Прескочи до съдържание

ОАЕ - бързи въпроси

Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси. свързани с ОАЕ. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Денонощно ли е метрото в Дубай?

- Може ли да шофираме в Дубай с нашите шофьорски книжки?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да разпределим времето между Дубай и Абу Даби?

- Заслужава ли си да посетим Шаржа?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Здравейте,

И аз си купих билети точно за 17-24 октомври. Ще пътувам сам, като една част от времето ще го прекарам с позната, която живее там. През половината от времето обачеще е на работа, така че ще се радвам да се комбинирам с някой от вас за някое посещение и като цяло да обсъдя програмата / места с вас.

Не ми дава да пиша на лично, така че си оставям тук фейсбукът - Николай Камберов.

Поздрави,

Ники

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Абу Даби. „Зеленият пропуск“ вече ще бъде необходим на всички туристи и жители на Абу Даби, за да влизат в повечето обществени места от петък, 20 август, съобщи Турпром. Новите правила бяха обявени от Комитета за управление на извънредни ситуации, кризи и бедствия в столицата на ОАЕ.

Без Alhosn App Green Pass няма да може да се влезе в търговски центрове, ресторанти, кафенета, фитнес зали, места за отдих и спорт, здравни клубове, курорти, музеи, културни центрове и тематични паркове. Списъкът се допълва от университети, институти, държавни и частни училища и детски ясли в емирството.

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Ivko каза:

Какви туристи 😂 то никой не може и не иска да влезне в Абу Даби с техните ограничения. Тези вече се побъркаха и нищо чудно, че местят полетите.

Ние като бяхме през март, имаше опция, след 10 дни престой в Дубай, да влезеш в Абу-Даби. Искаше ми се, заради новия Лувър, иначе, сме били. Но той не работеше, както и повечето интересни неща, та се отказахме. Още ли е затворено всичко там? Шест месеца минаха от тогава:(

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нещо са разхлабили ,но не знам  дали това касае българите по някакъв начин :

UAE opens travel to all vaccinated people starting Monday

https://www.secretflying.com/posts/uae-opens-travel-to-all-vaccinated-people-starting-monday/

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, stanimir каза:

Нещо са разхлабили ,но не знам  дали това касае българите по някакъв начин :

UAE opens travel to all vaccinated people starting Monday

https://www.secretflying.com/posts/uae-opens-travel-to-all-vaccinated-people-starting-monday/

И аз го четох това, но навсякъде все още си пише, че си искат ПСР

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
преди 10 минути , Ivko каза:

Някой с билет за НГ до Дубай? След поредата промяна взех 28.12-04.01.

Аз ги гледах преди 4/5 дни за Дубай за НГ, но ми падна шапката като видях цените 😇

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Иван Попов каза:

Аз ги гледах преди 4/5 дни за Дубай за НГ, но ми падна шапката като видях цените 😇

Ами за това се взема от по-рано за средата на януари някъде и чакаш да променят, както аз направих и сега ще ги летя тези дати за общо с точност 93лв двупосочно 😀😀

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 5 часа, Ivko каза:

Някой с билет за НГ до Дубай? След поредата промяна взех 28.12-04.01.

Изобщо не съм доволен от промяната на Уиз. За сега сме 28.12-01.01, не сме потвърждавали още. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 34 минути , yordanov каза:

Изобщо не съм доволен от промяната на Уиз. За сега сме 28.12-01.01, не сме потвърждавали още. 

Да аз бях 29.12-02.02 беше идеално, но сега връщането ми е кофти малко с този 1-ви и промених връщането, че и 2-ри и 3-ти почивни и малко депресия ще ме хваме да си дойда на първи

Връзка към коментар
На 25.09.2021 г. в 14:36, Ivko каза:

Ами за това се взема от по-рано за средата на януари някъде и чакаш да променят, както аз направих и сега ще ги летя тези дати за общо с точност 93лв двупосочно 😀😀

Ами казвай ги ти тези неща по-рано 😃 

Може за 2022/2023 година така да пробвам 😁

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 22 часа, Plamsi каза:

Здравейте, 

Някой знае ли дали са отпаднали тестовете за влизане в Дубай или новините са фалшиви? 

Влиза се с ПСР само и това няма да отпадне скоро.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 25.09.2021 г. в 15:35, yordanov каза:

Полета ми Дубай-София на 04.01 го канселираха 🤣🤣 не знам защо, а в обратната посока го има, получих и имейл 🤦‍♂️ и ако така остане може да съм с Вас 

Връзка към коментар
преди 2 минути , Ivko каза:

Полета ми Дубай-София на 04.01 го канселираха 🤣🤣 не знам защо, а в обратната посока го има, получих и имейл 🤦‍♂️ и ако така остане може да съм с Вас 

Нямат почивка с промените. Иначе гледам, че полетът на 4.01 е преместен на 05.01 в 0:05 и каца в БГ в 3:35. 😬

Ние май ще си го оставим така връщането на 01.01.

Връзка към коментар
Преди 1 час, yordanov каза:

Нямат почивка с промените. Иначе гледам, че полетът на 4.01 е преместен на 05.01 в 0:05 и каца в БГ в 3:35. 😬

Ние май ще си го оставим така връщането на 01.01.

Изчакай малко…може сега този от първи да иде пак на втори хах

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Препоръчайте ми хотел н Дубай, който е близо до метростанция и нощувката е до 200 лв 😕 Гледам, гледам и ми е трудно да избера, когато има толкова много избор, а и с безплатните екстри съвсем се обърках :Д много примамливо звучат разни безплатни автобусчета до плажа и т.н 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 48 минути , PizzaVegetariana каза:

Препоръчайте ми хотел н Дубай, който е близо до метростанция и нощувката е до 200 лв 😕 Гледам, гледам и ми е трудно да избера, когато има толкова много избор, а и с безплатните екстри съвсем се обърках :Д много примамливо звучат разни безплатни автобусчета до плажа и т.н 

Бях препоръчал места, които знам и са на в близост до метро и може да ги погледнеш тук

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, PizzaVegetariana каза:

Препоръчвам Ал Башра, в близост до метростанцията и до МОЛ Емирейт.  Имате транспорт и храна в близост. До плажа на Дубай Марина, до корабчетата, до основата на палмата се стига удобно с метрото и малко ходене пеш.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте,

Ще дам малко актуална информация. Тест поне от Уиз не ти искат навръщане, няма и логика да се иска ако си български гражданин.

В момента граница между Дубай и Абу Даби няма. Дори не разбрах кога съм минал от едното в другото емирство. Ограниченията в Абу Даби вече са само ако искаш да влезеш някъде. На хартия се води, че трябва да си ваксиниран и да имаш одобрение в тяхното там електронно приложение. Реално обаче и в джамията и във Ferrari world си влязох директно със сертификата като обаче изненадващо ми поискаха и ПСР-а за влизането в Дубай (не разбирам много логиката на това). В случая не беше в мен, но и на двете места се разбрахме и ме пуснаха ха-ха.

Като цяло и там нещата не са така строги, особено към туристи. На открито почти не съм слагал маската за 7 дни и мисля точно една забележка да ми е направил някой, за глоба и дума да не става. Иначе местните си ги носят де. 

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.