zon Публикувано: 11 септември, 2025 Публикувано: 11 септември, 2025 преди 17 часа, ДиянаВ каза: и гледахме да хванем уж предпоследната лодка към Плака в 17:00. И добре че така направихме, защото се оказа последна, и дойде със закъснение в 17:22. Иначе щяхме и ние да сме изолирани за една нощ на острова на прокажените😆. Въобще никаква организация и яснота в разписанието на лодките. Организация е, нали все някой трябва да държат на острова 😄 2
Популярно мнение jorocontrola Публикувано: 11 септември, 2025 Популярно мнение Публикувано: 11 септември, 2025 На плажче в Силистар: и залез в Резово: 59
Популярно мнение Бръмбар Публикувано: 11 септември, 2025 Популярно мнение Публикувано: 11 септември, 2025 В хаотичния Неапол 53
Популярно мнение Radnev Публикувано: 11 септември, 2025 Популярно мнение Публикувано: 11 септември, 2025 Алба Юлия се оказа забележителна във всяко едно отношение. Ако минавате през района, не я пропускайте. Предишния път, прекалих с писането, сега ще прекаля със снимките. Голямо ходене падна. 53 1
Популярно мнение Ninkata17 Публикувано: 12 септември, 2025 Популярно мнение Публикувано: 12 септември, 2025 Равена и Болоня от предишните държавни дни. Вчера и днес проучвахме плажовете наоколо, че на нашия водата не е много чиста. Пясъчни са, широки, има предимно платени лидота и тук-там между тях свободни зони. Ноо водата е пълна с риба и борбата е страшна 😅 Току нещо те захапва и подръпва, не съм виждала досега такова нашествие и пиршество за чайките. Накрая се предадохме и се оттеглихме на басейна. 51
Популярно мнение iaia_mama Публикувано: 12 септември, 2025 Популярно мнение Публикувано: 12 септември, 2025 Скоро някой се тагна от Сибиу, ама това и аз го мога 🙂 Salutări din Sibiu! 🙂 От днес. 59
Популярно мнение ESK Публикувано: 12 септември, 2025 Популярно мнение Публикувано: 12 септември, 2025 Верона от вчера. Слънчева, въпреки прогнозите за дъжд. 🙂 ... и най-вкусната пица на парче. И днес малко разходка по езерото Гарда. Голяма красота! ❤️ ... и утре обратно към София. Всичко хубаво си има край. До нови срещи любима Италия.. 55 1
iaia_mama Публикувано: 13 септември, 2025 Публикувано: 13 септември, 2025 Хей, Radnev, явно с теб се гоним по румънските пътища 🙂 Затова няма да пускам същите (или почти) снимки от Алба Юлия и потвърждавам, че е доста приятен град и всъщност надмина очакванията ми. Обаче днес има голяма вероятност да влязат в новините, защото са спретнали най-дългата маса с храна - 3,5км, т.е. обикаля цялата крепост. С това си мероприятие Алба Юлия се кандидатира да влезе в книгата на Гинес. 41 2
Популярно мнение ДиянаВ Публикувано: 13 септември, 2025 Популярно мнение Публикувано: 13 септември, 2025 Преди няколко години се заговори, че в Русе е създадена първата торта гараш - https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Торта_„Гараш“ Местната управа поде инициатива за популяризиране на тази история и превръщането й в туристическа атракция. Така за четвърта година в града-родина на това сладкарско изкушение се провежда празник на тортата гараш🙂 Измислена или не, за да привлича туристи, историята на австро-унгареца сладкар Коста Гараш, доведе в Русе две магелански семейства, от което съм много щастлива. След днешния ден коренно промених отношението си към този градски празник😉 Домакините от Русе @ДиянаВ и @EliDion с удоволствие се запознахме и сладко побъбрихме с гостите от Варна - семейството на @zvezda9001 и @alienad и това на видния мултинационален историк @Crazy Horse❤️😃 магелански състав на сбирката с кучето Киара в собствена посока😄 разширен роднински състав😁 ето ни и с тортата гараш на родното й място - пл. Княз Александър Батенберг😋 много тесен коледно-магелански луд състав😆 и любимата ми снимка - малките сладкари на @Crazy Horse, освен готини тениски, вече имат и грамоти за успешните си сладкарски умения🤩 До нови срещи, приятели🤗 28 2 31
Популярно мнение zvezda9001 Публикувано: 13 септември, 2025 Популярно мнение Публикувано: 13 септември, 2025 Прекарваме си вече четвърто лято на Крит и идва време да се връщаме, за съжаление все някога трябва 😀 И @alienad ми пише, ще има празник на тортата Гараш в Русе, не ме привлича много тортата Гараш, ноо като добави можем да си направим магеланска сбирка с @ДиянаВ ии опаа веднага се реши, че ще ходим към Русеее! Та тази среща я чакам от 3 -4 години, още със закачките ни в Коледната тема! Веднага пиша на @ДиянаВ, която през това време е къде? Ами в Крит разбира се 😀 и тя ми казва, че ще се видим и с още двама видни магеланци, нещата станаха още по-хубави, а тортата Гараш взе да ми харесва все повече 😜 Ее време е и ний в Руси да отидем, няма само Дияна да се снима там с магеланските подаръци 😜 Сядаме на едно кафе, докато чакаме всички да се съберем и хоп я вижте какво късметче се пада- съдба 🙂 Благодаря много на @ДиянаВ, @EliDion, @Crazy Horse за чудесната среща и затова, че отделиха от времето си за да се видим! Специални благодарности за разходката в Русе! П.с. нямах време да спретна някой шантав подарък, че да спазим традицията, но по Коледа се случват чудеса хаха 37 2 12
ДиянаВ Публикувано: 13 септември, 2025 Публикувано: 13 септември, 2025 Преди 1 час, ДиянаВ каза: кучето Киара Извинявам се на госпожица Коко😜, името е Кайра, ама като си сменя посоката и аз така разменям буквите🙃 преди 13 минути , zvezda9001 каза: нямах време да спретна някой шантав подарък, че да спазим традицията, но по Коледа се случват чудеса хаха 😂😂😂 Ааааа, много благодарности за липсата ти на време😆😆😆😘 5 3
Популярно мнение Radnev Публикувано: 13 септември, 2025 Популярно мнение Публикувано: 13 септември, 2025 Аз качих снимки от Клуж. Мисля, че от Сибиу преди теб @iaia_mamaникой не е качвал🤔. Ето една и от мен, но вече не сме там😃: Укрепената църква в Биертан. Три реда крепостни стени. По-скоро крепост, от колкото църква. Едно от нещата, което я прави обект на ЮНЕСКО - ключалката на сакристията - истинско механично чудо за времето си😲. Укрепената църква в Алма Вий: За разлика от Биертан, където всички кули бяха под ключ, тук можеш да влезеш във всяка. Сложната конструкция на невероятно стръмните им покриви. Участвал съм в направата на покрив и знам как става. Това е наслада за очите. На това нещо в България му викат пишляци: А на малките момчета, които са ги дялали са им викали "пишлемета" 😄. Подобни дървени снадки бяха използвани навсякъде, включително и на реставрираните крепости, които видях. Всичко само с дърво. Саксонска работа. Медиаш. Часовниковата кула няма хващане. Да пиеш кафе или да четеш, скрит под стряхата на стари крепостни стени. П. П. Saxon cowboy 🤠 🤠 🤠 45 10
Gisp Публикувано: 13 септември, 2025 Публикувано: 13 септември, 2025 4 hours ago, zvezda9001 said: опаа веднага се реши, че ще ходим към Русеее Ръсе, добре, само не се отваряйте на осмокласници. Че се пикае кръв. 2
Zaro Публикувано: 14 септември, 2025 Публикувано: 14 септември, 2025 Убивам време в махалата, в която съм израснал в Пловдив. Стар надпис, който виждам едва сега. За протокола, едно време и аз бях VIIа клас. 1 3
Kalina Ivanova Публикувано: 14 септември, 2025 Публикувано: 14 септември, 2025 преди 20 часа, ДиянаВ каза: Измислена или не, за да привлича туристи, историята на австро-унгареца сладкар Коста Гараш, доведе в Русе две магелански семейства, от което съм много щастлива. След днешния ден коренно промених отношението си към този градски празник😉 Можеше да са повече, ако беше рекла по рано. И аз обичам Гараш 2 1
