Прескочи до съдържание

Хотели в Берлин и Дрезден.

mmmincheva

Препоръчани мнения

Да , но това е guesthouse ( на испански е hostal) , a не типичен хостел . Често се прави тази грешка в Испания поради сходното наименование. При рейтинг 46% в hostelworld ти вярвам , че е невероятна дупка. 

Има там и една подобна дупка която я държи българин и в родните медии често му правят реклама , но няма да споменавам име , защото нямам нищо лично против човека.

Дупката, за която говориш, е на Краси. Лично ходих да я разгледам в Барселона и не е съвсем лоша, но, прав си, аз също не бих я избрал за нощувка.  Човекът-писател е готин, ако имам време днес, ще пусна снимки от там, защото архитектурата на хостала е доста интересна.

Редактирано от maialearrosto
Връзка към коментар

Ще ползваме city pass и в двата града.Ще се опитам да напасна така забележителностите, че да се губи възможно най-малко време за път.

Аз просто споделям опит, не говоря конкретно за твоето пътуване. И тъй като споменаваш "city pass", нека да кажа, че моят опит досега говори, че единственото място където подобна форма на "карта за намаления" има някакъв смисъл е Рим и тамошната "Roma Pass". Колкото и да съм ги гледал останалите "пасове" в различни гладове, все нещо не излиза сметката. Може би за Берлин и Дрезден положението е различно, не знам...

Връзка към коментар

Колкото и да съм ги гледал останалите "пасове" в различни гладове, все нещо не излиза сметката. Може би за Берлин и Дрезден положението е различно, не знам...

Ние в Берлин ползвахме групов билет за 5 човека - 16евро на ден.

Есбана се оказа доста бърз транспорт - напр. от Зоологическата в Западен Берлин до Александерплац в източната част - за 12-13 минути :). Даже не се наложи да се завираме под земята за метрото - само есбан и автобус тук-там ;)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз просто споделям опит, не говоря конкретно за твоето пътуване. И тъй като споменаваш "city pass", нека да кажа, че моят опит досега говори, че единственото място където подобна форма на "карта за намаления" има някакъв смисъл е Рим и тамошната "Roma Pass". Колкото и да съм ги гледал останалите "пасове" в различни гладове, все нещо не излиза сметката. Може би за Берлин и Дрезден положението е различно, не знам...

Не съм го смятала още подробно.Видях, че дневната карта за Берлин е 6,80, включва и транспорта извън Берлин /A,B,C/, като прибаваш таксата за поне четири музея /най-малко/, туристическа обиколка с автобус на града, обиколка по вода - цената идва същата, като си вземеш и карта.Зависи много от това дали и колко музея искаш да посетиш.

Редактирано от mmmincheva
Връзка към коментар

Зависи много от това дали и колко музея искаш да посетиш.

Точно така. Моите наблюдения са, че "пасовете" са насочени главно към хора, които посещават много музеи. Аз също посещавам основните забележителности, но успоредно с това предпочитам да се разходя в града и да усетя специфичната атмосфера. На практика наличието на "пас" те превръща в "заложник" на листа с възможности за "безплатен" вход. Така е навсякъде, изключението се нарича "Roma Pass", който е много точно премерен и наистина има смисъл от него...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искам да отидем и до Постдам, за да видим двореца Сансуси.Това го планирам за третия, последен ден от престоя в Берлин.От тази гледна точка вероятно ще сведа музеите до три, плюс основните забележителности и при хубаво време обиколка на града по реката.Може би така купуването на сити пас се обезмисля.Ще го преценя.

Връзка към коментар

Назад има тема за Берлин. Изчети я. Разходката с корабче според мен я премахни. Както и туристическите автобусчета. Автобуси №100 и 200 минават по всички забележителности. 3 дни според мен за Берлин и Потсдам са недостатъчни. Ние бяхме 4 дни с 5 нощувки. Видяхме всичко, което бях набелязала, но ние сме експедитивни и добре организирани. За музеите - 1 ден. За Потсдам - 1 ден. Райхстага, Берлинер дом, Френския площад, Берлинската стена, Голден Елзе, Александър платц с кулата - задължително. Шлос Шарлотенбург - също препоръчвам. И в Потсдам не е само Сан Суси. На нас не ни стигна времето да обиколим всичко в Потсдам. Не стигнахме до Мраморния дворец. Но живот и здраве, мисля, че ще се върна в Берлин.

Редактирано от lesy
Връзка към коментар

Назад има тема за Берлин. Изчети я. Разходката с корабче според мен я премахни. Както и туристическите автобусчета. Автобуси №100 и 200 минават по всички забележителности. 3 дни според мен за Берлин и Потсдам са недостатъчни. Ние бяхме 4 дни с 5 нощувки. Видяхме всичко, което бях набелязала, но ние сме експедитивни и добре организирани. За музеите - 1 ден. За Потсдам - 1 ден. Райхстага, Берлинер дом, Френския площад, Берлинската стена, Голден Елзе, Александър платц с кулата - задължително. Шлос Шарлотенбург - също препоръчвам. И в Потсдам не е само Сан Суси. На нас не ни стигна времето да обиколим всичко в Потсдам. Не стигнахме до Мраморния дворец. Но живот и здраве, мисля, че ще се върна в Берлин.

Благодаря, ще потърся темата.Няма как иначе да видим и Дрезден.Аз съм наясно, че няма да успея да видя всичко.Ще отсея това, което си струва, поне основното.В разглеждането на дворци заминава много време, съдейки по тези във Виена, които успях да видя.Само в Шонбрун ми отидоха към 4 часа това със зоологическата градина.Правенето на снимки забавя допълнително.

Връзка към коментар

Благодаря! Гледам, че Райхстагът ще е затворен за посетители от 14-ти до 18-ти октомври.Инетерсното е, че точно по това време е и светлинното шоу - http://www.berlin.de/en/events/2097286-2842498-festival-of-lights-.en.html

Връзка към коментар

Автобуси №100 и 200 минават по всички забележителности.

200 не е за препоръчване, заради разкопките за новото метро. Ние се качихме и си стояхме в задръстване, по поне се стоплихме (беше кучи студ през май). Предполагам, че и 100 са го извъртяли от някъде, но може би е по-добра идея.

И да си ъпна питането: дали да очаквам да увеличават цените на нощувките или ад ги намаляват или не е ясно, няма такива наблюдения, тенденции всякакви?

Връзка към коментар

В хотелите като цяло не съм забелязал такава динамика на цените, както при полетите. Т.е. ако тръгнат нагоре, да паднат пак ми е съмнително. Освен ако не се обяви промоция или нещо подобно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

... единственото място където подобна форма на "карта за намаления" има някакъв смисъл е Рим и тамошната "Roma Pass". Колкото и да съм ги гледал останалите "пасове" в различни гладове, все нещо не излиза сметката. 

Aз добавям и Лондон . По мои сметки двама човека спестихме около 120-130 паунда общо  , но е вярно че посетихме доста забележителности. Всички в списъка ми обаче бяха интересни и нямаше пълнеж колкото да не се набутаме  :)

Дори за "Уимбълдън" не остана време ...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

За Потсдам - 1 ден. ... И в Потсдам не е само Сан Суси. На нас не ни стигна времето да обиколим всичко в Потсдам. Не стигнахме до Мраморния дворец.

Тъкмо щях да напиша , че един ден не е достатъчен за Потсдам освен ако не ползвате hop on hop off бусчетата  :)

Разстоянията между трите групи забележителности са големи. Руското село също е много интересно.

Гледам, че Райхстагът ще е затворен за посетители от 14-ти до 18-ти октомври.Инетерсното е, че точно по това време е и светлинното шоу 

"Шоуто" е интересно , но не очаквай чудеса от светлини , просто основни сгради и места са осветени в различни цветове , както и дърветата около Потсдамерплац  :)

П.С. Аз ще съм там  също точно по това време.

