Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 10.10.2024 г. в 17:48, Ardent каза:

Имате ли идея за приложение за телефон, което да мери скорост и да не му трябва интернет.

Наложи ми се да отговарям на детски въпрос по време на пътуване със самолет, "с колко точно километра в чассе движим сега, ама точно". Бих искал за следващото пътуване да съм подготвен и да не отговорям на чавето от обща култура за крейсерска скорост на самолети.

Maps.me  - а освен скорост, ти дава и височина.
Разбира се, трябва да си на седалка до прозорец, за да прави връзка със сателитите. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 52 минути , iMari каза:

Знаете ли къде може да се оставят хранителни продукти за бездомни, хора в нужда в София? Имаше инициатива за поставяне на хладилници, където всеки може да остави храна, но не мога да намеря локациите им в столицата.

Намирам разни публикации в пресата, но те са от преди няколко години и не знам доколко е актуална информацията.

TimeHeroes имаха подобни инициативи, като ей тази от линка(която е за Пловдив обаче), ако се свържете с тях може и да насочат към нещо конкретно -> https://timeheroes.org/bg/caritas-vitania/hrana-bezdomni-bednost-Plovdiv-oktomvri-2022

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Oshko каза:

Аз в самолетите си гледам през "GPS data", оранжево е

Благодаря! Уточнението за цвета е важно, защото поне при мен като потърсих "gps data", приложението с оранжева икона ми бпе на около 10-то място. 

преди 51 минути , Фил каза:

Maps.me  - а освен скорост, ти дава и височина.
Разбира се, трябва да си на седалка до прозорец, за да прави връзка със сателитите. 

Супер! Ще го пробвам следващия полет как се справя и с височините.

Публикувано:
преди 2 часа, Lindt каза:

Някой може ли да ме насочи към някой производител/ търговец/ млекарница на хубаво масло в България?

Днес, докато си закусвахме с хляб, сирене, масло и вино, се сетих, че може би не всички купуват от супермаркета 🙂

PXL_20241015_0737147852.jpg.bc17329e49cb46af2f5593cbb150dace.jpg

Дай Боже всекиму закуска с вино 😄 

• Смея се 6
Публикувано:
преди 2 часа, Kosta Grudov каза:

TimeHeroes имаха подобни инициативи, като ей тази от линка(която е за Пловдив обаче), ако се свържете с тях може и да насочат към нещо конкретно -> https://timeheroes.org/bg/caritas-vitania/hrana-bezdomni-bednost-Plovdiv-oktomvri-2022

Благодаря! Ние намерихме този сайт:

https://horavnujda.com/храна/

Свързахме се с храм "Св.Георги Победоносец" в жк. Дървеница и с параклиса към Александровска болница. И на двете места готвят и раздават храна на хора в нужда няколко пъти в седмицата и приемат всякакви хранителни продукти. Необходимо е да звъннете предварително за да уточните какво и кога може да занесете. 

• Харесвам 7
  • Браво 3
Публикувано:
преди 4 часа, iMari каза:

Знаете ли къде може да се оставят хранителни продукти за бездомни, хора в нужда в София? Имаше инициатива за поставяне на хладилници, където всеки може да остави храна, но не мога да намеря локациите им в столицата.

Намирам разни публикации в пресата, но те са от преди няколко години и не знам доколко е актуална информацията.

В Била има колички съвместна инициатива с Червен кръст "Купи и дари", където може да купиш и дариш продукти за хора от уязвими групи, но са предимно трайни продукти, които в повечето случаи трябва да се сготвят т.е. не е баш за бездомни, но все пак за хора в нужда. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 часа, iMari каза:

Благодаря! Ние намерихме този сайт:

https://horavnujda.com/храна/

Свързахме се с храм "Св.Георги Победоносец" в жк. Дървеница и с параклиса към Александровска болница. И на двете места готвят и раздават храна на хора в нужда няколко пъти в седмицата и приемат всякакви хранителни продукти. Необходимо е да звъннете предварително за да уточните какво и кога може да занесете. 

Аз съм дарявал на храма в Дървеница , не приемат всякаква храна по принцип, сега може и да е друго. Правят супи и неща като картофи, леща , макарони. 

Това съм им носил с колата, минавам и оставям примерно леща в пакети или спагети и това приемат основно. 

Приемат също и ваучери за храна, преди като бяха хартиени им ги давах тези дето ни ги дават от фирмата 200 лева и те купуват с тях. 

От над година а сигурно и повече не съм дарявал просто щото нямам път вече натам, но по скоро идете и вижте какво ще приемат, не ми се вчрва да приемат всякакви продукти, няма къде да ги съхраняват или да ги готвят 

• Браво 1
Публикувано:
преди 6 часа, Lindt каза:

Някой може ли да ме насочи към някой производител/ търговец/ млекарница на хубаво масло в България?

Днес, докато си закусвахме с хляб, сирене, масло и вино, се сетих, че може би не всички купуват от супермаркета 🙂

PXL_20241015_0737147852.jpg.bc17329e49cb46af2f5593cbb150dace.jpg

Трудничко ги намерих, но първо тествах на място. Поръчвам по телефона, изпращат с куриер. Масло основно, кашкавал и извара. 

Но може да ги попиташ дали в София някъде се предлагат продуктите им, за да ги опиташ.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 10.10.2024 г. в 17:48, Ardent каза:

Имате ли идея за приложение за телефон, което да мери скорост и да не му трябва интернет.

Наложи ми се да отговарям на детски въпрос по време на пътуване със самолет, "с колко точно километра в чассе движим сега, ама точно". Бих искал за следващото пътуване да съм подготвен и да не отговорям на чавето от обща култура за крейсерска скорост на самолети.

P.S. Ако някой се интересува, Waze се отказа бързо да мери, по спомен на 260 км/ч. 

GPS status има всичката тази информация, че и още - карта със сателити, заряд на батерията и какво ли още не. Безплатната версия си върши супер работа, виж дали ще ти допадне интерфейса: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eclipsim.gpsstatus2&hl=en&pli=1

Предполагам го има и за iOS.

• Харесвам 3
Публикувано:

Здравейте, онзи ден имах неприятно посещение при ортопеда. Излиза че имам хондрпатия на петела сиреч проблем с капачката на дясното коляно. Ако някой се е борил с такъв проблем ще се радвам да чуя при кой физиотерапевт е ходил и да ли е доволен. 

Публикувано:
8 hours ago, Марин said:

Здравейте, онзи ден имах неприятно посещение при ортопеда. Излиза че имам хондрпатия на петела сиреч проблем с капачката на дясното коляно. Ако някой се е борил с такъв проблем ще се радвам да чуя при кой физиотерапевт е ходил и да ли е доволен. 

Ако става въпрос за София, ходя на масаж в OfficeTherapy, които се занимават с всякаква кинезитерапия и рехабилитация. Много са читави и отговорни. Те се занимават с балета на софийската опера, а преди и с националния по художествена гимнастика. Може да ги проверите дали се занимават с подобни случаи.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 47 минути , horus92 каза:

Ако става въпрос за София, ходя на масаж в OfficeTherapy, които се занимават с всякаква кинезитерапия и рехабилитация. Много са читави и отговорни. Те се занимават с балета на софийската опера, а преди и с националния по художествена гимнастика. Може да ги проверите дали се занимават с подобни случаи.

Благодаря за отговорът. Определено ще проверя за какво иде реч.  Ако някой е минал през този проблем ще се радвам ако пише на лично. 

Публикувано:

Имам някакъв  странен проблем - на сайта на wizz не ми се отварят падащите менюта :huh: 

image.png.3c8e792218e7d112b0ab28b89dbdb628.png

пробвах вместо Хром -  Мозила - същата работа - цъкам и нищо не се случва ... 
На други сайтове  падащи менюта си се отварят нормално. 

Някой с идея каква може да е причината и как да се оправи?

Публикувано:
преди 20 минути , Фил каза:

Имам някакъв  странен проблем - на сайта на wizz не ми се отварят падащите менюта :huh: 

image.png.3c8e792218e7d112b0ab28b89dbdb628.png

пробвах вместо Хром -  Мозила - същата работа - цъкам и нищо не се случва ... 
На други сайтове  падащи менюта си се отварят нормално. 

Някой с идея каква може да е причината и как да се оправи?

Онзи ден го имах този проблем на компютъра. Различните браузъри не помогнаха, реших го ползвайки телефона 🙂

Публикувано:
преди 22 минути , Victoria каза:

@Фил пробва ли инкогнито? И със забранени плъгини евентуално.

Пробвах и инкогнито, не помага ... 

преди 23 минути , logist13 каза:

Онзи ден го имах този проблем на компютъра. Различните браузъри не помогнаха, реших го ползвайки телефона 🙂

А ако е бил онзи ден проблемът, сега наличен ли е все още, или се оправи? 

Публикувано:
преди 6 минути , Фил каза:

Пробвах и инкогнито, не помага ... 

А ако е бил онзи ден проблемът, сега наличен ли е все още, или се оправи? 

В момента при мен е наред.

• Благодаря 1
Публикувано:

Да продължим с успокоенията... При мен и в edge не се отварят. 😎

Но ако ти трябва търсачката за цени, на нея съм си отметнала уизовската страница: https://wizzair.com/bg-bg/poleti/tursachka-za-ceni/софия-/навсякъде/0/0/0/1/0/0/2024-10-25/2024-10-31

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 минути , Argentique каза:

Но ако ти трябва търсачката за цени

Как позна веднага :biggrin:

Цитат

на нея съм си отметнала уизовската страница

мдааа - точно и аз като се изнервих и си направих шорткът със страницата  (intelligent minds think alike) :grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Искам тази година да си купя изкуствена елха. Някой може ли да ме ориентира какво да гледам като характеристики, с какъв бюджет и при кой търговец, за да получа сполучлива имитация?

Публикувано:
преди 10 минути , Lindt каза:

Искам тази година да си купя изкуствена елха. Някой може ли да ме ориентира какво да гледам като характеристики, с какъв бюджет и при кой търговец, за да получа сполучлива имитация?

А колко голяма? Гледах в JYSK една малка към 30 см под 20лв. и по-голяма под метър към 90 май. На пръв поглед изглеждаха перфектно.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 минути , traveler каза:

А колко голяма? Гледах в JYSK една малка към 30 см под 20лв. и по-голяма под метър към 90 май. На пръв поглед изглеждаха перфектно.

Супер, ще отида да видя, че имам път в близост до юск утре. Може поне да се ориентирам малко 🙂

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.