Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 16 минути , Coo каза:

@Граф Вронски на сайта на всяка община има карта коя част от града покрива

Пример Триадица - http://triaditza.org/начало/района-карта/

Подуяне - https://www.poduiane.info/za-rayona

И т.н.

Благодаря. В един от сайтовете на районите, намерих линк към по-глобална карта, която ми върши супер работа. 

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Граф Вронски каза:

Благодаря. В един от сайтовете на районите, намерих линк към по-глобална карта, която ми върши супер работа. 

И тук, и в сайтовете на общините, виждам по райони, но не и по квартали. Ако откриеш по квартали, сподели. 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

@Victoria не знам дали ще ти свърши работа това с пощенски кодове, но пише и квартал, където има такъв

https://crc.bg/files/_bg/1000_Sofia_grad.pdf или тук https://www.bgpost.bg/bg/17?scode= (Търсене София)

Ако го сложиш в един Ексел, ще може да си филтрираш по улици и номера, вкл четни/нечетни, ако някоя улица минава през няколко квартала и е гранична между кварталите или районите. Център напр. е накъсан между няколко общини... зависи какво точно ти е нужно...

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 12 часа, Coo каза:

@Victoria не знам дали ще ти свърши работа това с пощенски кодове, но пише и квартал, където има такъв

https://crc.bg/files/_bg/1000_Sofia_grad.pdf или тук https://www.bgpost.bg/bg/17?scode= (Търсене София)

Ако го сложиш в един Ексел, ще може да си филтрираш по улици и номера, вкл четни/нечетни, ако някоя улица минава през няколко квартала и е гранична между кварталите или районите. Център напр. е накъсан между няколко общини... зависи какво точно ти е нужно...

За съжаление, отделно на това, че информацията е много... непрегледна, не, не пише квартали.

Ако идеята е да се базираме на пощенски кодове, също не става, защото сравних няколко адреса, за които знам, че са за различни квартали, но се водят към един клон.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Преди време в темата за ограничения при пътувания се води дебат с каква информация разполагат гранична полиция за пътуванията извън страната. Ето част от него:

На 6.10.2020 г. в 21:25, ven62 каза:

@AlexandraKo , ти пък какви примери даде - със себе си.

Та нали поне 10000 човека ( 5000 магеланци и техните семейства) знаме ден по ден къде си.

Като ти "падне" твоя пациент на зъболекарския стол - го приклещи да си каже всичко. Сигурен съм че нещата не стоят точно така както си ги представяш.

@Георги Матеев , може ли по-конкретно за справката от Гранична полиция.

Дълбоко се съмнявам, че те имат данни/достъп до информация за вътрешни за EU/шенгенски полети.

Граничните полицаи имат на всяко КПП (и тези на летищата) система, в която могат да въвеждат всички излизания и влизания (сканиране на ЛК). В началото ни в ЕС това спря да се прави, защото ни се нарушаваха гражданските права - бройкат ни къде ходим. После с "напредъка на тероризма" тази практика се възстанови почти на 100%

Така или иначе МЗ и всичките коронавирус власти са далече от подобна информация.

Аз мога да дам отговор лично за мен какво се води. Въпросът е свързан с пътувания, но не е пътешественически и за това го слагам тук, а и не знам къде другаде е по-подходящо.

Имах проверка от НАП. Изпратили са ми протокол за приключването й и всички събрани документи. Един от тях е искане до ОДМВР за предоставяне на следната справка: Данни за дните на влизане и излизане в/от територията на страната за периода 01.01.2014г. – 31.12.2017г., ведно с данни за - направление на пътуването и вид на транспортното средство за лицето ...........

Ето отговора: 

untitled.JPG.1bf04d203fddb684762159011ecf8b69.JPG

Вижте и текста в забележка. В моя случай явно не съм "много рискова" 🙂

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 25 минути , ДиянаВ каза:

Преди време в темата за ограничения при пътувания се води дебат с каква информация разполагат гранична полиция за пътуванията извън страната. Ето част от него:

Аз мога да дам отговор лично за мен какво се води. Въпросът е свързан с пътувания, но не е пътешественически и за това го слагам тук, а и не знам къде другаде е по-подходящо.

Имах проверка от НАП. Изпратили са ми протокол за приключването й и всички събрани документи. Един от тях е искане до ОДМВР за предоставяне на следната справка: Данни за дните на влизане и излизане в/от територията на страната за периода 01.01.2014г. – 31.12.2017г., ведно с данни за - направление на пътуването и вид на транспортното средство за лицето ...........

Ето отговора: 

untitled.JPG.1bf04d203fddb684762159011ecf8b69.JPG

Вижте и текста в забележка. В моя случай явно не съм "много рискова" 🙂

Аз откога ви разправям, че всичко се знае, за всеки,  ама вие, не, та не:))))

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

Това далеч не е всичко.

Например, ако отиваш в Гърция и нашите само ти поглеждат картата - няма как да те запишат в тази база данни.

Според мен, това което @ДиянаВ е показала потвърждава моята теза.:wink:

Ти по-добре кажи онзи - висшия полицай, още ли не му е паднала някоя пломба, та да го поразпиташ ... както си трябва...

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 2 минути , AlexandraKo каза:

Ако се шегуваш, съвсем уместно е :)))

Иначе за мен справката не е пълна, да не говорим за конкретна по кое направление съм пътувала. Даже имам и едно излизане от летище София в края на 2014 г. 

Освен това проверката ми беше от НАП в друг областен град, за да са безпристрастни и справката от МВР също е изготвена от друго ОД, не Русе /ако смятате, че отговарят само за Дунав мост, не е така, базата данни е централизирана/.

• Харесвам 3
Публикувано:

Искам да мина през мол Сердика за да си свърша работа с банките, но страх ме хваща от  масовият ентусиазъм, който ме залива на талази от отварянето на моловете. Някой смелчага има ли пресни впечатления колко слоя хора един върху друг има днес по търг. центрове?🙂

Конкретно за Сердика или Този на Цариградско - The mall?

• Харесвам 1
Публикувано:

Винаги купувам сирената от тематичните седмици на Лидл. Та сега опитвам Burmali peynir  и съм впечатлена. Супер много искам да съм купила 6 опаковки. Та някой да знае къде продават. Някоя турска бакалия дали има в София? 

IMG_20210206_205209.jpg

Публикувано:
преди 6 минути , jul каза:

Това сиренето на конци ли е? 

Да, като моцарела на конци е. Май бяха няколко вида. Това е краве, изненадана съм, че съм грабнала него 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Сирене на конци от една турска сладкарница на пазара на Младост 1 съм купувала, казва се Pastane. Имат и интернет страница и продават он-лайн. Може да се види имат ли и какво в момента.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Днес ми се наложи спешно да отида до Пазарджик , не съм си купувал винетка , какъв е шанса да ми пратят "честитка"? Изобщо как стои въпроса , оглеждах се за тол полиция , не видях никъде по пътя , но имаше десетки преброителни пунктове с по няколко камери над магистралата . Какъв е шансът да съм минал метър?

Публикувано:
преди 39 минути , ivan69 каза:

Днес ми се наложи спешно да отида до Пазарджик , не съм си купувал винетка , какъв е шанса да ми пратят "честитка"? Изобщо как стои въпроса , оглеждах се за тол полиция , не видях никъде по пътя , но имаше десетки преброителни пунктове с по няколко камери над магистралата . Какъв е шансът да съм минал метър?

Шансове има почти винаги и за всичко, но твоите в случая са нищожни. Все пак за тези, които желаят да "минат метър", поне за фиша, има предвиден двуседмичен срок, в който могат да платят само 70 лв.

Публикувано:

Търся как най-изгодно бих могъл да изпратя колет (2.5кг.  50/25/25 см.) до Полша. 
Най-евтиното, което откривам, изглежда да са Български пощи - около 40лв. 
Нещо да пропускам?  

Публикувано:
преди 29 минути , Фил каза:

Търся как най-изгодно бих могъл да изпратя колет (2.5кг.  50/25/25 см.) до Полша. 
Най-евтиното, което откривам, изглежда да са Български пощи - около 40лв. 
Нещо да пропускам?  

Провери интерлогистика, но мисля че цените им започват от 60 лв. за колет до 30 кг.

---

@Фил, онези девойки на Черно море от 80-те не бяха чехкини. :wink:

• Благодаря 1
Публикувано:

Имам въпрос относно паркиране в София, ако може някой да даде акъл.

Паркингът м/у парка Заимов и театър Зад канала, който ако не се лъжа преди беше "наказателен", сега към метрото ли се води или е към зелена зона?

Не бях ходила много отдавна в този район, но преди 2 седмици минах от там и забелязах, че на него има само 4-5 коли. Няма бариери или машинки за заплащане. Табелите за зелена зона са от другите страни на улиците, а не на "островчето", където е паркинга.

Налага се да паркирам в района тази събота и се чудя дали е подходящо мястото.

image.png.b97e53f0b701cc8415f52c6fd4ab2c5d.png 

image.png.cddae479a7325b630e2d0368ea7c47e6.png

Публикувано:

Имам проблем с достъпа до abv пощата си. Не мога да вляза в нея, изписва ми грешен потребител/парола, въпреки, че със сигурност не бъркам данните. Опитвам се да възстановя достъпа си чрез забравена парола, следвам стъпките, но пак ми дава, че данните не съвпадат. Дайте идеи, моля, че започвам да се тревожа.

• Шок 2
Публикувано:
преди 23 минути , Мари Николова каза:

Имам проблем с достъпа до abv пощата си.

И аз имах подобен проблем преди време, оправи се след няколко часа.
И да - леко е стресиращо, ако това е основната ти поща и блокажът се случи докато си на пътуване в далечна чужбина, както се случи при мен.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 26 минути , ivan69 каза:

Имах подобен проблем преди година , обади се на НЕТИНФО или който е собственик на пощата за минута ми оправиха проблема...

За съжаление, работното им време е приключило преди близо час и не отговарят. Какво се оказа при теб, някакъв бъг ли?

Това, което ме тревожи е, че малко по-рано получих нотификация на тел., че е направен опит за влизане в профила ми в Binance от различно устройство. Проверих си мейла, (в този момент беше отворен на десктопа), но не видях съобщение от Binance. А няма начин да влезеш там, ако не ти изпратят код на мейла, като първо те уведомяват, че има вписване от еди кое си устройство. Нямаше нищо такова. В момента нямам никакви средства в портфейла там, а и имах доста задачи и не обърнах особено внимание на нотификацията.

• Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Бяха ми казали "нерегламентирано влизане" . Аз си влизам от офиса , къщи и телефона , което са 3 различни IP адреса. Би трябвало да има денонощна поддръжка , но не съм сигурен , явно съм се обаждал в работно време....

• Харесвам 1
Публикувано:

Споко @Мари Николова ще се оправи от само себе си ! Преди малко опитах да вляза в моята - цъ -на същото основание. Току - що пробвам пак - получи се ! Всички мои действия в рамките на 40 минути.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.