Sun4o Публикувано: 24 юли, 2016 Публикувано: 24 юли, 2016 Ibis на Сиам бяхме ние - на 50 м. от спирката на Sky Train. Перфектна локация. Меркурито беше на горните етажи ( в една сграда са), ако говорим за същия. Тъкмо го бяха открили през 2013-та.И вярно Тайланд не е евтин , не и както преди Същият е. Спал съм и в двата, определено разликата в 10-ната евро си заслужава. Меркурия има и басейн най-отгоре, и стаите са му по-големички. 1
Grishkata Публикувано: 24 юли, 2016 Автор Публикувано: 24 юли, 2016 Sun4o веригата я отпускаме на панган А тия два хотела които споменавате са по 150лв на вечер, няма MMT, няма Booking (поне от моя скромен опит). За вече месец търсене в трите части на тайланд разбрах, че в банкок и най-вече пукет можеш да спиш на много луксозни места за по около 50лв и затова реших да не се изхвърлям....виж на панган е малко по-различно и там хубавите места са по-скъпи, а там ми се иска да сме на самия плаж.
stanimir Публикувано: 24 юли, 2016 Публикувано: 24 юли, 2016 Поглеждам си резервацията и е била за 36 $ на нощ. Явно голяма инфлация там 1
Grishkata Публикувано: 24 юли, 2016 Автор Публикувано: 24 юли, 2016 Eми 221лв ми дава в ибис за 2 нощувки....ако можеш да ми го намериш за 36$ ще съм ти благодарен и ще го резервирам, location-a наистина е супер. Аз ще съм там от 28окт до 01 ноември
Георги Публикувано: 24 юли, 2016 Публикувано: 24 юли, 2016 Отделих програмата на lyuusi в нова тема: http://magelanci.com/topic/7211-%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE-2-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B2-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4-%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B6%D0%B0/ 1
Grishkata Публикувано: 27 юли, 2016 Автор Публикувано: 27 юли, 2016 Пред дилема съм относно мястото на което ще спим в Банкок.... Едното е до метро Сурасак и е от AirBnb и с 20-30лв по-скъпо от другото което е хотел до метро спирка Рачапрапоп. Ако може да ми кажете кое е по-добрия вариант....и двете са хубави, апартамента на AirBnb е доста луксозен, с басейн инфинити на покрива и една идея по-скъп...като цяло клоня като че ли към него, но ако според вас локацията не е удобна ще взема хотела...
Георги Публикувано: 27 юли, 2016 Публикувано: 27 юли, 2016 На мен ми харесва първата локация, хем до метрото, хем си на 1км от реката, което ще ти даде достъп до стария квартал и храмовете. 1
Grishkata Публикувано: 28 юли, 2016 Автор Публикувано: 28 юли, 2016 А тази лодка която върви по реката какъв и е случая? От къде се хваща до къде ходи?
