Прескочи до съдържание

Банкок - конкретни въпроси


Препоръчани мнения

Имаме доста теми за Тайланд, в които се дискутира и Банкок. Все пак, струва ми се необходимо да открием и отделна тема посветена на този мегаполис. В крайна сметка Банкок често се явява първа или крайна точка при планиране на пътуване в Югоизточна Азия, а в града живеят повече хора отколкото в България. Откривам темата с конкретни въпроси, свързани с моето предстоящо пътуване, но всеки може да се възползва от знанията на посетилите Банкок магеланци и да задава свои конкретни въпроси...

 

 

1. Първият ми въпрос е свързан с придвижването от летище Suvarnabhumi до Tara Place Hotel. Трима сме и кацаме в 07.20 ч. сутринта. Кой от вариантите е за предпочитане?

- директно такси от летището до хотела: колко ориентировъчно ще струва и за колко време ще се придвижим?

- Skytrain до града и после такси до хотела: колко ориентировъчно ще струва и за колко време ще се придвижим?

 

2. Ще бъдем в града три дни, от които първият и третият са половинки. Първият до обяд го пиша "дъждовен" за придвижване от летището и настаняване, а на третия летим от Don Mueang в 20.00 ч. Както става ясно от линка по-горе, хотелът е на стотина метра от Khaosan road и е разположен сравнително близко до историческия остров. Как да разпределя времето? Ето какви са първоначалните ми планове, но моля за коментар и допълнение: 

- след настаняване на първия ден, опознавателна обиколка на района около Khaosan road, където се намира хотела или пък посещение на новата част на Банкок, която ми е тотална загадка и моля за логистични насоки по отношение на придвижване от хотела дотам и маршрут в тази част.

- втори ден: изцяло посветен на забележителностите на историческия остров - Grand Palace и храмовете. Въпроси: кои от храмовете са задължителни и има ли задължителен характер националния музей. Въобще, възможно ли е в един ден да се обходи този остров и да се види най-важното? Някакви съвети по отношение на време за посещение, входни билети и т.н.

-трети ден до ранен следобед: общо взето същото като първи ден, отново имам нужда от помощ, има ли смисъл да ходим до Chinatown?

 

3. Придвижване от хотела до Don Mueang за полет в 20.00 ч. Мисля да вземем такси директно от хотела, но се чудя колко време за придвижване до летището да предвидя, както и колко време на самото летище за обработка?

 

4. Пари:

- оттук ли да купя тайландска валута или да сменям долари там и къде - change или банка?

- в Тайланд приемат ли се кредитни карти VISA, включително за плащане на входове за туристически обекти?

 

5. Храна:

- безопасно ли е да се храним в улични заведения около Khaosan road, като не говорим за сергии на улицата, а някакви заведения за бързо хранене тип "закусвалня"?

- какво обезателно трябва да опитаме в Банкок?

- ориентировъчни цени на храната и бирата?

 

Сигурно има и още, но на този етап ще съм благодарен на изчерпателни отговори по горните въпроси...

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Ще следя темата с интерес, че отдавна не съм ходила, а живот и здраве скоро пак натам съм се запътила. За транспорта нищо не мога да кажа, тъй като мойте ходения натам винаги са били в командировка, и сме имали шофьор, та и това ще ми е интересно да разбера. Само за храната мога да кажа : Като истински чревоугодник и почитател на екзотиката, където и да съм ходила, винаги съм яла типичната местна храна, Бангкок не беше изключение и за ужас на колегите ми, не пропусках да си взема нещо от сергийте по улиците. Проблеми не съм имала никакви, пробвала съм почти всичко, което са предлаги, като единствено гледах, ако е месо, да е много добре изпечено. Цените през 2012 бяха направо смешни, но доколкото разбрах, тук от форума, нещата са се променили доста. 

Връзка към коментар

Здрасти,

 

Понеже не съм много подробен в организацията, ще отговоря на каквото мога:

1.Спахме на Phra Sumen Road, който е близо до хотела ви. Платихме около 450 бата за такси. Ценообразуване: показание на метъра + магистрални такси (около 80 бата) + 50 бата за шофьора (когато сте го взели от летището). Ще се пазарят за повече, разбира се. Време за стигане вечерта - 30-40 минути.

2. Новата част (предполагам имаш предвид района около Lumphini park). Паркът е готин, има варани малко по-навътре. Наоколо (север) небостъргачи, лъскави хотели, молове и задръствания. Въпрос на вкус. Тук-тук от Khaosan Road: 100-120 бата

В Grand Palace не влязохме (не работеше, беше празник), но храмовете наоколо с Легналия и Изумрудения Буда ми се струват задължителни. Не мисля, че ще вървиш с кредитната си карта. Кеш.

4. Ние тръгнахме само с евро и сменихме в чейндж. Ако трябваше да променя нещо, щях да тръгна с малко батове, за да имам. На летището курсът е дървен.

5. От нашия опит мога да кажа, че няма никакъв проблем да ядеш каквото и където и да е. Ние нямахме проблем, а ядохме всичко освен скорпиони и скакалци. Въпрос на твоя лична преценка дали да ядеш от улицата. Все пак разликата между уличната количка и "закусвалнята" е, че едната кухня не се вижда.

 

Какво трябва да опитате: всичко.

  • Харесвам 7
Връзка към коментар

По точка 4. Пари:

не знам как е при теб, но аз винаги предпочитам да тръгна подготвена с валута от България. Батове обмених в change-а на ъгъла на Витошка и Гладстон и после каквото ми остана ми го обмениха на същия курс. За всеки случай си взех и долари, разбира се.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

1. И в двата варианта има логика. С влак+такси вероятно ще стигнете по-бързо. Проблемът е, че ще ви се наложи да мъкнете куфари по влака и ще падне голямо махане докато някое такси се навие да ви закара за толкова кратко в задръстването с включен апарат. От друга страна, с таксито е по-удобно (без прекачване), но и по-бавно заради задръстването, в което ще попаднете в 8.30 сутринта в Банкок. Цената на таксито е не повече от 400 бата (20 лв.) Ако сте по-авантюристично настроени, по-добре се мятайте на влака.

2. Не знам кое точно наричаш "исторически остров", но задължителен за мен е само кралският дворец. Той е колоритен, шарен и интересен. Отидете по-рано, за да не ви мъчи толкова жегата и тълпите туристи. Нито един от другите храмове не ме впечатли особено, може би защото след почти месец в ЮИ Азия се бях нагледал на храмове и буди.

3. Предвидете си поне 40 мин. за превоз до летището, а най-добре час. Не сме излитали от Дон Муенг, само кацнахме там, но летището ми се видя доста голямо. За сметка на това обработката беше експедитивна. Аз бих предвидил още минимум час, като отчитам склонността на тайландците да образуват опашки по летища къде-къде по-малки и ненатоварени.

4. Долари на място в чейндж. Носи си паспорта и имай предвид, че 50$ и 100$ се обменят на по-добър курс. Super rich е доста известен чейндж с най-добрите курсове. Ако се наложи да теглиш пари от банкомат, предупреди банката си предварително, че ще ходиш в чужбина и търси банкомат на ситибанк - в трипадвайзър пишеха, че нямало такси за теглене с чужда карта. Кредитната карта може да се ползва на доста места, но аз избягвах да го правя.

5. Конкретно в Банкок нямам спомени да съм виждал "закусвалня", за сметка на това улична храна под път и над път. В моловете има т.нар. "food courts", които се приближават до "закусвалня" и като цяло са сигурен начин да пробвате читава местна кухня. Задължително питай колко лютиво е, за да няма неприятни изненади. Ако все пак се решите на улична храна - гледай сергията да е популярна сред местните, храната да се приготвя на място и да е още топла. Има много вкусни неща. Ние сложихме няколко ваксини и си отядохме на улична храна. Много харесваме и сергийките, на които ти правят смутита от пресни плодове. Бирата е ок. 40 бата (2 лв.), уличната храна - 40-60 бата, food court-овете - до 80 бата. 

 

Такситата са много евтини, стига да ги накарате да си пуснат брояча. Тук-туците са измамници. Хубавите масажни салони изискват предварителна резервация, освен ако не става дума за по-скъпи спа процедури.

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Тук Тук ползвайте веднъж,ако искате да пробвате.По-скъпо и по-неудобно.Комфорта на климатика в такситата повече ми допадаха.

На Khaosan има обменни бюра на приличен курс.Може да си вземете малко бати,колкото за таксито.

Колкото до храната-ние ядохме от всякъде и единствените стомашни проблеми ,които имахме бяха когато ядохме на най-стерилното място в мола.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

По повод на храната от улицата, въпреки че Duke не говори точно за този вариант - гледам, че доста хора споделят, че не са имали проблеми с уличната храна, но си е строго специфично. Бях с една приятелка, която по принцип е желязна, но след един шиш със скариди прекара нощта в тоалетната. Добре, че бях изяла само една скарида от този шиш и спах непробудно...

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Благодаря на отговорилите дотук, но не ми стана ясно дали посочените цени за такси са от централното летище или от второстепенното? На практика мен ме интересуват и двата маршрута - пристигане на централното, заминаване от второстепенното...

 

По отношение на програмата за три дни ми се иска повече подробности...

Връзка към коментар

Моят пример е от Централното. Не сме ходили до Второстепенното.

 

Не мога да давам съвети по програмата, но все ще се намерят 1 или 15 човека с предложения.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Една идея до новата част на града, която ние направихме няколко пъти и която смятам за най-евтина - хваща се лодка от спирка Phanfa Bridge (това е до Golden Mount, който е интересен за посещение) до Hua Chang Bridge, после 2 мин. пеша по Phayathai Road и сте на Siam и MBK center - цена около 12 бата.

До Don Muang ние ходихме с влака - полета ни беше около 18:30 часа, стига се за около 40 мин - 50 мин (по-спомен), което не е малко като време, но цената беше 6 бата. Влака стигна и тръгна без дори и минута закъснение, от това, което беше написано на билета :)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

За таксито нали го говорехме из другите теми. Като пристигнеш на летището слизаш на аръйвълс най-долу, казваш за къде и се мяташ. По никакъв начин не се опитвай да се пазариш, на апарат винаги е по-евтино, както и никакви бакшиши, ако някой се пробва да проси. Не е прието в културата им, това че американците са ги разлигавили е отделен въпрос. 

 

От другото летище Дон Муенг по същия начин - там будката е най-вляво като излезеш отвън.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

По поредността на въпросите:

1. Ние пътувахме със Sky train до последна спирка и после си хванахме такси. Влакчето е много чисто и модерно. Пътува бързо, не се влияе от задръствания и е за предпочитане пред такси. В момента, в който слязохме ни блъсна културния, метеорогичния и какъвто там се сетите шок. Опитвахме се да си вземем такси до  Southern bus terminal, за да стигнем до Канчанабури. Оказа се, че  6-7 таксите не знаеха къде се намира, с други въобще не се разбирахме, защото не отбираха изобщо от английски, та в крайна сметка се качихме в едно такси, на което шофьорът ни обеща да ни закара до гарата. Започна се едно ровене по телефоните за установяване на местоположението и пазарлъци да ни хвърли директно в Канчанабури. В крайна сметка след дългия полет склонихме и за 1100 бата бяхме доставени :) директно пред хотела в провинцията. Разказвам тази история, защото след полета с катарците и модерния и климатизиран влак търсенето на такси беше голям шок и остави трайно впечатление към града като цяло. Щом сте трима по-добре е да си вземете директно такси от летището, при положение че хотелът не е на пътя на Sky train-а.

 

2. Дворецът и храмовете са задължителни. Мисля, че ще успеете в един ден. Ние  посетихме  и Golden mount, обаче най-много ми допадна Изумрудения Буда. До Националния музей не стигнахме.

При посещение на Кралския дворец мъжете задължително с дълги панталони. Единствено там имаше строго изискване към облеклото и 3/4 панталони не вършеха работа. За жените покрити рамена и дълга пола/рокля.

 

На новата част на Банкок ви съветвам да й отделите половин ден.  Много е интересна съвкупността от супер модерни молове и сергии за храна пред тях с висящи патици с човки и крака. Към това се добавя и мирзата на каналите, както и невероятното ухание на свежи цветя. Експлозия от гледки и миризми. :P  Ние спахме в Baiyoke sky tower и всеки ден кръстосвахме квартала. 

 

3. За придвижването е много относителен въпросът. Добре е поне час да предвидите. Иначе на летището за 6 полета не сме имали никакви проблеми. Обработката беше много бърза. Даже за прехвърляне от международни полети не мисля, че е необходимо да се оставя повече от 2 часа /2 часа и половина между тях.

 

4. Както са препоръчали и по-горе - кеш. Банкноти от 50/100 $. Може да обмените още на летището. Курсът не е дървен. Картите не са нещо познато. Могат да послужат да изтеглиш пари от банкомати. На мен ми се наложи такова теглене, защото нямаше как да използваме ни кредитна, ни дебитна карта и направо сърцето ме заболя от таксата.

 

5. По отношение на храната имах големи притеснения, защото не слагахме ваксини. Хранили сме се в улични заведения и по молове,  но от  сергиите на улицата не посмях. Не сме имали никакви стомашни неразположения, което не може да се каже за посещения на нашето Черноморие :) .

 

Една хубава новина - бирата бутилка е 640 ml. И две бири са ми достатъчни. Цената в 7/11 е 55 бата, в заведения около 80-100 бата. Като цяло храната е по-евтина от бирата. :lol: Около 60-80-100 бата. Зависи.

 

Като цяло написаното по-долу обобщава темата за храната

 

 

Все пак разликата между уличната количка и "закусвалнята" е, че едната кухня не се вижда.

 

Какво трябва да опитате: всичко.

 

Редактирано от kreo
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

На твое място аз бих избрала такси от летището като начин на придвижване. Посочва ви се шофьора, който ще ви транспортира и тръгвате с него. Уведомяват ви, че накрая дължите и 50 бата такса. Човекът включва метъра и тръгвате. На местата с тол такси шофьорът ви уведомява колко трябва да му дадете. Накрая плащате това, което метъра показва +50 бата. Това е най-лесно взетото такси. Ако тръгнете с влака после може с часове да не намерите такси, което да желае да включи апарата.

Тук-тук ползвайте колкото да кажете че сте се возили. Хич не са евтини, трудно се пазарят и пътуваш обгазен от трафика при голяма влажност и невероятна жега.

Ние за около 4 часа разгледахме Двореца и Ват По. Според мен и двата храма си заслужаваха. В деня, в които сте цялото време в Банкок разгледайте двореца и Ват По, повозете се на корабче по реката, направете си масаж на краката и вечеряйте в Китайския квартал. Гледайте да седнете там където има хора, не се вглеждайте в обстановката много-много и си поръчайте нещо, което да ви приготвят в момента на скарата пред вас. Ние ядохме скариди и октопод. Божествени са. Докато чакате наблюдавайте шоуто на готвача,забавно е и ще видите, че всичко преминава през огъня и няма страшно с храната. И въобще не обръщайте внимание къде се мият използваните чинии. Всички практикуват този тип хигиена, така че ако не го виждате не значи, че хигиената е на по-високо ниво. Храната в молове или търговски центрове не ми хареса и се опасявах да не се изтровим с нея. Храната в тротоарни ресторантчета, с посетители одобрих навсякъде. Задължително през деня по жегата купувайте нарязани плодове от улични търговци и сокове, които приготвят пред вас. Там жегата е страхотна и през деня на човек не му се яде, а плодовете му идват добре. Пък са и с уникален вкус.

Първият половин ден се концентрирайте в района на Каосан роуд и съседните улички. На нас там ни хареса, но ние бяхме там следобеда. Може да си направите и тайландски масаж, но личното ми мнение е, че в извън туристическите зони масажите са много по-качествени, а също и на значително по -ниски цени. С оглед на хигиената ние навсякъде останахме доволни, но основно тайландски масаж правихме далеч от центъра.

 

Пари аз обмених от тук и на място не съм се занимавала с това. На всякъде обаче плащахме с батове и никъде не са ни искали долари. Това го казвам с оглед на факта, че в Мианмар вървяха еднакво и двете валути.

 

И на двете летища минахме много бързо, но като цяло си оставихме и доста време. На Дон Муенг ядохме и в едно заведение първата ни тайландска храна. Пак беше добра.

 

Що се отнася за новата част на Банкок аз лично не видях нещо, което да представлява интерес за мен. От мол влизаш в мол и трафик. Да хванеш такси от там с метър е мисия невъзможна. Ние се опитахме да хванем такси от стоянка на мол с надеждата, че може да не влезем е спорове за ползването на метъра. Щом охраната ни спря таксито и ние се качихме шофьора категорично ни даде да разберем, че няма да ползва метъра. Настоях веднага да спре, за да слезем, защото отказвам да платя без да е пуснал метъра. Човекът спря таксито след около двеста - триста метра и ни свали.

Въобще опитайте се да поемете разправиите с таксиметровите шофьори на малки глъдки. Преговорите с тях са трудни и за нас бяха загубени. Като цяло не говорят английски и е трудно да ги убеждаваш.За нас това беше голям проблем и голям рзход на средства, колкото и евтини да са.

Последната половинка от последния ден правете каквото ви е донесло удоволствие или просто седнете някъде и гледайте как протича живота в Банкок.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Имаме доста теми за Тайланд, в които се дискутира и Банкок. Все пак, струва ми се необходимо да открием и отделна тема посветена на този мегаполис. В крайна сметка Банкок често се явява първа или крайна точка при планиране на пътуване в Югоизточна Азия, а в града живеят повече хора отколкото в България. Откривам темата с конкретни въпроси, свързани с моето предстоящо пътуване, но всеки може да се възползва от знанията на посетилите Банкок магеланци и да задава свои конкретни въпроси...

 

Прав си. То подфорум си е нужен за Тайланд и Камбоджа :)

 

Ами и аз да кажа при зададените параметри едно-две неща:

1. Взимам такси - нищо, че е час пик. Ще си разглеждате на воля и най-вече не губиш време в трансфери между спирки, търсене на такси от друго място, пазарене с шофьори и т.н. А в твоя случай времето е малко сиреч, не бих го прахосвал.

 

2. Не го пиша полу-дъждовен изобщо. Преди обяд сте на Каосан. Т.е. мятам куфарите и тичам пеша към близкия дворец (отворен е до 15 по спомен). Wat Arun или някой от по-близките храмове, бих оставил за следобяда.

Настаняване. Късен обяд в близка кръчма (с лопата да ги ринеш в района).

Тук бих пробвал тук-тук-а (експириънс да има) до новата част (SIAM). Една следобедна разходка и привечер пеш/с такси обратно до КаоСан. Вечеря в друга кръчма пак в района. Тайланд е мястото за морските деликатеси - тигрови скариди и т.н.

За следващия ден - варианти много. Ако не си уцелил двореца предния ден - не пропускай :) Въобще - колкото сили и желание имаш :)

 

А това за масажите - не му придиряй, ще ти хареса. Чак СПА може и да не търсиш. Уличния foot massage също е любопитно изживяване (може докато си пиеш бирата/кафето)

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Още няколко евтини идеи, които ние направихме (само ей така да ги спомена, ако някой му се пробва нещо различно):

- от Suvarnabhumi аirport до Khаоsan road: Skytrain до Phaya Thai + пеша до Hua Chang Bridge (1,8км, 23 мин.) + лодка до Phanfa Bridge = цена 57 бата

- от Dong Muang до Khаоsan road - автобус (ако някой иска да пробва ще проверя кой номер беше) - цена 5-6 бата (ако не беше и по-малко, май това беше цена за двама)

Редактирано от Nati
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

На мен ми се въртеше из главата неотдавна нещо, ето че се сетих сега.

За бакшишите в Банкок и тяхната вече станала легендарна неосведоменост относно някои основни обекти в града (на нас единият път ни се случи момък, който не знаеше как да стигне до ЖП гара).

Дюк, ако носите поне един таблет или тъпофон със себе си, погрижете се на него да има инсталиран някакъв GPS-софтуер и той по възможност да е с активирани гласови инструкции на тай (по нашему - тайландски). Така дори да се натресете на бакшиш, който не знае къде всъщност отива, просто включете машинката и му „услужете“ с нея по време на пътуването. Ако не искате да си губите времето напразно или бързате за някъде, според мен тази хватка би могла да ви спести много главоболия.

Пример за софтуер, който може да свърши работа - maps.me

 

И една подробност: не забравяйте, ако трябва си запишете някъде, процедурата за смяна на езика. Това - за всеки случай, ако програмата вземе, че обърне целия интерфейс да стане с къдрави буквички. Или пък си направете сухи тренировки преди заминаване, за да сте подготвени.

 

Още нещо: не пропускайте речния транспорт като ефективен начин да се избегнат задръстванията. Дворецът е на пешеходно разстояние от Khao San Road, а спирката на корабчето - на пешеходно разстояние от Двореца. Спирките са номерирани, така че можете да се ориентирате лесно (само си отваряйте очите за табелите).

 

chao-phraya-river.jpg

 

Ако решите да се възползвате от този транспорт - ще питате тук и ще ви се каже :) Най-важното, което трябва да се помни, е, че лодките по цветните линии се движат докъм 19:30. Оттам нататък - с такси. Лодки за пресичане на реката има и по-късно, но са сравнително рядко (например, до напълване на съда с пътници).

Плавателния съд имам предвид, не СГС :P

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Така, да споделя ние какво направихме (имахме 3 нощувки в Банкок) :

 

- кацнахме по обяд на Suvarnabhumi. От хотела ни предоставиха безплатен еднопосочен трансфер (полагащ се при 3 нощувки при тях). 40-те километра дотам ги минахме сравнително бързо и се настанихме.

 

- душ и кратка разходка около хотела, с цел аклиматизиране

 

- намирахме се точно до една от спирките на BTS влакчето и с него вечерта се придвижихме до Vertigo rooftop bar за по питие и да видим нощен Банкок от високо

 

- на другия ден последва придвижване с влакчето до кея на станция Saphan Taksin. Оттам с лодка нагоре по реката - та до Grand Palace (спирката се казва Tha Chang). Препоръчвам го, за мен това е най-голямата забележителност на Банкок. Там разглеждахме около 2 часа сигурно и след това отидохме до Wat Pho (където е полегнал Златния Буда), който е на пешеходно разстояние. Отсреща през реката се намира Wat Arun, който обаче беше в ремонт и не можахме да посетим. Оттам се метнахме на един тук-тук към хотела, колкото да пробваме и тази местна атракция. Струва си да се опита веднъж, пазари се за цената предварително. Вечерта посетихме квартала Патпонг (известен с нощния си пазар и нощния живот) - слиза се на BTS станция Sala Daeng. 

 

- третия ден се разходихме до Chinatown - лудница от хора, беше точно преди китайската нова година и имах чувството, че сме наистина в Китай. Откъм забележителности нищо няма, но пък е интересно да се види и тази част на Банкок. Оттам рязко отидохме в другата крайност - Siam Paragon mall, където си е мол като всеки друг мол. Обаче ни дойде супер след хаоса в Chinatown.

 

- последния полуден го запазихме за парка Lumphini, където виждаш един различен Банкок - модерни сгради и спокойствие. Можеш да зяпаш варани или да покараш водно колело в езерото, докато пиеш кола (или друго безалкохолно) от найлоново пликче.

 

- яли сме предимно от уличните ресторанти, като не сме имали никакви проблеми. Основни правила, които трябва да спазваш - гледаш да има местни и храната да се приготви пред теб / да мине през огъня. Плодовите смутита са супер, нудълсите със зеленчуци и морски дарове също, можеш да опиташ и местната бира Chang със скакалец като мезе към нея. Ако сте смели, може да опитате дуриан. Това е много уважаван плод в Югоизточна Азия и за местните хора е голям деликатес, обаче имайте предвид, че мирише ужасно. Вкусът му е...просто лош. Продават бонбони с вкус на дуриан, така, че може да направите "подарък" на някой в България.

 

- надземното влакче BTS е най-бързия транспорт в Банкок, стига да стига дотам, където отивате. Такситата са икономични като цена, комфортни са и ако не бързате за никъде можете да ги ползвате (ако бързате, предвидете повече време за път, поради евентуални задръствания или възможност шофьорът да се загуби). Потенциалните проблеми са два - да накарате шофьора да пусне апарата (излиза около 3 пъти по-евтино) или да си хванете свободно такси (в Chinatown чакахме около половин час сигурно). 

 

- можете да си смените малко батове тук, иначе там е по-изгодно да сменяте долари (за по-големи копюри дават по-добър курс). Курсът на летище Suvarnabhumi е малко по-нисък, отколкото в града. Не разчитайте на карти за плащане по туристически забележителности или таксита. 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

- Придвижване - факт е риска да се намери читаво такси от спирката на Skytrain до хотела, но това си зависи и от часа в който кацате и съответно ще бъдете там. Като цени такситата в Банкок са много евтини, но пък Skytrain e по-удобен и бърз.

 

- Пари - задължително тръгнете с батове от тук /на много места ги предлагат/, понеже на летището курсовете не са добри, а си трябват пари още с кацането. Планувайте да имате поне за половин ден /таксита, храна и т.н. за да имате време на спокойствие да намерите чейндж/. В Банкок по принцип сменят 100 доларовите банкноти на по-добър курс от дребните.

 

- Улична храна :) без да се замисляте, всичко което видите. Риска не е по-голям отколкото на нашето Черноморие. Определено това е района с най-добра улична храна като качество, вкус и цена. 

  • Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

aз едно бързо въпросче да задам...Uber не се ли ползва там? Дава ми 380 бата от летището до сиам square

От мястото на събитието, така да се каже. Не знам за какво ти е Uber. Цената на такси от новото летище до Као Сан Роуд е 500 бата с включени такса за шофьора и магистрални такси. Цената на такси от Као Сан Роуд до старото летище е 400 бата, отново с всички такси. Помисли дали си заслужава да правиш излишни гимнастики за един-два лева...

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ооо не ме разбра. Не става дума за гимнастиките или 1-2лв, а за това че при Убер няма пазарене, чисти спретнати коли и т.н. Цената дори незнам каква е....кое е по евтино и кое по скъпо

Връзка към коментар

Ооо не ме разбра. Не става дума за гимнастиките или 1-2лв, а за това че при Убер няма пазарене, чисти спретнати коли и т.н. Цената дори незнам каква е....кое е по евтино и кое по скъпо

Аз ти говоря за таксита с брояч, не съм се пазарил с никого...

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

aз едно бързо въпросче да задам...Uber не се ли ползва там? Дава ми 380 бата от летището до сиам square

 

Не съм ползвала Uber, но знам че вървят в Банкок. Хостът ни ги беше препоръчал, защото хората били доволни от тях.

 

От летището до Банкок нямаш проблем с пазаренето, ако си вземеш такси от нарочното за това място. Иначе почти винаги спряно такси с брояч на улицата се пазари да вози без брояч. Поръчаните таксита по телефона също на моменти се пазарят дали да ползват брояч или не - мисля, че това зависи от разстоянието.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.