Редактирано от stenk
Връзка към коментар

Лондон и картата за транспорта във Венеция. На скъпите билети за вапоретата си я избиваш не знам колко пъти  и се возиш неограничено от остров на остров и от спирка на спирка.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

картата за транспорта във Венеция. На скъпите билети за вапоретата си я избиваш не знам колко пъти  и се возиш неограничено от остров на остров и от спирка на спирка.

Вярно е - моята май беше за 48 часа , но се возех колкото ми душа иска вкл. до Мурано , Бурано , Лидо ... предполагам съм бил на лодката с часове  :)

Вярно е и че има много безмислени пасове - например този в Париж го отхвърлих начаса , както и в Будапеща например.

Връзка към коментар

Виж и хотелите на Accor . В момента Mercure имат промоция с 40% off и наистина добри цени :

http://www.accorhotels.com/de/booking/hotels-list.shtml

Този например също изглежда много добре :

http://www.accorhotels.com/de/hotel-0357-ibis-berlin-mitte/index.shtml

Редактирано от stenk
Връзка към коментар

Виж и хотелите на Accor . В момента Mercure имат промоция с 40% off и наистина добри цени :

http://www.accorhotels.com/de/booking/hotels-list.shtml

Този например също изглежда много добре :

http://www.accorhotels.com/de/hotel-0357-ibis-berlin-mitte/index.shtml

Нощувка в Mercure идва по 132 евро за нашите дати от 14-ти до 17-ти, или общо за трите нощувки 749лв..Не ни е по джоба  :)

Връзка към коментар

За три нощувки беше 114, а сега е 123 за които и да е дати, даже и догодина. Разликата не е драстична, но и в двата случая изисква незабавно плащане, а ние имаме още да мислим - и за дати, и за самото пътуване. И защото е с Easy, ще ни трябва точно студио, защото няма да имаме куфар и съответно нож.

Та... дали да очаквам да върнат цените или да ги увеличат още? Струва ми се, че и други хотели увеличиха по същото време, но само този го следях изкъсо :(

И аз като Георги мисля, че няма да има намаление.  А и 41 евро са добра цена според мен, само дето е без право на анулация и човек трябва точно да преценява.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Принципно ако ibis е скъпо, etap и formula1 са другите по-нискокласни марки на accor. Общо взето предлагат малки чисти стаи с баня и тоалетна и това е. Но не знам дали имат в Берлин и Дрезден.

Връзка към коментар

Еtаp май ги закриват , защото и в Ница видях , че са го прeвърнали в Ibis Budget . Явно това е новият бюджетен бранд на Accor.

Виждам този в Berlin Mitte е на цена от 61 евро на нощ  в сайта на Аccor , което се вмества в бюджета.

Локацията е добра-  Prenzlauer Berg , а aко ползваш някой от постоянните намаления при резервация през Expedia , RatesToGo и други ще смъкнеш още едно 15-ина % от тази цена стига да следиш промоциите. Имаш много време до октомври  и 100% ще излезе такава промоция.

Редактирано от stenk
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ако свалиш още малко летвата, за сметка на комфорта, можеш да стигнеш и до 13 евро на вечер, честно...При това в центъра...на 100 метра от Мол-а KaDeWe...- A & O Hostel- на метро Зоологишен гартен...стая със 16 легла ( кво ти пука- 8 двуетажни легла,смесени стаи,младежки компании...интернет,билярд...

Връзка към коментар

Тя още в началото изключи хостелите макар и това в Барселона да е било съвсем друго нещо. Иначе и аз мога да препоръчам няколко страхотни ,  но то си е повече за сами хора или двайсетинагодишни пътешественици.

Голям фен съм на всичките Wombat , Meininger ,  Generator Берлин също стават , Citystay Mitte пък е буквално на 2 минути от телевизионната кула   :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.