Дани Магелани Публикувано: 18 август, 2025 Публикувано: 18 август, 2025 преди 6 минути , ДиянаВ каза: Не видях да е мост в морето и не виждам какво има да те безпокои от самото съоръжение. Отдолу даже и активности се провеждат. Определено няма нищо страшно на летище Кристиано Роналдо😁 Сега, ако човек си търси повод за питие преди полет, друг въпрос😉 Поради силни пориви на вятъра съм изпитвала далеч по-дискомфортни кацания в Корк и Тенерифе примерно. Заяждане ли усещам? Имаше повече вода. Може да е имало прилив, но колоните бяха във вода. Доста стресиращо ми изглеждаше тази къса писта. В Тенерифе съм кацала няколко пъти, без страх. Изпитах страх веднъж в Бали, когато, поради буря, кръжахме над летището близо час. Имах усещане, че съзнателно изразходват горивото.
ДиянаВ Публикувано: 18 август, 2025 Публикувано: 18 август, 2025 преди 11 минути , Дани Магелани каза: Заяждане ли усещам? На 100% не от моя страна. Разсъди малко - това е една летищна инфраструктура - инженерен шедьовър, който далеч по-умни от мен и теб са го мислили как да стане. Местните на Мадейра не пропускаха възможност да покажат задоволство и гордост от инфраструктурата си. И аз съм така с ремонта на Дунав мост и с нетърпение чакам да разбера другото лято ще има ли ремонт на ремонта😁 Ето това вече е заяждане с АПИ🤪, ама пък на тях им дреме. 6
Дани Магелани Публикувано: 18 август, 2025 Публикувано: 18 август, 2025 преди 3 минути , ДиянаВ каза: Разсъди малко - това е една летищна инфраструктура - инженерен шедьовър, който далеч по-умни от мен и теб са го мислили как да стане. Пак оценки! Типично за младото поколение! Всеки е професионалист в своята сфера. Колко е умен могат да преценят само тези, които имат с него професионални взаимоотношения.
Популярно мнение Роми Публикувано: 18 август, 2025 Популярно мнение Публикувано: 18 август, 2025 За да разведря малко заформилия се спор за безопасността на летището покрай моето пребиваване в Терсейра, ще наблегна на друго. Не знам защо в БГ всички мислят, че Азорите нямат плажове и/ или океана е бурен, студен и не става за плуване. Затова поставям снимки от плажа пред хотела ми. Както и си го помнех, тук океана е като езеро, водата е освежаващо 22-24 C и за мен поне става за плуване. Доста по-добре от нашето Черноморие. От утре сме на спа в Сао Мигел. 51 3
Популярно мнение Граф Вронски Публикувано: 18 август, 2025 Популярно мнение Публикувано: 18 август, 2025 До Тевно езеро, Пирин. ⛰️ 51 4
Иван Попов Публикувано: 19 август, 2025 Публикувано: 19 август, 2025 След соления вятър и лодките, дойде ред на борова тишина и чист въздух в Боровец! Тук въздухът е друг – глътка свежест, която не просто дишаш, а усещаш. Планината те връща към себе си. 🚠 Днес – Ситняково експрес: кратко изкачване с лифта, дълги гледки отгоре и онова усещане, че светът може да почака. 🌲 Сенки от борове, тишина, пътеки, по които крачиш без посока – просто така, за да си там. Утре – Ястребец. Още по-нагоре. Слънце, което не пари, а гали. Простор, в който можеш да се разтвориш. Само дето забравих един дребен детайл… Студено е. В Сандански топло, а тук горе – мъгла, вятър и свежест тип „добре дошъл в планината“. Няма тълпи, няма бързане.... Въздух, който се усеща още с първата крачка. След морето – планината идва точно навреме. 33 3
Популярно мнение Kristiyan Desev Публикувано: 19 август, 2025 Популярно мнение Публикувано: 19 август, 2025 Латвия и Литва от последната седмица 48 9
Популярно мнение Тони Публикувано: 19 август, 2025 Популярно мнение Публикувано: 19 август, 2025 Днес из свещената долина: Чинчиро: Морай: Марас: 45 11
Популярно мнение Фил Публикувано: 20 август, 2025 Популярно мнение Публикувано: 20 август, 2025 Понеже нали кашкавалния туризъм стана много актуален последно време във форума - ето пряко включване от Амстердам 33 11 9
aleksandrina Публикувано: 20 август, 2025 Публикувано: 20 август, 2025 Задар. В момент на плаж в Любач. Какво да кажа- не е плаж като плаж. Или поне не е това, на което сме свикнали. В Любач е пясък, ама е плаж 30 м с дървета за сянка. В Задар плаж Коловар е като на строеж и пак под дърветата, защото, където са петте шезлонга, е бетонна стена. Страхотен е Задар иначе, но за море няма да се повтори. @Брани е известен и тук 😉 Гледката от апартамента: (Сръбска православна църква) @Бръмбар, още ли сте тук или се върнахте със закъснелия полет в понеделник? 39 1
Branko Публикувано: 20 август, 2025 Публикувано: 20 август, 2025 Преди 1 час, Фил каза: Понеже нали кашкавалния туризъм стана много актуален последно време във форума - ето пряко включване от Амстердам Очаквам други снимки и отзиви от там⛵️ 2 4
Zaro Публикувано: 20 август, 2025 Публикувано: 20 август, 2025 преди 19 часа, Иван Попов каза: Днес – Ситняково експрес: Явно не знаеш правилото, че на лифт селфита не се правят. После не можеш да си намериш телефона, ако го изпуснеш. 2 1
Иван Попов Публикувано: 20 август, 2025 Публикувано: 20 август, 2025 преди 52 минути , Zaro каза: Явно не знаеш правилото, че на лифт селфита не се правят. После не можеш да си намериш телефона, ако го изпуснеш. Така ама и без това съм за нов телефон 😆 Тъкмо ще имам и оправдание, ако го изпусна 😉 Ето малко снимки и от другия лифт от днес 27 2 2
Бръмбар Публикувано: 20 август, 2025 Публикувано: 20 август, 2025 преди 3 часа, aleksandrina каза: @Бръмбар, още ли сте тук или се върнахте със закъснелия полет в понеделник? Върнахме се със закъснелия полет в понеделник. На кацане към Задар птица се била ударила и го обследваха доста обстоятелствено, в резултат на което закъсняхме с час и половина с излитането към София. Ако обичате да плувате и да сте с лодка и имате време, може да вземете някоя от тези екскурзии - бяха около 20-30 евро на човек, десетина човека на скоростна лодка с три спирки (заливче до Ошляк, без акостиране, акостиране на Преко и към час там и после на на малкото островче срещу Преко (забравих му името в момента, нещо с Г), без акостиране, с плуване може да се стигне до острова. Водата е чудна, много приятно и непринудено беше с нашия шкипер. Ако обичате коктейли, също приятен круиз беше на залез с голяма триетажна лодка, меки диванчета, хаус музика и по два авторски коктейла включени за 28е на човек от 19 до 21ч. 8 1
aleksandrina Публикувано: 20 август, 2025 Публикувано: 20 август, 2025 преди 2 часа, Бръмбар каза: Върнахме се със закъснелия полет в понеделник. На кацане към Задар птица се била ударила и го обследваха доста обстоятелствено, в резултат на което закъсняхме с час и половина с излитането към София. Ако обичате да плувате и да сте с лодка и имате време, може да вземете някоя от тези екскурзии - бяха около 20-30 евро на човек, десетина човека на скоростна лодка с три спирки (заливче до Ошляк, без акостиране, акостиране на Преко и към час там и после на на малкото островче срещу Преко (забравих му името в момента, нещо с Г), без акостиране, с плуване може да се стигне до острова. Водата е чудна, много приятно и непринудено беше с нашия шкипер. Ако обичате коктейли, също приятен круиз беше на залез с голяма триетажна лодка, меки диванчета, хаус музика и по два авторски коктейла включени за 28е на човек от 19 до 21ч. Аууу- нищо не съм разбрала. Ние с този пристигнахме в Задар. А знам, че закъсня, защото в понеделник освен ние, летяха и двете племеннички- едната към Кьолн, другата вечерта към Айндховен. Та самолета за Кьолн се оказа същия, с който ние летяхме и трябваше да се върне в София и от там към Кьолн. Но не знаех защо е закъснял. Иначе сме взели обиколка за събота- 3 острова и парка Корнати. Ама няма такава евтиния - 30€ е за 5 годишния, за трима ни е по 60€, ама един много готин дядо от агенциите ни "хвана" по 55€. Цял ден ще е. Ходеше ни се до Дуги оток и плажа Сакарун, но там само с частна лодка. Ще обиколим каквото можем. Харесва ми тук. Ама плажовете... Не особено. 9
Популярно мнение Тони Публикувано: 20 август, 2025 Популярно мнение Публикувано: 20 август, 2025 Machu picchu. 54 2 12 1
Бръмбар Публикувано: 20 август, 2025 Публикувано: 20 август, 2025 преди 29 минути , aleksandrina каза: Аууу- нищо не съм разбрала. Ние с този пристигнахме в Задар. А знам, че закъсня, защото в понеделник освен ние, летяха и двете племеннички- едната към Кьолн, другата вечерта към Айндховен. Та самолета за Кьолн се оказа същия, с който ние летяхме и трябваше да се върне в София и от там към Кьолн. Но не знаех защо е закъснял. Иначе сме взели обиколка за събота- 3 острова и парка Корнати. Ама няма такава евтиния - 30€ е за 5 годишния, за трима ни е по 60€, ама един много готин дядо от агенциите ни "хвана" по 55€. Цял ден ще е. Ходеше ни се до Дуги оток и плажа Сакарун, но там само с частна лодка. Ще обиколим каквото можем. Харесва ми тук. Ама плажовете... Не особено. Плажовете и на нас не ни допадат, но сме фенове на разходки с лодки и според мен това е начина за обиколки на Хърватското крайбрежие (също от предишни ходения до Дубровник са такива впечатленията ми). Иначе старите градове, бивши части от Венецианската република, ги намирам за много атмосферни и ми харесват. На предишно ходене до Задар за седмица отидохме и до Крка парка и водопадите, до Сплит и Хвар и също ни харесаха. Сега беше само за уикенд. 5 1
