Нелчо Публикувано: 7 март Публикувано: 7 март преди 31 минути , MayaS каза: Браво, а откога не съм виждала кукуряк. Май трябва разходки по баирите да предприема- обичам планината. 9 1
Популярно мнение muchachote Публикувано: 7 март Популярно мнение Публикувано: 7 март Ден четвърти в Бразилия. Ще го запомня завинаги. Целта ми беше Parque Nacional da Serra do Cipó с два водопада, Cachoeira Grande и Cachoeira da Farofa. За целта взех под наем бегач, преходът е възможен само с него, много е дълъг и пеша би отнело половин ден само в едната посока. В началото добре, равен гладък път, по който от време на време минаваха и коли. Но после като започнаха едни мочурища, блата с комари, рекички, през които маршрутът минава, гъсти лиани, мравуняци като замъци, странни гущерчета и птици. Само дето ягуар или пума не изскочи от някъде. Толкова преходи в планини съм правил и в БГ и в Карпатите и в словашките Татри, но това тук наистина ме уплаши яко, ама много яко. На моменти исках да се върна, но срещнах и други колоездачи и в двете посоки, и с Божията помощ се добрах и до двата водопада. На връщане, по същия маршрут, пак през блата, мочурища, рекички и лиани, като капак се изля за един час един пороен тропически дъжд . Е, добре че сутринта си взех (за всеки случай) дъждобран, но поне изми колелото. Прибирам се в Белу Оризончи щастлив, че се измъкнах цял и невредим. А ми казваше мама, не ходи в бразилската джунгла😉Утре летя за Foz do Iguaçu. Дано не съм пипнал денге😱 27 2 21
Популярно мнение Тони Публикувано: 8 март Популярно мнение Публикувано: 8 март На остров Jeju, Южна Корея. Доста по-хладно от очакваното , но пък красиво. 50 5
Гост Публикувано: 8 март Публикувано: 8 март Спрях колата в една отбивка, за да снимам Стара Планина с телефона. После се сетих, че и си нося и фотоапарата ама беше късно.
blueriver Публикувано: 8 март Публикувано: 8 март преди 17 минути , Брани каза: Спрях колата в една отбивка, за да снимам Стара Планина с телефона. После се сетих, че и си нося и фотоапарата ама беше късно. Красиво! 7
Marisha Публикувано: 8 март Публикувано: 8 март преди 59 минути , Брани каза: Спрях колата в една отбивка, за да снимам Стара Планина с телефона. После се сетих, че и си нося и фотоапарата ама беше късно. Харесвам🙂 3
dunaika Публикувано: 8 март Публикувано: 8 март Преди 1 час, Брани каза: Спрях колата в една отбивка, за да снимам Стара Планина с телефона. После се сетих, че и си нося и фотоапарата ама беше късно. От мен 👏🏻👍🏻🙂 3
Популярно мнение stanislavpp Публикувано: 8 март Популярно мнение Публикувано: 8 март На 4.03.2026 г. в 14:56, Дани Магелани каза: На Яс, до МОЛ-а ходихте ли да "летите"? Не , не знаех за този flying chamber На 4.03.2026 г. в 17:12, Брани каза: А скоростното влакче във Ферариуърлд-а? вътрешните три скоростни влакчета направихме по два пъти , външният супер скоростен беше затворен предвид нестабилната обстановка , както и впрочем observation deck на Етихад Тауърс. Картинга не е за пропускане , но за добри времена , трябва повече от една сесия (5 мин ) . Не посрамих форума и финиширах с второ време в моята сесия : @Asenster може ли да пуснеш едно ревю в темата за бизнес класа , ще е интересно не пропуснахме посещение на Мишлен ресторант ( 1 звезда ) - https://erthrestaurant.ae нощните гледки от стаята към Етихад Тауърс и хотел Риксос Марина Хотелът разполага с два басейни : един на 3 етаж и друг в собственият бийч клуб на плажа отвъд булеварда, до който се достига с асансьор от първият басейн и хубав тунел . Плажният клуб е на високо ниво : декор , плаж , коктейли , басейни , джакузи … Сейнт Риджис заема етажи 33-49 от билдинга вляво рецепцията района на Мандарин Палас: “Евакуирахме ” се с нон стоп полет на Етихад до Торонто , в крайна сметка се прибрахме ден по-рано ( анулирахме посещение на Кувейт) , докато в Ябу Даба Даби ( някои си спомнят за Флинстоун , нали ) останахме 7 нощувки , вместо плануваните 5. внушителната осанка на джъмбо джета ни до Торонто пътуваме с настроение заради предстоящият 16 часов полет бар лаунджа между първа и бизнес класи заснежено Торонто след едночасов трансфер до градското летище (YTZ) и полет до Бостън с Портър и Dash-8 самолет гледката при излитане от градското летище Били Бишъп 37 14
Гост Публикувано: 8 март Публикувано: 8 март преди 31 минути , zon каза: Brussels chocolate hopping & more Ау, преди около две години белгийските ни колеги ни водиха точно в тоя рууфтоп бар в Брюксел и бирите и гледката бяха супер 🙂 Даже съм си снимал менюто за бъдещи референции.
zon Публикувано: 8 март Публикувано: 8 март преди 41 минути , Брани каза: Ау, преди около две години белгийските ни колеги ни водиха точно в тоя рууфтоп бар в Брюксел и бирите и гледката бяха супер 🙂 Даже съм си снимал менюто за бъдещи референции. @Брани защо си лайк нон авейлибъл? 😯 2 1
jorocontrola Публикувано: 9 март Публикувано: 9 март преди 8 часа, zon каза: @Брани защо си лайк нон авейлибъл? 😯 Не харесва да го харесват… 😉 11
Популярно мнение Mary Публикувано: 9 март Популярно мнение Публикувано: 9 март Водопад Виктория от въздуха, с невероятната компания на @izida, @Ивайла и @Monika_Koko. Полет откъм Зимбабве. 40 1 20
Гост Публикувано: 9 март Публикувано: 9 март преди 10 часа, zon каза: @Брани защо си лайк нон авейлибъл? 😯 Не знам, може би защото се подразбира, че всичко което качвам, автоматично се харесва и не е необходимо технически да се указва с бутон … И се сетих, че още пазя менюто с бирите от онзи бар
Гост Публикувано: 9 март Публикувано: 9 март преди 1 час, jorocontrola каза: Не харесва да го харесват… 😉 То тук не сме, за да се харесваме! 🙂
jorocontrola Публикувано: 9 март Публикувано: 9 март преди 5 минути , Брани каза: То тук не сме, за да се харесваме! 🙂 Харесвам това 🙂 1
Radnev Публикувано: 9 март Публикувано: 9 март На 7.03.2026 г. в 23:22, muchachote каза: Ден четвърти в Бразилия. Ще го запомня завинаги. Целта ми беше Parque Nacional da Serra do Cipó с два водопада, Cachoeira Grande и Cachoeira da Farofa. За целта взех под наем бегач, преходът е възможен само с него, много е дълъг и пеша би отнело половин ден само в едната посока. В началото добре, равен гладък път, по който от време на време минаваха и коли. Но после като започнаха едни мочурища, блата с комари, рекички, през които маршрутът минава, гъсти лиани, мравуняци като замъци, странни гущерчета и птици. Само дето ягуар или пума не изскочи от някъде. Толкова преходи в планини съм правил и в БГ и в Карпатите и в словашките Татри, но това тук наистина ме уплаши яко, ама много яко. На моменти исках да се върна, но срещнах и други колоездачи и в двете посоки, и с Божията помощ се добрах и до двата водопада. На връщане, по същия маршрут, пак през блата, мочурища, рекички и лиани, като капак се изля за един час един пороен тропически дъжд . Е, добре че сутринта си взех (за всеки случай) дъждобран, но поне изми колелото. Прибирам се в Белу Оризончи щастлив, че се измъкнах цял и невредим. А ми казваше мама, не ходи в бразилската джунгла😉Утре летя за Foz do Iguaçu. Дано не съм пипнал денге😱 Викам, как пък с тоя бегач мина през мочурища и блата🤔😲? Това не е бегач, а здрав маунтин байк😄. П.П. Готов си за Витоша 100👍 7 1 1
домосед Публикувано: 9 март Публикувано: 9 март Приказваме си с този приятел на плажа с морските петолъчки на остров Велик Кайман. Той ме уверява, че като порасне, ще стане кайман. Аз му препоръчвам да научи за раждането на кайманската демокрация в замъка Педро Сейнт Джеймс. 36 1 1 1
muchachote Публикувано: 9 март Публикувано: 9 март Днес, в първия ден от отскачането ми в Foz do Iguaçu, рано сутринта се разходих в Parque das Aves (Парк на птиците). 41 2
Популярно мнение muchachote Публикувано: 9 март Популярно мнение Публикувано: 9 март А следобяд, и точно отговаря на рубриката в момента съм..., отидох на най- внушителния водопад на земята, Cataratas do Iguaçu, от бразилската му страна, като в най- пълноводния сезон е с ширина 3600 м. С думи и снимки не може да се предаде, трябва да се види на живо. 53 4
Тони Публикувано: 10 март Публикувано: 10 март Обикаляме трети ден по остров Чеджу- разни водопади, плажове, пазари , из градската среда. 35 7
Гост Публикувано: 10 март Публикувано: 10 март преди 20 часа, домосед каза: Приказваме си с този приятел на плажа с морските петолъчки на остров Велик Кайман. Той ме уверява, че като порасне, ще стане кайман. Аз му препоръчвам да научи за раждането на кайманската демокрация в замъка Педро Сейнт Джеймс. Това е Пешо, който е рептил, и скъп колега от ОЧЗ-то. Той е едно от могъщите същества, които управляват задкулисно света! Едно от хобитата му е да се прави на обикновен гущер ... Другия път като го видиш му прати много поздрави!
muchachote Публикувано: 10 март Публикувано: 10 март И, разбира се, преживяването на водопадите Cataratas del Iguazú няма да е пълно ако не ги видиш и от аржентинската им страна. 41 2 3
Популярно мнение домосед Публикувано: 11 март Популярно мнение Публикувано: 11 март С @bronco се качваме на лодка да търсим златни рибки, туртелетки (костенурки, бълг.) и акули дойки (Ginglymostoma cirratum, лат.) в зоната на Белизкия Бариерен риф. Лодкарят ни оборудва с шнорхели, маски и плавници и предлага да обядваме след последното четвърто влизане във водата, а не след второто. Оглеждаме се. С нас на лодката са само четирима румънци. Разбира се, че сме съгласни. Ще остане повече храна за нас. Тъкмо ще са се удавили. 39 1 1 7 2
Captain45 Публикувано: 11 март Публикувано: 11 март Само да не се надява вие да станете обяд на акулите, че да спести едно хранене 😉 🙂 Успех с програмата което сте направили с @bronco! 4 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега