Captain45 Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март На 22.03.2026 г. в 16:08, Argentique каза: След два неуспешни за авиацията дни на летището в Милос (отменен заради вятър единия ден и отказ от кацане и връщане в Атина вчера) днес за щастие моят полет си излетя по план и има голяма вероятност по план и да се прибера, че иначе изпусках всичко. 😃 Милос, пред летището Поредното убито островно гръцко летище. То тук по-зле и от Икария! Няма барче, а в тоалетните няма вода по мивките... За всеки случай долу вляво си написах... 🙂 И за първи път летях с АТР-42, ура! Други снимки от Милос по-късно По тези острови се стига повече по вода, кой да лети, че да имат читаво летище. Разгледай марините, може да ти харесат повече от летището. 😉 1
Argentique Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март преди 22 минути , Captain45 каза: По тези острови се стига повече по вода, кой да лети, че да имат читаво летище. Разгледай марините, може да ти харесат повече от летището. 😉 Да, аз отидох с кораб - бавния ферибот за Крит. За връщане обаче избрах самолет, защото: а) удобен час на излитане в ранния следобед; б) по-евтино и по-бързо придвижване до Атина. Бавните кораби тръгват от Адамантас за Атина в 1-2 през нощта. Ако бях си купила билет за бързия Speedjet в неделя следобед (а него щях да избера заради удобния час), те първо него спряха заради вятър и вече наистина щях да си изпусна самолета в понеделник заран, за който имах уж наглед достатъчните 16 часа времеви прозорец. Но всичко приключи добре. Отделно, първо си купих самолетен билет за Sky Express, на 1 март, на 3-ти го отмениха 😃 и веднага взех с Olympic. 6
jorocontrola Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март преди 33 минути , Argentique каза: Бавните кораби тръгват от Адамантас за Атина в 1-2 през нощта. Ако бях си купила билет за бързия Speedjet в неделя следобед (а него щях да избера заради удобния час), те първо него спряха заради вятър и вече наистина щях да си изпусна самолета в понеделник заран, за който имах уж наглед достатъчните 16 часа времеви прозорец. Но всичко приключи добре. По това време на годината е доста рисково. И аз така увиснах на Хидра като отмениха феритата от/за Атина. Поне успях да стигна до Metochi и от там само за 50Е с такси до Galatas, че там си бях оставил колата. Но имаше доста американчета, дето гониха самолети същият ден и 200км до летището в Атина сигурно им е излязло колкото самолетен билет до УСА... 😞 Но пък те избраха Тръмп, така че си го заслужават 😅🤣😂 2 2 1 6
Kalina Ivanova Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март преди 3 часа, Argentique каза: Да, аз отидох с кораб - бавния ферибот за Крит. За връщане обаче избрах самолет, защото: а) удобен час на излитане в ранния следобед; б) по-евтино и по-бързо придвижване до Атина. Бавните кораби тръгват от Адамантас за Атина в 1-2 през нощта. Ако бях си купила билет за бързия Speedjet в неделя следобед (а него щях да избера заради удобния час), те първо него спряха заради вят ър и вече наистина щях да си изпусна самолета в понеделник заран, за който имах уж наглед достатъчните 16 часа времеви прозорец. Но всичко приключи добре. Отделно, първо си купих самолетен билет за Sky Express, на 1 март, на 3-ти го отмениха 😃 и веднага взех с Olympic. Само докато те четох, се припотих няколко пъти и за всеки случай проверих моите скорошни билети с какви часове са Важното е, че всичко е завършило добре. Пак да идеш, по тюркоазено време. 1 1
Моника Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март Валета, Малта Първите ми впечатления са чудесни! 39 4
Катя мравката Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март преди 4 часа, jorocontrola каза: По това време на годината е доста рисково. И аз така увиснах н😞 И в Мадрид на 18 нощните автобуси към летището не вървяха, правили някакви ремонти по пътя няколко дена. А освен на спирката, никъде онлайн не пишеше за това. Хората се грижат пътуванията да не са скучни. 2
ДиянаВ Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март преди 7 минути , Катя мравката каза: И в Мадрид на 18 нощните автобуси към летището не вървяха, правили някакви ремонти по пътя няколко дена. А освен на спирката, никъде онлайн не пишеше за това. Хората се грижат пътуванията да не са скучни. Метеорологичните условия и спънки са нещо различно от човешкия фактор - ремонти, стачки и подобни. Последните могат да се случат и в умрял, и в топ сезон. Според мен друго имаше предвид @jorocontrola 1
домосед Публикувано: 25 март Публикувано: 25 март Към рубриката Отметнати пътешественически икони - плаж Махо на остров Свети Мартин и летище Принцеса Юлиана (SXM) Бирата е кръстена на летището с трибуквения IATA код. @Duke не хареса това😉 40 2 3 1
jorocontrola Публикувано: 25 март Публикувано: 25 март преди 11 часа, ДиянаВ каза: Метеорологичните условия и спънки са нещо различно от човешкия фактор - ремонти, стачки и подобни. Последните могат да се случат и в умрял, и в топ сезон. Според мен друго имаше предвид @jorocontrola Точно. Късна зима и ранна пролет дори в Гърция времето е доста променливо. С бързите ферита: дори и при леко вълнение усещането е "днес ще пропусна вечерята": https://photos.app.goo.gl/Jfae7seJAD2MHEU67 Не че бяхме много пътници, но половината повръщаха, другата половина бяхме забелили поглед. И това беше при съвсем леки вълни и фери, което реално се движи близо до брега. На другият ден сутринта си имаше вече пролетна буря: https://photos.app.goo.gl/LN1YMUSAqXJbHy8a7 И феритата капеха едно по едно: За целият ден нямаше нито една лодка от Атина да тръгне по линията, нищо че по график са 4-5... 😞 Следобед вече печеше слънце, но просто ферита нямаше. Добре, че поне местните шанаджии се движиха (Metochi pier Hydra Lines Freedom Ferries - не излизат в търсачките и ако не знаеш, че са там и се движат...) и ме метнаха до Пелопонес и после всеки да се оправя както може. Така че винаги трябва да се има няколко наум за времето особено с ферита точно преди полет. А когато се намеси и човешкият фактор (особено в Южна Италия), работата става направо "Мамма миа...", не ми стигат ръцете да кажа всичко, което искам... Спирам да разводнявам темата, но просто имайте предвид какви работи стават редовно, като правите "тънки сметки" като мен дето все имам график по часове 😉 14
Asya Assenova Публикувано: 25 март Публикувано: 25 март Преди 1 час, jorocontrola каза: Точно. Късна зима и ранна пролет дори в Гърция времето е доста променливо. С бързите ферита: дори и при леко вълнение усещането е "днес ще пропусна вечерята": https://photos.app.goo.gl/Jfae7seJAD2MHEU67 Не че бяхме много пътници, но половината повръщаха, другата половина бяхме забелили поглед. И това беше при съвсем леки вълни и фери, което реално се движи близо до брега. На другият ден сутринта си имаше вече пролетна буря: https://photos.app.goo.gl/LN1YMUSAqXJbHy8a7 И феритата капеха едно по едно: За целият ден нямаше нито една лодка от Атина да тръгне по линията, нищо че по график са 4-5... 😞 Следобед вече печеше слънце, но просто ферита нямаше. Добре, че поне местните шанаджии се движиха (Metochi pier Hydra Lines Freedom Ferries - не излизат в търсачките и ако не знаеш, че са там и се движат...) и ме метнаха до Пелопонес и после всеки да се оправя както може. Така че винаги трябва да се има няколко наум за времето особено с ферита точно преди полет. А когато се намеси и човешкият фактор (особено в Южна Италия), работата става направо "Мамма миа...", не ми стигат ръцете да кажа всичко, което искам... Спирам да разводнявам темата, но просто имайте предвид какви работи стават редовно, като правите "тънки сметки" като мен дето все имам график по часове 😉 С ферита винаги трябва да се внимава, ако се гони полет. И през юни, и през юли са си променяли разписанието за следващ ден заради вятър и то големите ферита като Blue star ferry, малките дори не ги коментирам. Лично на мен няколко пъти ми се е случвала тази греда и се е налагало да си търся спешно нощувка на острова, който не мога да напусна и съответно ми е горяла нощувка на острова, до който не мога да стигна. Ако гоня полет, задължително поне една нощувка на острова преди полета. 3
