ДиянаВ Публикувано: 22 май Публикувано: 22 май преди 4 часа, MayaS каза: Ами и аз да благодаря, като хванал последния влак през май. Много красота струи от снимките, а розите са ми любимото цвете. @ДиянаВ винаги пишеш много вдъхновяващо. Да си здрава рожденичка в аванс💐 И аз имам вкъщи едно майско цвете, което трябваше да се пръкне през юни, но реши малко да подрани, сигурно защото и двете много харесваме месец май и рози🌹🙂 Здрави да сте всички, защото вие ме вдъхновявате да се разгръщам😉🍻 8 1
MayaS Публикувано: 22 май Публикувано: 22 май Преди 1 час, ДиянаВ каза: Да си здрава рожденичка в аванс💐 И аз имам вкъщи едно майско цвете, което трябваше да се пръкне през юни, но реши малко да подрани, сигурно защото и двете много харесваме месец май и рози🌹🙂 Здрави да сте всички, защото вие ме вдъхновявате да се разгръщам😉🍻 Благодря много. А ето и един поздрав за любителките на розите от моята градина. 22
ven62 Публикувано: 22 май Публикувано: 22 май преди 8 часа, дядо Пепи каза: ... А по време на отпуските - кръчмата Боцмана, Потсдам - 12 вида БГ и още толкова вида вносна бира, терасата на Рига и още много, много славни местенца, където бай Курсант разпускаше и се готвеше за нови висоти. 🙂 Тук са намесени и русенките, но, ... разбирам, ... защо спомените са някак си непълно описани... 1 4
muchachote Публикувано: 22 май Публикувано: 22 май Днес, еднодневна разходка в Haapsalu, малко градче на брега на Балтийско море, с типичните за Северна Европа едноетажни и двуетажни къщи облицовани с дървени летви и боядисани в ярки цветове. На връщане в Талин се отбих и в бившата жп- гара, превърната в мини- музей на стари локомотиви. 41
дядо Пепи Публикувано: 22 май Публикувано: 22 май преди 3 часа, ven62 каза: Тук са намесени и русенките, но, ... разбирам, ... защо спомените са някак си непълно описани... Когато героите са живи историята мълчи! 🤫 2 1 8
jungfraujoch Публикувано: 22 май Публикувано: 22 май преди 20 часа, ДиянаВ каза: Майски рожденици, да сте вдъхновени, както го усещате💐 Аз се вдъхнових,нищо,че съм родена през август.Благодаря! Но ще се радвам,ако @ДиянаВ поздрави августовските рожденици точно в неин стил. Извинявам се за спама в темата. 2
Популярно мнение Argentique Публикувано: 22 май Популярно мнение Публикувано: 22 май преди 20 часа, ДиянаВ каза: Тази година поздравът ми към рождениците през май е от градска среда - Русе, Парк на младежта, розариум🌸 Усещане и аромат като на Моне и Диор, заедно и на живо🙂 Майски рожденици, да сте вдъхновени, както го усещате💐 п.п. В поздрава си към темата с рождения ден на Аржентинката много исках скорошна китка от пътуване да й изнамеря, ама нямаше такова нещо в Рим, само колони 🙈😂 - специално за @Argentique🌹 Единият майски рожденик е поласкан и благодари за цялото цветно великолепие. ❤️ Имах нужда да го видя сутринта или някъде там, когато наоколо виждах само изгоряла от слънцето степ и бали по ожънати и вече овършани майски полета. 😱 Тази нощ кацнах в Шимкент, където ми отмениха хотела, докато бях в самолета. 😀 Можеше да се стои по пейките по летището 1-2 часа, но намерих замяна, а в таксито от скука отворих отзивите, където първото попаднало мнение се оказа на виден форумен деец, минал през същия хотел съвсем наскоро. 🙃 След три часа сън и безброй разправии и неуредици, все пак сравнително бързо стигнах до ГКПП Капланбек в споделено такси с баби с космати кожени палта на 38 градуса на сянка. Дали си струваше това упражнение вместо полет до Ташкент - да! Имаше приключенски моменти, а циганията на казахстано-узбекистанската граница е неописуема. Нямаше ни една европейска муцуна. Пеш се минава за 20 минути, ако започнеш и ти да се пререждаш най-нагло, че с обноските в тая Жунгла нямаш шанс. С кола вероятно се виси с часове, ни една не мръдна наникъде. За капак и може би под влияние на трите часа сън, +38-те градуса и купищата досадници, които предлагаха всякакви узбекистански услуги, успях на многобройните ми есим карти някак да задействам български нет в роуминг и веднага олекнах с 98 лв. (без ддс), а от години не ми се беше случвало. 😄 Но пък каква чудна хазяйка имам в Ташкент, която ме нагости с какво ли не, така че вече ми мина. 🙂 41 12
jul Публикувано: 23 май Публикувано: 23 май И аз благодаря на @ДиянаВ за прекрасните рози /йей колко едър рогат добитък се оказахме във форума!/ и си пожелавам да не ме плющи толкова дъжд в Лион другата седмица 😀 6
Популярно мнение bibi Публикувано: 23 май Популярно мнение Публикувано: 23 май Opatija (от вчера). Много ни хареса - нещо смесено между атмосферата на италианските езера, френската Ривиера и Карлови вари. 🤪 Бих дошла и в сезона за няколко дни. Изобщо Хърватска до момента оправдава очакванията ми и надхвърля тези на мъжа ми и щерката. 53 1
Бръмбар Публикувано: 23 май Публикувано: 23 май И ние в Кипър, но в друга част - Ниси бийч, Агия Напа, температура е около 29'С, на водата може би около 22, но бързо се свиква. Обаче е пълно. Към 11ч, понеже не сме от ранобудните, нямаше вече свободни чадъри и шезлонги, а не е като да са само няколко на целия плаж. 48
muchachote Публикувано: 23 май Публикувано: 23 май Вече в Рига, но все едно съм в Санкт Петербург; навсякъде се чува русская речь, минавам през един подлез и саксофонист свири "миллион..миллион..миллион альiх роз". А Рига е пленителна, особено с тези великолепни сгради в стил Art Nouveau, издигнати, всъщност, във времената на Руската Империя. 45
Популярно мнение Argentique Публикувано: 23 май Популярно мнение Публикувано: 23 май В Узбекистан съм с кратка програма, но дори с нея толкова градски туризъм в пясъчната гама много ще ми дойде. Затова започвам с глътка зелено и разбира се, много от любимия тюркоаз! Планината е Тяншан. Язовир Чарвак. Има плажове, съвсем сериозно Точно днес времето разхлади и малко поваля, пък съм дошла без яке за оптимизация на багажа 😀. Но нещата се пооправиха до приятни изгарящи градуси. Ски курортът Амирсой Голям Чимган 3409 м. В момента оправяли пътека, за да можел да се качва и от неалпинисти. Лифтът качва всички до 2290 м. 😉 43 9
bibi Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май Плитвички езера. Избрахме тричасовия тур за параолимпийци, но се насладихме максимално, въпреки дъжда. 45
muchachote Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май Ден втори в Латвия, Jelgava/ Йелгава, която се оказа доста приятен град. Основна цел ми беше Jelgava Castle/ Jelgavas Pils, който обаче се оказа, че е местен университет и, естествено, в събота и неделя е затворен. 37
Бръмбар Публикувано: 24 май Публикувано: 24 май Из околностите на Агия Напа - причудливи скални форми и вода с омагьосващ синьо-зелен цвят. Мостът на влюбените (Lovers bridge) Морски пещери Sea caves Cavo Greko Natural bridge Konnos Bay Църквичка в пещера 45
Популярно мнение Яничка Публикувано: 24 май Популярно мнение Публикувано: 24 май Нашето албанско приключение започна. След поредното вдъхновение от @master_of_germs и@mary_shery сме на Bovilla Lake. Чудни гледки има: Следобяд сме из стари кварталчета на Берат: Хапваме бързо в заведение с гледка (22 лв. за двамата) и тичаме за залез и следзалез на Gorica bridge: Благодарим за хубавото време на Онзи отгоре, защото прогнозата беше 3 дни дъжд... 44 2 9
Hakkâri Spor Публикувано: 25 май Публикувано: 25 май @Яничка, последната снимка много напомня на Амасия в Турция. преди 19 часа, muchachote каза: Ден втори в Латвия, Jelgava/ Йелгава, която се оказа доста приятен град. Основна цел ми беше Jelgava Castle/ Jelgavas Pils, който обаче се оказа, че е местен университет и, естествено, в събота и неделя е затворен. Йéлгава е хубаво градче наистина. Успя ли да се качиш на кулата да видиш всичко то птички поглед? 😄 Наблизо е и Рундале, има замък там, който си заслужава да се види. В Латвия има интересни градчета, които са на удобно разстояние и достъпни с влак. Страната не е голяма. Заслужават си Цесис (има красив замък там), Сигулда (оттам лифт до Кримулда), също Юрмала. Електричките правят удобни връзки от Рига. При третото ми ходене съм планирал да видя Лиепая, ако е лятно време, има плажове. преди 15 часа, cck каза: Никозия, Северен Кипър ККТС е супер. Хубавото е, че няма свръх туризъм (именно заради непризнаването от много държави и липсата на директни полети от други държави, освен Турция). А близо до тази джамия от снимката тръгват маршрутките за Гирне (Кирения). 8
bibi Публикувано: 25 май Публикувано: 25 май Загреб. Оставихме му една вечер и един цял ден за сметка на езерата и не съжаляваме въобще. Фенове сме на зоологически градини, та започнахме със зоолошки врт, бърз шопинг в C&A, един следобед за обиколка на центъра и 2 вечери в местни кръчми: 37
muchachote Публикувано: 25 май Публикувано: 25 май Ден трети в Латвия. Сутринта, разходка до Cēsīs/ Цесис и замъка Cēsu pils. 36 1
master_of_germs Публикувано: 25 май Публикувано: 25 май Тракай, Литва с @mary_shery и Клъвдий IV Бух 44 5
muchachote Публикувано: 25 май Публикувано: 25 май Завършвам ден трети в Латвия с пост от Sigulda/ Сигулда, където има два замъка, нов и стар. Новия се ползва за тържества, изложби, сватби (в момента имаше), обществени мероприятия, а старият е в развалини. Единственият експонат вътре беше един огромен стол, и то не автентичен🙄 39
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега