Прескочи до съдържание

10 дни в Португалия - моля за насоки и идеи


Lindt

Препоръчани мнения

Забелязах, че има няколко доста подробни теми за Португалия. При това в сходен с нашия период. Но по-лесно планирам и ровя, когато си направя своя тема. 

 

Вече имаме купени билети с райън без необходимост от нощувки за около 120 евро на човек:

28 април - сутринта летим до Малпенса, следобед излитаме от Бергамо за Порто. Можехме да го направим и само през Малпенса, обаче искахме да стигнем по-рано в Порто, а и не сме били в този район на Италия и искаме да хвърлим едно око за няколко часа в Бергамо или Милано, не сме го измислили още

30 април - следобед Порто-Лисабон. Без кола сме и макар да има къде да се спре и какво да се види по пътя, купихме билети, за да не го мислим и проучваме. А и автобусът струва 18 евро, а със самолет е 10 евро.  

08 май - Фаро- Лондон и после Лондон-София. 

 

Преди да започна да питам, да си кажа:

1/ Знам, че времето е малко. Но в Порто е вероятно да се върнем пак още тази година. За Лисабон не знам кога, но и не е нужно да имаме програма максимум. Предполагам, че ще разглеждаме отвън и ще влизаме основно в заведенията :) . 

2/ знам, че не става за къпане в Алгарве през май. Обаче водата в този океан не би отговорила никога на изискванията ми, така че няма значение. Искам да видя скали и вълни, а и Nature Park of Ria Formosa. Последното гледах от високо като се връщахме от Тенерифе и ми се видя много интересно. В района едва ли ще отидем пак, така че ми се иска да отделя повече време. Ще обикаляме с обществен транспорт, така че е важно да си определя основните цели и достъп до спирка, преди да запазя нощувките  :rolleyes:

 

Въпроси:

1/ Гледам си файла с набелязани в Алгарве места. Моля за насоки какво пропускам и лични впечатления от тези места, включително и сравнения! И идеи за красива крайбрежна пътека, за която да отделим време. И съвети за транспорт и настаняване, ако някой е пропуснал да вземе кола. И каквото друго се сетите

Odeceixe

Praia da Marinha

Ponta da Piedade

Camilo Beach, Lagos

Falesia beach

Algar Seco (Carvoeiro)

 

2/ Около Порто. Не че имаме време да мръднем някъде, но някой пътувал ли е с влак или кораб по The Douro Valley и би ли разказал повече? Също и тази пътека - Passadicos do Paiva ми се струва интересна.

 

3/ За Лисабон въобще не знам какво да попитам. Ще отидем и до Синтра, така че няма да имаме време за нищо. Освен за препоръки за район, в който да търся нощувки, не се сещам друго. 

Благодаря!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Сетих се и друго. Какъв е теренът в Алгарве? Може ли да обикаляме плажове с колела или има голям наклон? Питам, защото аз обичам да се местя от плаж на плаж, особено когато е прохладно и не влизам във водата. Но когато се намеси и разписание на автобус и почва супер много да ми се седи на едно място. 

Връзка към мнение

Имам две писания в пътеписите от 2014 г. за Северна Португалия и Южна Португалия, които ако си пропуснала погледни :)

 

Сега конкретно:

За Порто и Лисабон не се съмнявам ще си направите лесно подходяща програма. Дори разходка по улиците е просто прекрасно. Дано уцелите и време.

 

В Алгарве разстоянията не са къси (от град до град визирам), та това с колелото не съм много наясно до колко е осъществимо.

Иначе крайбрежието на всеки малък град и плажът към него си имат алеи и може да се пробвате с велосипеди :)

 

По южното крайбрежие интересно има много като започнеш от Сагреш, Лагос, Портимао, Албуфейра та чак до Фаро.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Имам две писания в пътеписите от 2014 г. за Северна Португалия и Южна Португалия, които ако си пропуснала погледни :)

 

Сега конкретно:

За Порто и Лисабон не се съмнявам ще си направите лесно подходяща програма. Дори разходка по улиците е просто прекрасно. Дано уцелите и време.

 

В Алгарве разстоянията не са къси (от град до град визирам), та това с колелото не съм много наясно до колко е осъществимо.

Иначе крайбрежието на всеки малък град и плажът към него си имат алеи и може да се пробвате с велосипеди :)

 

По южното крайбрежие интересно има много като започнеш от Сагреш, Лагос, Портимао, Албуфейра та чак до Фаро.

 

Видях, че имаш пътеписи и прегледах южния набързо.

За Порто няма какво толкова да проучвам. Има free tours, за да научим нещо от местните, набелязала съм библиотеката, гарата и една кула Clerigos Tower, за да гледаме отвисоко. Плановете са за мотаене с много ходене, освен ако не изкукам и не се опитам да вместя разходка до Гимараеш и Брага. 

За Лисабон е по-сложно. Знам, че мога спокойно да запълня 2 дни в града и 1 за Синтра, но се чудя дали да не отрежа единия и да слизам надолу. 

 

 

Алгарве ми е драмата. Искам да обикалям, но ако се опитам да съчетая по три места на ден, ще се получи основно чакане на спирка и пътуване в автобус. Та затова си търся пътеки около 10 км, минаващи над/ през красиви плажове в някой район или маршрут с подобна дължина за колела. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Началото на програмата ти почти съвпада с нашата. Летяхме до Малпенса  и оттам до Порто. В Порто бяхме ранния следобед. От летището с метро до хотела, настаняване. Взехме си карти за транспорта от автомат-за всеки по една, не може в една пластика да пътуват двама или повече души. Обикновено до автомата стои човек от персонала и помага. По спомен билетът струваше 2,80(някаква друга зона е летището). Горе долу към 14,30-15 вече бяхме навън и до вечерта обикаляхме. Минахме всичко, което бях набелязала  и проверила. Качвахме се на кулата и влизахме в различни църкви и книжарницата от Хари Потър. Минахме по моста два пъти, вечеряхме край реката-всичко това отне към 6часа, съвсем лежерно, без тичане. Следващия ден целия отиде в Брага и Гимараеш и на по следващия летяхме към Лисабон с обеден полет. Ще потърся как се казваха хотелите, особено от този в Лисабон бях много доволна.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

VIP Executive Eden Aparthotel, LISBON ето това беше хотелът ни в Лисабон, на почти символична(за този град) цена от ММТ., чудесно местоположение, на 20м от ж.п. гара ,стаи с кухненски бокс, панорамна тераса с басейн към града...

В Порто бяхме в два хотела(ние от Лисабон се върнахме в Порто и пак през Италия насам), препоръчвам ти втория-Pao de Acucar Hotel. Взехме стая с тераса, огромна обща тераса с шезлонги и гледка към Кметството. Иначе стаята е малка, но ние търсехме хотел близо до нощния автобус за летището. Така или иначе е близо до ж.п. гарата, метро...лично на мен ми допадна.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Сагреш и Лагос може да ги съчетаете с кабо ст Винсенте, много е красиво и силно ветровито. Не знам дали има велопътеки, но е много красива за разходка. От плажа на Олио д'Агуа /близо е до Албуфейра/ може да отидете пеша до Вилямура - около 7 км и много красиви скали от ляво, от дясно е морето. Като стигнете марината на Вилямура от ляво има едно много невзрачно ресторантче със страхотна риба. Ако ви омръзнат плажовете, може да отидете в планината Мончике да видите корковите гори. От Лисабон може да отидете за половин ден до Кашкаеш на морето. Влакът спира близо до манастира св. Йеронимо и е около 15 мин, приятно е за разходка и има хумави малки ресторантчета. В Лисабон непременно посетете Китайският павилион заради емоцията. Срещу сградата на европейската агенция по морска безопасност /намира се в центъра до гарата/ през пътя има едно супер невзрачно ресторантче, в което правят страхотни сардини на тенекия. Гледам, че обичате хубаво кафе: според мен най-хубавото кафе в Лисабон правят в малките сладкарнички не в центъра /има една такава - миниатюрна, ретро до китайския павилион/.     

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

... Гледам, че обичате хубаво кафе: според мен най-хубавото кафе в Лисабон правят в малките сладкарнички не в центъра /има една такава - миниатюрна, ретро до китайския павилион/.  

...

Хе, така ли звучим? Не, просто в заведение си поръчвам кафе, бира или вино в зависимост от часа на действие :) Друго май не пия по принцип, само вода или бананов шейк в Азия. 

 

Кашкаиш и Кабо ди Рока не влизат в плана ми. Не ги споменавайте, че Жижо ще вземе да се заинтригува. Само Синтра и то още не съм избрала къде искам да вляза. 

 

Пътеката звучи доста добре, благодаря! Албуфейра ли да гледам за база? Прочетох, че е малко туристическа, но пък е по средата и ние с този транспорт май е добре да гледаме само най-популярните градчета. 

 

Може би трябва да отидем да слушаме фадо. Къде? В Порто, в Лисабон и какво да очакваме? Наистина ли трябва да правим и резервация? 

 

По отношение на изхранването - прочетох, че всичко е много вкусно и евтино. И в магазина май няма много какво да търсим. Тоест няма хамон  :rolleyes:  Обаче понякога нямаме време за заведение, мързи ни да ходим или пък съм много гладна и не мога да чакам поръчката си. По този повод да питам по плажовете има ли някакви капанчета и някакви местни неща, които се ядат на крак? 

Тези сардини, които всеки споменава, обезкостени ли са? Питам, защото Жижо не обича нещата с кости, черупки и въобще борба с храната си. 

 

Корковите гори ми звучаха много интересно първия път, когато четох за Португалия. После се отказах от тях. Сега пак ще погледна какво мисля, тъй като често си променям мнението. 

Връзка към мнение

Здравей. Аз не мога да кажа за колоездачна обиколка, защото ползвах скучна кола :) , но виж какво намерих - може да го използвате за ориентир.

 

http://www.algarvebikeholidays.com/

 

Искрено препоръчвам да отседнете поне за малко в Carvoeira - много, много чаровно рибарско селце. Ето една къща за гости - на самия бряг, от която бях мнооого доволна - а аз съм лигла в това отношение - искам гледки :)

 

http://www.casaluiz.com/

 

Друго селце, което много ми хареса за отсядане - досега го търсих, дължиш ми една бира  :lol: , е Salema. Оттам е много подходящо обикалянето на западната част на Algarve. А попаднах там покрай една кръчма - уникална храна, на самия бряг.

 

http://www.boiabar.com/

 

Можеш да надзърнеш в моя албум за там, макар че там няма инструкции, коити ти трябват. Ако мога с нещо да помогна, питай :)

 

https://www.facebook.com/galya.radeva/media_set?set=a.10206450320714176.1073741852.1153895655&type=3

Връзка към мнение

Здравей. Аз не мога да кажа за колоездачна обиколка, защото ползвах скучна кола :) , но виж какво намерих - може да го използвате за ориентир.

 

http://www.algarvebikeholidays.com/

 

Искрено препоръчвам да отседнете поне за малко в Carvoeira - много, много чаровно рибарско селце. Ето една къща за гости - на самия бряг, от която бях мнооого доволна - а аз съм лигла в това отношение - искам гледки :)

 

http://www.casaluiz.com/

 

Друго селце, което много ми хареса за отсядане - досега го търсих, дължиш ми една бира  :lol: , е Salema. Оттам е много подходящо обикалянето на западната част на Algarve. А попаднах там покрай една кръчма - уникална храна, на самия бряг.

 

http://www.boiabar.com/

 

Можеш да надзърнеш в моя албум за там, макар че там няма инструкции, коити ти трябват. Ако мога с нещо да помогна, питай :)

 

https://www.facebook.com/galya.radeva/media_set?set=a.10206450320714176.1073741852.1153895655&type=3

 

Питам веднага, защото видях лодка до пещерите. Хубаво ли беше? Има ли спирки за плуване, от което ние ще се въздържаме? Да го вместя ли в несъществуващата програма? 

 

Селцата с атмосфера са добре дошли. Ще прегледам. Аз затова си пускам тема де, защото като получа съвет и трябва да го проверя, а иначе мога още 2 месеца да си седя без програма :)

 

Да, има веломаршрути. Благодаря за линка :)

 

Каква да е бирата?

 

П.П. Каква е разликата между западно, централно и източно Алгарве?

Редактирано от Lindt
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Питам веднага, защото видях лодка до пещерите. Хубаво ли беше? Има ли спирки за плуване, от което ние ще се въздържаме? Да го вместя ли в несъществуващата програма? 

 

Селцата с атмосфера са добре дошли. Ще прегледам. Аз затова си пускам тема де, защото като получа съвет и трябва да го проверя, а иначе мога още 2 месеца да си седя без програма :)

 

Да, има веломаршрути. Благодаря за линка :)

 

Каква да е бирата?

 

Хубаво беше! Аз взех такава лодка от Carvoeira, но и от много други места има. Все пак вие ще сте извън сезон, хубаво е да проверите тази опция, но това е култова разходка, със сигурност ще има лодки.

 

Не, плуване няма. Плуването беше моето голямо разочарование за там - хем знаех, че е студена водата (аз бях в първите дни на Септември), ама пак ме беше яд. Вие няма да имате този проблем. От Carvoeira има и много пешеходни маршрути също, но откъм морето е несравнима емоцията...

 

За селцата - много препоръчвам. Градовете грам не ми харесаха - аз само минавах от там, де... Но не бих си го причинила (макар че сигурно има по-евтини опции за нощувки, не знам).

 

Бирата - ще се разберем ;)

Редактирано от Гост
Връзка към мнение

Трябва си време. Аз повече от 2 години свиквам с идеята, че ще ходя на плаж без да влизам във водата и вече съм готова да планирам такова пътуване - веднъж на Канарите и втори в Алгарве. Важно е да е слънчево, вкусно и красиво. Виж, септември много години ми е бил месец за море и не знам дали няма да ме е яд :) 

 

 Ох, и аз обичам селца. Няма ли някой да е в този период там с кола и да ни удари едно рамо с превоза? 

Връзка към мнение

Трябва си време. Аз повече от 2 години свиквам с идеята, че ще ходя на плаж без да влизам във водата и вече съм готова да планирам такова пътуване - веднъж на Канарите и втори в Алгарве. Важно е да е слънчево, вкусно и красиво. Виж, септември много години ми е бил месец за море и не знам дали няма да ме е яд :)

 

 Ох, и аз обичам селца. Няма ли някой да е в този период там с кола и да ни удари едно рамо с превоза? 

 

Гледала ли си автобусните сайтове? Мисля, че чудесно ще се справите с повече планиране... Въпрос на настройка, както казваш :) 

 

http://www.carvoeiro.com/info/bus

 

http://eva-bus.com/

 

http://www.rede-expressos.pt/

 

http://www.renex.pt/

 

П.П. Моля Carvoeirа - в моите постове - да се чете Carvoeiro  :blush:

Връзка към мнение

Гледаме ги в момента тези автобуси. Избрахме си http://eva-bus.com/ , защото сайтът им отговаря на нашите разбирания как се представя информацията. 

Не знам първо транспорта ли да проверим, населените места и нощувките или плажовете. Бих започнала с плажовете, но в момента ми изглеждат с еднакъв цвят на вода, скали и пясък и не мога да се съсредоточа :) 

Връзка към мнение

Ние бяхме отседнали в Лагош цели две седмици тази есен, и изобщо за миг не съжалих, старият град е много приятен, но апартаментът ни беше извън него, защото може да е шумно там (в туристически сезон). Доста обикаляхме, всеки ден на поне два различни плажа и пак не можахме да видим сигурно и половината. Плажовете на Лагош са няколко, но красивите със скалите са свързани помежду си, като изключим точно Camilo, който е доста малък и пренаселен, но е хубав, спор няма. Ако можете пробвайте и другите в Лагош, но гледайте да е отлив, само тогава са проходими всички (на едно място обаче има катерене с въже, съвсем малко). Odeceixe мен лично ме разочарова, а и там ужасно духа, по цялото западно крайбрежие. До Ponta da Piedade има две страхотни плажчета, на които ходят само местни, няма стълби до тях, има пътечка, на единия слизане с въже за кратко, но точно той изглеждаше невероятно отгоре (с малкия нямаше как да слезем). Сега вися на летището в Лансароте, като се прибера ще намеря как се казваше, ако те интересува. Algar Seco не е лошо, но е мъничко, не отнема много време за разглеждане, задължително си комбинирайте с нещо. На Falesia не сме били, но не ми изглежда впечатляващо на фона на останалите. За мен най-красивите плажове са Tres Irmaos между Лагош и Портимао, и плажовете на Лагош и около Понтата. Има още едно разкошно плажче, любимо на Зани от нейния пътепис, също само за местните, див, с пътечка дотам, мога да погледна и той как се казваше, но малко трудничко се стига дотам...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ние бяхме отседнали в Лагош цели две седмици тази есен, и изобщо за миг не съжалих, старият град е много приятен, но апартаментът ни беше извън него, защото може да е шумно там (в туристически сезон). Доста обикаляхме, всеки ден на поне два различни плажа и пак не можахме да видим сигурно и половината. Плажовете на Лагош са няколко, но красивите със скалите са свързани помежду си, като изключим точно Camilo, който е доста малък и пренаселен, но е хубав, спор няма. Ако можете пробвайте и другите в Лагош, но гледайте да е отлив, само тогава са проходими всички (на едно място обаче има катерене с въже, съвсем малко). Odeceixe мен лично ме разочарова, а и там ужасно духа, по цялото западно крайбрежие. До Ponta da Piedade има две страхотни плажчета, на които ходят само местни, няма стълби до тях, има пътечка, на единия слизане с въже за кратко, но точно той изглеждаше невероятно отгоре (с малкия нямаше как да слезем). Сега вися на летището в Лансароте, като се прибера ще намеря как се казваше, ако те интересува. Algar Seco не е лошо, но е мъничко, не отнема много време за разглеждане, задължително си комбинирайте с нещо. На Falesia не сме били, но не ми изглежда впечатляващо на фона на останалите. За мен най-красивите плажове са Tres Irmaos между Лагош и Портимао, и плажовете на Лагош и около Понтата. Има още едно разкошно плажче, любимо на Зани от нейния пътепис, също само за местните, див, с пътечка дотам, мога да погледна и той как се казваше, но малко трудничко се стига дотам...

Благодаря за помощта :) 

Ние ще имаме малко дни, така че трябва да избера мъдро. Ако спим в Лагош, си имаме занимание в района поне 2 дни. 

Според гугъл мапс Лагош е на 2.9 км от Ponta da Piedade. Погледнах плажовете, допадат ми, така че можем да отидем и пеша и това да е програмата за единия ден. 

 

Колко духа там? колкото на Лансароте или по-поносимо? 

Връзка към мнение

И двете са сърф дестинации, така че вее си :-D ако искате на западото крайбрежие, на мен ми хареса един друг сърфистки плаж, но и неговото име не помня, като се прибера...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

 По този повод да питам по плажовете има ли някакви капанчета и някакви местни неща, които се ядат на крак? 

Тези сардини, които всеки споменава, обезкостени ли са? Питам, защото Жижо не обича нещата с кости, черупки и въобще борба с храната си. 

 

 

 

Намират се капанчета, предлагат обедни менюта дори.

Сардините са цели, непочистени, за да не им се губели вкусовите качества. Препоръчвам му стек от риба тон :)

Редактирано от Сю_
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Lindt, размечтах се нещо по ПортоКалия вчера.

Извадих си архива, припомних си пътуването (благодарности на Поли, Фичо и др. подсказали маршрута), сипах си едно порто (да не пропуснете да пробвате!) и реших, че е подходящо да спретна един видеопоздрав за теб и Gentleman-а.

Да се понадъхате и да си изкарате много готино в тази чудесна страна. Ето клипчето от пътуването из северната част през август '2014 (за южната ще има друго) в акомпанимент на Роберта Са. Е дамата е бразилка, ама езикът е португалски, та все пак е тематично :)

 

  • Харесвам 10
Връзка към мнение

Ние бях;е точно до Portes du Sol. В този апартамент - https://www.airbnb.com/rooms/13554942. Много ни хареса - както като локация, така и като интериор. Не знам дали няма да ви е голям обаче. Мисля, че същият собственик даваше и по-малък в същата сграда. Аз лично за отсядане препоръчвам или Алфама, или Баро Алто. Алфама е старата част на Лисабон, а Баро Алто е кварталът на баровете и заведенията.

 

Фаго има във всяко второ заведение. Ние бяхме в едно ресторантче точно до катедралата. Много хубаво, направено като римски руини отвътре. Имайте в предвид обаче, че Фаго не е музика за фон. Докато пеят, не се говори грам. Тоест, ако имате намерение да си общувте, няма да стане.

 

Препоръчвам да си вземете hop on, hop off автобусите. Но не червените, а жълтите - https://www.yellowbustours.com/en-GB/Lisbon/Circuits/All-in-One.aspx. Това са 4 различни маршрута + корабчето по реката. Важи 72 часа. Супер удобно е, ние ги ползвахме и като градски транспрот. Важи също и за трамвай 28Е, който минава из почти цялата стара част и до Баро Алто. Може да комбинирате по всякакъв начин - няма ограничения. Ние отидохме с автобуса до кулата в Белем, а оттам се върнахме с корабчето. Оооо, билетът важи и за лифта Santa Justa. Той е в едно от преките на пешеходната улица в центъра.

 

Синтра е добра идея, заслужава си да се види. Но само замъка, без крепостта. Като отидете, ще ви питат дали искате за едното или за другото, или и за двете. Крепостта е просто руини, същите ще видите и в Лисабон.

 

В Кашкаиш няма интересно, не си заслужава изобщо. Обикновен крайбрежен град. Ешторил също.

 

Аз много, ама много ви препоръчвам да отидете до Обидос и до Назаре. Погледни ги в Гугъл. Обидос е едно старинно градче, вътре в крепостната стена на замък. Вътре има старинни улици, шарени къщи и местни магазинчета и заведения. Задължително трябав да се пробва черешов ликьор, сипан в шоколадова чашка.

14940197_10208276136642804_6099865060137

 

Назаре е на крайбрежието. Над него отново има някаква крепост, разположена на високи скали. Гледката оттам е невероятна. Също там ядохме едно от най-вкусните неща, които съм пробвала някога - Octopus rise - гюведже с октород и ориз, нещо като манджа. Страхотно е, пробвайте го. Има и с други морси деликатеси, но с октопод е най-хубав. Не знам защо никъде не чистят скаридите, а ти ги слагатн директно с люспите. Явно, за да се омажеш целия, докато ядеш.

 

 

15000115_10208276086881560_501892729985414939338_10208276050040639_7170090341755

Редактирано от feel_the_rush
  • Харесвам 16
Връзка към мнение
Малко по-подробно сега...

 

Още веднъж за западния бряг, наистина доста подухва, но има красиви плажове и все пак слънцето залязва там и е хубаво да си планира човек едно залезче, ей на тоя сърфистки плаж например.

 

Cabo de Sao Vicente на мен изобщо не ми хареса, освен ако не иска човек да се разпише, че е стъпил на "най-западната точка", има къде по-хубави скали и гледки, например от Fortaleza de Arrifana (има си и плаж):

 

post-944-0-16129500-1486982460_thumb.jpg

 

post-944-0-17614000-1486982574_thumb.jpg

 

Само не знам как ще стане с обществен транспорт по тези места, че то няма много села и градове по целия западен бряг...

 

На Odeceixe плажът не е малък и когато е на пясъка човек, няма никаква видимост, от реката не се вижда океана и обратно. Само от високото е гледката, но ако само заради това ще ходите чак дотам (освен ако не ви е по път), не виждам смисъл. 

 

На Tres Irmaos е добре, както и на всяко малко скалисто плажче, да се внимава кога е прилив/отлив, защото се залива една голяма част от него. Там има много приятно ресторантче в скалата - Canico, не е от най-евтините, но рибата, която ядох, беше изключителна (sea bass).

 

На Marinha beach, особено ако има повечко вълни, за да се стигне до големия плаж, се прецапва покрай една скала, и може да стане мокро (както в моя случай - една огромна вълна ме заля от едната страна докато минавах, удари се в скалата, поливайки ме и от другата). Ако не се лъжа, там някъде не много далеч трябва да е и Albandeira, който също ни хареса, но е доста мъничък (след проверка, е на малко повече от 2 км ходене пеша, минавайки покрай още плажчета). За колело не знам, сигурно трябва да се позаобикаля, освен ако не сте оф-роуд фенове, иначе целите скали покрай плажовете са опасани с пешеходни пътечки (виждат се добре на гугъл мапс), така че просто си харесай плаж, и се разхождайте на воля отгоре, може да се върви километри...

 

Плажът до Понта да Пиедаде, който имах предвид, е Praia do Barranco do Martinho. А другият див плаж - Praia de João de Arens - задължително при отлив! Много красив!

 

На Algar Seco има ресторант до самата дупка (много силно казано пещера), ние седнахме заради мястото, но никак не ми беше вкусно там (за цените, които имат), и от обслужването не съм доволна (забравиха да ми донесат картофките, ама ги включиха в сметката), та не препоръчвам...

 

Извън крайбрежието, много ни хареса Silves, но успяхме да му хвърлим само много, много бегъл поглед, по-голямата част от който беше върху крепостта...

 

И такива мини-пещерни-плажчета има на поне няколко места, но за да хване слънце и отлив човек, трябва доста да пресмята :D Това мисля, че е от Praia de Boiao:

 

post-944-0-14303700-1486983091_thumb.jpg

 

А ако решите за Лагош, градчето е пълно и с ей такива красоти, много е приятно да се ходи "на лов" за тях ;)

 

post-944-0-77059200-1486983419_thumb.jpg

 

post-944-0-45204300-1486983498_thumb.jpg

 

post-944-0-23699000-1486983564_thumb.jpg

  • Харесвам 16
Връзка към мнение
Евгени Димитров

Позволявам си да задам 1-2 питания в темата на Lindt, надявам се да не ми се сърди! Не искам да пускам нова и да цапам форума с неща, които се споменават във вече създадените теми.

И аз планирам да купя билети до Португалия тия дни, изчетох доста постове, но не мога да преценя едно нещо - дали на купя билет на връщане от Лисабон или Фаро. Смятаме на започнем от Порто и оттам да слизаме на юг, има доста неща за разгледа и се чудя дали въобще ще ни стигне времето да слизаме до Фаро?

Редактирано от Евгени Димитров
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ние летяхме София- Милано(Малпенса)-Порто, оттам Порто-Лисабон-Порто и на връщане Порто-Бергамо- Малпенса-София-всичко с Райън, октомври месец. Една нощувка на връщане в Италия. Полетите Порто-Фаро бяха по изгодни като цена от Лисабон-Фаро, но аз избързах и букнах билетите и после го разбрах това. Така или иначе имахме 7 дни в Португалия и ни стигна идеално за Порто и Лисабон (с еднодневни прескачания в близките до тях градове) т.е. въобще нямаше и време за слизане до Фаро. Но съжалявам, че го изпуснах-оставих си го за следващия път този район ;)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Евгени Димитров, мисля си , че за 7 дни , и при най -добрата организация , няма да успееш да видиш кой знае колко от Португалия. Всичко ще е едно голямо препускане от единия до другия край на страната. Ние летим на 22. 02 и общо взето следваме плана на bobole4e . До Мадрид с Wizzair , Мадрид- Порто с Ryanair, Лисабон - Мадрид с Easyjet и Мадрид - София отново с Wizzair. Имаме 7 дни с две нощувки в Порто , една в Коимбра и последните 3 в Лисабон . Южна Португалия е за друг път. :) ...

Между другото много внимателно чета темата на Lindt, точно заради този " друг път "...благодаря на всички, които споделят за плажове, пътеки, скали, пещери и вкусни нещица за похапване...

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.