AlexandraKo Публикувано: 11 юни, 2017 Публикувано: 11 юни, 2017 Втори ден на Сицилия.Вчера, като кацнахме и си взехме колата, претръшкахме Калтанисета и Ликата. Днес цял ден се размазахме с плаж, коктейли и превъзходна сицилианска храна.На почивка сме в същия холидей вилидж, дето бяхме миналата година и сигурно ще идваме още.Райско място за семейна почивка, особено с деца. Eden village Sikania resort се казва мястото. И утре ще е така, за вторник съм планувала да наобиколим Палермо и Корлеоне .В четвъртък Аутлет вилидж-а до Енна, на пазар и Кастело-то, дето е наблизо.През останалото време -като днес. Незнайно защо, не мога да качвам снимки от таблета, като се върна ще бъде. 29
Популярно мнение wiliko Публикувано: 11 юни, 2017 Популярно мнение Публикувано: 11 юни, 2017 (редактирано) Днес имахме един изпълнен с емоции, променливо време и навъртяни доста километри из родните красоти... Деветашката пещера Крушунски водопади Видимското пръскало Редактирано 11 юни, 2017 от wiliko 67
Популярно мнение randi Публикувано: 11 юни, 2017 Популярно мнение Публикувано: 11 юни, 2017 От терасата. Извинявам се за лошото качество, но вече беше сумрак... И толкова със сапунерката. 50
Популярно мнение DenitsaS Публикувано: 11 юни, 2017 Популярно мнение Публикувано: 11 юни, 2017 (редактирано) Днес заспивам с тази гледка: Видях малко, но вече усещам как Лисабон ще влезе в топ 3 на любимите ми градове: Редактирано 11 юни, 2017 от DenitsaS 61
Популярно мнение eloena Публикувано: 11 юни, 2017 Популярно мнение Публикувано: 11 юни, 2017 В Севиля е горещо и прекрасно! 72
jungfraujoch Публикувано: 12 юни, 2017 Публикувано: 12 юни, 2017 преди 8 часа, DenitsaS каза: Днес заспивам с тази гледка: Видях малко, но вече усещам как Лисабон ще влезе в топ 3 на любимите ми градове: Още не съм посетила Лисабон,но вече ми е любим 2
ven62 Публикувано: 12 юни, 2017 Публикувано: 12 юни, 2017 преди 8 часа, randi каза: От терасата. Извинявам се за лошото качество, но вече беше сумрак... И толкова със сапунерката. Извинен си, ама да не се повтаря. 5
ven62 Публикувано: 12 юни, 2017 Публикувано: 12 юни, 2017 (редактирано) преди 8 часа, DenitsaS каза: Днес заспивам с тази гледка: Видях малко, но вече усещам как Лисабон ще влезе в топ 3 на любимите ми градове: Не пропускай да се насладиш на гледката от тази тераса: 38.714390, -9.144101 (gps координати - paste директно в maps.google.com) И се повози на трамвайчето , с две спирки, дето те спуска в ниското. Нагоре, ..., надолу... Има и чудесни графити между двете спирки. Редактирано 12 юни, 2017 от ven62 34
chandni Публикувано: 12 юни, 2017 Публикувано: 12 юни, 2017 преди 13 часа, ven62 каза: 38.714390, -9.144101 Това е на две крачки от хотела, който сме си избрали... Ще го проверим 2
Популярно мнение DenitsaS Публикувано: 12 юни, 2017 Популярно мнение Публикувано: 12 юни, 2017 13 hours ago, ven62 said: Не пропускай да се насладиш на гледката от тази тераса: 38.714390, -9.144101 (gps координати - paste директно в maps.google.com) И се повози на трамвайчето , с две спирки, дето те спуска в ниското. Нагоре, ..., надолу... Има и чудесни графити между двете спирки. Да, този трамвай минава точно до квартирата, ще се повозим скоро. Мерси за съвета, аз много харесвам графити :-) ---------- А сега да дам отчет и за днес, бяхме навън 12 часа и половина, в които обиколихме 4 замъка в Синтра. Всички ми харесаха: Quinta da Regaleira Palácio Nacional de Sintra Palácio de Seteais Palácio de Monserrate И малко модерно азулежо от станция Oriente: 53
Популярно мнение Worldismine Публикувано: 12 юни, 2017 Популярно мнение Публикувано: 12 юни, 2017 По мъжки в Будапеща. Бях минавал веднъж набързо в един студен ноемврийски ден преди 12г. Стори ми се "що годе бива", сега много ме грабна. Вода, гледки, аристократични сгради - топ град! 52
домосед Публикувано: 12 юни, 2017 Публикувано: 12 юни, 2017 Градът, в който от летището до кривата кула се стига пеша. А коя точно е кривата кула на снимката?? 43
Tedy Публикувано: 12 юни, 2017 Публикувано: 12 юни, 2017 преди 14 минути , домосед каза: Градът, в който от летището до кривата кула се стига пеша. А коя точно е кривата кула на снимката?? Така като гледам - Баптистерията. А къде е снимката, където поддържаш кулата с ръце? Ако не си направил случайно, утре да се върнеш. No23 в списъка "100 things to do before you die". 10
rik4o Публикувано: 13 юни, 2017 Публикувано: 13 юни, 2017 (редактирано) преди 11 часа, DenitsaS каза: Quinta da Regaleira Напомня ми малко на пясъчните замъци, които правехме като деца на плажа - с тия тънки къдрави кулички. :-) Редактирано 13 юни, 2017 от rik4o 11
Популярно мнение tom777 Публикувано: 13 юни, 2017 Популярно мнение Публикувано: 13 юни, 2017 В Краби и Пи Пи. Невероятно е. 57
Добри Публикувано: 13 юни, 2017 Публикувано: 13 юни, 2017 преди 13 часа, домосед каза: Градът, в който от летището до кривата кула се стига пеша. А коя точно е кривата кула на снимката?? Но, моля ви, щеголь домосед, всеизвестен е фактът, че светът е крив, а кулата в Пиза - нормална 11
AlexandraKo Публикувано: 13 юни, 2017 Публикувано: 13 юни, 2017 В Палермо.После ще разкажа.Че писах,писах и изчезна... 35
a6olq Публикувано: 13 юни, 2017 Публикувано: 13 юни, 2017 18 minutes ago, AlexandraKo said: В Палермо.После ще разкажа.Че писах,писах и изчезна... Ох, само как ти завиждам! 1
liliya Публикувано: 13 юни, 2017 Публикувано: 13 юни, 2017 преди 24 минути , AlexandraKo каза: В Палермо.После ще разкажа.Че писах,писах и изчезна... Този десерт ми е любимия , както и типичните за Сицилия тарталетки с горски ягодки и аранчини. Да ви е сладко 3
DenitsaS Публикувано: 13 юни, 2017 Публикувано: 13 юни, 2017 (редактирано) Денят започна с гледка от Santa Justa Elevador и руините на манастира Convento do Carmo: Разгледахме църквата São Roque, качихме се до Miradouro de São Pedro de Alcântara, а след това се върнахме обратно към Rossio и отидохме до още едно miradouro в подножието на замъка: Обиколката завърши в Alfama, където разгледахме катедралата Sé de Lisboa и църквата Santo António, в която днес на обед имаше литургия по случай празника на светеца. Всъщност самият празник с карнавалните шествия и музиката е на 12-и, но днес хората палеха свещи и оставяха цветя пред статуята на Св. Антоний. Вчера е имало 13 сватби в катедралата, тъй като светецът се счита за закрилник на брачните двойки и нещо като сватовник, помагащ на самотните да открият любовта. Също така кварталът, който е спечелил представянето на карнавала е точно Алфама и днес навсякъде се чува Alfama e linda. Определено е хубава: Редактирано 13 юни, 2017 от DenitsaS 39
Популярно мнение ruwenzogy Публикувано: 13 юни, 2017 Популярно мнение Публикувано: 13 юни, 2017 (редактирано) Нещо много просто, лесно , достъпно и евтино. Само на няколко часа от България, а толкова красиви места. Всяка вечер невероятни залези. През деня топла, чиста и с уникални цветове вода. Вкусна храна, узо и сиртаки... Познахте. Гърция. и то Халкидики. Елате и се насладете..... Редактирано 13 юни, 2017 от ruwenzogy 52
jungfraujoch Публикувано: 13 юни, 2017 Публикувано: 13 юни, 2017 преди 21 часа, Worldismine каза: По мъжки в Будапеща. Бях минавал веднъж набързо в един студен ноемврийски ден преди 12г. Стори ми се "що годе бива", сега много ме грабна. Вода, гледки, аристократични сгради - топ град! Браво на мъжете!!!Будапеща е прекрасна! 3
домосед Публикувано: 13 юни, 2017 Публикувано: 13 юни, 2017 преди 8 часа, Бай Добри каза: Но, моля ви, щеголь домосед, всеизвестен е фактът, че светът е крив, а кулата в Пиза - нормална Оптиката му е майката! С правилната оптика и най-кривата кула можеш да изправиш, без да наливаш бетон в пясъка. Тия две снимки са правени от пренебрежимо близки гледни точки 37
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега