домосед Публикувано: 21 март Публикувано: 21 март Цял следобед шпионирам два пътнически кораба в пристанището на Бастиър, Сейнт Китс. Имам ги документирани: С буна С растителност С обелиск С момиче по бикини С гробище Който ме срещне и ми обърне внимание, ме пита дали съм от "кораба" и се учудва искрено, че е възможно да не съм. Чунким на пешеходно разстояние няма и летище. Само една леля, спотаила си сергията на сянка в нечий вход, се опита да се възползва: - Щом не си от кораба, не искаш ли да си купиш яйца? 11 1 1 1 25
Бръмбар Публикувано: 22 март Публикувано: 22 март С кафе на терасата ни в Пуерто дел Кармен, Лансероте. Пристигнахме вчера към обяд и имахме по-амбициозни планове, но след ставане посреднощ за полет на Луфтханза в 6 сутринта и над 8 часово пътуване след тежка работна седмица, силите стигнаха само за кратка разходка за хапване и бира и после спахме досега 😃. Засега плана е да идем на неделния пазар в Тегуисе, после ще видим 32 1
Популярно мнение feel_the_rush Публикувано: 22 март Популярно мнение Публикувано: 22 март Малко работно от Нова Зеландия. MH загубиха един кухар, свърши им телешкото и предната тоалетна цял полет беше заета от капитана (според главния стюард), ама поне лети, което на днешно време си е причина да си благодарен. Синият извор, Те Пуя и Уай-о-тапо (това по случай наближаващия ден ня кирилицата) 😆 45 5
bronco Публикувано: 22 март Публикувано: 22 март Разхождам се из остров Монсерат и разглеждам последствията от изригването на вулкана Суфриер Хилс. 46 2
Популярно мнение домосед Публикувано: 22 март Популярно мнение Публикувано: 22 март Митничарката на британската колония Ангуила се отнесе с дълбоко подозрение към домоседските намерения, точно на нейния остров да се убият няколко часа на плаж. След като на всички други в региона е търсил само извадени от служба, но още непретопени топове. Подозрението се подхранваше от факта, че конкретният домосед долетя съвсем сам в неделната утрин, макар и с редовен полет. С незапомнил възрастта си витлов Островеняк (BN2 Islander) на националния превозвач. Плажният бар се казва Елвис, но плейлистата гравитира около Хари Белафонте и Боб Марли. 50 1 2 2
Argentique Публикувано: 22 март Публикувано: 22 март След два неуспешни за авиацията дни на летището в Милос (отменен заради вятър единия ден и отказ от кацане и връщане в Атина вчера) днес за щастие моят полет си излетя по план и има голяма вероятност по план и да се прибера, че иначе изпусках всичко. 😃 Милос, пред летището Поредното убито островно гръцко летище. То тук по-зле и от Икария! Няма барче, а в тоалетните няма вода по мивките... За всеки случай долу вляво си написах... 🙂 И за първи път летях с АТР-42, ура! Други снимки от Милос по-късно 40 1 2
nino Публикувано: 22 март Публикувано: 22 март преди 20 минути , Argentique каза: След два неуспешни за авиацията дни на летището в Милос (отменен заради вятър единия ден и отказ от кацане и връщане в Атина вчера) днес за щастие моят полет си излетя по план и има голяма вероятност по план и да се прибера, че иначе изпусках всичко. 😃 Милос, пред летището Поредното убито островно гръцко летище. То тук по-зле и от Икария! Няма барче, а в тоалетните няма вода по мивките... За всеки случай долу вляво си написах... 🙂 И за първи път летях с АТР-42, ура! Други снимки от Милос по-късно Дано въпреки лошото време си видяла красотите му. Не съм бил, но много ми хареса , като гледах навремето клипа на тази песен сниман на Милос. Много харесвам бели скали. 9
travelss Публикувано: 22 март Публикувано: 22 март 1 hour ago, домосед said: Митничарката на британската колония Ангуила се отнесе с дълбоко подозрение към домоседските намерения, точно на нейния остров да се убият няколко часа на плаж. След като на всички други в региона е търсил само извадени от служба, но още непретопени топове. Подозрението се подхранваше от факта, че конкретният домосед долетя съвсем сам в неделната утрин, макар и с редовен полет. С незапомнил възрастта си витлов Островеняк (BN2 Islander) на националния превозвач. Плажният бар се казва Елвис, но плейлистата гравитира около Хари Белафонте и Боб Марли. Аз ли се бъркам или верно е само един пилот?
домосед Публикувано: 22 март Публикувано: 22 март преди 47 минути , travelss каза: Аз ли се бъркам или верно е само един пилот? Колко да са? Самолетът е 8-местен, вкл. пилота 2
travelss Публикувано: 22 март Публикувано: 22 март 27 minutes ago, домосед said: Колко да са? Самолетът е 8-местен, вкл. пилота Еми не знам, ако му стане инфаркт на пилота ти ли ще караш? На Назка за Чесна за 8 човека имаше двама пилоти, за 30 мин полет.
neuromancer Публикувано: 22 март Публикувано: 22 март На малките самолети е един пилота. И на Наска аз като летях беше един, то до пилота бях аз. 1
Anna Kalinovska Публикувано: 22 март Публикувано: 22 март преди 2 минути , neuromancer каза: На малките самолети е един пилота. И на Наска аз като летях беше един, то до пилота бях аз. Над линиите на Наска летяхме шестима падажери и двама пилоти, 2017.г. 1
zon Публикувано: 22 март Публикувано: 22 март Belize, Tropic Air, July 2023 1 pilot domestic, 2 pilots to Mexico
домосед Публикувано: 22 март Публикувано: 22 март преди 2 часа, travelss каза: Еми не знам, ако му стане инфаркт на пилота ти ли ще караш? Ако ми е писано да ме обесят, няма да му стане инфаркт 5 1 7
stanimir Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март 10 hours ago, travelss said: Еми не знам, ако му стане инфаркт на пилота ти ли ще караш? На Назка за Чесна за 8 човека имаше двама пилоти, за 30 мин полет. Е , вероятно ще умрат всички.Ако си в хеликоптер при някой scenic flight не е ли същото ?
Бръмбар Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Харесва ми суровата красота на Лансероте с контрастните цветове на дълги златисти плажове, вулканични камъни и пейзаж и ослепително бели къщи. Тегизе по някаква причина ми изглеждаше малко като декор на филм Много харесвам привечер морета и океани, когато водата прилича на разтопен метал. За съжаление времето не е много с нас, сутринта беше слънчево, но от ранния следобед почна да вали и обилния дъжд продължи до вечерта. Днес пак се очертава облачно и дъждовно. 41
feel_the_rush Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Днес основно на работа, но все пак малко гледки от Оукланд 🙂 Куфарът на колегата още го няма, заседнал е в Куала Лумпур. Днес трябваше да дойде през Сидни, но там си е изпуснал връзката с Оукланд и познайте - върнали са го обратно в Куала Лумпур. Пак добре, че не са го прибрали до София. Сагата продължава утре 😆 26 6
Asya Assenova Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март преди 18 часа, Anna Kalinovska каза: Над линиите на Наска летяхме шестима падажери и двама пилоти, 2017.г. Над Голямата синя дупка в Белиз бяхме 5 пасажери и един пилот. Който го е страх от мечки, да не ходи в гората.
MayaS Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март В събота бях: Пътека с. Кладница до Живата вода над Боснек и обратно: 32 2
Популярно мнение bronco Публикувано: 23 март Популярно мнение Публикувано: 23 март Полет SXM-SBH (от летището на Сен Мартен, което реално се намира в Синт Мартен до летище Сен Бартелми) - вторият най-къс международен полет (10 минути) според една от многото класации плюс спотинг на летището в Сен Бартелми. 45 2 6
Бръмбар Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март Многото цветове на Лансероте: El Golfo със Зелената Лагуна (Laguna Verde) -зелено езеро в полуразрушен кратер на вулкан, отделено с ивица черен пясък от океана и белите къщи на рибарското село, кацнали на върха на червени и черни скали Природен парк Тиманфая, с лунния му вулканичен пейзаж Монохромната църква Света Дева от Долорес (Virgen de los Dolores') в Манча Бланка Изобилието от зеленина и вода в Jameos del Agua на Сезар Манрике 38 1
Argentique Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март На 22.03.2026 г. в 18:08, Argentique каза: Други снимки от Милос по-късно Защо пък само от Милос? В сряда и неделя бях в Атина. В неделя вятър вече нямаше и пак ходих на Ареопага. Псири На 22.03.2026 г. в 18:39, nino каза: Дано въпреки лошото време си видяла красотите му. Времето не беше съвсем лошо. Със силен вятър и тук-там по две минутки дъжд, но нормално за пролетта. Пролетта по онези места е особено красива и е основната причина да ходя баш тогава. Всяка произволна купчина пръст е покрита с цветя. Най-сетне да попадна на множество цъфнали мимози Бях за три пълни дни, кола не карам, автобуси имаше някакви (без уикенд) и се отдадох на пешеходстване по 20-25 км на ден из асфалтирани пътища и кози пътечки. Трафикът извън сезон не е голям, а добри хора ми предлагаха да ме откарат донякъде, но пък съм отишла да се радвам на пролетта с по-бавно темпо и не съм се възползвала. Плажът от клипа е Сараклинико. Трябва да се посети и по изгрев, и по залез, и в слънчево време, което не направих. На живо е чудо на чудесата, а стихията с вятър и пръски от морето внася допълнителен колорит. Лятото е лудница. Интересни форми, всичко това са скали, макар да приличат на пясък. Потъналият кораб почти не се забелязва в бурното море. Из полята Мандракия Адамантас - градът с пристанището, където нощувах В първия пролетен ден бях из най-населената част от острова. Под Трипити Някога наблизо е открита статуята на Афродита, отнесена в Париж. Може да се намери в Лувъра под името Венера Милоска. На пет минутки има катакомби с раннохристиянски гробове По обрасла с трева пътека се стига до известното инстаграмабъл селце Клима. Извън сезон морето е с мнение и залива крайбрежната алея с рибарските къщички- сирмата По козя пътечка с маргаритки и макове до кръста се стига до древен театър. До Трипити на баира има мелници, повечето превърнати в къщи за гости. Обикновено по местата с мелници е в пъти по-ветровито от останалите. 😂 За първи път тази зима, в първия пролетен ден, съжалих, че нямам ръкавици, усещането за температура беше +4. 😂 Но вече се бях подкрепила в топло заведение и с доволна муцуна и вино в корема се засилих към баира с венецианската крепост над Плака (столицата на острова). Плака ще да е много по-жива и симпатична в сезон По пътя не срещнах жива душа, на крепостта едвам се стоеше в неподвижна поза 😂 Сараклинико вляво и Адамантас вдясно Плака 😂 Милос е спящ вулкан и още от древността има разработени мини за обсидиан и бентонит. Има интересни камъчета навсякъде. Ходих до кариерата за бентонит - инстаграмските снимки явно са със силна обработка и не се впечатлих, а вятърът беше невъобразим с хвърчащи клони. След няма и час нещата се попромениха. Адамантас и Плака в далечината Адамантас Блато под фара до френското гробище от Кримската война Адамантас Попаднах на читав и много обяснителен хазяин, който сподели море от информация, а всяка сутрин започваше чат с метео прогноза. За нещастие 🤣 самолетът ми отлетя навреме и не заседнах да бедствам на острова, където за два дни щяха да ме научат да карам кола, за да ми пробутат после такава под наем. 😂 Островът предлага много плажове за лятото, но е доста пренаселен, сух (водата в чешмите е обезсолена морска) и ветровит. Има термална електроцентрала и малки горещи извори в морето близо до летището. 29 3 15
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега