шанс да те оставят да блееш в далечината. Идват и се започва.😂 Вече знам купища семейни и прочие истории. 😂 За вълшебните неща, отделно 50 12
Нелчо Публикувано: 25 май Публикувано: 25 май преди 2 часа, Argentique каза: Бухара Не си спомням да съм общувала чааак толкова много с местни, както в Узбекистан. 😂 Тук просто няма шанс да те оставят да блееш в далечината. Идват и се започва.😂 Вече знам купища семейни и прочие истории. 😂 За вълшебните неща, отделно А дали лампата на Аладин сбъдва желания? 1 2
master_of_germs Публикувано: 25 май Публикувано: 25 май Клъвдий си събира електорат във Вилнюс 😉 Всичко в града е розово... Не, не сме в Италия по време на Джиро-то!! 😄 Оптимизирахме още разходи с безплатни входове по обекти... 49
Argentique Публикувано: 26 май Публикувано: 26 май преди 8 часа, Нелчо каза: А дали лампата на Аладин сбъдва желания? Някой ден ще разберем 😉🙃
Бръмбар Публикувано: 26 май Публикувано: 26 май Вече в София на 9'С, след уикенд забежка на топло. От вчера - няколко часа в Ларнака, преди късния полет за София Църквата Св. Лазар - църквата е интересна и красива, с богат иконостас, смята се че пази в гробницата мощите на Св. Лазар. Имаше сватба и не беше удобно да се снима, и слънцето не беше удобно застанало 😃. Каляската май чакаше младоженците 😊 Средновековната крепост Крайбрежната улица 34
muchachote Публикувано: 26 май Публикувано: 26 май Ден четвърти в Латвия, за съжаление последен.😥 Тази сутрин се изстрелях към Юрмала, един от най- известните курорти на Балтийско море. Топло е, по- топло дори от София, вече има доста хора на плажа. А пясъкът тук е великолепен, ситен и с цвят на светло капучино. 42
muchachote Публикувано: 26 май Публикувано: 26 май Като за раздяла с Латвия, следобяд направих два прехода в Национален Парк Ķemeru (Ķemeru Nacionālais Parks), навъртях поне 15 км; първия, до езерото Slokā, а втория, в южната част на парка, по понтонни пътеки сред стотици, а може би и хиляди блата, мочурища и езерца, с богат птичи свят. В Ķemeri се отбих и до православната църква Св. Св. Петър и Павел, построена без нито един пирон. Ой, как зто возможно😱 33 3
Bissy Публикувано: 26 май Публикувано: 26 май По словенско- хърватското крайбрежие- Копер, Пиран и Пореч 30 2
master_of_germs Публикувано: 26 май Публикувано: 26 май Кернаве, Литва. В понеделник почти всички музеи са затворени в Литва и археологическият в Кернаве не прави изключение. Но поне се разходихме по древните погребални могили. И още от Вилнюс 39 1
marycap Публикувано: 26 май Публикувано: 26 май ...в Полиняно а Маре. Спокойствие и силна храна. Прекрасно време. А вчера вятърът с пориви до 65 км/ч щеше няколко пъти да избие телефона от ръцете ми. Но на вятър съм свикнала и не може да ми развали настроението- volare oh oh, cantare oh oh oh hoooo... 47 1
Брани Публикувано: 27 май Публикувано: 27 май На летището съм. Много се вълнувам, от едно 50-60 години не съм идвал тук - самолетите бяха витлови и с крила като етажерки … Хубаво е, че освен Дайнърс места за безплатно нагъване, някой се е сетил да покаже малко култура. 21
stotan Публикувано: 27 май Публикувано: 27 май В неработните дни бяхме в Северна Македония. Скопие Каньонът Матка 42
Otnesen Публикувано: 27 май Публикувано: 27 май С малко закъснение от Лемго.... Силно впечатление ми направиха къщите на над 400 години. 43
Популярно мнение Argentique Публикувано: 27 май Популярно мнение Публикувано: 27 май Два дни в Самарканд. За мен - синият град с гробници от всякакъв сой. На Амир Тимур (Тамерлан) На първия президент на Узбекистан - Ислам Каримов И на други известни или не толкова човеци Таван в Аксарай (гробница) Плюс цял комплекс от такива постройки Докъдето ако на качване и слизане преброиш еднакъв брой стълби - си безгрешно същество. Или броиш добре 😉 Броят им е 42!!! И в двете посоки 😉 А за синьото... Дори музеят на узбекистанско-китайската дружба е син А пясъчно-тюркоазената гама от Тяншан се прехвърля тук Руска православна църква за разнообразие Моята махалля току до Биби Ханъм, чудна уличка Имат дори еврейска махалля, доста неугледна. Градът е много туристически и по обектите е непоносимо на места. Циганките-просякини на пазара директно те заговарят на италиански 😂 След толкова шарения е време за почивка за очите и душата на вечеря при безценната ми хазяйка в Ташкент. ❤️ И тя е родена в началото на май, но вместо рози от @ДиянаВ е получила букет от двеста (!) червени рози от децата си. Това и още безброй интересни неща научих от нея, дегустирайки сладкото от рози от букета. 😀 Практичен човек 🙂 39 1 1 12
chandni Публикувано: 27 май Публикувано: 27 май преди 8 минути , Argentique каза: Градът е много туристически и по обектите е непоносимо на места. Какво имаш предвид с това, че е непоносимо - прекалено много просяци и натрапчиви търговци?
Argentique Публикувано: 27 май Публикувано: 27 май В момента, chandni каза: Какво имаш предвид с това, че е непоносимо - прекалено много просяци и натрапчиви търговци? Много туристи. Много шумни баби-испанки плюс китайският народ. Търговците не са натрапчиви - не щеш, ако щеш. Обаче всеки исторически обект е пълен със сергии... Просяци - на пазара само. От гледна точка на безопасност - полиция навсякъде, камери за скорост по градовете, таксита карат с 60 км макс, няма съмнителни типове в трите града, където бях, не си заключват вратите, вечер по тъмно си ходиш без озъртане, на пазарите също някак си спокоен за раницата на гърба си. За чистотата и състоянието на централните обществени пространства, булеварди, гари и т.н. можем само да завиждаме. 17 1
ДиянаВ Публикувано: 27 май Публикувано: 27 май преди 41 минути , Argentique каза: И тя е родена в началото на май, но вместо рози от @ДиянаВ е получила букет от двеста (!) червени рози от децата си. Най-големият ми букет от рози е от 25 и бе огромен, да не говорим за подрязването му и всекидневното подновяване на водата с лед да издържи дълго. Хайде не лакомей за 200, като някои (след)участнички в Ергенът с 500😂🤪😄 Майските рожденици са си красиви и с една🌹 7 1 2
Популярно мнение stotan Публикувано: 28 май Популярно мнение Публикувано: 28 май Шарената джамия в Тетово Бигорски манастир "Св. Георги" Охрид 51
Брани Публикувано: 28 май Публикувано: 28 май На семинар съм със сътрудници от ОЧЗ (Организацията на Чудовищата и Злодеите). Тук имаме специален workshop. А локацията е тайна, разбира се. 9 2 8
traveler Публикувано: 28 май Публикувано: 28 май преди 40 минути , Брани каза: На семинар съм със сътрудници от ОЧЗ (Организацията на Чудовищата и Злодеите). Тук имаме специален workshop. А локацията е тайна, разбира се. Загреб. Познах ли? Издъних се - Прага.
jorocontrola Публикувано: 28 май Публикувано: 28 май преди 3 минути , traveler каза: Загреб. Познах ли? В паралелната Вселена е в Прага 😉
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега