Branko Публикувано: 21 юли, 2016 Сподели Публикувано: 21 юли, 2016 Е ясно, тази ще е нашата квартира 1 Връзка към коментар
baiKolio Публикувано: 22 юли, 2016 Сподели Публикувано: 22 юли, 2016 Започваме деня културно с фотосесия и чаепиене в единствената чаена плантация в Европа.. И хванахме пътя към северозападния край на острова на плажа на Мостейрос Поплажувахме и си заплюхме мястото за изпращане на чичо Райко и набихме на юг към природните басейни в изстинала лава със затоплена океанска вода от подводен извор След освежаващата океанска баня - към Sete Cidades Тука намерихме някакъв пряк път... съвсем леко екстремален Впоследствие разбрах, че там се провеждало ежегодното САТА рали Пообиколихме, позапахме и то дойде време да се ориентираме към Мостейрос... Пак хванах преките пътеки... обаче, не бях предвидил, че е час пик... Заседнахме в трафика, за малко да изпуснем залеза... Сварихме! Абе малко не ни върви със залезите ама нейсе... А после попаднахме и на празника на местния бенд - 133 години от основаването! ... По нашему - панаира на вилиджа Та закрихме вечерта с вечеря с програма 42 Връзка към коментар
Популярно мнение randi Публикувано: 22 юли, 2016 Популярно мнение Сподели Публикувано: 22 юли, 2016 Централен Балкан Пеещи скали 67 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 Абе къде е Георги Матеев? Притеснявам се вече 3 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 Абе къде е Георги Матеев? Притеснявам се вече Последно пиеше грузински коняк в парка.Дано не е изпуснал полета. 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 Чудесни снимки А някой знае ли как се казва това цвете ? 4 Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 Фичо, мисля, че е съсънка 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 (редактирано) Връх Иречек. На върха сме аз, малкия и някаква птица, която кръжи в небето. Редактирано 23 юли, 2016 от Zaro 36 Връзка към коментар
baiKolio Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 Хванахме маршрутката от Бостън към Лисабон през Азорите... Първият А330 на САТА. Даже Нели Фуртадо го била кръстила Отпред малко празничък... Уважихме закуската Хм... Кое да натисна ... Пича отсреща го сложи на режим легло и подремна Тъй като полета ни закъсня този път нямаме време да отскочим до Лисабон... Ще убием два часа в салона на КЛМ... Тия големи стипци... сложили едни бири... по 250мл... Направо почнах да ги забърсвам по две да не се разхождам само напред-назад И зоокът има... Със странни димящи животни зад стъклени витрини... И аз с тях, барабар Петко с мъжете 39 Връзка към коментар
Роси 777 Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 Пирин планина 39 Връзка към коментар
Роси 777 Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 Привет от Цигов чарк , язовир Батак ..... голяма красота 33 Връзка към коментар
Популярно мнение Добри Публикувано: 23 юли, 2016 Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 В изолираното, старо българско село Косово в Родопите, което неколцина млади българи са възродили с много любов и грижи. В Хаджийската къща - на софрата Калугерска чорба с девесил ("дава девет сили"), в краката - мърка ми котарак, на тавана - разкошни слънца дърворезби (далечен отзвук от соларен култ), в гората - рахат неземний! 64 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 (редактирано) Гледах преди малко една тема за красиви места по света.Ма какъв свят, какви 5 лева? Тези последните няколко поста ми напълниха душата, такива красоти! И Бай Добри, да ти кажа, петлето на последната снимка е по - хубаво от онова в Ермитажа, нищо, че не е златно) Бай Кольо,а пък това със зоокъта е страхотно!Веднага ще го ръсна на пушачите, дето ги познавам. Редактирано 23 юли, 2016 от AlexandraKo 11 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 Наистина природата в България остана едно от малкото хубави неща тук. Вече цяла седмица пътувам до Баня,Карловско,т.е. минавам два пъти на ден Троянския проход.Всеки път е различно-мъгла,слънце,облаци,дъжд,но все красиво.Гледам,че Randi е ходил до Козя стена.Като видях колко коли има на предела и на мен така ми се доходи,но и утре съм на процедури.Проблемът в тази част на Балкана са мотористите и овчарските кучета и пияните овчари.Днес спирах да си налея вода и си говорих с един мъж от охраната на "Централен Балкан".Каза,че проблемът с мотористите не могат да го решат.А само ходилите знаят за каква пътна мрежа става на въпрос през целия Балкан. Но нека запазим позитивизма и да се наслаждаваме на уникалната красота на нашите планини. 13 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 Навремето ме бяха накарали да обещая, че няма да публикувам снимки на Косово, за да може да се запази в тайна от тълпите туристи,,, 11 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 С идеята да избягаме от градските жеги и ние поехме по "планините" - първо Боровец, след това Костенски водопад. Но от жегите не успяхме да се спасим. 29 Връзка към коментар
randi Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 .....Гледам,че Randi е ходил до Козя стена.Като видях колко коли има на предела и на мен така ми се доходи,но и утре съм на процедури.Проблемът в тази част на Балкана са мотористите и овчарските кучета и пияните овчари.Днес спирах да си налея вода и си говорих с един мъж от охраната на "Централен Балкан".Каза,че проблемът с мотористите не могат да го решат.А само ходилите знаят за каква пътна мрежа става на въпрос през целия Балкан. Но нека запазим позитивизма и да се наслаждаваме на уникалната красота на нашите планини. Не, не съм бил към Козя стена. Прехода беше х. Мазалат - х. Тъжа - гр. Априлци, като това го направихме за един ден без спане по хижите. В този район няма мотористи, като изключим районите около самите хижи, до които има път и се излиза, и с други превозни средства. 7 Връзка към коментар
Популярно мнение wiliko Публикувано: 24 юли, 2016 Популярно мнение Сподели Публикувано: 24 юли, 2016 (редактирано) Една седмица из Славянка и Пирин, определено имаме красива природа Редактирано 24 юли, 2016 от wiliko 57 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 24 юли, 2016 Сподели Публикувано: 24 юли, 2016 (редактирано) Много ме радват последните планински снимки. Още една от мястото, където бях вчера. Вляво е връх Малка Мусала. Остава малко в страни от вниманието, което обира Мусала. едно време имената на върховете са били Сталин (Мусала) и Георги Димитров (Малка Мусала). И докато името Сталин си заминава бързо, Георги Димитров си остана до 1990 г. Могъщ, масивен връх. Всяно от него на заден план е Мусала, издаденото вляво е Иречек (2852 м) третият по височина връх в Рила, а вдясно е частта от Иречек, която се вижда от хижа Мусала. Вижда се и пътеката, която върви по ръба. В един участък по пътеката на ръба духа страшен вятър, винаги е било така. 10 метра в която и да е от посоките, вятърът изчезва. А над Сфинска, между Дено, Иречек и Студения чал, може да се играе футбол: Редактирано 24 юли, 2016 от Zaro 35 Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 24 юли, 2016 Сподели Публикувано: 24 юли, 2016 Чета оплаквания от жегите и веднага качвам няколко "разхлаждащи" снимки от вчера - подножието на ледника Þórisjökull в долината Kaldidalur, която е разположена между по-големия глетчер Langjökull и вулканичната планина Ok. Това е най-краткият и най-лесено проходимият високопланински път в страната, свързва Húsafell и Þingvellir: 42 Връзка към коментар
Популярно мнение krasen_denev Публикувано: 24 юли, 2016 Популярно мнение Сподели Публикувано: 24 юли, 2016 На работа. Цял ден се наслаждавам на ето тези симпатяги. Имаме си цели седем сови кацнали на едно дърво.Страхотна гледка!!! 60 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 24 юли, 2016 Сподели Публикувано: 24 юли, 2016 На работа. Цял ден се наслаждавам на ето тези симпатяги. Имаме си цели седем... Под такъв надзор, смееш ли да не работиш... 11 Връзка към коментар
rik4o Публикувано: 25 юли, 2016 Сподели Публикувано: 25 юли, 2016 ... вчера - тук (Маказа), уви за повече от час ;(, в компанията на неизброим брой и всякакви породи "дъстъри", но пък и тук (Тасос) за почти 4 х 24 , този път в компанията на по-благи за душата и тялото и доста по-качествени неща, ведно с любимата ми автентична жива гръцка музика. Някъде между узото и рецината трябваше да има и много Обаче постът щеше да стане много дълъг и да премине в една друга тема. Препоръчвам тази таверна в Лименария! Оказа се, че да се върнеш втори път на Тасос не е нито досадно, нито познато и скучно, а напротив - пак по гръцки и по морски неповторимо! 40 Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 25 юли, 2016 Сподели Публикувано: 25 юли, 2016 Вече в София, но след един чудно изтощителен уикенд стартирал в хижа "Бузлуджа". Последвало катерене от Калофер към връх Ботев и нощувка на хижа "Рай". 42 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега