Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 45 минути , Eva eva каза:

Да попитам - нарисувах си една картинка 🙂 На стена с тухлички /тъмно кафяви/ според вас каква рамка да ѝ сложа? Мисля си за тъмно кафява, да може да се слее с тухлите и същевременно да изпъква самата картина. Освен това къде мога да отида да ѝ сложа такава рамка, в Бриколаж на Цариградско? Май този в Ринг мол не работи.

Благодаря предварително 🙂 

DSC_0859-2.jpg

На мен също ми изглежда, че е добре без рамка. На пазара на Младост 1 има едно магазинче за рамки, но не съм влизала и не знам какво предлагат. Аз рамкирах преди в един, където имаше голям избор и рамкираха много добре и всякакви нестандартни размери, но го затвориха магазинчето. Там като съм имала съмнения съм носела картини/постери и на място сме слагали различни рамки като форма и цветове, паспарту и т.н за да преценя, как ще ми хареса. Но моите стени са бели и не съм имала дилема с тях. А според мъжа ми стените вече са ни надупчени като шврйцарско сирене от картини и няма място за повече, така че скоро не ми се е налагало и рамки да търся ☺

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 13 минути , chandni каза:

ама що е тук, а не в занимателните задачки...? :laugh1:

Ами защото там дори не съм влизала. Не смея, като се знам 😂 Приключих с математиката в 12 клас. Това онлайн училище къде ме върна в пети😉 Пак добре, че са далеч от синус, косинус, тангенс, котангенс ... все още им търся приложението в живота 😜

• Шок 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 17 минути , ДиянаВ каза:

Пак добре, че са далеч от синус, косинус, тангенс, котангенс ...

Само почакай да стигнат до интегралите... :sarcastic_hand:

• Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 45 минути , AlexandraKo каза:

Като се прибера, ще ти снимам, ако искаш.

Снимай, моля те. Не знам, така малко ми стои недовършена...

Публикувано:
преди 48 минути , AlexandraKo каза:

А за какво ти е рамка? Виж, колко е красива, закачи си я така. Нали е платно, опънато на дървена рамка.

Ние у нас в хола имаме картина, нарисувана от децата с маслени бои, като твоята и сме си я сложили така. Стената е бяла и стои чудесно. Като се прибера, ще ти снимам, ако искаш.

На същото мнение съм, @Eva eva. Имам няколко такива платна, нито едно няма рамка. Едното от Бразилия го домъкнах и го опънах върху такова платно - по съвет на разбиращи (аз не съм). Сега ще изровя и снимки 😊

Публикувано:
Преди 1 час, Eva eva каза:

Да попитам - нарисувах си една картинка 🙂 На стена с тухлички /тъмно кафяви/ според вас каква рамка да ѝ сложа? Мисля си за тъмно кафява, да може да се слее с тухлите и същевременно да изпъква самата картина. Освен това къде мога да отида да ѝ сложа такава рамка, в Бриколаж на Цариградско? Май този в Ринг мол не работи.

DSC_0859-2.jpg

Рамки в София - тук:

Ванина Арт – Google Карти  

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 45 минути , ДиянаВ каза:

Ами защото там дори не съм влизала. Не смея, като се знам 😂 Приключих с математиката в 12 клас. Това онлайн училище къде ме върна в пети😉 Пак добре, че са далеч от синус, косинус, тангенс, котангенс ... все още им търся приложението в живота 😜

Е-е-е, може ли такова нещо. Ето, заповядай:

За синусите. Те, обикновенно са четен брой (сега пък ще питаш какво е четно). По-точно 8.

Околоносни синуси – Уикипедия (wikipedia.org)

За косинуса:

Косинус (Cosinus)- за нормална функция на имунната система, 30 таблетки • lekuva.net Косинус (Cosinus)- за нормална функция на имунната система, 30 таблетки

За тангенс и котангенс да пиша ли?

😀

• Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано:

@chandni заради теб:

- гледах в гугъл какво е интеграли. Успокоих се, че е математика за университет и там вече съм пас 🙂. За това и нямам спомен за интеграли. Завършила съм право и математика там не се учи за мой късмет😉 Дроби обаче ползвам, ама не и за спестявания и сладки 😆

- ще пусна още едни задачки в темата, която спомена. От вариант Б на теста са и последната ме матира 😂 @Rainy help 🙂

• Смея се 4
Публикувано:
преди 32 минути , Eva eva каза:

Снимай, моля те. Не знам, така малко ми стои недовършена...

И аз съм на мнение, че така си е супер.

Но, ако на автора му седи незавършена - ами, завърши си я. Порисувай още малко върху нея.

Все пак, имай предвид, че препоръката идва от полупрофан, не, от пълен профан в областта на изобразителното изкуство.

Моят личен връх е тази къщичка:

1.jpg.8d7fec9b4a66da6e6f3e1d35a86add90.jpg

Ама я рисувам без да вдигам "четката" - с един замах.

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:

Аз съм учила и интеграли и диференциали, но съм ги забравила и двете вече 😀

преди 12 минути , ДиянаВ каза:

@chandni заради теб:

- гледах в гугъл какво е интеграли. Успокоих се, че е математика за университет и там вече съм пас 🙂. За това и нямам спомен за интеграли. Завършила съм право и математика там не се учи за мой късмет😉 Дроби обаче ползвам, ама не и за спестявания и сладки 😆

- ще пусна още едни задачки в темата, която спомена. От вариант Б на теста са и последната ме матира 😂 @Rainy help 🙂

• Смея се 1
Публикувано:

аа, какви са тия дроби, цял януари съм във ваканция, да почина малко

абе просто не знам как да обяснявам, че да стане ясно, на мен това ми е проблема, за учител не ставам. Иначе страшно ме кефи математиката, ама не знам как да направя така, че да е интересно на децата

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 11 минути , ven62 каза:

Е-е-е, може ли такова нещо. Ето, заповядай:

За синусите. Те, обикновенно са четен брой (сега пък ще питаш какво е четно). По-точно 8.

Околоносни синуси – Уикипедия (wikipedia.org)

За косинуса:

Косинус (Cosinus)- за нормална функция на имунната система, 30 таблетки • lekuva.net Косинус (Cosinus)- за нормална функция на имунната система, 30 таблетки

За тангенс и котангенс да пиша ли?

Да добавя и коронарния синус. Че когато сърцето спре да бие в синусов ритъм, тогава ще питам пак @ДиянаВ, важни ли са синусите?! 😉 

По повод на горния пост на @neuromancer... Така е, не всеки може да се изразява математически и разбираемо...

Пa, като ще спамя тука, и един стар виц:

Kласика - Чапай и Петка... Петка е старшина, Чапаев учи за изпит по математика във военното.

Петка идва при него: 

- Другарю Чапаев, вкарал съм връзки. Професорът е познат на братчеда. Отиваш утре; пита те, колко е две и две, казваш му "четири" и си взимаш изпита!

... Идва си на другия ден Чапай, омърлушен...

-Как мина изпита, другарю Чапаев?

-Зле мина, Петка, скъсаха ме!

-Ама как така, нали наш човек?!?! Какво те пита?

-Пита ме колко е половина плюс половина...

-И какво, не отговори ли?

-Ми не... Не му отговорих. Половинка плюс половинка, баси!!! Аз с цялата си душа чувствам, че е равно на литър, но не знам, как да го изразя математически 😄 😮 

• Харесвам 1
  • Смея се 13
Публикувано:
преди 2 часа, Eva eva каза:

DSC_0859-2.jpg

На Христо Ботев 30 /от площад Македония в посока НДК, още преди офиса на ПИБ8/ има едно магазинче Арт Център - продават се и готови рамки, но аз до сега винаги съм искала да ми направят рамките по поръчка. Има голям избор, продавачките съдействат и можеш да правиш преценка какво ще отива на картината. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, ДиянаВ каза:

Моля за помощ правилно ли съм решила тези задачи - 10 и 11

Нямаш нужда от дроби, за да разбереш, че Мария като добра сеста е разделила сладките по братски 😜

А Мила не е похарчила цялата сума, защото моловете не работят...

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
Преди 1 час, ven62 каза:

И аз съм на мнение, че така си е супер.

Но, ако на автора му седи незавършена - ами, завърши си я. Порисувай още малко върху нея.

Все пак, имай предвид, че препоръката идва от полупрофан, не, от пълен профан в областта на изобразителното изкуство.

Моят личен връх е тази къщичка:

1.jpg.8d7fec9b4a66da6e6f3e1d35a86add90.jpg

Ама я рисувам без да вдигам "четката" - с един замах.

Малеееееееееее, къв си талант!:laugh1::laugh1:

• Харесвам 1
Публикувано:

Ева, посочили са ти някои ателиета за рамки. Може би и галерист би те насочил...

Според мен я рамкирай, но не с цвета на стената, че да не се слива с нея рамката. По друг, в смисъл по-добър начин изглежда картина в подходяща рамка. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Eva eva каза:

На стена с тухлички /тъмно кафяви/ според вас каква рамка да ѝ сложа? Мисля си за тъмно кафява, да може да се слее с тухлите и същевременно да изпъква самата картина.

DSC_0859-2.jpg

Според мен ако рамката ще се слива със стената е абсолютно излишна и все едно я няма. Но аз не се смятам за вещ в тия неща.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, Eva eva каза:

Да попитам - нарисувах си една картинка 🙂 На стена с тухлички /тъмно кафяви/ според вас каква рамка да ѝ сложа? Мисля си за тъмно кафява, да може да се слее с тухлите и същевременно да изпъква самата картина. Освен това къде мога да отида да ѝ сложа такава рамка, в Бриколаж на Цариградско?

DSC_0859-2.jpg

+1

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, Eva eva каза:

DSC_0859-2.jpg

Картината е чудесна! И аз мисля, че няма нужда от рамка.

• Харесвам 1
Публикувано:

@Eva eva И аз съм за без рамка. Стига с очертанията - рамки, огради, карантини, граници. Сътворила си тази картина в такъв период, че е редно да й дадеш пространствена свобода 😄

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

@Eva eva И аз съм за без рамка. Стига с очертанията - рамки, огради, карантини, граници. Сътворила си тази картина в такъв период, че е редно да й дадеш пространствена свобода 😄

Точно подходящата по цвят и размер рамка ще даде на картината пространствена свобода и дълбочина. 

Да припомня ли на уважаемите представителки на прекрасния пол колко важни са добре подбраните аксесоари към един хубав тоалет? 🙂 

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

Ето нашата картина:

025F5C92-D27F-4F06-813F-7743DF0A2638.jpeg.361c3d1d0bb7002d9261faf22c97804a.jpeg

преди 6 часа, Светославов каза:

Точно подходящата по цвят и размер рамка ще даде на картината пространствена свобода и дълбочина. 

Да припомня ли на уважаемите представителки на прекрасния пол колко важни са добре подбраните аксесоари към един хубав тоалет? 🙂 

Темата е много дълга:))Чак не ми се почва:)))

В крайна сметка, ние си казваме мнението, пък картината си е на Ева и тя ще си реши, как да си я аранжира:))))

Не напразно, повечето художници, сами си правят и рамките...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 часа, Светославов каза:

Не всеки тоалет изисква аксесоари.  🙂 Някои от моите картини са ми подарени от художник и тя изрично е подчертавала да не се рамкират. Други, обаче, си изискват елегантното бижу. Ние просто споделяме мнения. Добро утро 🙂 

Публикувано:

Добро утро и на Вас, дами!

Що ми е трудно да си представя хубав тоалет без аксесоар/и към него...  Една картина не е ежедневното рокле до бакалията, макар че и до там всяка уважаваща се жена не би излязла как да е. 

Усмивки! 

Денят обещава да е прекрасен!

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.