Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 минути , ven62 каза:

...

Имам да черпя и теб и мъжа ти с по една бира, ама ти не идваш на сбирките, та не знам как ще стане :wink:

Ама то и ти не идваш 🤔

• Смея се 3
Публикувано:
преди 8 часа, ven62 каза:

За снахите

2

За синовете

+2

За жена ми

+1

И за мен

+1

Всички модели са около 20 usd +- 5 

На фона на 6 х 300 лв, които беше готов да даваш, ми се струва, че са останали и за 2 самолетни билета за някоя далечна дестинация... :girl_crazy: Жена ти, а и ДСК кредитната ти карта би трябвало да са останали доволни... :sarcastic_blum:

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
Преди 1 час, chandni каза:

2

+2

+1

+1

На фона на 6 х 300 лв, които беше готов да даваш, ми се струва, че са останали и за 2 самолетни билета за някоя далечна дестинация... :girl_crazy: Жена ти, а и ДСК кредитната ти карта би трябвало да са останали доволни... :sarcastic_blum:

Разбрах ти тънкия намек. Искаш повече от по една бира :wink:

... 🤔 ... Съгласен! :biggrin:

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , ven62 каза:

Разбрах ти тънкия намек. Искаш повече от по една бира :wink:

... 🤔 ... Съгласен! :biggrin:

Никакви намеци не правя... Радвам се, че сте останали доволни 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, трябва ми малко помощ/мнения каква марка диспозер/мелница за отпадъци да си взема. До момента ползвах на ТЕКА, който тотално отказа. В предвид проблемите които имам с всички ТЕКА електроуреди, бих искала да сменя марката.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 29 минути , funny каза:

Здравейте, трябва ми малко помощ/мнения каква марка диспозер/мелница за отпадъци да си взема. До момента ползвах на ТЕКА, който тотално отказа. В предвид проблемите които имам с всички ТЕКА електроуреди, бих искала да сменя марката.

От седем години ползваме Franke. Преди нея експлоатирахме максимално друг диспозер , обаче не мога да се сетя марката. Много здрава машинка беше.Предимството при нея - ако нещо заседне, след като я изключиш от ел. мрежата, слагаш един ключ в основата и ръчно завърташ ножовете, така заседналото нещо се освобождава. Сегашната Franke няма такава опция, работи си добре, но и много внимавам какво слагам в нея. Довечера, като се прибера ще потърся дали нещо като упътване/гаранция не е останало от предишният диспозер, за да ти кажа марката, ако имаш интерес.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , Мари Николова каза:

От седем години ползваме Franke. Преди нея експлоатирахме максимално друг диспозер , обаче не мога да се сетя марката. Много здрава машинка беше.Предимството при нея - ако нещо заседне, след като я изключиш от ел. мрежата, слагаш един ключ в основата и ръчно завърташ ножовете, така заседналото нещо се освобождава. Сегашната Franke няма такава опция, работи си добре, но и много внимавам какво слагам в нея. Довечера, като се прибера ще потърся дали нещо като упътване/гаранция не е останало от предишният диспозер, за да ти кажа марката, ако имаш интерес.

Разбира се, ще съм благодарна ако не те затрудня много .

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 часа, ven62 каза:

взех няколко модела:

За снахите  ...

За синовете  ...

За жена ми ... 

Във фамилията сигурно ти казват на галено "дядо Коледа", а? :grin:

• Смея се 1
Публикувано:

@funny, по неведоми пътища намерих сайта, от който сме поръчали въпросният диспозер. Не видях да предлагат такива продукти, затова им звъннах. Търсената марка е Faber, но се оказва, че вече не произвеждат мелници. Всъщност, купихме Franke, защото тогава имаше проблем с доставките на Faber.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 минути , Мари Николова каза:

@funny, по неведоми пътища намерих сайта, от който сме поръчали въпросният диспозер. Не видях да предлагат такива продукти, затова им звъннах. Търсената марка е Faber, но се оказва, че вече не произвеждат мелници. Всъщност, купихме Franke, защото тогава имаше проблем с доставките на Faber.

Благодаря много Мари. При положение че Тека не ми изкара и 4 години ( като през тези години 3 пъти е ремонтирана) вече твоята Franke ми се струва прекрасна идея. Ще ги разгледам 

• Харесвам 2
Публикувано:

Проследяването на български пощи дава ли информация след като пратката излезе извън България? Имам пратка за ЕС, която от една седмица е в София и последната информация е: "Insert item into bag (Otb) and Send item abroad".

Публикувано:

@tch, статусът би трябвало да означава, че пратката вече не е в София. Възможно е да е някъде междинно по трасето и това не се отразява в сайта (в момента голяма част от пощата се транспортира с камиони). 

По спомен, Германия и Холандия не се проследяват до крайна точка в сайта на бг пощи. Проверявай сайта на местния пощенски оператор най-добре. 

Също и track-trace.com

Публикувано:
преди 3 часа, Sju каза:

@tch, статусът би трябвало да означава, че пратката вече не е в София. Възможно е да е някъде междинно по трасето и това не се отразява в сайта (в момента голяма част от пощата се транспортира с камиони). 

По спомен, Германия и Холандия не се проследяват до крайна точка в сайта на бг пощи. Проверявай сайта на местния пощенски оператор най-добре. 

Също и track-trace.com

Да, преди малко се появи в сайта на местния пощенски оператор. Просто платих "с предимство", което би трябвало да значи, че се транспортира по въздушен път, за това се учудих, че една седмица няма промяна в статуса. Благодаря.

Публикувано:
преди 18 часа, tch каза:

Просто платих "с предимство", което би трябвало да значи, че се транспортира по въздушен път, за това се учудих, че една седмица няма промяна в статуса.

Уви, пандемията с намаленият брой на полетите и заболели служители, засегна доставките и пощенските услуги в световен мащаб, на всички оператори.

Публикувано:

Четох някъде статия, че китайчетата (до Брекзит) предпочитали да внасят стоките си в Европа през UK, понеже там бил по-хлабав митническият контрол и затова в UK се намират (намираха) най-изгодните оферти за много стоки. Не знам доколко е достоверно това ... 

• Харесвам 1
Публикувано:

Забелязвам, че по-гъвкавите са се ориентирали към складиране на стоки в страните, в които Амазон отдавна оперира (Франция, Испания, Полша, Германия, Италия) и все повече неща идват от европейски складове. Не знам дали причината е хлабавини в митническия контрол в UK, бих отчела английския език като удобство за качване на стока в разните платформи за продажба. 

Любопитен факт от началото на пандемията 2019, в сайта на Роял Мейл имаше информация, че не са спирали полетите между UK и Китай, съответно успокояваха, че доставки от/за Китай има, но се обработват по-бавно заради намаленият капацитет от заболели служители.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Фил каза:

Четох някъде статия, че китайчетата (до Брекзит) предпочитали да внасят стоките си в Европа през UK, понеже там бил по-хлабав митническият контрол и затова в UK се намират (намираха) най-изгодните оферти за много стоки. Не знам доколко е достоверно това ... 

Не знам дали са по-хлабав митническият контрол или по-добре уреден. Знам че много хора си поръчваха от Алиекспрес неща и после с превозвач, точно защото нещата там с митниците са много улеснени. Получаваш известие, плащаш си, получаваш си стоката, в рамките на ден-два. Не се занимаваш няколко месеца да чакаш БП да ти освободят нещата от митница и след това да им платиш 16+ лв за "услугата."

• Харесвам 2
Публикувано:

Да ви питам нещо глупаво, с което не мога да се справя. 

Котката ми се разходи по клавиатурата на лаптопа и вече сякаш не работи. Не ползвам отделна мишка. Успявам да изк/вкл и рестартирам, но не мога да управлявам. Мога ли нещо да направя?

Публикувано:
преди 3 минути , mililia каза:

Котката ми се разходи по клавиатурата на лаптопа и вече сякаш не работи. Не ползвам отделна мишка. Успявам да изк/вкл и рестартирам, но не мога да управлявам. Мога ли нещо да направя?

Един може би глупав отговор - виж дали не е заключена мишката (и клавиатурата). Сблъсках се с този проблем и гледах тъпо, докато IT отдела не ми показа една светеща точка. Оказа се, че съм я заключила случайно (натиска се ъгълчето на мишката). С външна мишка работеше.

Дано не е сериозна повредата. Успех! 

Публикувано:
преди 7 минути , mililia каза:

Кое не ти работи - клавиатурата или тъчпада? Щом говориш, че не ползваш отделна мишка, явно говориш за тъчпада. Има клавиш, който го изключва. Разгледай си клавиатурата - обикновено функционалните бутони са на цифрите горе. Възможно е изключването на тъчпада да става с натискането само на един клавиш, а е възможно и да е в комбинация с FN клавиша. Търси картинка на мишка или тъчпад.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , chandni каза:

Кое не ти работи - клавиатурата или тъчпада? Щом говориш, че не ползваш отделна мишка, явно говориш за тъчпада. Има клавиш, който го изключва. Разгледай си клавиатурата - обикновено функционалните бутони са на цифрите горе. Възможно е изключването на тъчпада да става с натискането само на един клавиш, а е възможно и да е в комбинация с FN клавиша. Търси картинка на мишка или тъчпад.

А още помощ като за идиот? 

IMG_20210122_122455.jpg

Публикувано:

Става дума за първия ред клавиши отгоре, картинките виж дали има нещо като тъчпад или мишка. На снимката не мога да видя, може би F5

Публикувано:
преди 2 минути , neuromancer каза:

Става дума за първия ред клавиши отгоре, картинките виж дали има нещо като тъчпад или мишка. На снимката не мога да видя, може би F5

Мерси! Мисля, че го оправих го с f6 

Публикувано:

Опитвам се да намеря карта/карти на кварталите в София: с очертание на точните граници  и да мога да видя (и прочета) имената на улиците., но нещо не се справям. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.