Гост Публикувано: 20 август, 2025 Публикувано: 20 август, 2025 преди 6 часа, aleksandrina каза: Задар. В момент на плаж в Любач. Какво да кажа- не е плаж като плаж. Или поне не е това, на което сме свикнали. В Любач е пясък, ама е плаж 30 м с дървета за сянка. В Задар плаж Коловар е като на строеж и пак под дърветата, защото, където са петте шезлонга, е бетонна стена. Страхотен е Задар иначе, но за море няма да се повтори. @Брани е известен и тук 😉 Да, Задар ми е подарък от Императора за рождения ден. Щото не разбира добре земните езици и го разбрал като "за дар". Освен, че поръчал да го украсят навсякъде с моето име, беше и изселил всички, за да е "по-спокойно", че знае как не обичам тълпи, тОристи и всякакви "пътуващи хора". Та се наложи да му кажа да върне всичко както си е било, че прекалено безлюдно беше станало дори за моя вкус ...
Zdravko Nestorov Публикувано: 20 август, 2025 Публикувано: 20 август, 2025 преди 35 минути , Тони каза: Machu picchu. Само едно оргомно УОУ. Това е една моя несбъдната за момента мечта!!! Хванали сте страхотно време и се надявам да сте се насладили напълно 🙂 Поздравления и за страхотните снимки 🙂 4 1
Тони Публикувано: 20 август, 2025 Публикувано: 20 август, 2025 Времето е чудно- около 20 градуса. И изобщо въпреки че сме на път от вече два месеца все още ми е интересно всичко и му се наслаждавам! Мечти е хубаво да имаме- да ги сбъдваме и нови да идват наред. 13 1 1
Gisp Публикувано: 20 август, 2025 Публикувано: 20 август, 2025 2 hours ago, Тони said: Machu picchu. Здрасти, кой маршрут взехте за тия снимки на Мачу Пичу? Това път 1 ли е? 1-а - панорамния. Обърках се с тия 10 възможни маршрута. Сподели моля програмата за Куско и околноста. Колко дни и къде да се спи. 1
ven62 Публикувано: 20 август, 2025 Публикувано: 20 август, 2025 преди 1 час, Тони каза: Времето е чудно- около 20 градуса. И изобщо въпреки че сме на път от вече два месеца все още ми е интересно всичко и му се наслаждавам! Мечти е хубаво да имаме- да ги сбъдваме и нови да идват наред. Сега, ако видим и едни снимки от Salar de Uyuni ще се изкефя на макс. И тъй. и тъй кръстосахте половината Америки. 7
Gisp Публикувано: 20 август, 2025 Публикувано: 20 август, 2025 1 hour ago, ven62 said: Сега, ако видим и едни снимки от Salar de Uyuni ще се изкефя на макс. И тъй. и тъй кръстосахте половината Америки. В момента съм...бил.. 11 3
Тони Публикувано: 20 август, 2025 Публикувано: 20 август, 2025 преди 8 часа, ven62 каза: Сега, ако видим и едни снимки от Salar de Uyuni ще се изкефя на макс. И тъй. и тъй кръстосахте половината Америки. Боливия не влиза в плановете за този път. Но ще има още от Перу и после трябва да се прибираме у дома...май. преди 8 часа, Gisp каза: Здрасти, кой маршрут взехте за тия снимки на Мачу Пичу? Това път 1 ли е? 1-а - панорамния. Обърках се с тия 10 възможни маршрута. Сподели моля програмата за Куско и околноста. Колко дни и къде да се спи. Да, 1 е панорамико. Куско за мен е силно подценено и ние му отделяме цели 4 дни- 2 дни спахме там преди да дойдем тук, като единия ден правихме тур в долината, а на другия бяхме в самия град. После дойдохме в Ollantaytambo , нощувахме , че има почти за 3-4 часа какво да се гледа около селцето. Сутринта с влака стигнахме Мачу Пикчу и след това се върнахме пак в Ollantaytambo. Сега ако правя програмата бих си оставила и нощувка в Aguas Calientes, много ми хареса и от там на другия ден бих пътувала директно за Куско. Имаме още тур до Rainbow mountains от Куско и след това ще хващаме към Пуно и Арекипа. Но имайте предвид, че ние имаме време и не бързаме. 9
TinkerBell Публикувано: 21 август, 2025 Публикувано: 21 август, 2025 Фестивал на пясъчните скулптури, гр. Бургас 30
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега