Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Значи да не си играя изобщо с Planner 5D 🙂

Май описаният от Здравко подход е най-добър - ползване на безплатен тул за оразмеряване и после в гпт-то за доизкусуряване. Но май май отнема доста време и занимавка за минимален резултат, аз лично си представях, че ще ми помогне доста повече. 

Но пък и май е малко нагло да искам да постигна нещо, за което интериорните дизайнери ми искат средно по 30 евро на квадрат 😄 😄 😄

Като нищо ще ни усетят тука пъклените планове и ще се вдигнат на стачка 😄

• Смея се 2
Публикувано:
преди 28 минути , Kosta Grudov каза:

Значи да не си играя изобщо с Planner 5D 🙂

Май описаният от Здравко подход е най-добър - ползване на безплатен тул за оразмеряване и после в гпт-то за доизкусуряване. Но май май отнема доста време и занимавка за минимален резултат, аз лично си представях, че ще ми помогне доста повече. 

Но пък и май е малко нагло да искам да постигна нещо, за което интериорните дизайнери ми искат средно по 30 евро на квадрат 😄 😄 😄

Като нищо ще ни усетят тука пъклените планове и ще се вдигнат на стачка 😄

Е, погледни пак, може да не съм права и да не е толкова трудно за теб. 

П.П. Сетих се. Не можах да намеря подходящ шкаф за високо вградена фурна в бял цвят в платените им предложения, доколкото ги виждам, с ключ се показват. 

PXL_20250916_151745102.jpg.9a4feed686e330326cb3eb24f49e9bb7.jpg

А срещу 30-те евро видял ли си нещо, което харесваш наистина? Защото аз освен проектите на Шкафа, друго портфолио с някакъв цвят или грабващ детайл не съм си намерила, а ми се изрекламираха поне 80 дизайнера във Фейсбук.. и се отказах. 

• Харесвам 2
Публикувано:
В момента, Lindt каза:

Е, погледни пак, може да не съм права и да не е толкова трудно за теб. 

А срещу 30-те евро видял ли си нещо, което харесваш наистина? Защото аз освен проектите на Шкафа, друго портфолио с някакъв цвят или грабващ детайл не съм си намерила, а ми се изрекламираха поне 80 дизайнера във Фейсбук.. и се отказах. 

Ще опитам най-вероятно, ако се получи нещо ще пиша пак тук. 

Иначе лично аз съм доволен от една бургаска фирма Sub-Design -> https://subdesign.bg/ , която сме използвали за реален проект в Бургас и сме доволни, цената им е една от по-евтините в България - 45лв/кв. Така че в краен случай, отново ще прибегнем до техните услуги, ъпдейтнали са си сайта и нашия проект вече го няма там, или поне не мога да го намеря, но другите им са същия стил като цяло. 

• Харесвам 1
Публикувано:

@Lindt тествай за всеки случай и Grok /AI-то на X/, преди няколко седмици мернах, че го хвалеха доста за интериорен дизайн и бързо преподреждане на стаи, но след въвеждането на доста реалистичното раздвижване на снимки, което се превърна в ултра-хита му, не съм гледала нататък как се справя с дизайна

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, Kosta Grudov каза:

По-голямата част от тази цена са технически чертежи, разгъвки и т.н., рендерите са много малка част от услугата интериорен дизайн. Поне за дизайнерите, от които става нещо. Че то хубави картинки всеки може да се научи да прави, със и без бот, ама инструкцията за реализацията им е друга бира...

• Харесвам 2
Публикувано:

Да се включа и аз с нещо, че съм на тази вълна, пък може да е полезно.

За интериорен дизайн аз лично съм много доволен от Coohom https://www.coohom.com. Трябва малко време, за да се разучи, но като цяло е интуитивен.

Безплатната им версия има доста функционалности и много 3Д модели. Платената им версия последно излизаше при мен някакъв банер за 8 лв на месец. 

Относно Chat GPT - ползвам платената версия от доста време.  Може да се ползва SORA-та(част от ChatGPT), но отново не може да се разчита на прецизност. Съставя понякога безсмислени неща.

Аз лично задавам първо задача на Chat Gpt да напише prompt, който да бъде използван при самия дизайн. 
Прикачвам му снимка на нещо, което съм харесал от Pinterest/IG и задачата е напиши ми промпт, с който да постигна подобен дизайн  на хол/кухня/баня и т.н.  После ChatGPT се развихря и следва прецезиране.

Да не правя реклама само, не съм ги ползвал, но съм чел добри отзиви за 
https://homely.bg, които се занимават с интериорен дизайн и бюджетите са на помещение.

Примерните им цени бяха:

IMG_0886_Original.png

• Благодаря 3
Публикувано:

Здравейте, ако имате котка,моля за съвет:

Искаме да купим самопочистваща се тоалетна за нея.

Ползвали ли сте подобна и какво Ви е мнението ?

Публикувано:
На 22.09.2025 г. в 11:51, ива валя каза:

Здравейте, ако имате котка,моля за съвет:

Искаме да купим самопочистваща се тоалетна за нея.

Ползвали ли сте подобна и какво Ви е мнението ?

По думи на приятели от преди няколко години, когато мислехме да вземаме у нас - полза/цена не си струвало. Ако вземете, ще се радвам да споделиш, понеже все пак технологиите се развиват. Ние в момента оставяме няколко тоалетни една до друга като влакче, когато пътуваме за известо време и няма как някой да идва до нас да гледа...

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Как и къде мога да подам сигнал за паркиран цял ден автомобил на половината на тротоара, който пречи на влизането и излизането от двор на къща? Оставил е около 50-55 см. от вратата. За Call Sofia четох, че реагират след дни/седмици.

Публикувано:
преди 2 минути , bad kid каза:

Как и къде мога да подам сигнал за паркиран цял ден автомоби

По същата причина съм се обаждал на 112. Патрулът дойде за по-малко от 15мин. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 25 минути , bad kid каза:

Как и къде мога да подам сигнал за паркиран цял ден автомобил на половината на тротоара, който пречи на влизането и излизането от двор на къща? Оставил е около 50-55 см. от вратата. За Call Sofia четох, че реагират след дни/седмици.

Обаждаш се на 112, свързват те с РПУто за твоя район, казваш номера на колата и те се свързват със собственика на автомобила. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Някой имал ли е проблем с Viber Out към номера на А1 ? 

Към другите два оператора работи , но от няколко седмици не мога да се свързвам нито с мобилни , нито със стационарни номера на А1. При тях изобщо не се появява позвъняване , а при мен се включва нещо като гласова поща още на втората секунда.Ползвам го поне от 10 години и работеше  нормално до миналия месец.Ако съм сигурен че А1 са виновни направо да се развеждам с тях.

Това е от съпорта на Вайбър , но не ми помогна :

Kindly make sure that your app is up-to-date and that you have the most recent version, restart your device and make sure to try different connections - wifi/gsm.

If the issue persists, please answer the following questions:

1. What is the full phone number that you are trying to call (please answer using the full international format: (+)(Country Code)(Area Code without the leading 0's)(Phone Number))?
  2. What exactly happens when you try to call or when you are one a call? Feel free to elaborate on this and provide any screenshots or information you see fit.
  3. Are you able to call this phone number using another app or through your phone provider without issues?
  4. Does the issue affect all your Viber Out calls, or only when you call specific contacts or countries?
  5. Are you able to make free Viber calls (not using Viber Out)?
  6. Which country are you trying to call?

Best regards,
Nath P.
Viber Support Team

😞

Публикувано:

Здравейте. 

Някой има ли представа дали в банката БНБ приемат жълти стотинки?

Махнали са машините в Кауфланд и Lidl.

Публикувано:
преди 26 минути , jungfraujoch каза:

Здравейте. 

Останали са в метро Младост, малко опашка има и брои едно Към гьотуре, ама свърши работал

Публикувано:
преди 1 минута , bay_kolio каза:

Останали са в метро Младост, малко опашка има и брои едно Към гьотуре, ама свърши работал

Благодаря. 

Публикувано:
преди 2 часа, jungfraujoch каза:

Здравейте. 

Мога ли да предам събраните от мен стотинки в БНБ?

Да, мога да ги предам на касите в Касов център на БНБ на адрес: 1784 София, м. „Полигона”, ул. „Михаил Тенев” № 10 всеки работен ден от 8:30 до 15:45 часа. Трябва да знам, че ще заплатя такса при размяната, която е определена от БНБ. Таксите на БНБ са следните:

• Ако имам да обменя монети от по 1 стотинка и 2 стотинки, които обаче съм сортирал и разделил прилежно преди да ги предам - няма да дължа такса за обмяната.
  • Ако имам да обменя монети от 5, 10, 20 и 50 стотинки, 1 лев и 2 лева ( общата им стойност трябва да бъде до 100 лв. обаче ), които съм сортирал и разделил например в отделни пликове преди да ги предам - няма да дължа такса за обмяната.
  • Ако имам да обменя монети на стойност над 100 лв., и съм ги сортирал на 5, 10, 20 и 50 стотинки, 1 лев и 2 лева преди да ги предам - ще трябва да заплатя такса, която ще се изчисли като 1.3% върху разликата над 100 лв., но не по-малко от 1.00 лв.
  • Ако искам да обменя монети, но ме мързи да ги сортирам преди да ги предам, а и нямам време да ги броя преди това - ще трябва да заплатя такса, която ще се изчисли като 1.4% върху цялата сума, но във всички случаи не по-малко от 2.00 лв.

Важно е да нося свой документ за самоличност при обмяната на монетите.

А след 01.01.26 във всяка една банка безплатно.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 9 минути , Captain45 каза:

Да, мога да ги предам на касите в Касов център на БНБ на адрес: 1784 София, м. „Полигона”, ул. „Михаил Тенев” № 10 всеки работен ден от 8:30 до 15:45 часа. Трябва да знам, че ще заплатя такса при размяната, която е определена от БНБ. Таксите на БНБ са следните:

• Ако имам да обменя монети от по 1 стотинка и 2 стотинки, които обаче съм сортирал и разделил прилежно преди да ги предам - няма да дължа такса за обмяната.
  • Ако имам да обменя монети от 5, 10, 20 и 50 стотинки, 1 лев и 2 лева ( общата им стойност трябва да бъде до 100 лв. обаче ), които съм сортирал и разделил например в отделни пликове преди да ги предам - няма да дължа такса за обмяната.
  • Ако имам да обменя монети на стойност над 100 лв., и съм ги сортирал на 5, 10, 20 и 50 стотинки, 1 лев и 2 лева преди да ги предам - ще трябва да заплатя такса, която ще се изчисли като 1.3% върху разликата над 100 лв., но не по-малко от 1.00 лв.
  • Ако искам да обменя монети, но ме мързи да ги сортирам преди да ги предам, а и нямам време да ги броя преди това - ще трябва да заплатя такса, която ще се изчисли като 1.4% върху цялата сума, но във всички случаи не по-малко от 2.00 лв.

Отделете си и минимум 2 часа за чакане - от месец и нещо е страшна лудница. Можете да смените и евро по фиксинга в касовия център.Въпреки ,че обслужват няколко каси се обслужват предприятия от бюджетната сфера,обменни бюра и физически лица. В района е трудно да се намери и място за паркиране като най-удобно е да се спре на паркинга на The Mall. Ако спрете някъде пред центъра може да ви вдигнат автомобила с паяк.Лична карта задължително трябва да се представи. Ако сте за малки суми и нямате достатъчно свободно време препоръчвам изобщо да не си причинявате това изживяване. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, Captain45 каза:

Благодаря

Публикувано:
На 11.10.2025 г. в 15:52, Otnesen каза:

Ако сте за малки суми и нямате достатъчно свободно време препоръчвам изобщо да не си причинявате това изживяване. 

Моите са много.Аз винаги събирам жълтурчетата и са минимум 100 лева.

Ако не ги върна в Метро-Младост,ще ги занеса догодина,живот и здраве в клон на Пощенска банка,където днес ми казаха,че ще бъдат приети без такса.Грижливо сортирани.

Предполагам,че машините за монети ще бъдат изкарани отново с въвеждането на еврото.

• Харесвам 3
Публикувано:

Дали тези, които ръкопляскат в самолета след кацане, аплодират и таксиметровия шофьор, преди да излязат от таксито?! 🤔

• Харесвам 3
  • Смея се 9
  • Замислям се 2
Публикувано:

Като толкова искат да благодарят , да оставят на пилота маркова бутилка или поне едни хубави бонбони.

"Ръкопляскания НЕ ядем и не пием !!!"

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Ръкопляскания НЕ ядем и не пием !!!"

Не бих го казал. Даже и помислил. Но винаги ми е било много смешно като чуя аплаузи. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 7 часа, дядо Пепи каза:

Но винаги ми е било много смешно като чуя аплаузи. 

Не виждам нищо смешно в това и не разбирам защо непрекъснато се цели да се осмива , едва ли не колко сме прости ,че ръкопляскаме. Защо не се повдига на въпрос защо се ръкопляска в театър, дори и да не ти е допаднало представлението. Не ръкопляскам на таксиметровия шофьор но винаги му благодаря като слизам. В Япония като слизаш от автобус благодариш на шофьора( както и той на теб), но явно като са японци не са толкова прости( въпреки че тук мога доста да поспоря...) .Няма как физически да благодаря на пилота, просто защото изключително рядко е да го видя. Специално съм се интересувала дали се чува при тях- да ,чува се и никой досега не е отговорил че му е станало неприятно или да се е отнесъл с присмех към пътниците( не познавам лично пилоти, въпроса съм задавала в разни дискусии или чрез трети лица) .

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
преди 34 минути , bobole4e каза:

Не виждам нищо смешно в това и не разбирам защо непрекъснато се цели да се осмива , едва ли не колко сме прости ,че ръкопляскаме. Защо не се повдига на въпрос защо се ръкопляска в театър, дори и да не ти е допаднало представлението. Не ръкопляскам на таксиметровия шофьор но винаги му благодаря като слизам. В Япония като слизаш от автобус благодариш на шофьора( както и той на теб), но явно като са японци не са толкова прости( въпреки че тук мога доста да поспоря...) .Няма как физически да благодаря на пилота, просто защото изключително рядко е да го видя. Специално съм се интересувала дали се чува при тях- да ,чува се и никой досега не е отговорил че му е станало неприятно или да се е отнесъл с присмех към пътниците( не познавам лично пилоти, въпроса съм задавала в разни дискусии или чрез трети лица) .

Абсолютно съм съгласна с теб!

✈️ Често ме питате: „Капитане, чувате ли ръкопляскането след кацане? И харесва ли ви?“
Да, понякога го чуваме – зависи от самолета и слушалките. И да, харесвам го! В крайна сметка ние сме затворени в пилотската кабина и реално това е единственият начин пътниците да покажат своята признателност към нас. Това е момент, в който усещаш благодарността на хората… и понякога дори в кокпита се усмихваме един на друг. 🙂
Любопитен факт: според анкета на авиокомпания 70% от българите ръкопляскат след кацане – едни от най-ентусиазираните в Европа! Но аз лично съм го срещал почти навсякъде – от Южна Америка до Азия. 🌍
Някои казват, че е старомодно. За мен е като аплодисмент след концерт – малък, но искрен жест. 👏
А сега вие, честно 👇
👉 Ръкопляскате ли при кацане? И защо – облекчение, благодарност, навик… или никога?
От Фейсбук страничката на Марио Бакалов.

Лично аз не виждам нищо лошо,(селско или просташко,както се изразяват някои вечно летящи и мрънкащи сърдитковци) в това да благодариш на екипажа за успешното кацане с ръкопляскане.

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.