Бръмбар Публикувано: 25 март Публикувано: 25 март Las Grietas (четох, че в превод значи "пукнатини" - мини каньончета, образувани от изстиващата лава, в подножието на Монтана Бланка и на около 15-на мин с кола от Пуерто дел Кармен. Общо са 3 "пукнатини" Фондацията Сезар Манрике - разравяйки се по-назад из темите за Лансероте попаднах на една стара на @AlexandraKo, светла и памет, много подробна, ако някой има интерес,няма много какво да се добави към казаното от нея. И Lagomar,. известно и като къщата на Омар Шариф Понеже слънцето вчера ни се усмихна, остана време следобяд и за кратък плаж край басейна и ободрително плуване - водата бая студена, ама се се свиква :-). Нямах големи очаквания за острова, но всъщност останах много приятно изненадана и той ги надмина многократно. 45 2
jungfraujoch Публикувано: 25 март Публикувано: 25 март преди 9 часа, домосед каза: летище Принцеса Юлиана (SXM) Винаги са ме питали дали съм кръстена на нидерландската принцеса.Не,не съм.Но пък имам силен афинитет към Нидерландия от дете. И Амстердам ми е любим град. Не знаех,че има такова летище с толкова интересен плаж до него. В магеланци много се обогатявам,благодаря за което. 7 1
zon Публикувано: 25 март Публикувано: 25 март преди 1 час, Бръмбар каза: Понеже слънцето вчера ни се усмихна, остана време следобяд и за кратък плаж край басейна и ободрително плуване - водата бая студена, ама се се свиква :-). Zon ви стиска палци за още много слънце ☀️ 2 1
feel_the_rush Публикувано: 26 март Публикувано: 26 март Променливо време и в Оукланд 🙂 Вятър и дъжд, ама направо да те издуха. Вали настрани. Колегите казаха, че това е много характерно време, Оукланд получавал повече дъжд годишно от Лондон. По тази причина, хората са ти изобретили и патентовали специален модел чадър, без остри ръбове и без да се обръща на вятър. Днес всички бяха с него. За вечеря посетихме местния food court - Elliot Stables. Както подсказва името, това са бивши конюшни. Атмосферата е приятна и има добър избор за хапване. Утре трябваше да сме свободни, но ни се проточи работата. Ама то при това време... 29
Marisha Публикувано: 27 март Публикувано: 27 март Batanta, Raja Ampat. Наблюдаваме любовни игри на дюгоните пред нашето бунгало. 38 6
Hakkâri Spor Публикувано: 27 март Публикувано: 27 март Novruz bayramı в Баку 🇦🇿 (Тази година съвпада с Ramazam bayramı и са 11 неработни дни в Азербайджан, 20-30 март) 29 1
Hakkâri Spor Публикувано: 28 март Публикувано: 28 март Източен Азербайджан: Candy Mountain, Pink Lake, Beş barmaq, Yanar dağ 🇦🇿 Şıxlar, Xızı dağlları (Candy mountain) Masazır duz gölü (Pink salt lake) 5 fingers (Beş barmaq) Yanar dağ (Burning mountain) 37 3
Популярно мнение Roberto Baggio Публикувано: 29 март Популярно мнение Публикувано: 29 март Поздрави от Piedras Rojas, Чили 48 2 11
Bellaero Публикувано: 29 март Публикувано: 29 март Римини. Приятно време, всички местни са навън, по плажа и заведенията. Много ми харесва, че всеки втори води куче, един и котка 🙂 48
Популярно мнение Roberto Baggio Публикувано: 30 март Популярно мнение Публикувано: 30 март Вече сме в Боливия Laguna Blanca Laguna Colorada 48 1 12
Hakkâri Spor Публикувано: 31 март Публикувано: 31 март Исландия - Golden circle (от уикенда) Kerið crater. Gulfoss waterfalls Geуsir Thingvellir National Park Brú farm 28 4
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега