Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси: 25.10.2013 - 27.01.2016

Препоръчани мнения

Публикувано:

Странна работа. Те обикновено трябва да ги искат, за да не лети някой друг Иван Иванов и като цяло за хората с повтарящи се имена. По какъв маршрут бяхте?

Солун - Крит, може би защото е вътрешен полет. Според мен няма как да съм пропуснала да ги въведа, защото предполагам, че нямаше да ми издаде бордните карти. 

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Солун - Крит, може би защото е вътрешен полет. Според мен няма как да съм пропуснала да ги въведа, защото предполагам, че нямаше да ми издаде бордните карти.

Тoчно това е причината. И аз не съм ги въвеждала. Както и излишно се притеснявах за ръчния багаж. Местните тоя полет го ползват като селски явно.. То небяха кашони, небяха чанти.. Само кокошки и прасенца липсваха.

Хубава почивка,Зани.. :)

Редактирано от Polina
  • Харесвам 1
Публикувано:

Местните тоя полет го ползват като селски явно.. То небяха кашони, небяха чанти.. Само кокошки и прасенца липсваха.

Хубава почивка,Зани.. :)

Представям си отлично обстановката - нещо такова беше един път като пътувахме Солун-Корфу. Освен това беше и един малък самолет, та обстановката наистина приличаше на междуселски автобус  :lol: !

Публикувано:

Как седи въпроса с резервацията на местат при Ryanair. Има ли нужда да се резервират места , с цел двамта пътници да не бъдат на раздалечени седалки или да се надявам, че ще бъдат дадени места едно до друго без значение къде?

Публикувано:

Ако искаш да си избереш къде да седиш се плаща по 5 евро, ако не - където те настанят. Сега ни се паднаха места един до друг, даже едното е до прозореца, но май е въпрос най-вече на късмет.

• Харесвам 1
Публикувано:

Точно на този "селски" полет получихме най-доброто възможно авио-обслужване. Притесненията за размера на багажа наистина бяха излишни. Питаха ни дали искаме да ни превозят куфара в багажника. Отговорих, че предпочитам да е с нас и отговорът беше "ОК". С качването стюардесата ни предложи да се преместим на широките седалки, защото така и така са свободни. По време на полета дъщеря ми беше индивидуално консултирана за всички възможни играчки и боклучки, които могат да се купят като от личен шопинг асистент в престижен мол, а на слизане я стюардът я хвана за ръка и я вкара в пилотската кабина, където беше добре посрещната и от пилотите.

В обратна посока положението беше подобно, само дето запознаването на госпожицата с пилотите на работното им място беше още при качването.

Между другото, детският комплект от 3 евро е много добра занимавка. Книжката за оцветяване е много компактна и с 64 картинки. Продължаваме да я влачим по пътувания.

• Харесвам 4
Публикувано:

Факт, че са една от най-големите европейски авиокомпании и продължават да растат. А като се замислите, че са започнали с една 15-местна пърпоретка:

640px-Ryanair_EMB-110.jpg

• Харесвам 5
  • 4 седмици по-късно ...

Да потвърдя и на мен Ryan не ми искаха паспортни данни за полет Jerez (Cadiz) - Barcelona към края на Септември сега. Пропуснах избирането на седалка за 5 евро и си направих безплатно онлайн чекиране 7 дни преди полета и ми генерира случайно място. Само, че после на самият полет от хиляда неща на главата, забравих че е с точно място, и по навик от едно време с тях и от Wizz си седнах на първото харесано място :) До последно никой нищо не ми каза, и аз не се усетих и точно минута преди да излетим някакви тичащи и запъхтяни закъснели влязоха и се оказа, че съм седнал на един на мястото. Да подсетя просто да не се случи на някой друг, че се чувствах малко тъпичко като единствения "неразбрал", пред всички да ставам и да се местя в последния момент :) P.S. моето място пък се оказа едно от най-готините, до прозореца :)

Редактирано от edbloom
  • Харесвам 2
Публикувано:

Пътувал си на пълен самолет на Раян? На токова пълно животно не съм просъствал. :lol:  Какъв късмет си имал да седнеш на заето място.  :) С тези места са много смешни, все едно са на театър. :lol:  Дори търсят балкон. :lol:   .

• Харесвам 1

Абсолютно пълен до последното място :) Последните ми няколко полета с Ryan обаче,се случва едно и също нещо ,което малко не ми харесва като изживяване. Закъсняват с 25-30 мин от предния полет и после , за да компенсират или да наваксат изоставането незнам, карат като полудели и целия самолет се тресе като за Световно, зор да пуснат после сигнала им за точно пристигнал самолет. Възможно ли е да се компенсира такова закъснение с по бързо каране и съответно -  клатене или просто така ми се струва ?

Редактирано от edbloom
  • Харесвам 1
Публикувано:

Възможно ли е да се компенсира такова закъснение с по бързо каране и съответно -  клатене или просто така ми се струва ?

Ами доколкото гледам, те по принцип си отпускат малко по-голям толеранс за даден маршрут. Уиз май прилагат същата тактика. Отделен въпрос е, че само с "пернишко ръчкане" не става, щото зависи от земята какво ще му кажат, какви завои да прави, ще има някъде облак за заобикаляне и т.н.

• Харесвам 1
Публикувано:

...само с "пернишко ръчкане" не става, щото зависи от земята какво ще му кажат, какви завои да прави, ще има някъде облак за заобикаляне и т.н.

:lol:

За тея пари толкоз. По-евтино и мизерно от раян нЕма. :biggrin:  Вашите полети все  от/по испанско. Явно мизерията е голяма в тази държава, за да ги изпозват. :rofl:    Tолкова им бяха празни самолетите, че ни караха да се нагъчкаме плътно в предната част на самолета, за да не вдигнем НОС и  да увеличим челното  с консумацията на тунджа. Ха-хаааа!!! :lol:

Редактирано от Hollywood
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.