Популярно мнение stanislavpp Публикувано: 8 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 март Gardens by the Bay , Singapore Flower Dome Cloud Forest 62 5 Връзка към коментар
Популярно мнение stanimir Публикувано: 8 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 март Born In The U.S.A. Никъде не съм виждал по-красиви , чисти и подържани градски плажове от Хонолулу : 69 1 Връзка към коментар
Популярно мнение stanislavpp Публикувано: 10 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 март Marina Bay Sands , Singapore 47 9 Връзка към коментар
Madelin Публикувано: 12 март Сподели Публикувано: 12 март На 7.03.2024 г. в 11:56, ven62 каза: Така пушачите ще имат ясна представа колко пари годишно превръщат в пушек. Преди няколко дни започнах да гледам първия сезон на For All Mankind. Сериалът е алтернативна история на полетите до Луната и надпреварата между СССР и САЩ, кой по. Значи такова пушене на филм не бях виждала от 15 години. Май всички бяха с цигари през цялото време. Та без да изпадам в спиралата Едно време какво беше, сега какво е, пушачите са измислили космическите кораби и и какво ли не, включително нещата, правещи пари, а сега к'во? Джендърстваме:) За протокола, пушач съм, от тия с техниката 😉 Но не смятам, че трябва да тровя живота на другите, съобразявам се къде е разрешено. Иска ми се и с мен да се съобразяват, да не чувам чалга през прозореца и да не облъчват народа с риалити и турски сапунки, ноооо засега напъните за здравословност стигат само до цигарите и хранителните добавки. Чат-пат лек стон за ГМО-атата. Хубавото е, че все пак светът ни е много красив. И създаденото от природата, и направеното от хората. Повечето. 11 Връзка към коментар
Популярно мнение liliya Публикувано: 13 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 13 март Току що върнала се от Абу Даби и круиз на Costa в близкия изток - ОАЕ, Катар и Оман: Абу Даби Катар, Доха,стария град Мускат,Оман Старият град Мускат Дубай Големи благодарности на магеланецът, който сподели тура с яхта за Дубай. Направихме го за 3,49лв за трима човека при това с барбекю и напитки. Беше страхотно, а и самата фирма, която го организира излезе супер точна, тъй като се наложи да ни изчака 10-ина минути и се обадиха 2 дни по- рано за да ни предупредят за проблеми с времето и опция за промяна според желанието ни. Благодарности отново! 57 1 11 Връзка към коментар
Популярно мнение Роми Публикувано: 14 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 14 март Най-хубавото нещо във Филандия са езерата. Особено в синия час. Е сега снимах само как се променя светлината само от едно място, защото все пак работа. но пак си е красиво. 57 6 Връзка към коментар
Популярно мнение Alexander Публикувано: 15 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 15 март Анталия 61 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Mary Публикувано: 16 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 16 март При една стара любов - Истанбул. 63 2 8 Връзка към коментар
Популярно мнение Alexander Публикувано: 16 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 16 март Киргизстан 72 1 12 Връзка към коментар
Популярно мнение wilks Публикувано: 17 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 17 март Chobe NP, Botswana Леопард Според запознати, леопардът е едно от най-трудните животни за гледане от 'Big Five', наред с носорога. Аз явно имам късмет, защото го видях от първото ми стъпване в резерват в Африка. И то цели два, и двата много красиви. Ето го и вторият, снет от по-далеч, защото е млад и още 'too shy' по думите на водача ни. 66 6 Връзка към коментар
Популярно мнение tonik Публикувано: 17 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 17 март Death Valley, Калифорния. Уникално е как на толкова малко място могат да се съберат толкова разнообразни пейзажи - от разцъфнала пустиня, през пясъчни дюни та до заснежени върхове. Това е и мястото където американската изтребителна авиация тренира бой на ниска височина. За съжаление него ден имаше силен вятър и самолетите не излязоха, но пък се насладихме на пясъчни бури. 58 8 Връзка към коментар
Популярно мнение tany Публикувано: 18 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 18 март Камбоджа, Ангкор Ват 51 4 Връзка към коментар
Популярно мнение Tedy Публикувано: 19 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 19 март Група Магеланци си правим страхотно пътуване в Африка. Първо беше Ботсвана и 3-дневно сафари в Мореми. В Ботсвана има 130000 слона. Забраната за ловуване е увеличила сериозно популацията им и това започва да създава проблеми за населените места в близост до паркове. Те нямат огради и животните свободно влизат по улиците, а понякога и в дворовете на хората, нанасяйки сериозни щети. Ние също спахме в палатки насред парк, където минават животни. Нощното ставане за тоалетна е силно адреналиново като знаеш, че наблизо реве и издава звуци хипопотам. 😄 African fish eagle Lilac breasted roller Негово величество Баобаб 64 19 Връзка към коментар
Популярно мнение Kosta Grudov Публикувано: 19 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 19 март С два дни позакъсняло "в момента съм", но поради всичките емоции на момента и отвратителния обхват в UK не можах да го постна на момента :)) Стадион Old Trafford, Манчестър, 1/4-финал за купата на футболната асоциация, Манчестър Юнайтед-Ливърпул, посещаемост 72 291 човека. 46 4 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 19 март Сподели Публикувано: 19 март преди 55 минути , Kosta Grudov каза: С два дни позакъсняло "в момента съм", но поради всичките емоции на момента и отвратителния обхват в UK не можах да го постна на момента :)) Стадион Old Trafford, Манчестър, 1/4-финал за купата на футболната асоциация, Манчестър Юнайтед-Ливърпул, посещаемост 72 291 човека. Ако ми кажеш как си купи билет, ще черпя! Връзка към коментар
Kosta Grudov Публикувано: 19 март Сподели Публикувано: 19 март преди 58 минути , Цвете каза: Ако ми кажеш как си купи билет, ще черпя! Пращам инфо на ЛС. 🙂 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 19 март Сподели Публикувано: 19 март преди 2 часа, Tedy каза: Група Магеланци си правим страхотно пътуване в Африка. Най-после да се похвалите! 5 Връзка към коментар
Популярно мнение Двуцветко Публикувано: 19 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 19 март Туркменистан - отдавна не съм бил на толкова сюреалистично място и се чувствам длъжен да споделя някоя снимка. Ашгабат, пустинята Каракум и Вратата към Ада. 65 1 18 1 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 19 март Сподели Публикувано: 19 март преди 3 часа, Двуцветко каза: Туркменистан - отдавна не съм бил на толкова сюреалистично място и се чувствам длъжен да споделя някоя снимка. Ашгабат, пустинята Каракум и Вратата към Ада. Сега, ако споделиш и как стигна до там... 5 Връзка към коментар
Популярно мнение wilks Публикувано: 19 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 19 март преди 4 часа, домосед каза: Най-после да се похвалите! А всъщност целта на пътуването беше водопадът Виктория. Или поне това беше идеята, когато преди 1 година се появиха тези 'first minute', и буквално без пари билети до Vicfalls, Zimbabwe 😄 но стана малко като в приказката за копчето и балтона, и към водопада, пришихме сафарита в Ботсвана, и лодки по делтата на Окаванго. И така успях да видя 4 от 5-те животни от 'Big Five': Слон Воден бивол Лъв Леопард, за който вече споменах в предния ми пост Както и много други животни Жирафи, хипопотами, и много зебри, маймуни, антилопи, водни и земноводни представители на фауната Въобще, получи ни се много приключенско, вълнуващо, и късметлийско пътуване като за първо мое посещение на резервати в Африка 🙂 63 1 16 Връзка към коментар
Популярно мнение tany Публикувано: 19 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 19 март Добър вечер от Банкок 56 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Двуцветко Публикувано: 19 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 19 март преди 4 часа, slujitel каза: Сега, ако споделиш и как стигна до там... Вариантите за стигане от Ашгабат до предверието на Ада са два - с кон за 15 дни през пустинята (правят такива турове) или с високопроходим автомобил 260 км/5 часа в посока като половината от този път е в ужасно състояние с дупки и кратери, което не убива ентусиазма на местните да подържат 120-130 км и от време на време някой да те изпреварва през някаква паралелна отсечка с 150-160 км. Иначе ясно, въпросът е как се стига до Туркменистан. Всичко, което е изписано и показано в нета важи и към днешна дата. Виза се взима трудно, с покана от местна тур агенция, самото влизане в страната траеше около 2.30-3 часа на летище с ПСР-и, полагане на визи, куп проверки и опашки. Движиш се само с гид, нямаше много поле за импровизации, но не е и мега стриктно в крайна сметка. Ашгабат е силно нереален откъм архитектура и цялостна атмосфера, бих го определил като Скопие не на стероиди, а направо на мега фентанил. Всичко е в бял мрамор, мащабно и без щадене на средства, но някак си с усещането на огромен декор или макет. Място, което заслужава да се види, най-малкото за да се усети какъв полет на въображението имат някои, за които средствата и ресурсите не представляват проблем. Митовете, че там не се гаси ток, газ и други природни ресурси, за не си хабят кибрита са верни. Конят е свещено животно, има развит култ не към рок звезди или топ футболисти, а към други личности. Извън столицата контраста е поразителен. Пустинята заема огромна част от територията. Огненият кратер е достатъчно известен и притегателна сила за авантюристи от цял свят, всеки е чел и чувал историята. Там оставаш с впечатлението, че много не се гордеят с това чудо, на отбивката от магистралата за него дори няма и пътен знак за него .. Страна уникална само по себе си като ресурс, обществено устройство, архитектура, благи хора, все още непластмасова храна, добра бира и водка, любов към конете и други подобни факти, които правят Туркменистан самобитна територия заслужаваща човек да направи малко повече усилие, за да се добере до нея. С две думи - пакет/покана от турист. местна агенция, дебнене на прилична цена през Истанбул, отворено съзнание за разликите, с които човек ще се сблъска и смело напред. 39 3 13 Връзка към коментар
Популярно мнение Tedy Публикувано: 19 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 19 март преди 7 часа, домосед каза: Най-после да се похвалите! Само липсата на нет или трезва мисъл ме е спирала да се похваля досега. 😄 Тур с лодка по лагуната Xakanaxa, част от делтата на Окаванго, Ботсвана. Беше..вълшебен. Толкова красота на едно място рядко ми се случва да видя, а аз природа доста съм гледала. Птички, лилии, огнен залез. Тук трябва да спомена и навлизането ни до границата на търпимост на един мъжки хипопотам. Той реши да имитира нападение, от което аз се облещих. Водачът ни не можа да запали мотора, последва облещване по две. 🤣 58 2 21 1 Връзка към коментар
Популярно мнение bronco Публикувано: 20 март Популярно мнение Сподели Публикувано: 20 март Малави, планина Муланже, връх Сапитва 3002 метра. Тридневен преход за качване на най-високия връх в Малави. 33 1 33 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега