Прескочи до съдържание

Туристическа виза Австралия

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 30 минути , Kamen каза:

Нали това е визата:

Да, това е.

Нищо не необходимо освен същият паспорт, за който е издадена.

Даже и разпечатката не е необходима (но пък не тежи да си я носиш за мир на духа)

• Благодаря 1
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Въпроса ми не е за туристическата виза точно.

Някой минавал ли е транзит през Австралия?

Видях, че дават да се мине  без транзитна или друга виза, ако следващия полета е в рамките на 8 часа.

Някой тествал  ли е?

Публикувано:

Лично не съм, но мои познати са го правили. Тук правилата се спазват и написано ли е в официална страница на правителството, а това е, значи може. Единствен проблем, който може да възникне е с авиокомпанията, която ще ползваш. Имам предвид  при бордване на полета до Австралия,  когато  нямаш виза.

Според мен е добре да имаш разпечатано правилото и да го носиш.

https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/transit-771/travellers-eligible-to-transit-without-visa

• Харесвам 1
Публикувано:

Пробвам да пусна за виза през immi.gov.au, но накрая ми иска 200 AUD. Нали бяха безплатни или има нещо ново? Пише, че безплатните са до 72 часа

Оправих се, трябвало 651

• 11 месеца по-късно ...
Публикувано:

Бърз въпрос. Осени ме идея да ходя в Австралия за 2 седмици чисто без полети Октомври Ноември. Не знам дали 1250 евро са много или малко, ама колкото толкова. Но някой запознат с визовия режим да потвърди, ако може. В момента ние може да влизаме за 3 месеца само с ЕТА, до колкото разбрах. Има ли шанс да не ти я дадат? Понеже се чудя да я изчакам ли и тогава да купя билети. И за попълването на данни в нея изискват ли се конкретни данни с дати на пътуване и билети? Валидността и от датата на издаване ли е или може да кажеш откога да започне валидността? Благодаря предварително. Честно казано нямам никакъв план, не съм рязучавал, но си мисля за мулти сити кацане в Мелбърн, ходене до Тасмания и после по на топло към Сидни, откъдето да се върнем.

Публикувано:
преди 21 минути , horus92 каза:

Бърз въпрос. Осени ме идея да ходя в Австралия за 2 седмици чисто без полети Октомври Ноември. Не знам дали 1250 евро са много или малко, ама колкото толкова. Но някой запознат с визовия режим да потвърди, ако може. В момента ние може да влизаме за 3 месеца само с ЕТА, до колкото разбрах. Има ли шанс да не ти я дадат? Понеже се чудя да я изчакам ли и тогава да купя билети. И за попълването на данни в нея изискват ли се конкретни данни с дати на пътуване и билети? Валидността и от датата на издаване ли е или може да кажеш откога да започне валидността? Благодаря предварително. Честно казано нямам никакъв план, не съм рязучавал, но си мисля за мулти сити кацане в Мелбърн, ходене до Тасмания и после по на топло към Сидни, откъдето да се върнем.

Не знам дали се води ЕТА или все още си е виза, но става доста бързо обикновено. 

Важи от датата на подаването и е за една година.

Това ми е инфо от края на 2025-та. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 34 минути , horus92 каза:

Аз ходя всяка година по-работа в Австралия, винаги се получава ETA, обаче едната година на единия колега отне около 3 месеца да му я дадат, понякога идва за секунди, понякога до 1-2 дена, рядко за седмица и един път за 3 месеца (като тогава искаха много допълнителна информация от фирмата) ...

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

2025 и аз съм бил последно и си ходихме с визи , ЕТА за БГ граждани не знам да е имало

You must hold a valid passport from one of these countries or jurisdictions to be eligible for an ETA. You cannot apply for an ETA with a non-citizen passport, certificate of identity or other travel document, such as a Titre de Voyage.

• Andorra
  • Austria
  • Belgium
  • Brunei
  • Canada
  • Denmark
  • Finland
  • France
  • Germany
  • Greece
  • Hong Kong (SAR of China)
  • Iceland
  • Ireland
  • Italy
  • Japan
  • Liechtenstein
  • Luxembourg
  • Malaysia
  • Malta
  • Monaco
  • Norway
  • Portugal
  • Republic of San Marino
  • Singapore
  • South Korea
  • Spain
  • Sweden
  • Switzerland
  • Taiwan (excluding official or diplomatic passports)
  • The Netherlands
  • United Kingdom—British Citizen
  • United Kingdom—British National (Overseas)
  • United States of America
  • Vatican City

@horus92 трабва ти виза, подклас 651 - Subclass 651
eVisitor
Visit Australia as often as you wish in a 12-month period. Stay up to 3 months each time you enter Australia. : 

Have an eligible passport

You must be a citizen of and hold a valid passport from one of these countries to be eligible for the eVisitor:

• Andorra
  • Austria
  • Belgium
  • Bulgaria
  • Croatia
  • Cyprus
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Не е ЕТА , а е пълноценна електронна виза.eVisitor (subclass 651) visa - валидна е 12 месеца , като може да влезеш и в последния ден на валидност на визата с право на престой до 3 месеца.

Няма да искат билети , само груб план какво възнамеряваш да правиш в Австралия. Ако искат някакви допълнителни  документи ще ти пратят списък какво да прикачиш. Обикновено е банково извлечение , доказателство за месторабота ит.н. Веднъж получиш ли,  после вече може всяка година да подновяваш и вече гарантирано не искат никакви документи , а я издават автоматично.

• Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, horus92 каза:

Ето цяла тема за австралийската виза.

Общо взето е бързо и лесно, освен когато не е 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:

Благодаря. Да, малко съм объркал терминологията, че четох няколко източника, където се обясняваха всички варианти. Точно eVisitor ме интересуваше. Перфектно е с 12 месеца време за влизане. Мислех, че е 3 месеца, мислейки си за други визи. Явно четенето с разбиране ми куца. Благодаря отново.

• Харесвам 1
Публикувано:

Пуснах документите и веднага я получих, даже първо гледам два мейла и си викам това са някакви потвърждения няма да ги чета, докато после един приятел вика, ама те ми дадоха веднага и аз си викам, ама как, та се върнах и се оказа, че във втория мейл статусът ми е Granted. 😄 А едва измислих как да докажа, че работя нещо, защото нямаше кой да ми издава бележки днес, та прикачих някакъв фиш и писмо за годишния бонус.

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.