Прескочи до съдържание

Календар на magelanci.com за 2017: Правила, участие и срокове

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз нямам снимки в класацията, но честно казано не виждам проблем ако някой си гласува за неговите снимки. Дори и на парламентарни и президентски избори, кандидатите имат право, а и гласуват за собствената си кандидатура. А и не виждам как един глас (собствения на автора) би могъл коренно да промени резултатите от гласуването.

+1

• Харесвам 3
Публикувано:

Цялото преглеждане и гласуване ми отне около час. Не е чак такъв зор, но има има месеци със зловеща конкуренция :lol:

• Харесвам 4
Публикувано:

Забавлявах се, докато гласувах. Направете го и вие. Според мен всеки сам трябва да реши дали да гласува за собствените си снимки. Няма забрана да го направи, значи може. Не влагам по-голямо значение на това, отколкото има. Един глас едва ли ще преобърне резултата. Не може да бъде и конфликт на интереси, защото тогава би следвало да се вземат предвид и гласовете на свързаните лица (употребявам понятието в кръга на шегата, разбира се). Според мен в интерес на всички, е да се изберат най-добрите снимки, а не моите, на един или друг. Освен това поне аз си зададох въпроса, дали бих искала да гледам дадена снимка цял месец. Еми, имаше добри снимки, ама не ми допадат да са в календара и да ги гледам цял месец по една или друга причина и за това не съм гласувала за тях. Та всичко е субективно и най-добре да гласуваме с удоволствие вмести да си правим тънки сметки. И не изисква толкова много време.

• Харесвам 11
Публикувано:

Страхотни снимки! Аз съм гласувала пристрастно-според това какви са ми плановете за пътуване през следващата година-две. Да гледам пейзажите и да се надъхвам :)

• Харесвам 8
Публикувано: (редактирано)

И аз всеки път си задавах въпроса дали бих искала дадената снимка да я виждам цял месец на стената вкъщи. Имаше месеци, в които гласувах за 3-4 снимки, други за сама една, но и еди, в които 7 снимки ми харесваха еднакво много.

Браво на всички за положения труд. Снимките ме накараха да мечтая да посетя нови места или повторя вече видяни.

Редактирано от Masmiya
  • Харесвам 2
Публикувано:

Успях да прегледам всички снимки. Гласувах!  С голямо удоволствие при това. Има месеци с наистина жестока конкуренция. Постарах се да спазя инструкциите и да избера максимум по 4 снимки.  

Основният критерий, от който се водех, е дали снимката ще ме грабне. Има такива, които направи спират дъха.

Голямо затруднение изпитвах в зимните месеци. Не знам защо, но някак си не си представям през декември да гледам плажни дестинации. Стериотипи, какво да се прави :blush:

• Харесвам 2
Публикувано:

Голямо затруднение изпитвах в зимните месеци. Не знам защо, но някак си не си представям през декември да гледам плажни дестинации. Стериотипи, какво да се прави :blush:

Разбираемо, но пък има и другата логика - зимата, когато тук е някакъв студ и киша - да си гледаш на стената тихоокеански плажчета и палми, а в разгара на лятото, когато се чудиш как да се спасиш от жегата, на календара да видиш снежни преспи от планински върхове...  ;)

• Харесвам 5
Публикувано:

И аз снощи си взех лаптопа у дома за да мога да гласувам. Няма време :). Въпреки че харесвам морски дестинации, гласувах за такива, които искам да посетя.  В някои месеци наистина конкуренцията е голяма.

• Харесвам 1
Публикувано:

Малко да ви подразня - гласуването върви изключително добре, по всичко изглежда ще минем бройката гласували от миналата година. Има интересни резултати и със сигурност в календара ще има снимки от хора, които не се занимават сериозно с фотография!

• Харесвам 11
Публикувано:

Избрах само по една снимка за месец.

Гласувах за снимка, която ми "кореспондира" на усещането за месеца. 

Например Санторини през ноември никак не ме вдъхновява, но през май е друга работа. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Моят критерий бе чисто субективно да си отговоря на въпроса коя снимка ме вдъхновява толкова, че всеки път като я погледна да ми се прииска да бъда на мястото и цял месец да ми въздейства по същия начин. Смятам да закача календара в офиса като анти-стрес терапия, която да ми напомня защо всъщност се блъскам.

Аз участвах на олимпийския принцип и бих била щастлива ако моите снимки са зарадвали поне един магеланец така, както останалите радват мен. Поздравления на всички участници! Сега аз да му мисля, защото списъкът с желаните дестинации набъбна значително.

• Харесвам 9

Малко да ви подразня - гласуването върви изключително добре, по всичко изглежда ще минем бройката гласували от миналата година. Има интересни резултати и със сигурност в календара ще има снимки от хора, които не се занимават сериозно с фотография!

Ти пък - откъде знаеш, че не се занимавам сериозно с фотография. :)  :lol:  :lol:;)

Редактирано от ven62
  • Харесвам 7

Тази година реших да се включа с гласуването. За разлика от повечето мисля, че за някои месеци наистина има доста добри и гласувах за няколко, но има няколко слабички месеца и си измуквах от пръстите за 1 глас. Имам въпрос - от всички хора, пращали снимки, кой/кои са решили, тези да достигнат за финалното гласуване и също не беше ли идеята дадена снимка от месец задължително да е снимана в съотвеният месец(как стои въпросът с Октомври,Ноември и Декември) или за всички месеци е на random принцип ? Ще ми е интересно дали поне в един месец ще имам попадение, от печелившите - защото не съм залагал на така наречените "фаворити" :)

Редактирано от edbloom
  • Харесвам 1
Публикувано:

Тази година реших да се включа с гласуването. За разлика от повечето мисля, че за някои месеци наистина има доста добри и гласувах за няколко, но има няколко слабички месеца и си измуквах от пръстите за 1 глас. Имам въпрос - от всички хора, пращали снимки, кой/кои са решили, тези да достигнат за финалното гласуване и също не беше ли идеята дадена снимка от месец задължително да е снимана в съотвеният месец(как стои въпросът с Октомври,Ноември и Декември) или за всички месеци е на random принцип ? Ще ми е интересно дали поне в един месец ще имам попадение, от печелившите - защото не съм залагал на така наречените "фаворити" :)

Ами аз направо се класирах за финала - толкова съм добър. :)

Истината е, че няма предварителни кръгове, пресявки и ...

Харесваш си твоя снимка, най-много две за съответен месец, ъплоудваш и ... готово.

Явно не си чел правилата за участие. ;)

• Харесвам 2
Публикувано:

А може би е добре да има втори кръг, ако снимките за месец са повече от 10 - 12. Защото има хипотеза при не масово гласуване победилата снимка да не е масово харесвана. Ама вероятно е тегава процедура и Георги ще каже до колко е изпълнимо. Но все пак общността нараства и участниците също. 

Публикувано:

Имам въпрос - от всички хора, пращали снимки, кой/кои са решили, тези да достигнат за финалното гласуване и също не беше ли идеята дадена снимка от месец задължително да е снимана в съотвеният месец(как стои въпросът с Октомври,Ноември и Декември) или за всички месеци е на random принцип ?

Поне тази година всички снимки са в кюпа. Иначе го има правилото за снимките да са от съответния месец, но няма как да го контролирам. Всичко е на джентълменска дума, нали не очакваш за 400 снимки да искам доказателства, че са правени в съответния месец за всички? :)

А може би е добре да има втори кръг, ако снимките за месец са повече от 10 - 12. Защото има хипотеза при не масово гласуване победилата снимка да не е масово харесвана. Ама вероятно е тегава процедура и Георги ще каже до колко е изпълнимо. Но все пак общността нараства и участниците също. 

Тегава е процедурата (най-вече времеемко), освен това не съм сигурен дали двата тура всъщност ще олекотят натоварването за гласуващите, по-скоро ще трябва за едни и същи снимки да се гласува два пъти. Тази година си мислех 30 на месец да е психологическата граница, над която да режем. Но след като се оказаха няколко месеца с 40 снимки+ премислих и реших да ги оставя накуп. 

Първо, че отстраняването щеше да е тежка процедура и вероятно можеше да породи търкания, за справка може да се види какво става с темата с тайландското състезание в момента,  в който вкараш субективен елемент в него. Второ, смятам, че начинът, по който са подредени снимките предполага гласуването да се извърши лесно дори с повече снимки:

- Първи етап: скролваш всички снимки набързо и отваряш в нов таб само тези, които са ти привлекли вниманието. 

- Втори етап: от отворените в табовете, разглеждаш в детайли и лека полека затваряш, докато не останат само избраните снимки. 

Така гласуването пак е на два етапа, но е много по-бързо - дори е бонус, че си го правиш сам, а не се съобразяваш с мнението на всички. 

Немасовото гласуване не мисля, че е проблем, във всички месеци имаме 130+, което според мен е добра извадка. Има по-оспорвани, има по-категорични. 

Да напомня, че остават около 26 часа до края на гласуването. Срокът няма да бъде удължаван!

• Харесвам 3
Публикувано:

Има месеци, в които имаме 3 снимки на второ място с еднакви гласове. Гласувайте да помагате, че не знам какви ще ги гласим! :)

• Харесвам 2
Публикувано:

Успях да хвана последния влак да гласувам. 

Успях да се огранича с по две снимки за месец, с изключение на два месеца където станаха по три. :blush:

Успех на всички участници.

Догодина може и аз да се престраша да участвам :)

• Харесвам 3
Публикувано:

След по-малко от два часа спираме гласуването и обявяваме резултатите. Снимките, които влизат в календарите ще станат ясни утре.

Публикувано:

И така, гласуването приключи. Съотвените анкети вече имат видими резултати. Бягайте да задоволявате любопитството :)

Утре ще пуснем разпределението по календари, просто за предварително успокоение - всички, които имат снимка класирана на първо или второ място в съответния месец, със сигурност получават поне една снимка в някой от календарите. 

Още нещо: ако ви е интересно кой е направил дадена снимка, кликнета върху държавата на съответната снимка. Ще се отвори в отделен прозорец заедно с автора си. Сега ще поразцъкам да видя дали авторите мога да ги изкарам в списъка. 

• Харесвам 2

И тази година се класирах със снимка в магеланския календар, и то в един от най-оспорваните месеци (Май). Второ място, с един глас преди първенеца! 

Честито и на всички останали победители, има страхотни снимки!

Редактирано от cck
  • Харесвам 3
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.