Георги Публикувано: 28 юли, 2016 Публикувано: 28 юли, 2016 А тази лодка която върви по реката какъв и е случая? От къде се хваща до къде ходи? Реката е като магистрала Има два типа лодки - туристически и местни, като градски транспорт. Местните излизат по-евтино, но маршрутите и на двете мисля, че ги има нарисувани по спирките. Туристическите за мен са си класически капан, но на доста хора са им удобни заради разните дневни пасове, хоп он, хоп оф и т.н. Много от храмовете в старият град са разположени от двете страни на реката, така че стигане с тези лодки е най-удобният начин за тях. Ако зумнеш в гугъл мапс се виждат спирките и маршрутите. 3
Grishkata Публикувано: 8 август, 2016 Автор Публикувано: 8 август, 2016 Малко си починах от тоя тайланд и сега пак на нивата за подготовка Да ва замоля, хората които са били на Ко Панган да ми дадат съвет кое място според тях е по хубаво? Цената с разни купони и п*тки майни я докарвам почти същата... Едното е https://www.booking.com/hotel/th/salad-beach-resort.bg.html?aid=368032;label=yho748jc-myreservations-bg-XX-XX-unspec-bg-com-L%3Abg-O%3AwindowsS7-B%3Achrome-N%3AXX-S%3Abo-U%3Aao-H%3As;sid=93d13ce24a4ce77d41d3102f22df970a;dcid=1;checkin=2016-11-10;checkout=2016-11-17;ucfs=1;highlighted_blocks=17644701_88872034_0_1_0;all_sr_blocks=17644701_88872034_0_1_0;room1=A,A;nflt=class%3D3%3Bclass%3D4%3Bht_beach%3D1%3Broomfacility%3D800011;dest_type=region;dest_id=5519;srfid=e16eb1341097a3043f141e985a698b821ff5069bX6;highlight_room= А другото https://www.airbnb.com/rooms/11000556?wl_source=list&wl_id=168399005&role=owner&check_in=2016-11-10&check_out=2016-11-17&guests=2 П.п. Приемам и други предложения естествено
baiKolio Публикувано: 8 август, 2016 Публикувано: 8 август, 2016 Малко си починах от тоя тайланд и сега пак на нивата за подготовка Да ва замоля, хората които са били на Ко Панган да ми дадат съвет кое място според тях е по хубаво? Цената с разни купони и п*тки майни я докарвам почти същата... Едното е https://www.booking.com/hotel/th/salad-beach-resort.bg.html?aid=368032;label=yho748jc-myreservations-bg-XX-XX-unspec-bg-com-L%3Abg-O%3AwindowsS7-B%3Achrome-N%3AXX-S%3Abo-U%3Aao-H%3As;sid=93d13ce24a4ce77d41d3102f22df970a;dcid=1;checkin=2016-11-10;checkout=2016-11-17;ucfs=1;highlighted_blocks=17644701_88872034_0_1_0;all_sr_blocks=17644701_88872034_0_1_0;room1=A,A;nflt=class%3D3%3Bclass%3D4%3Bht_beach%3D1%3Broomfacility%3D800011;dest_type=region;dest_id=5519;srfid=e16eb1341097a3043f141e985a698b821ff5069bX6;highlight_room= А другото https://www.airbnb.com/rooms/11000556?wl_source=list&wl_id=168399005&role=owner&check_in=2016-11-10&check_out=2016-11-17&guests=2 П.п. Приемам и други предложения естествено Салад бийч е фаворитът на Форума, поне според което аз изрових в архивите, но доколкото си спомням имаше мнение, че бунгалата до/около басейна са хубавите... за стаите за съжаление не бе точно така... И аз голямо чудене се чудих и в крайна сметка реших, че вместо да се паркирам на Панган и да гоня трипове до Тао направо да се дислоцирам на Ко Тао с оглед на това, че търся по-скоро място за готин шнорхелинг/дайвинг с лежерен плаж. Фаворитът ми е https://www.hotels.com/hotel/details.html?q-check-out=2016-11-17&tab=description&hotel-id=456966&q-room-0-adults=2&YGF=14&q-check-in=2016-11-10&MGT=7&WOE=4&WOD=4&ZSX=0&SYE=3&q-room-0-children=0 Даже за твоите дати е с по-прилична цена... Дано не те вкарам отново във филма с чуденките.... знам какво е, и аз съм на същия хал
Grishkata Публикувано: 8 август, 2016 Автор Публикувано: 8 август, 2016 Аз трябва да съм на Ко Панган тъй като искам и да потренирам малко Муай Тай иначе твоя хотел не е лош
logist13 Публикувано: 8 август, 2016 Публикувано: 8 август, 2016 (редактирано) между другото, появи се някаква оферта Ларнака - Бангкок - Рим (и др. градове за връщането) за 223 евро; подробности тук: http://www.secretflying.com/2016/open-jaw-from-larnaca-cyprus-to-bangkok-thailand-returning-to-europe-from-only-e222/ до колкото проверих наистина излизат някои дати, все пак до плащане не съм стигал... примерно 15-22.11. до Ларнака се намират евтини полети... Редактирано 8 август, 2016 от logist13
Grishkata Публикувано: 8 септември, 2016 Автор Публикувано: 8 септември, 2016 (редактирано) Започвам да изпадам в някаква дилема за тая камбоджа и ми се иска да чуя някое друго мнение.... Пристигаме на 1ви в сием реап и искам да се приберем в банкок на 3ти и да хванем самолет за пукет....гледам билетите за самолет през румбо са 37 евро на човек за навръщане но полета каца в банкок в 11 вечерта и вече няма полети по това време за пукет....демек трябва на 4ти да летим....а имаме вече хотел в пукет от 3ти (платен) отделно цените за самолета към пукет са по високи на 4ти отколкото на 3ти.... Та като тегля чертата това ходене до камбоджа ми коства минимум 500лв за двама общо всичко (визи, полети, рейсове, входове, хотели и т.н.) и отделно нервите и хамалогиите.....та кажете ми вашето мнение като хора които сте ходили, дали си заслужава за няма и 72 часа да правим това упражнение за да видим Ангкор Ват? И ако се откажем от Камбоджа къде можем да прекараме тези 2-3 дни? В банкок ще сме 4-5 дни преди това и мисля че няма смисъл да седим още 2-3 дни там....мислех си за чианх май евентуално.... Редактирано 8 септември, 2016 от Grishkata 1
Tsanev Публикувано: 8 септември, 2016 Публикувано: 8 септември, 2016 Плажове има навсякъде, но това което може да се види в Сием Реп - не. Предвид това което е станало в Баган (земетресение, което разруши множество храмове). Не бих пропуснал Камбоджа. 4
Nati Публикувано: 8 септември, 2016 Публикувано: 8 септември, 2016 Храмовете в Камбоджа си заслужават дори и за 48 часа. Ние горе-долу за два дни обиколихме почти всичко и ни беше предостатъчно. Но наистина са впечатляващи. В Банкок не бих прекарала толкова много дни 4
Георги Публикувано: 9 септември, 2016 Публикувано: 9 септември, 2016 Камбоджа не само си заслужава 3-те дни и 500лв, заслужава си и 1000-ата само за самолетния билет до там. За мен поне не Камбоджа беше притурка на Тайланд, а обратното. 5
baiKolio Публикувано: 9 септември, 2016 Публикувано: 9 септември, 2016 Започвам да изпадам в някаква дилема за тая камбоджа и ми се иска да чуя някое друго мнение... Гриша, погледни на нещата така - на един х... разстояние си от едно от най-великите човешки творения на всички времена.... Кога пак ще се занесеш до там? Сега ти се е удало. После цял живот да те яде дето си ги спастрил тия пари и не си отишъл... Не знам, може аз да съм дефектен нещо, ама по такива места винаги изпитвам някаква страхотна смесица от чувства - възторг, изумление, страхопочитание и се радвам като малко дете, че съм успял да се докосна до тях... за ден-два, или часове дори... Мани парите и някои неудобства, размести програмата с нощувките където и ако е възможно. Ако си резервирал без право на промяна пробвай да им пишеш, обясни ситуацията... или в крайна сметка пиши я на пясъка тая нощувка. Ако не си тотално апатичен към историята, цивилизациите ( па дори и сухите статистически данни могат да те потресат с монументалността си ), НАПРАВИ ГО ! После ще ми благодариш... п.с. благодарностите ги приемам под формата на всякаква нетъркаляща се стъклария, заводски обезвъздушена 5
T.E.Lawrence Публикувано: 9 септември, 2016 Публикувано: 9 септември, 2016 Плажове по света много, Ангкор е един! Чудя се дали да не го предложа този девиз на камбоджанското министерство на туризма. 10 1
Duke Публикувано: 9 септември, 2016 Публикувано: 9 септември, 2016 Гришка, не ги слушай! Остани да си лежиш на плажа и не се занимавай с тия камъняци. И без това вдигнаха таксата, а и времето е много кофти там. Като напече в тая пустош да не ти разправям на какво заприличваш след минути...
FlyTraveler Публикувано: 9 септември, 2016 Публикувано: 9 септември, 2016 Гришка, да си оставиш 4-5 дни за Бангкок и да пропуснеш Ангкор (и то заради два дни повече в Пукет) от моя гледна точка обезмисля изцяло ходенето ти до този район на света. 2
mililia Публикувано: 9 септември, 2016 Публикувано: 9 септември, 2016 Хах, Гришка, хич не ги слушай. Това си е твоето пътуване и трябва да си го направиш както на теб ти харесва. Ако ти се пече на плажа и сега не ти се дават 500 лв., не го прави. Нито затварят границата на Камбоджа, нито преместват храмовете. Живот и здраве, пък ще идеш, че Банкок е стратегическо място и няма начин пак да не минеш от там. Тайланд вече не е недостъпна дестинация. Без значение е, мнението на останалите. Абе, хора, почнахме да ставаме като туристическа агенция....всички с еднакви маршрути . Нека човека този път ходи на почивка, пък следващия път ще ходи и до Камбоджа, ако проявява интерес. Какъв е смисъла да се претрепе от път насам-натам, след като не му се ще, да се натовари с разходи, ако не им е сега момента, само защото на другите много им харесва в Ангкор. Пиша горното като човек, дето няма да даде и един лев, за да виси на плажа, а е способен да хвърчи и да се натоварва излишно, за да види някой и друг храм или църква. Ангкор ми е стара мечта, ама смятам, че Камбоджа си заслужава отделно пътуване, а не да е придавка на Тайланд. Не виждам причина всички да правят едно и също, защото хората сме различни и имаме различни потребности. Няма смисъл да караме някой да съжалява, че не е направил нещо, на което вероятно не му е било времето, само защото е избрал различен тип почивка или да види и посети нещо, дето на нас не ни се струва кой знае какво. 5
T.E.Lawrence Публикувано: 9 септември, 2016 Публикувано: 9 септември, 2016 Ако мислиш да ходиш в Камбоджа, е много важно да се отидеш точно сега, не след няколко години. В момента е много повече от отмятане на поредната държава и забележителност. Нещата се променят с месеци там - сечат гори, идиотски нови и нови рестрикции и абсурдни реконструкции, туристите стават все повече, цените се вдигат... Качеството на туристите е още много добро. % дебили сред тях е все още малък. Спомням си, когато отидох за първи път в Сием Рип след парти район в Банкок, имах чувството, че околните туристи от неандерталци станаха випускници на Харвард и Йейл. Местните хора са все още много добри и усмихнати, тепърва започват да се учат на тарикатлъци как да лъжат туристите...Цял един уникален и изолиран свят се променя и си отива. Услугите започват да се стандартизират, а макдоналдсоподобните атакуват от всички страни. Айфеловата кула, пирамидите, Великата китайската стена, операта в Сидни...когато и да ги видиш и в какъвто и ред, ще са си пак същите и след години, но чарът на Камбоджа си заминава с бързи темпове. 15
mililia Публикувано: 9 септември, 2016 Публикувано: 9 септември, 2016 (редактирано) В това отношение си прав, но ако го гледаме от тази гледна точка вероятно ще се намерят и други места, които са още по-наложителни от Ангкор....сещам се за Мианмар.....там заметресенията разрушават храмовете, властта не се интересува от старите храмове и смята за важно да строи нови, позлатени и лъскави и т.н. Куба - положението също се променя. Малдивите - те пък ще загинат. Сирия вече за нищо не става. Не се знае къде и какво ще бъде разрушено от природата или войната. Просто явно на човека в момента не му се ходи до там, поради различни причини, а с нашите съвети ще го накараме да се чувства зле, каквото и да реши да прави - или защото не е отишъл или защото се е охарчил или натоварил. Просто го караме да чувства, че няма правилен ход. Редактирано 9 септември, 2016 от mililia 1
Duke Публикувано: 9 септември, 2016 Публикувано: 9 септември, 2016 Гришката има правилен ход! Вече го написах по-горе. На плажа, на прохлада, с коктейлче в ръка. Стига с тези храмове!! 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега