Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 минути , jul каза:

Имах предвид да обърне внимание каква е тапицерията, не че някой ще сложи по вкуса ѝ 🙂

Имаш право, още спя.

Публикувано:

Някой кандидатствал ли е за Зелена карта за щатите? Попадна ми тази организация (линк), която предлага съдействие като кандидатстването е $389 за 4 години. Интересува ме дали е легална или ще препотъчате друг канал.

Публикувано:

За лотария Зелена карта всеки може да кандидатства сам на официалния сайт https://dvlottery.state.gov

Няма такова понятие като легална организация за съдействие по участие в лотарията. Всеки може да си предлага да ти попълни формуляра за участие срещу колкото пари си готов да му дадеш, но това по никакъв начин не увеличава шансовете ти за успех. Просто някой ще ти вземе парите и личните данни. Не те съветвам да го правиш. Просто следи официалния сайт (тук са и инструкциите) и си кандидатствай в периода, в който подаването на заявления е отворен. За тази година си изпуснал влака - подаването е било от 7-ми Октомври до 10-ти Ноември (всяка година е горе-долу в този интервал).

П.С. Ето и инструкциите на български.

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:

А пък аз искам да попитам: Абе, някой чувал ли е нещо за емигрантите? К'во станА с тия хора - откак се появи ковид-а, никой никъде не ги споменава. Не щат ли вече да идват насам, к'во ли?

🙂

Публикувано:
преди 40 минути , iaia_mama каза:

А пък аз искам да попитам: Абе, някой чувал ли е нещо за емигрантите? К'во станА с тия хора - откак се появи ковид-а, никой никъде не ги споменава. Не щат ли вече да идват насам, к'во ли?

🙂

Зима е, цирковете с гумените лодки не вървят, защото ще умреш от хипотермия. Но лятото си ги имаше

https://www.theguardian.com/world/2020/aug/27/banksy-funds-refugee-rescue-boat-operating-in-mediterranean

Публикувано:

Знаете ли някой добър златар? Жена ми има една гривна за ръка и се развали закопчалката. Гривната е доста скъпа и не ми се оставя някъде без препоръка.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 39 минути , Bore каза:

Знаете ли някой добър златар? Жена ми има една гривна за ръка и се развали закопчалката. Гривната е доста скъпа и не ми се оставя някъде без препоръка.

Georo - може би работи магазинът им в Младост1 в един малък мол на пътеките. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Случайно дали ще може някой да ми помогне - опитвам се да инсталирам присети за Lightroom, във формат .xmp са. И не става и не става... Дали пък не са само за снимки в camera raw  🤔

Публикувано:
преди 25 минути , Eva eva каза:

Случайно дали ще може някой да ми помогне - опитвам се да инсталирам присети за Lightroom, във формат .xmp са. И не става и не става... Дали пък не са само за снимки в camera raw  🤔

А с коя версия на Lightroom си, защото при различните версии инсталацията е различна. 7.3 и по-стари, 7.4 и по-нови или CC?

Публикувано:
2 minutes ago, chandni said:

А с коя версия на Lightroom си, защото при различните версии инсталацията е различна. 7.3 и по-стари, 7.4 и по-нови или CC?

5.7.1, май е доста стара и затова не става. 

image.png.060f61f3f2f87eafcdf3bc07ebe92196.png

Публикувано:

*.xmp е за новите версии. За по-старите разширението е *.lrtemplate A ето и tutorial за инсталирането на всички версии, като ти давам линк към версия 5 директно:

Публикувано:
1 minute ago, chandni said:

*.xmp е за новите версии. За по-старите разширението е *.lrtemplate

Ясно. Ще потърся по-нова версия. Благодаря много 🙂 

Публикувано:

Пак съм аз, борбата продължава 🙂 Опитвам се да инсталирам Lightroom от сайта на Adobe. По време на инсталацията ми дава тази грешка: 

image.png.2e62be57effc77f36fd2c55c0b689eb1.png

Разреших всичко, но отново ми дава същата грешка. 

image.png.7ce40856d9af37db6c558ec1edb89032.png

Друго не знам какво да направя 🙂 Моля, помогнете 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 минути , Eva eva каза:

Опитвам се да инсталирам Lightroom от сайта на Adobe. По време на инсталацията ми дава тази грешка: 

Пробвай по-късно, рестартирай се - компютъра, рутера, изключи антивирусната...

https://helpx.adobe.com/creative-cloud/kb/troubleshoot-download-install-logs.html#error206

ПП: Сега видях, че се ъпгрейдваш, от октомври има доста промени в минималните изисквания към компа от Адоб. Провери си дали технически компютъра ти ще работи с новите версии.

https://helpx.adobe.com/lightroom-cc/system-requirements.html

• Харесвам 3
Публикувано: (редактирано)

Ослушвам се за смяна на тв/интернет оператор. В момента съм към нет1 и освен зачестилите напоследък прекъсвания на интернет нямам други оплаквания, в момента тествам интерактивната им телевизия и е много добре, ако реша да остана с тях със сигурност ще поискам да прегледат всички кабели в блока и евентуално да ме преместят на друг порт, защото интернетът спира и се оправя след изваждане/връщане на кабела, което сочи към локален проблем. 

Както и да е, основно исках да питам за интерактивната телевизия на А1 и Виваком. Имат ли възможност да подреждаш по епизоди на определено предаване в последната седмица и да пуснеш само тях да гледаш? В телевизията на Нет1 това особено ми допада. В смисъл, не ме интересува дали са давали "Приятели" по бтв комеди в сряда 14:00, четвъртък 16:00 и т.н., аз си избирам че искам да гледам "Приятели" и то ми дава възможност да гледам всички епизоди от последната седмица, независимо по коя телевизия са вървяли. 

Има ли такава опция или превъртането назад е само до определен ден и час и трябва предварително да знаеш кога искаш да върнеш? Т.е. търся избиране назад по излъчено съдържание, а не по дата на излъчването. 

Редактирано от Георги
Публикувано:

Преди време някой в тази тема или в друга във форума беше пуснал инфо за firefox extension, с което при изпращане на мейл от Gmail изпращачът получава потвърждение, че мейлът му е получен и отворен от получателя. Инсталирах си наскоро такова за Firefox, но тъй като го правих по нощите, се оказва, че съм инсталирала Pointofmail, което е платено и днес му изтича trial-а. Някой може ли да препоръча безплатен негов заместител (за десктоп ме интересува) или от къде да сваля кракната версия на горното?

Мирослав Василев
Публикувано:
преди 5 минути , Яничка каза:

Преди време някой в тази тема или в друга във форума беше пуснал инфо за firefox extension, с което при изпращане на мейл от Gmail изпращачът получава потвърждение, че мейлът му е получен и отворен от получателя. Инсталирах си наскоро такова за Firefox, но тъй като го правих по нощите, се оказва, че съм инсталирала Pointofmail, което е платено и днес му изтича trial-а. Някой може ли да препоръча безплатен негов заместител (за десктоп ме интересува) или от къде да сваля кракната версия на горното?

Ако, не се лъжа, аз бях пуснал информация за имейлите. 

Това е добавката, мисля че само трябва да си я намериш за Firefox, защото аз ползвам Chrome и нямам проблем.

• Благодаря 1
Публикувано:
На 8.12.2020 г. в 15:04, iaia_mama каза:

🙂

Поне по Канарите не са спирали изобщо, всеки ден идват нови и лагерите са препълнени, но няма спиране. Наскоро видях видео-даже го имам, в което се вижда как ги настаняват в разни хотели  и ги извозват с автобуси.

Ходят и ги събират с кораби.

Публикувано:
3 minutes ago, Alexander said:

Поне по Канарите не са спирали изобщо, всеки ден идват нови и лагерите са препълнени, но няма спиране. Наскоро видях видео-даже го имам, в което се вижда как ги настаняват в разни хотели  и ги извозват с автобуси.

Ходят и ги събират с кораби.

Мисля, че @iaia_mama имаше предвид емигрантите от лагерите в Турция насам и към Гърция. Може нещо да са се споразумели с Ердоган. Може и самите емигранти да не ги влече тази част на Европа-та. Не съм чувала скоро и аз нищо.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.