Прескочи до съдържание

ОАЕ - бързи въпроси

Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси. свързани с ОАЕ. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Денонощно ли е метрото в Дубай?

- Може ли да шофираме в Дубай с нашите шофьорски книжки?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да разпределим времето между Дубай и Абу Даби?

- Заслужава ли си да посетим Шаржа?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не знам дали е ставало на въпрос, но в Дубай има туристически автобус на RTA за 35 дирхама, тръгва на всеки час от Дубай мол, на принципа на биг бусовете

https://rentacheapcardubai.com/blog/rta-dubai-launch-tourist-bus/

• Харесвам 3
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Нужно ли е да се попълва някаква форма он лайн? В Министерство на външните работи не пише, но аз да попитам все пак?

Публикувано:
преди 1 минута , Дани Магелани каза:

Нужно ли е да се попълва някаква форма он лайн? В Министерство на външните работи не пише, но аз да попитам все пак?

Не. 

• Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:

На летището на Абу Даби, терминал А, има ли място, където да оставя куфара си за 2 дни и да отскоча до Дубай?

Дани Магелани
Публикувано:

IMG_20250103_145626.jpg.6f7a1dbc5060f994cffdc5229db5dcbf.jpgАко някой ми беше казал, че ще видя потоп в Абу Даби, щях да се изсмея. 

Тъкмо слизам от хотелския бус до остров Яс, и затропват едри капки. След няма и 2-3 минути от небето се изсипа водопад. Те нямат отводнителни системи и сетете се какво стана. Стоях под козирката на Ферари центъра докато намаля и уж спря. Скрих се в сувенирния магазин на Ферари и мол Яс. Ходила съм през 2012 по това време, но тогава нямаше мол. Излизам и отново дъжд. Какво става с този климат?

И за да съм полезна, а не само да се жалвам:

Оказа се, че доста българи от полета чакаха безплатния шатъл до хотел Premier Inn. Денонощен е. Слагам разписанието.

Хотелът презентира безплатен трансфер до остров Яс, но се оказа еднопосочен и само в 14,35 ч. Върнах се с Убер.

Има трансфер и до джамията, но там е двупосочен.

Представят и разписание на обществения транспорт до хотела, но се оказа невярно. Няма от Яс автобус, минаващ покрай хотела.

Дано съм полезна!

ПП. Отново повдигам въпроса къде може да се остави багаж за 2 дни на летище Абу Даби?

IMG_20250103_121803.jpg

IMG_20250103_121903.jpg

IMG_20250103_121852.jpg

Screenshot_20250102-163159.png

• Харесвам 4
Публикувано:

Дани, и ние спахме в тоя Премиер ин за една нощ, заради късния полет. На другия ден си бяхме оставили цял ден багажа в хотела на съхранение, понеже тръгнахме към Дубай вечерта към 19ч, а сутринта освободихме стаята. Няма ли опция да се остави багажа в хотела за два дни, ако сте нощували там?

Дани Магелани
Публикувано:
преди 50 минути , Бръмбар каза:

Дани, и ние спахме в тоя Премиер ин за една нощ, заради късния полет. На другия ден си бяхме оставили цял ден багажа в хотела на съхранение, понеже тръгнахме към Дубай вечерта към 19ч, а сутринта освободихме стаята. Няма ли опция да се остави багажа в хотела за два дни, ако сте нощували там?

Това ще го направя утре, но за връщането не става. Ще ми трябва на летището като се върна от Сейшелите.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 27.11.2024 г. в 14:03, Ivko каза:

Това е разписанието на всеки час има в двете посоки. В Дубай касата за билети се намира на гара Ibn Battuta малко след стоянката на автобуса. Ако не я намирате питайте шофьора.

ADTP-DTP-Own-Images-Media-900-x-600-3.jpg

Здравей, има ли смисъл да се купуват билети за автобуса, било то дубайския или шатъла, предварително онлайн или отиваш и се качваш на първия възможен автобус с билет купен на място?

И още нещо - някой ходил скоро, може ли да даде жокер откъде може да се види/снима Бурж Ал Араб, предвид новопостроения хотел, който скрива гледката от Сънсет бийч?

Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 час, vino4erpec каза:

Здравей, има ли смисъл да се купуват билети за автобуса, било то дубайския или шатъла, предварително онлайн или отиваш и се качваш на първия възможен автобус с билет купен на място?

И още нещо - някой ходил скоро, може ли да даде жокер откъде може да се види/снима Бурж Ал Араб, предвид новопостроения хотел, който скрива гледката от Сънсет бийч?

От мостчетата по венецианските канали на Мадинат Джумейра.

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте,

Понеже ще ходим сефте в ОАЕ и знам, че не ни трябват визи, защо според този сайт
https://www.uaevisa.ae/check-requirements/bulgaria

такива са ни необходими!?!?

Леко се обърках, та реших за всеки случай да питам и тук - летим през Абу Даби до Малдивите с Уизз, нали не ни трябват визи за двукратното ни влизани в ОАЕ в рамките на две седмици?!?!?!?!

Благодаря предварително!

Дани Магелани
Публикувано:

За ОАЕ не ти трябва нищо.

За да те качат на самолета за Мале ти трябва попълнена декларация и потвърждение на имейла от Малдивите, в рамките на 96 часа, преди излитането от Абу Даби.

В момента съм на Малдиви, пиши ако нещо те интересува.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:

тоя сайт ми изглежда малко мошенически

и пише, че е travel agent

а за визи имаотделен подфорум и тема за ОАЕ

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

За ОАЕ не ти трябва нищо.

За да те качат на самолета за Мале ти трябва попълнена декларация и потвърждение на имейла от Малдивите, в рамките на 96 часа, преди излитането от Абу Даби.

В момента съм на Малдиви, пиши ако нещо те интересува.

Благодаря ти! Весело изкарване!

Преди 1 час, neuromancer каза:

тоя сайт ми изглежда малко мошенически

и пише, че е travel agent

а за визи имаотделен подфорум и тема за ОАЕ

Благодаря за отговора, че даже като го поразрових пишеше, че визата струва 79$.....

Ако искаш, изтрий последните постове свързани с визата.

Публикувано:

Съвсем се оплетохте, щото във темата за ОАЕ има въпрос за Малдивите, ама ще го преместя

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Дани Магелани
Публикувано:

Никъде не прочетох такъв съвет и за нова го давам.

Не ползвайте в ОАЕ Убер, ползвайте такси!

За отиването от хотела ми до Абу Даби Лувър платих 61 лв., за връщане 65 лв.

Ползвах го от гледна точка на сигурност, но се оказа соленичко.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 13.01.2025 г. в 16:22, lio каза:

Еквивалента на Uber в UAE е Careem.

имайте предвид, че при използване на такси през апликациите Ви се начислява първоначална такса от 12 дирхама. Ако откажете вече поръчано такси, защото то се бави и хванете случайно преминаващо такси тези 12 дирхама остават като глоба в профила Ви и при следващо пътуване ще Ви бъдат взети. При хващане на такси от улицата началната такса е 5 дирхама. Колкото до сигурността всичко в Дубай и Абу Даби е сигурно. Десетократно по-сигурно отколкото в София. Могат да се опитат да Ви преметнат примерно малко с маршрута, но ако при качването в таксито си извадите телефона и следите в гугъл мапс маршрута шофьорът със сигурност ще забележи това и ще кара коректно.

• Харесвам 3
  • Благодаря 2
Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 минута , Roje каза:

имайте предвид, че при използване на такси през апликациите Ви се начислява първоначална такса от 12 дирхама. Ако откажете вече поръчано такси, защото то се бави и хванете случайно преминаващо такси тези 12 дирхама остават като глоба в профила Ви и при следващо пътуване ще Ви бъдат взети. При хващане на такси от улицата началната такса е 5 дирхама. Колкото до сигурността всичко в Дубай и Абу Даби е сигурно. Десетократно по-сигурно отколкото в София. Могат да се опитат да Ви преметнат примерно малко с маршрута, но ако при качването в таксито си извадите телефона и следите в гугъл мапс маршрута шофьорът със сигурност ще забележи това и ще кара коректно.

В Дубай такситата с цветните покриви ли са най- евтини?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , Дани Магелани каза:

В Дубай такситата с цветните покриви ли са най- евтини?

да, те са най-евтини, на RTA. Такситата са кремави на цвят, разликата е в цвета на покривите. В зависимост от компанията. Можеш спокойно да използваш Ladies taxis- розови, които са само за жени и деца и шофьорите са само жени.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
В момента, Roje каза:

да, те са най-евтини, на RTA. Такситата са кремави на цвят, разликата е в цвета на покривите. В зависимост от компанията. Можеш спокойно да използваш Ladies taxis- розови, които са само за жени и деца и шофьорите са само жени.

Да. И моите наблюдения са такива, но исках да съм сигурна, след прецакване но с Убер.

Мерси!

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте,

В периода 24 - 31 декември в Дубай и Абу Даби обикновено работят ли атракциите и т.н. нормално или има промени заради НГ?

Публикувано:

Приложението на RTA работи много зле по мои наблюдения.

Да си викнеш такси е цяло чудо.

На Careem работи с лекота и има доста екстри, каква кола, за колко души, каква ще е цената...

Какви са вашите наблюдения?

Публикувано:

Как да си купя онлайн билет за автобус Е102 от Дубай до летището в Абу Даби? При попълването на данните иска ОАЕ мобилен номер и не ми дава да продължа.... Регистрирах се в системата и пак същата работа, въпреки че съм влязъл в профила си пак иска въвеждане на данни и отново ОАЕ мобилен номер....

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.