Добри Публикувано: 30 юли, 2016 Сподели Публикувано: 30 юли, 2016 В прекрасната и спокойна Копривщица 32 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 30 юли, 2016 Сподели Публикувано: 30 юли, 2016 (редактирано) Синята къща не е ли Дебеляновата или бъркам...? Редактирано 30 юли, 2016 от chandni Връзка към коментар
Фил Публикувано: 30 юли, 2016 Сподели Публикувано: 30 юли, 2016 (редактирано) И аз си спомням от детството, само че Пасарел. Хе-хе, и нас като ученици са ни водили във ВЕЦ "Пасарел", много интересно беше Извинявам се, Бразилия. Реших, че който се интересува лесно ще го намери. Това не ми беше целта, ама минах оттук и се впечатлих. ..... Разликата в мащабите е огромна. А има и още по-големи. И докато сме на тема ВЕЦ-ове, Бразилия и големи мащаби - да споменем Итайпу - огромният язовир на река Парана и втората по-големина електроцентрала в света - 14 000 MW инсталирана мощност. (Първата е китайската "Трите клисури" с мощност 22 500 MW). Централата осигурява между 70% и 90% от електроенергията на Парагвай и между 10% и 20% от електроенергията на Бразилия. Итайпу е едно от 7-те инженерни чудеса на света. За съжаление при изграждането на язовира е потопен един друг водопад - Гуайра, който също е бил много впечатляващ. При полетите до/от Игуасу за съжаление не можах да уцеля гледка към водопадите от самолета, но пък в един момент се откри поглед към Итайпу. Малко ме е яд, че не успях да организирам така програмата, че да ни остане време за посещение на Централата, защото съм голям фен на инженерните съоръжения, дано някой път пак успея да отида до Бразилия ... Ако не ме лъже паметта - имаше опция обиколките на водопадите Игуасу от въздуха с хеликоптер да включват и Итайпу, срещу съответното доплащане. Редактирано 30 юли, 2016 от Фичо 18 Връзка към коментар
Добри Публикувано: 30 юли, 2016 Сподели Публикувано: 30 юли, 2016 Синята къща не е ли Дебеляновата или бъркам...? Ц, то е пълно със сини къщи. Понякога по програмите за реставрация не повтарят на 100% възрожденския цвят, както е станало с Първото класно училище на Найден Геров, което обаче е прекрасно. Ние сме в тази бялата къща с полянката - Болярка - пак е на центъра близо до Дебеляновата, но от другата страна на реката. Тъкмо заформиха някакви кръшни хора на мегдана и отивам 8 Връзка към коментар
Worldismine Публикувано: 30 юли, 2016 Сподели Публикувано: 30 юли, 2016 Пленителната Стара планина..и връх Ботев 37 Връзка към коментар
Популярно мнение cck Публикувано: 30 юли, 2016 Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 юли, 2016 Словения. Попълвам пропуските. Езерото и островчето срещу замъка Блед. Гледка ала Тито 52 Връзка към коментар
Популярно мнение oli_mali Публикувано: 30 юли, 2016 Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 юли, 2016 Тоскана + концерт на Андреа Бочели насред житата. Незабравимо! 58 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 Шабла Тюленово Нос Калиакра Залив Болата 44 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 Мари, много хубави снимки.Ама на Болата тия с колите само дето не са влезли във водата. 6 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 Мари, много хубави снимки.Ама на Болата тия с колите само дето не са влезли във водата.Абсолютно точно за Болата... Коли и хора заедно на плаж... Доста тъжно, защото това е наистина прекрасно място... Обаче навсякъде е препълнено с коли. Дори си бяха изградили дървени подложки по които да минават колите и към бетонната дига... А водата - кристално чиста, но плуват найлонови пличкета и други "еко" производства. 5 Връзка към коментар
Роси 777 Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 Привет от Пирин планина 48 Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 В родопското село Косово. 29 Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 Тюленово Отидете на тия координати - 43.500765, 28.588025 5 Връзка към коментар
infinity Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 (редактирано) Остров Голяма Ада, Дуранкулашко езеро Плажа Крапец Шабла, Фарът И ловците на рапани Редактирано 31 юли, 2016 от infinity 31 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 Това са едни наводнени каньони в язовира Фурнас (Бразилия), с водопади. Красиво е, ама другите снимки са ми на филм... Мислех да пробвам да снимам стерео, ама от лодката много трудно и без това. После мързел в хотела Много приятен, даже басейна е с топла вода. Няма онлайн резервация и имаше само три стаи заети. 46 Връзка към коментар
cck Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 Словения. Входът към Постойна яма. Най-посещаваната от многото пещери в района. Яма до яма, както се казва 22 Връзка към коментар
Добри Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 Нали знаете, че копривщенските свахи виждат змейове и дяволи? Клан, клан, недоклан, дран, дран, недодран, уши ми са лопатури, зъби ми са иглитури, очи ми са тарулци: кого стигна, кого бодна, кого бодна - кръв пуща. Ей тази песен пее дяволът в двора на хаджи Генчо от "Българи от старо време" на Любен Каравелов. Клюкарките разказват, че от комина на хаджията изхвръкнал огнен змей, който имал около седемдесет и седем глави. Знаели го от Найденица - нищо че тя чула само как нещо шумяло в хаджи-Генчовия двор, което приличало на гъша борба. Но това са едни други времена, на иждивение за чешми на добри хора, където най-голямата, важна и красива сграда беше училището, не молът! 48 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 В Дубай в бизнес салона на Терминал 2, като горд собственик на Дайнерс от скоро. Не пия, но на такова място, където алкохолът е враг, ще изпия една водка с портокалов сок. И съвсем в мой стил се позиционирах в зала за пушачи, където има само напитки, както подхожда на непияч и непушач. Ще си заредя телефона и ще потърся другата зала с храната, за да имам пълна информация. 16 Връзка към коментар
rik4o Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 (редактирано) ...Ще си заредя телефона и ще потърся другата зала с храната, за да имам пълна информация. ...и пълен стомах, надяваме се Редактирано 31 юли, 2016 от rik4o 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 Да бях гладна, може би щях да се прежаля да опитам манджите. Тук до сега не съм харесвала нищо. Добре, че има международни верги като KFC, иначе умираш или отслсбваш. Учудващо,но Флайдубай ни нахраниха и сега наблягам на плодове и сладки.Няма да е без нищо! 6 Връзка към коментар
cck Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 Италия. Падуа/Падова по тъмно. В търсене на покемони. Какво иначи бих могъл да правя тук по това време И друго си мисля. Как се казва на местния жител. Падуан? Не, това беше Люк Скайуокър, няма начин. Нещо друго ще да е. 31 Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 Hraunfossar сега през юли и през май 2013, ако някой има зимни снимки от там ще ми е много любопитно: 30 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 1 август, 2016 Сподели Публикувано: 1 август, 2016 На Малдивите. Поглед от високо. 39 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 1 август, 2016 Сподели Публикувано: 1 август, 2016 Италия. Падуа/Падова по тъмно. В търсене на покемони. Какво иначи бих могъл да правя тук по това време И друго си мисля. Как се казва на местния жител. Падуан? Не, това беше Люк Скайуокър, няма начин. Нещо друго ще да е. image.jpeg Ако имаш още една вечер, препоръчвам този ресторант. Уникален е. https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187867-d1536014-Reviews-Vecchio_Falconiere-Padua_Province_of_Padua_Veneto.html 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега