Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 19 часа, Eva eva каза:

Да попитам - нарисувах си една картинка 🙂 На стена с тухлички /тъмно кафяви/ според вас каква рамка да ѝ сложа? Мисля си за тъмно кафява, да може да се слее с тухлите и същевременно да изпъква самата картина. Освен това къде мога да отида да ѝ сложа такава рамка, в Бриколаж на Цариградско? Май този в Ринг мол не работи.

Благодаря предварително 🙂 

DSC_0859-2.jpg

Според мен е хубаво да има рамка. И аз знаех за Бриколаж когато преди няколко месеца ни се наложи по спешност да рамкираме една картина, че трябваше да я подаряваме на другия ден. Но бързахме доста - в смисъл че искахме да стане ако може вчера - а те нямаха чак толкова бърза услуга. Та се засилих към галериите на "Шипка 6", там има ателиета за рамкиране, случайно си избрах едно и хората бяха изключително отзивчиви и ни свършиха работата до другия ден. Предполагам при теб бързината не е чак такъв фактор, но аз съм много доволен от добрата им работа като цяло и мога да ги препоръчам. Стига да се разровя из документацията за точното им име, че там са няколко ателиета.

А картината е супер, талант си 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:

А защо не пробваш как ще изглежда? Примерно снимаш картината на стената така и с Фотошоп слагаш няколко рамки да видиш как ще изглежда

• Харесвам 8
Публикувано:
На 6.01.2021 г. в 15:20, ДиянаВ каза:

@chandni заради теб:

- гледах в гугъл какво е интеграли. Успокоих се, че е математика за университет и там вече съм пас 🙂. За това и нямам спомен за интеграли. Завършила съм право и математика там не се учи за мой късмет😉 Дроби обаче ползвам, ама не и за спестявания и сладки 😆

- ще пусна още едни задачки в темата, която спомена. От вариант Б на теста са и последната ме матира 😂 @Rainy help 🙂

Вярни са задачите. 🙂

Ако искаш мога да ти пусна още материали от висшата математика..... имам не само от интегралите 😉

На 6.01.2021 г. в 15:32, neuromancer каза:

аа, какви са тия дроби, цял януари съм във ваканция, да почина малко

абе просто не знам как да обяснявам, че да стане ясно, на мен това ми е проблема, за учител не ставам. Иначе страшно ме кефи математиката, ама не знам как да направя така, че да е интересно на децата

Дробите са много лесни, ако един път се разберат. 

Много зависи как се обяснява материалът на децата. 😉

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 8 часа, neuromancer каза:

А защо не пробваш как ще изглежда? Примерно снимаш картината на стената така и с Фотошоп слагаш няколко рамки да видиш как ще изглежда

Нещо не го усвоих този Фотошоп 🙂 Благодаря на всички за мненията, много бяха полезни 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 6.01.2021 г. в 13:47, Eva eva каза:

Да попитам - нарисувах си една картинка 🙂 На стена с тухлички /тъмно кафяви/ според вас каква рамка да ѝ сложа? Мисля си за тъмно кафява, да може да се слее с тухлите и същевременно да изпъква самата картина. Освен това къде мога да отида да ѝ сложа такава рамка, в Бриколаж на Цариградско? Май този в Ринг мол не работи.

Благодаря предварително 🙂 

DSC_0859-2.jpg

@Eva eva, днес посетихме НХГ заради гостуващите изложби и докато разглеждахме платната на Никола Танев се сетих за теб 🙂

И В къщи има няколко картини в ярки цветове, на които се чудя дали да сложа рамка. А ми хареса как изпъкват картините, поставени по-този начин:

IMG_20210110_113149580.jpg.d0fd678d413a1b7ea5d2de0535b7c6f8.jpg

IMG_20210110_113141874.jpg.f7936fd818cc3cfe9528ba36e84be01f.jpg

Аз също не харесвам тежки,пищни рамки( и по бижута такива не си падам🙂) и ми изглежда елегантно да се акцентира по този начин върху картината. Бих се заиграла и с цвета на тази поставка,върху която ляга платното. Само не знам, къде може да го изпълнят.

• Харесвам 4
Публикувано:

@Мари Николова, много мило, че се сети за моята картинка 🙂 Наистина, тук, с тази синя основа се е получило доста добре. Аз, засега, моята картинка я закачих в спалнята, без рамка и се получи доста приятно. Сега рисувам още една - Санторини. Може като я нарисувам и тази да помисля за някаква обща поставка. 🙂 Ефектно е, определено и стои доста по-добре от рамка.

• Харесвам 4
Публикувано:

Със синята основа е страхотно, направи ми впечатление, защото и вкъщи имаме една цветна стена, но това което имах предвид е, че платното е опънато върху една по - широка от стандартната основа и така изпъква картината. От снимката много не си личи, осветлението е такова.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 минути , Мари Николова каза:

Със синята основа е страхотно, направи ми впечатление, защото и вкъщи имаме една цветна стена, но това което имах предвид е, че платното е опънато върху една по - широка от стандартната основа и така изпъква картината. От снимката много не си личи, осветлението е такова.

Аха, сега те разбрах. Наистина, създава се някак интересен обем на самата картина.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Eva eva каза:

Ефектно е, определено и стои доста по-добре от рамка.

Аз мисля, че с рамка ще е много по-добре заради това, че стената не е гладка, а е с тухлички, ако си спомням правилно.

Без рамка върху тухлена стена ще ми седи като залепен плакат или хартиена страничка от календар.  

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте и за много години. 

Можете ли да ми препоръчате Bluetooth слушалки, съвместими с iPhone? Не е нужно да са шумоизолиращи. По- скоро да имат хубав микрофон, така че да се чува ясно, когато се използват за работа и батерията да държи? 

• Харесвам 1
Публикувано:

Случайно да знаете какво става с Виваком. Цял ден имаме проблеми с връзката. Домашният ми Интернет и ТВ вече втори час също не желае да съдейства. 

Сега съм на мобилния на Теленор, ама не ме устройва. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 11.01.2021 г. в 8:41, Алекс каза:

Здравейте и за много години. 

Можете ли да ми препоръчате Bluetooth слушалки, съвместими с iPhone? Не е нужно да са шумоизолиращи. По- скоро да имат хубав микрофон, така че да се чува ясно, когато се използват за работа и батерията да държи? 

Аз имам добри слушалки, но се свързвам със Samsung. То вече тези слушалки са стар модел, но аз си взех последния път 2 броя. Много съм доволен. Та сега си го пазя едните за резерва. А относно батерията държат около 6/7/8 дни. Не знам вече дали изобщо можеш да ги намери в мрежата в Б-я. В Aliexpress ги гледах преди месеци, но там бяха около 60 долара. Просто парите си струват според мен.  

https://mallbg.com/Безжични-слушалки-Philips-SHB3080WT-Wireless-Bluetooth-headphones-On-ear-SHB3080WT-00_131417.html

Предполагам, че няма проблем и с iPhone. 

преди 20 часа, Lyubina каза:

Случайно да знаете какво става с Виваком

И аз имах проблем вчера с Виваком, нямах сигнал на телефона. Може би имаше някакъв проблем с мрежата. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Проблемите с домашния Интернет персистира втори ден. Сега ми обясняват, че трябва сама да си променя настройките в къщи. И дават указания. 

А защо се налага това? 

• Замислям се 1
Публикувано:
На 13.01.2021 г. в 20:00, Lyubina каза:

Проблемите с домашния Интернет персистира втори ден. Сега ми обясняват, че трябва сама да си променя настройките в къщи. И дават указания. 

А защо се налага това? 

Може би са правели някаква актуализация/и и всичко трябва да правиш наново като настройки. 

Вчера всеки компютър ми искаше рестартиране, а телефонът актуализация на софтуера. Явно всички устройства тази седмица правят някакви промени. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Имам следния проблем/въпрос:

До края на 2020 от заплатата ми счетоводството/касиерката привеждаше X лева за застраховка "перспектива" (нещо като застраховка "живот") на NN 

и

Y лева за допълнително пенсионно осигуряване пак на NN.

От тази година вече не можело те да ги привеждат от заплатата ми и трябвало сам да се оправям.

Звънях в NN, От там една девойка измрънка, че не можело като тока, парното и мобилните оператори плащанията ми към тях да се появяват всеки месец в epay.

(Не си спестих коментара, че са много зле. Дори Столична община се ъпгрейдна и то отдавна и всички данъци си ги плащам след като ми се появят в epay или в Дайнърс)

Предложи с "директен дебит" от някоя моя банкова сметка, но само за застраховката. Питах в ЦКБ - директния дебит струвал за всяка транцакци 2.60 лв. Виждат ми се много, а и така решавам само половината проблем.

Някой може ли да каже дали има елегантен и евтин (ако може за без пари) начин всеки месец сумите X и Y да отиват от моя сметка/карта към NN без моята пряка ежемесечна намеса.

Публикувано:
преди 32 минути , ven62 каза:

До края на 2020 от заплатата ми счетоводството/касиерката привеждаше X лева за застраховка "перспектива" (нещо като застраховка "живот") на NN 

и

От тази година вече не можело те да ги привеждат от заплатата ми и трябвало сам да се оправям.

Звънях в NN, От там една девойка измрънка, че не можело като тока, парното и мобилните оператори плащанията ми към тях да се появяват всеки месец в epay.

(Не си спестих коментара, че са много зле. Дори Столична община се ъпгрейдна и то отдавна и всички данъци си ги плащам след като ми се появят в epay или в Дайнърс)

Предложи с "директен дебит" от някоя моя банкова сметка, но само за застраховката. Питах в ЦКБ - директния дебит струвал за всяка транцакци 2.60 лв. Виждат ми се много, а и така решавам само половината проблем.

Някой може ли да каже дали има елегантен и евтин (ако може за без пари) начин всеки месец сумите X и Y да отиват от моя сметка/карта към NN без моята пряка ежемесечна намеса.

Теб дълго са те "изтърпяли". На мен преди доста време, след като направиха и куп грешки, ми казаха, че застраховката си е мой проблем и да си я внасям сама. Не беше велика сума и си я превеждах еднократно за цялата година прз януари през останалите години от срока.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 34 минути , ven62 каза:

и

Не с директен дебит, а с периодичен превод. Правиш си обикновен превод към дадена сметка за Х лв и му казваш да се изпълнява всеки месец на дадено число. Тогава плащаш само колкото ти е таксата за превод към конкретната сметка.

• Благодаря 1
Публикувано:

А има ли някаква нормативна примяна в законодателството, че да не могат да ги превеждат чрез фирмата или просто не им се занимава ?  ( и аз имам доп.доброволно пенсионно осигуряване, което те превеждат на ПОД, а и още на няколко колеги) 

Публикувано:
преди 30 минути , Дани Магелани каза:

Теб дълго са те "изтърпяли". На мен преди доста време, след като направиха и куп грешки, ми казаха, че застраховката си е мой проблем и да си я внасям сама. Не беше велика сума и си я превеждах еднократно за цялата година прз януари през останалите години от срока.

преди 28 минути , savagejo каза:

Не с директен дебит, а с периодичен превод. Правиш си обикновен превод към дадена сметка за Х лв и му казваш да се изпълнява всеки месец на дадено число. Тогава плащаш само колкото ти е таксата за превод към конкретната сметка.

Благодаря!

Май навих NN да им изсипя 12-те плащания накуп за всеки един от двата договора. (като @Дани Магелани )

Което не пречи да активирам и тази опция за периодичноя превод ако става да сетна периода да е 1 година. Ама надали! Да не бъдем максималисти.:biggrin:

преди 2 минути , bibi каза:

А има ли някаква нормативна примяна в законодателството, че да не могат да ги превеждат чрез фирмата или просто не им се занимава ?  ( и аз имам доп.доброволно пенсионно осигуряване, което те превеждат на ПОД, а и още на няколко колеги) 

Мързи ги да дишат. Това е по-силно от законодателството в БГ.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте,

Малко помощ кои слушалки да купя за подарък, ще се използват за работа главно. 

Спрях се на два модела, но спецификациите нищо не ми говорят и не мога да преценя кои си заслужават повече. Най- важното е когато се говори отсрещната страна да чува добре. 

https://m.emag.bg/audio-slushalki-sony-wi-sp510b-sport-in-ear-extra-bass-google-assistant-bluetooth-ipx5-ustojchiv-na-pryski-avtonomnost-15-chasa-cheren-wisp510b-ce7/pd/DJPJKMMBM/

https://m.emag.bg/slushalki-bluetooth-samsung-u-flex-black-eo-bg950cbegww/pd/DQX2GKBBM/

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Алекс каза:

Здравейте,

Малко помощ кои слушалки да купя за подарък, ще се използват за работа главно. 

Спрях се на два модела, но спецификациите нищо не ми говорят и не мога да преценя кои си заслужават повече. Най- важното е когато се говори отсрещната страна да чува добре. 

https://m.emag.bg/audio-slushalki-sony-wi-sp510b-sport-in-ear-extra-bass-google-assistant-bluetooth-ipx5-ustojchiv-na-pryski-avtonomnost-15-chasa-cheren-wisp510b-ce7/pd/DJPJKMMBM/

https://m.emag.bg/slushalki-bluetooth-samsung-u-flex-black-eo-bg950cbegww/pd/DQX2GKBBM/

Може би нито едните, нито другите 🙂 Не съм ровичкал в подробности, но и двата модела фокусират не на това, което ти си отбелязала като най-важно. Влагоустойчиви, със засилен бас, гугъл асистенти и т.н. - все неща, които не са ключови за работни слушалки. Мисля, че основния ти фокус трябва да е читав микрофон, при който няма микрофония и т.н. Мисля, че на Logitech слушалките са подходящи, защото са правени специално за целта: https://www.logitech.com/en-roeu/headsets

Такъв тип модели уреждат ли те или със сигурност трябва да са тапички?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Георги каза:

Може би нито едните, нито другите 🙂 Не съм ровичкал в подробности, но и двата модела фокусират не на това, което ти си отбелязала като най-важно. Влагоустойчиви, със засилен бас, гугъл асистенти и т.н. - все неща, които не са ключови за работни слушалки. Мисля, че основния ти фокус трябва да е читав микрофон, при който няма микрофония и т.н. Мисля, че на Logitech слушалките са подходящи, защото са правени специално за целта: https://www.logitech.com/en-roeu/headsets

Такъв тип модели уреждат ли те или със сигурност трябва да са тапички?

Благодаря. Тапички задължително и по- скоро като горните модели, за да могат да се носят на врата и да не се чуди къде си ги е забравил. И трябва да стават за iPhone. 

Публикувано:
преди 27 минути , Алекс каза:

Благодаря. Тапички задължително и по- скоро като горните модели, за да могат да се носят на врата и да не се чуди къде си ги е забравил. И трябва да стават за iPhone. 

Малко в страни е от това, което търсите, но за такава джаджа чували ли сте:

https://www.aliexpress.com/item/4000547757838.html?spm=2114.12010615.8148356.39.31835b43v0s5e4&spm=a2g0o.store_home.singleImageText_6000369432165.0 

Защото аз се ъпгрейднах едва преди 1-2 месеца, по повод купуването на слушалки (от тези дето изцяло се завират в ухото)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, ven62 каза:

Малко в страни е от това, което търсите, но за такава джаджа чували ли сте:

https://www.aliexpress.com/item/4000547757838.html?spm=2114.12010615.8148356.39.31835b43v0s5e4&spm=a2g0o.store_home.singleImageText_6000369432165.0 

Защото аз се ъпгрейднах едва преди 1-2 месеца, по повод купуването на слушалки (от тези дето изцяло се завират в ухото)

Ти така и нищо не написа за "тапите" на Bluedio... Да разбирам ли, че си останал доволен, щом говориш за ъпгрейд, че и други продукти на марката си си поръчал? 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, chandni каза:

Ти така и нищо не написа за "тапите" на Bluedio... Да разбирам ли, че си останал доволен, щом говориш за ъпгрейд, че и други продукти на марката си си поръчал? 🙂

Извинявай, наистина много ти благодаря!

Открехна ме за тези слушалки и понакупих за подаръци.

Преди това попрочетох малко ревюта и в крайна сметка взех няколко модела:

За снахите - Haylou GT1 Plus Защото са дами, а слушалките са тъч т.е. само се докосват за play/pause и т.н.

За синовете - Alien Secret QCC010  - тези са си с бутони

За жена ми - едни идея по-добри от тези за снахите (Естествено!) - Haylou GT1-XR

И за мен Bluedio - но следващия на вашия модел - Bluedio T-elf 2.  Тези са малко по-евтини от останалите, но и аз съм най-глухия от изброените по-горе.

Всички модели са около 20 usd +- 5  т.е. минах много евтино.

Важното е, че всички са много доволни. И двамата ми сина искали да си купят баш такива (earbuds - тапи), но не им оставало време да минат през MediaMarkt.

--------

Имам да черпя и теб и мъжа ти с по една бира, ама ти не идваш на сбирките, та не знам как ще стане :wink:

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.