домосед Публикувано: преди 22 часа Публикувано: преди 22 часа (редактирано) Поддържам добро темпо в Австрия. Планински преходи (25 км) Ски курорти (също за планински колела) Исторически железници Съвременни железници Виенски Новоград Имперско старо злато Гледки от влака Гледки към влака Виадукти Сладкиши Празници на пожарната Културни достояния Градски бани Швейк Монашески обиталища на Дунава И сега, като съм седнал да правя рекапитулация на мегдана, осъзнавам че ми е отнело малко повече от денонощие. Ама нарочно съм избрал най-дългият ден в годината! Утре продължавам с кораб в посока Русе. Ама ако стигна до там, значи съм си пропуснал спирката 😎 Забележка: постът съдържа три обекта на ЮНЕСКО, за които при удобен случай ще се пише по-подробно. Редактирано преди 21 часа от домосед Препратка към ЮНЕСКО 22 1 15
Argentique Публикувано: преди 20 часа Публикувано: преди 20 часа @Argentique рядко би повторила и то в кратък срок някоя по-странично разположена дестинация, обаче не и ако получи факс от Космоса, че трябва. 🙂 Да си довърши започнатото. Миналата година един ден не ми стигна на Куршската коса, затова тази дните са три. С акцент върху лятното слънцестоене, което по мои сметки се празнува от скандинавците на 21 юни. Там - да. 🙂 Но тук разбрах, че се случва чак утре, когато вече ще сме в Рига, и ще се радваме на тамошния празник. Това не ни попречи и без празник да си отживеем. 🙂 Днес изкачихме най-високата дюна Vecekrugas - 67,2 м, звучи смешно, ама я лазете по мек пясък нагоре при по-силен вятър. 😀 Върхът на дюната Лилава трева Минахме няколко пътеки край лагуната, където има безброй птици и места за наблюдението им. В горите е пълно с велоалеи и алеи за пешеходци с пейки и маркировка за незрящи съвсем далеч от населени места. Един боклук не видях никъде. Бяхме за втори път на плаж. Не разчитайте на тази работа 😀 Водата е 15 градуса, въздухът 17-18, но това не значи, че не е възможно да се изгори на лице и сандали. 🙂 Днес неусетно навъртяхме 27 км пеш и още можехме. Ако някой иска да се пробва, има крайбрежен пешеходен маршрут в три страни за 70-72 дни 🙂 Местните селца са истинско удоволствие за рецепторите Чисти, спокойни, подредени, с идеално поддържани дворове, никъде не се чува силна музика, врява, шумни компании, нито свирене на автомобилни гуми. Чудесно място за интроверти и колоездачи. Нямам идея какъв е литовският жизнен стандарт, но по цялата Коса автомобилите са от среден клас и много нагоре. Отядохме си на топла пушена риба, директно от пушилнята Бяхме и на живата (движеща се) дюна Парнидис, плюс няколко пътечки в района. Паметникът на Жан-Пол Сартър е най-подходящият пример за особеностите на местния климат. 🙂 Накратко - щастлива съм, че довърших започнатото и съм готова някак да се адаптирам към лятото в Горна Тракия. 🤭 32 5
Antigona Публикувано: преди 5 часа Публикувано: преди 5 часа Съботна разходка из Родопските градини, вечерно 3 часово удоволствие в с. Елешница на ревю-спектакъла "Непреходна вечност". 20
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега