Прескочи до съдържание

Кола под наем - Сицилия

Препоръчани мнения

Аз лятото наех от Centauro. Имаха най-добри условия за пълна застраховка и цената през сайта им беше най-ниска. Плаща се на място, а не предварително при правене на резервацията, съответно може безплатно и да се анулира, ако нещо се случи. По картата ни блокираха пари само за горивото. Нямахме никакви проблеми с тях.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Здравейте, до сега при пътувания винаги съм ползвала обществен транспорт, но края на март ще сме в Сицилия. Там за първи път ми се налага да наема кола, за да може за малко дни да обиколим повече, пък сме и повече хора. Лошото е, че дните ни съвпадат с техния Великден и не смея да рискувам с търсене на място. Моля за съвет за компания, която сте ползвали, за сега най-добри са препоръките за Sicilybucar. Booking ми предлагат някакви оферти, ползвал ли ги е някой и как са цените и условията спрямо директно наемане от фирма? 

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
На 31.01.2024 г. в 17:01, Helloweena каза:

Здравейте, до сега при пътувания винаги съм ползвала обществен транспорт, но края на март ще сме в Сицилия. Там за първи път ми се налага да наема кола, за да може за малко дни да обиколим повече, пък сме и повече хора. Лошото е, че дните ни съвпадат с техния Великден и не смея да рискувам с търсене на място. Моля за съвет за компания, която сте ползвали, за сега най-добри са препоръките за Sicilybucar. Booking ми предлагат някакви оферти, ползвал ли ги е някой и как са цените и условията спрямо директно наемане от фирма? 

Здравейте, и ние ще ходим по същото време в Сицилия. Запазих кола през Centauro.net. Там условията бяха най-добри - цена, депозит (няма депозит), покритие на застраховки при щети и неограничени километри. Може да откажете колата 24 часа преди дата на вземане. А ако запазите и следите страницата им, може да попаднете и на по-добри цени и да откажете и да пренаемете на по-ниска цена. 

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте, планираме пътуване с 6 човека в Сицилия и се колебаем дали да резервираме една 7 местна кола или две малки. Тип голямо SUV намерихме единствено от Felirent-https://www.felirent.it/. Накой ползвал ли ги е и има ли впечатления? 

Изчетох темата и се притеснявам от тези excess fees и генерално измамите от фирми с измислени щети и невърнати депозити.

В тази връзка въпрос за брокерите - https://www.doyouitaly.com/ предлагат застраховка от трета фирма, която уж покрива excess fees. Също цените са им по-ниски. Но от коментари в tripadvisor хора се оплакват, че на място фирмите ги карат да сключват допълнителни застраховки. Някой ползвал ли ги е и имал ли е проблеми с тях?

Друг брокер, който предлага този тип коли през Felirent е https://www.economycarrentals.com/. За тях не намерих нищо подозрително (все още) 😄 

Ще се радвам да споделите опит. Благодаря!

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, ще пътувам семейно пролетната ваканция до Сицилия. Запазих кола в Siciy by car през приложението за телефон, защото дават 15% отстъпка. Без застраховка и мисля да направя сега външна. Седалката за 3г дете е 41Е, а колата за 4дни 100Е. До сега сме взимали само с пълна застраховка, но сме ползвали Sixty и не сме имали никакви проблеми. Сега като чета коментарите за Сицилия и колите под наем започвам са се притеснявам, дали сэм взела хравилното решение. Общественият транспорт не ни е вариант, защото сме с три деца и трудно се спазват точни часове, мъкнене на количка.. 

Тръгваме на 30.03 и ще дам информация като се завърнем 🙂

Връзка към коментар
  • 7 месеца по-късно ...

Здравейте,

Търся кола под наем за 30.11.2024 09:30 - 01.12.2024 14:00 и в Rentalcars  ми излизат по минимум 155 лв. (с таксата за млад шофьор, понеже съм на 23 г.).

Проверих в Expedia и се спрях на този вариант:

IMG_2733.jpeg.bc95bb9568106585abb0be074f75f80c.jpegIMG_2731.jpeg.3fa24cdeed4ad52584c8d3309e948779.jpeg

От Recordgo за 75 лева със застраховката от Expedia (нещо по-специфично има ли в нея, за което трябва да внимавам?) + още около 40 лева таксата за млад шофьор = 115 лева общо.

IMG_2734.jpeg.3359ebff87cbd912819f8ece9064b0b6.jpegКоето ми се струва най-евтиният вариант и мисля да го резервирам. Вие какво мислите?
Четох, че препоръчвате компанията.

В случая ме притеснява и надписа “Minimum driver age for the vehicle that you selected is 25.”, но в официалния сайт ми позволява да резервирам, та смятам, че е грешка при копирането и поставянето на съобщенията. 😅 

Иначе желая да направя резервацията чрез Expedia, за да изполвам бонуса 45$ от изтеглятето на приложението.

Връзка към коментар
преди 32 минути , r_nikolov1 каза:

нещо по-специфично има ли в нея, за което трябва да внимавам

По-специфичното е, че няма да бъде призната от доставчика на колата. Т.е. ако има щета, ти си плащаш и после се оправяш със застрахователя от Експидия. Прочети внимателно дали клаузата FDW е със самоучастие. В някои региони на Италия - Пулия, Сицилия и Кампания - не всички компании предлагат FDW без самоучастие. На позната с уж пълна застраховка се наложи да доплаща 900 евро по тази причина, след като колата им изчезна.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, Zaro каза:

По-специфичното е, че няма да бъде призната от доставчика на колата. Т.е. ако има щета, ти си плащаш и после се оправяш със застрахователя от Експидия. Прочети внимателно дали клаузата FDW е със самоучастие.

Значи по-добре да резервирам чрез официалния сайт, за да ползвам тяхната застраховка?

IMG_2736.jpeg.a39e4f7e74c6e359dfc6ccea30597480.jpeg

Just Go:

FULL coverage

Without excess

Coverage of collision damage WITHOUT excess: If the contract holder follows the procedure established by Record go in the event of an accident, breakdown or mechanical failure (consult section 1. Obligations of the contract holder and authorised drivers in relation to the rented vehicle), he/she will not be responsible for paying any amount.

Coverage of damages due to theft WITHOUT excess: If the contract holder follows the procedure established by Record go in the event of a robbery of the rented vehicle (consult section 1. Obligations of the contract holder and authorised drivers in relation to the rented vehicle), he/she will not be responsible for paying any amount.

Damage to tyres (including punctures), rims, mirrors, locks and battery.

No preauthorisation needed 

UNLIMITED mileage

Basic roadside assistance

The Basic Roadside Assistance service included in the tariff provides a 24-hour roadside assistance service. This service, which includes towing, recovery and roadside repair, will always incur a cost.

Express Line

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Винаги е по-добре от гледна точка на спокойствие и разправии да е директно особено ако вземаш застраховка от фирмата за коли под наем. Финансово може и да е по-скъпо, но пълно щастие няма...

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, r_nikolov1 каза:

Значи по-добре да резервирам чрез официалния сайт, за да ползвам тяхната застраховка?

Може и през посредника да резервираш (без пълната застраховка), а на гишето да вземеш пълната застраховка от доставчика... Но тя винаги е по-скъпа, а за да я видиш колко е трябва да видиш сайта на доставчика и така да разбереш дали посредника ти дава намаление и колко.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Сега прегледах в Sicily by car имат за твоите дати Опел Мока електрически за 60 евро без допълнителни застраховки. Ако си вземеш пълна застраховка ти излиза 100 евро, като съм избрал възраст 23-24 г. Малко по-скъпо излиза но пък нямаш разходи за гориво, защото зареждаш безплатно на ток и имаш достъп места за паркиране в близост до центровете на градовете.

Иначе при тях има и малък клас кола като Пежо 208 за 22 евро за два дена плюс 40 евро пълна застраховка.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.