ДиянаВ Публикувано: 14 септември, 2025 Публикувано: 14 септември, 2025 преди 15 минути , Kalina Ivanova каза: Можеше да са повече, ако беше рекла по рано. И аз обичам Гараш Догодина ще го разглася и ако можеш да дойдеш, ще съм много, много щастлива. Неочаквани неща се случват реално чрез нашия форум🙂 Аз разбрах за празника от @Crazy Horse и @alienad, а варненци @zvezda9001 и Лудият кон се запознаха в Русе 🙃 6 1
Бръмбар Публикувано: 14 септември, 2025 Публикувано: 14 септември, 2025 Амалфийското крайбрежие. Много хектично беше това пътуване, редуваха се всякакви емоции 47
alienad Публикувано: 15 септември, 2025 Публикувано: 15 септември, 2025 преди 21 часа, ДиянаВ каза: Догодина ще го разглася и ако можеш да дойдеш, ще съм много, много щастлива. Неочаквани неща се случват реално чрез нашия форум🙂 Аз разбрах за празника от @Crazy Horse и @alienad, а варненци @zvezda9001 и Лудият кон се запознаха в Русе 🙃 Получи се чудесна разходка до Русе. Хапнахме си различни торти Гараш, запознахме се с известни магеланци от Русе и Варна и се забавлявахме. Разходихме се из града, който гъмжеше от "тортоядци" и зърнахме Дунава. Времето също беше с нас, не толкова горещо и приятно. 14 1
Stanislav Dimitrov Публикувано: 17 септември, 2025 Публикувано: 17 септември, 2025 Наздраве от Бурунди. На 8 часовият полет се оказах сам на цял ред и се наспах подобаващо ') 29 7 1
Madelin Публикувано: 17 септември, 2025 Публикувано: 17 септември, 2025 Най-накрая и аз стигнах до Пулия, засега е северната част. В Прескочи сме, градчето си заслужава всички суперлативи. Вчера даже бяхме и няколко часа на градския плаж и се насладихме на Адриатика, гладка като тепсия. Сезонът определено е почти свършил, малко хора и много спокойно. За протокола: сет чадър и шезлонги 15 евро, капучино 2 евро. Порция морски дарове в Стария град е7-14 евро. Крепостта е отворена до 22:30 септември. Сиестата е ясна, важи за всичко. 45
Популярно мнение Radnev Публикувано: 17 септември, 2025 Популярно мнение Публикувано: 17 септември, 2025 Последно от мен - пътешествието свърши😭. Прозорец за Негою не се откри. На два пъти бяхме на косъм да тръгнем, но по-добре, че се отказахме. Последният ден направихме лек преход около езерата (8км/400+). Capra Lake: На румънците не им дреме и си палаткуват: Balea Lake: Трансфъгърашан: Мечият рай🐻. По пътя видяхме шест мечки. Буквално бяха навсякъде. 46 8 6
Lorette Публикувано: 18 септември, 2025 Публикувано: 18 септември, 2025 На 13.09.2025 г. в 21:12, zvezda9001 каза: Прекарваме си вече четвърто лято на Крит и идва време да се връщаме, за съжаление все някога трябва 😀 И @alienad ми пише, ще има празник на тортата Гараш в Русе, не ме привлича много тортата Гараш, ноо като добави можем да си направим магеланска сбирка с @ДиянаВ ии опаа веднага се реши, че ще ходим към Русеее! Та тази среща я чакам от 3 -4 години, още със закачките ни в Коледната тема! Веднага пиша на @ДиянаВ, която през това време е къде? Ами в Крит разбира се 😀 и тя ми казва, че ще се видим и с още двама видни магеланци, нещата станаха още по-хубави, а тортата Гараш взе да ми харесва все повече 😜 Ее време е и ний в Руси да отидем, няма само Дияна да се снима там с магеланските подаръци 😜 Сядаме на едно кафе, докато чакаме всички да се съберем и хоп я вижте какво късметче се пада- съдба 🙂 Благодаря много на @ДиянаВ, @EliDion, @Crazy Horse за чудесната среща и затова, че отделиха от времето си за да се видим! Специални благодарности за разходката в Русе! П.с. нямах време да спретна някой шантав подарък, че да спазим традицията, но по Коледа се случват чудеса хаха Е, чудесно! Моят град. И аз бях на тортите. А сбирка чакам от доста време в удобно време, че от Русе чак не е лесно да дойда до Сф.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега