Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси: 25.10.2013 - 27.01.2016

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Вчера ги рових за приятели, 146 за Лисабон излизаха, до Порто 135 евро двупосочно без багажите. Става дума за април и май.

Редактирано от Тони
  • Харесвам 2
Публикувано:

Колко надеждни са тези приятели - до сега не съм ги ползвала!? Дали променят дати на полети, часове и т.н!?

Другото, което искам да попитам е - чекирането колко дни преди полет може да се направи, че нещо не можах да се ориентирам на сайта!?

Публикувано:

Аз имам скромен опит с Райнеър- десетина полета и досега никога не ми се е случвало да закъснеят. Може да е до късмет де..

Чекирането е 7 дни преди полет, ако няма да плащаш за място, ако ще плащаш такова -30 дни.

To get a free allocated seat you must check-in online between 7 days up to 2 hours before each flight

• Харесвам 1
Публикувано:

Колко надеждни са тези приятели - до сега не съм ги ползвала!? Дали променят дати на полети, часове и т.н!?

Другото, което искам да попитам е - чекирането колко дни преди полет може да се направи, че нещо не можах да се ориентирам на сайта!?

Графика е стабилен, промени се случват, но бих казал, че при тях са много по-рядко спрямо дори големите, известни и "елитни" авиокомпании. 

• Харесвам 1

Да, променят часове и дати на полети (патил съм 2 пъти - все по гръцките острови :biggrin: ). Остави си повече време м/у полетите  5-6 часа  или направи една нощувка и поразгледай преди втори полет.

За чекирането вече ти е отговорено. Защо не сложите важната информация на първата страница, за да е достъпна на първо четене?

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 1
Публикувано:

Такова нещо май отдавна не бях виждал - двупосочен билет за 1 левче :)

Ryanair , вътрешни полети в Италия:

attachicon.gifRA-1.jpg

Йеее, и аз си мислех, че тези времена са безвъзвратно заминали. Стана ми едно носталгично сега :)

• Харесвам 1

За първи път ме ядосаха и райън..Преди два дни когато купувах билетите Букурещ-Мадрид и Мадрид-Тенерифе, ми даде в първата дестинация, че има само 4 билета на тази цена, реално толкова ни трябваха. За другата дестинация нямаше обявени колко билета има. Докато купим първите билети, които бяха само 4бр и да влезем наново за другите, вече бяха сменили цените  и то за цялата седмица. Очаквах да стане обратното и бързахме за тези 4 билета, но този път ме изненадаха! Имах  два лаптопа под ръка за да не запомни ип-тата, но в крайна сметка ни измъкнаха някои и друг лев отгоре..В крайна сметка ги купихме с завишени 10евро на човек.

Редактирано от Alexander
Публикувано:

Не съм пътувала с Ryanair  :blush:

Да попитам - има ли някакъв ориентир /като при Уиз/ колко време преди полета е препоръчително закупуването на билети или колкото по-рано, толкова по-изгодно?

Публикувано:

Не съм пътувала с Ryanair  :blush:

Да попитам - има ли някакъв ориентир /като при Уиз/ колко време преди полета е препоръчително закупуването на билети или колкото по-рано, толкова по-изгодно?

Подобно на Уиз. Месец-два преди полет, като зависи от празници, сезон и т.н .Дай примерен маршрут и ще извадя графика на цените, която може да е ориентировъчна.

• Харесвам 1

Без да претендирам за достатъчно богата статистическа достоверност - впечатленията ми са, че при Ryan, за разлика от Wizz, цените на билетите са относително по-стабилни и няма такива флуктуации нагоре-надолу, а по-скоро плавна тенденция към повишаване с времето.

Та ще ми е интересно да видя графиката какво показва. :)

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 2
Публикувано:

Подобно на Уиз. Месец-два преди полет, като зависи от празници, сезон и т.н .Дай примерен маршрут и ще извадя графика на цените, която може да е ориентировъчна.

Замислям се за Лисабон и май вариант София-Милано /с Уиз/ + Милано-Лисабон /с Ryan/ ще ме устрои. Само че за м.септември с Уиз е още рано и се чудех дали сега да действам с Ryan?

Публикувано:

Ето примерна графика на Станстед - Дъблин на 16.02, общо взето класически маршрут за раян, с много полети на ден, евентуално не се влияе толкова от пикове в трафика и т.н. 

2015-02-15_15-21-59.png

Ето и Станстед - Барселона на 16.02

2015-02-15_15-22-38.png

Ето го и Милано - Лисабон на 16.02:

2015-02-15_15-23-55.png

• Харесвам 4
  • 1 месец по-късно ...

Аз съм ядосана на Раян :mad:

Защо пишат примерно, че имат последни билети на 34.99евро, а след няколко дена цената се променя на 19.99?

Извинявам се, че е в темата на Уиз, но дискутираме цените.

Редактирано от volen00
Публикувано:

Аз съм ядосана на Раян :mad:

Защо пишат примерно, че имат последни билети на 34.99евро, а след няколко дена цената се променя на 19.99?

Извинявам се, че е в темата на Уиз, но дискутираме цените.

Това, което пишат е чиста реклама. Недей да вярваш на реклама на 100%. 

Мислиш ли, че са проверили точно за кога ти трябват билети и че това са последните? Последните 2, 10, 100?

• Харесвам 2
Публикувано:

Ако знаех, че така подвеждат, нямаше да се излъжа. 

Уж чета форума, но никой досега не е споделял.

Когато намалиха цената, получих имейл, че полетът е с ново разписание и дали съм съгласна. Гледах, гледах не видях промяна в часовете и си натиснах бутона, че съм съгласна.

Не знам дали има нещо  общо с този номер за промяната на цената.

Публикувано:

Ами реклама, "Айде на хубавите домати, не останаха". Ако до вечерта са му останали, ще намали цената още, да не си ги връща.

Вероятно няма връзка с промяната на часа.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако знаех, че така подвеждат, нямаше да се излъжа. 

Уж чета форума, но никой досега не е споделял.

Когато намалиха цената, получих имейл, че полетът е с ново разписание и дали съм съгласна. Гледах, гледах не видях промяна в часовете и си натиснах бутона, че съм съгласна.

Не знам дали има нещо  общо с този номер за промяната на цената.

Трябвало е да кажеш, че не си съгласна, да ти върнат парите, а ти паралелно да си резервираш за същите дати на по-ниската цена. Но карай да върви, на всеки от нас се е случвало да бъде финтиран, или сам, или от компаниите :)

• Харесвам 4

Понякога "печелим" стотици евро от "сгрешени тарифи", и се радваме. Понякога "лошите авиокомпании" ни цакат с 20 евро, и става трагедия. "Самтаймс люн, самтаймс уин" Такава е играта и тук, като навсякъде.

На който му се играе - играе. Или приемаш условията и продължаваш да пътуваш, или спираш и само гледаш картинки пред монитора ;)

Редактирано от wilks
  • Харесвам 8
Публикувано:

Да ви питам, тъй като предстои първия в живота ми полет с тях. Скоро трябва да правя онлайн чекин. Вчера смениха часовете на полетите, които са ОК засега. Обаче ако ги сменят отново, след като вече съм се чекин-нала, но теоретично тогава ако не ме устройват полетите (не че ще имам алтернатива) какво правя?

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.