Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ние поръчахме миялна с монтаж от Техномаркет. Демонтаж се включва в услугата, само трябва да се отбележи.  Направо ме питаха искам ли да отнесат старата, което приех с радост. Монтажите се обслужват от външни фирми, може би ги използват за части, но си е win-win.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Миналата година всички такива магазини отказаха такава услуга - било само доставка до врата. За Бургас става въпрос, де. Родителите ми се бяха уговорили с техник да им демонтира и монтира новата пералня. Сега на баща ми ще му доставят фризер - пак до врата. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Ами не знам. Би трябвало да е еднаква политиката? При нас отказаха всички без Техномаркет, защото вградена съдомиялна било за дърводелец работа. Чак не можах да повярвам, като ни питаха в Техномаркет дали искаме монтаж.

Публикувано:

Преди години бях питала тук, ама може нещо ново да се е появило или узнало, та пак ще пробвам: 

Някой знае ли коткоустойчиви дивани, тоест с подходяща тапицерия? Предния път взехме feydom, материя mollia, сравнително прилично изглежда след 4 годишни битки и дране. Обаче първо не харесваме достатъчно наличните цветове (с изключение на идентичното със сега жълто), второ ми се ще да сравня с друг производител.

Силно го намразих по време на бременността и вече не вярвам, че е удобна мебел. Чудя се дали да не рискуваме и да потърся велур, който ми се струва подходящ и тапицер да направи калъфи за диван.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , jul каза:

Ами не знам. Би трябвало да е еднаква политиката? При нас отказаха всички без Техномаркет, защото вградена съдомиялна било за дърводелец работа. Чак не можах да повярвам, като ни питаха в Техномаркет дали искаме монтаж.

Би трябвало да е еднаква политиката им, затова и се изказах категорично, че всички предлагат едно и също, а явно има разлика. 😊 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 43 минути , Lindt каза:

Преди години бях питала тук, ама може нещо ново да се е появило или узнало, та пак ще пробвам: 

Някой знае ли коткоустойчиви дивани, тоест с подходяща тапицерия? Предния път взехме feydom, материя mollia, сравнително прилично изглежда след 4 годишни битки и дране. Обаче първо не харесваме достатъчно наличните цветове (с изключение на идентичното със сега жълто), второ ми се ще да сравня с друг производител.

Силно го намразих по време на бременността и вече не вярвам, че е удобна мебел. Чудя се дали да не рискуваме и да потърся велур, който ми се струва подходящ и тапицер да направи калъфи за диван.

Зависи от котката. Нашата изобщо не уважи стария диван, ама пълно пренебрежение, чак се засегнах. Сегашният я спечели малко, докато не намерихме заместител - едни прости сгъваеми табуретки от изкуствена кожа или едни други от Пепко, купени с тази цел.

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Зора предлагат монтаж за София и околоностите до 30км. За демонтаж не знам, може да се пита, ако става дума за София. Като поръчваш он-лайн може да заявиш и монтаж, но не съм ползвала услугата. Има ценоразпис на страницата им. За съжаление, в момента не мога да го дам като линк, но на страницата им го има. 

Screenshot_2025-08-03-09-50-09-554_com.android.chrome.jpg.234f8b27d535e5f981e69f61a46ec037.jpg

Икея работят с Майстор плюс за монтаж и вграждане на електроуреди в техни кухни, но Майстор плюс имат страница и могат да се питат и за други марки. Не знам дали пак е само за София. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 3.08.2025 г. в 7:22, jul каза:

Ние поръчахме миялна с монтаж от Техномаркет. Демонтаж се включва в услугата, само трябва да се отбележи.  Направо ме питаха искам ли да отнесат старата, което приех с радост. Монтажите се обслужват от външни фирми, може би ги използват за части, но си е win-win.

Сега погледнах че Онлайн ако поръчаш от Техномаркет може да отбележеш с монтаж, но не пише нищо за демонтаж и вземане на старите уреди. Искаме да поръчаме нов хладилник и пералня за апартамента в Пловдив, но не искам да ангажирам съседката в която е ключа да търси хора за демонтаж и разчистване.

Но ще звънна директно в Техномаркет Пловдив и ще ги попитам дали предлагат и демонтж, срещу заплащане 😂

• Харесвам 3
Публикувано:

Вече няколко пъти ползвах услугите на фирма Макметал за извозване на стари електроуреди. Процедурата по взимане е напълно безплатна, като дори не влизат в имотите на хората. Просто ги изваждате на етажната площадка и те се оправят. Споделям и координати: Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /ИУЕЕО/ - MakMetal Holding

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, Guinness каза:

Вече няколко пъти ползвах услугите на фирма Макметал за извозване на стари електроуреди. Процедурата по взимане е напълно безплатна, като дори не влизат в имотите на хората. Просто ги изваждате на етажната площадка и те се оправят. Споделям и координати: Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /ИУЕЕО/ - MakMetal Holding

Ще ги погледна и тях. Проблема е че няма кой да ги извади. Ние сме в чужбина, но ще видя може и да се съгласят да ги вземат от апартамента. Благодаря!

Публикувано:
преди 2 часа, Velyana каза:

но ще видя може и да се съгласят да ги вземат от апартамента

Официално -няма. Тези неща се уреждат при доставката, с готови пари в брой(20 лв, примерно). Но демонтаж на пералня...трудно. По- скоро пробвайте от предния ден да ги извади някой ел. уредите и да остане само доставка и монтаж. В Зора има със сигурност опция за монтаж срещу още пари - аз гледах  за хладилник, обръщане на врата, защото исках да се отваря наопаки-70-80лв ( хладилника струваше 330лв), мина ми мерака :) 

Публикувано:
На 2.08.2025 г. в 20:12, Velyana каза:

Има ли магазин за електроуреди в България , от който може да се поръча хладилник и пералня с монтаж, но и да демонтират старите уреди и да ги изхвърлят 😳😂

За старите уреди има доста фирми, идват демонтират и ги взимат (безплатно). За нови, Miele доставят и монтират всичко, плащаш си за услугата. 

Публикувано:
Преди 1 час, EliNik каза:

За старите уреди има доста фирми, идват демонтират и ги взимат (безплатно). За нови, Miele доставят и монтират всичко, плащаш си за услугата. 

Аз съм готова да платя без значение сумата 😂 само искам като се приберем в България да не се разправям с местене на електроуреди, за Miele имаш предвид ако ги поръчам от официалният им сайт или ?

Публикувано:
преди 38 минути , Velyana каза:

Аз съм готова да платя без значение сумата 😂 само искам като се приберем в България да не се разправям с местене на електроуреди, за Miele имаш предвид ако ги поръчам от официалният им сайт или ?

Да от Miele България, може и да им се обадиш по тел. и за всичко да се разберете. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 часа, Velyana каза:

за Miele имаш предвид

При Miele монтажът от фирмата е задължителен, за да имат гаранция уредите(поне при мен преди години беше така).

Не знам дали демонтират и извозват стари уреди.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Малко къснои се включвам, но все пак може да е от полза- ползвал съм такава схема за уредите Бош. Трябва задължителен монтаж от техен доверен сервиз ( мисля че се плащаше) , който идва демонтира старата техникяа и я извозва, като разбира се монтира новата заради гаранцията. 

• Благодаря 1
Публикувано:

Понеже никой не си похвали дивана, минавам на следващата тема, която ни вълнува 🙂

Доскоро мислехме техническия камък за доста здрав материал, издържащ безпроблемно топлина, удар и разливи. Наскоро обаче колежка на Жижо сподели, че нейният е вече надран, петносан и е много недоволна от монтажа на Stone center. 

Позачетох се и разбрах, че керамичните плотове, синтерован гранитогрес или както там още се наричат, са по-издръжливи на високи температури, но отново от този магазин не ни препоръчват да слагаме директно горещи съдове и казват, че ако е гланц, може да се надере, а мат по-скоро няма. Гаранцията няма да покрие драскотини, пък определено не е евтино нещо и няма да съм доволна, ако набързо се амортизира.

Върнахме се при колежката да питаме какво точно има, да не би да не е кварцов, а мраморен технически камък, но се оказа, че има точно керамичен и теоретично е здрав материал. 

Та въпросът ми всъщност е към тези, които имат каменен плот, от какъв материал е, кой го е монтирал и как се държи във времето? 

Публикувано:

@Lindt, хич не съм видяла за дивана. Има коткоустойчиви дамаски, които не се дерат и не се измъкват на нишки. Нашите столове са тапицирани с такава още като взехме кот. И да ти снимам, все тая, сигурно вече има по-нови и по-модерни. Съответно или си харесваш диван и поръчваш с такава, или претапицираш настоящите.

Като правихме последната кухня се отказах от камъни, полимери и т.н. Не мога да им робувам. Не можело горещо, не можело червено вино, не можело.... Наши приятели си направиха чудна кухня цвят крем, барабар с мивката, много висок клас и цена. Еми цялата е на петна.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 3.08.2025 г. в 7:59, Lindt каза:

След като нашият се съсипа след близо 8 години ползване, 3 от които с малко дете, с всичките му екстри, сега съм в търсене на диван. И да ти кажа, за момента гледам на ИКЕА, такива, на които им се сменя тапицерията. Може би е вариант да погледнеш някой със сменяеми калъфи. Така и да не е най-добрият материал против котки, след няколко години ще му сложиш нови калъфи.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Lindt каза:

Понеже никой не си похвали дивана, минавам на следващата тема, която ни вълнува 🙂

Доскоро мислехме техническия камък за доста здрав материал, издържащ безпроблемно топлина, удар и разливи. Наскоро обаче колежка на Жижо сподели, че нейният е вече надран, петносан и е много недоволна от монтажа на Stone center. 

Позачетох се и разбрах, че керамичните плотове, синтерован гранитогрес или както там още се наричат, са по-издръжливи на високи температури, но отново от този магазин не ни препоръчват да слагаме директно горещи съдове и казват, че ако е гланц, може да се надере, а мат по-скоро няма. Гаранцията няма да покрие драскотини, пък определено не е евтино нещо и няма да съм доволна, ако набързо се амортизира.

Върнахме се при колежката да питаме какво точно има, да не би да не е кварцов, а мраморен технически камък, но се оказа, че има точно керамичен и теоретично е здрав материал. 

Та въпросът ми всъщност е към тези, които имат каменен плот, от какъв материал е, кой го е монтирал и как се държи във времето? 

Аз съм с керамичен плот от стоун център от 3 години и съм доволна. Не слагам директно врялата тенжера от контлона на плота и нямам щети засега. Дребни драскотини може и да има, но не съм се заглеждала много, а и той е бял и не личат такива работи.

За монтажа също нямам бележки. Те идват с инструменти и заснемат точно къде трябва да са отворите, съобразно котлони, контакти и т.н. После идват самите монтажници и залепват мивка и плот. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ние сме с технически камък и засега се държи чудесно, вече 3 години. Не слагам горещи тенджери директно върху него, просто нямам такъв навик, но за всичко останало е много добре. Сега има и още по-нови материали, но тепърва ще ги проучвам за едно друго място. 

Трябва да имаш предвид, че има различни нива и производители на технически камък и оттам идва разликата в цената. Има турски, китайски, полски, италианнски и т.н. технически камък. Също от значение за цената е и дали е имитация на истински камък. Нашият е италиански, имитация на мрамор Calacatta и цената му беше доста висока, но засега оправдава разхода. 😉 Не му слугувам, лесно се чисти. Ако искаш истински камък - мрамор категорично не, гранитът е супер, но там е трудно с цветовете. За мен са тъмни и наситени и не ми харесват. Затова се спрях на следващата възможност - технически камък. 

Изработката и монтажът мина през фирмата, която ни изработи мебелите. 

• Благодаря 1
Публикувано:

Да кажа и аз, въпреки че не сме с такъв плот. Кухнята ми е изцяло от ИКЕА, включително плота.  Най-обиновен. Вече 6-та година, държи се добре. Нямам оплаквания.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 12 часа, stanimir каза:

Относно дивана , мислили ли сте за куче 🐶

Кучето освен да посипе всичко с косми, друго няма да направи на дивана:biggrin:

Публикувано:

Зависи от кучето. Нашето беше голямо и не го пускаме да се качва по мебелите.  Научи, че диван и легла са забранена територия за него. Затова лежеше основно под масата.

Но да,космите си бяха проблем навсякъде из къщи.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.