Прескочи до съдържание

Booking.com - полезни опции, съвети, възможности и трикове при търсене

rik4o

Препоръчани мнения

По повод на последната силна промоция на Booking, валидна само за US IP-та - бях осъществила една резервация в Узбекистан и получих мейл да въведа адрес в акаунта. Понеже промоцията е за american based users, въведох адреса на първия хотел в Ню Йорк, който открих и след няколко дни получих 50 долара в портфейла, които може да се ползват за бъдеща резервация. Благодарско на @Мари Николова и @Дани Магелани

• Харесвам 9
  • Браво 4
Връзка към коментар

Пътуванията стартираха, темата е "трикове при търсене" и да споделя мой "трик" как да се покаже опцията за безплатно такси. /Не е правило, разбира се!/ 🙂

Вписвате се  в профил и симулирате търсене БЕЗ да запаметявате хотел в моето следващо пътуване или симулирате резервация - разглеждате и  мислите ...

След няколко часа излиза предложение за такси с изискване за ползване около усреднената цена на последните търсения.

Ако не ви се търси просто от време на време рефрешвате няколко заредени таба.

Късмет! 🙂

Днешното предложение за безплатно такси:

769106147_.png.1b2e55fae392e50333ab427771ecb71b.png

Офертата се предлага в Аделаида, Агадир, Аликанте, Алмерия, Амстердам, Атина, Баку, Бали, Бари, Белград, Берлин, Биариц, Билбао, Бирмингам, Богота, Болоня, Бордо, Братислава, Бриндизи, Бризбейн, Бристъл, Букурещ, Будапеща, Каляри, Кайро, Канкун, Кардиф, Катания, Ханя, Чавенг Ной Бийч, Чънду, Чианг Май, Кьолн, Куско, Даламан, Доха, Дрезден, Дъблин, Дюселдорф, Единбург, Фаро, Флоренция, Форт Лодърдейл, Франкфурт, Гданск, Генуа, Жирона, Гранада, Хановер, Ханой, Хелзинки, Хошимин, Яш, Измир, Катовице, Казан, Краков, Лансароте, Ларнака, Лас Палмас де Гран Канария, Лас Вегас, Лийдс, Лима, Лисабон, Ливърпул, Любляна, Лион, Маастрихт, Мадейра, Мадрид, Малага, Малмьо, Манчестър, Маракеш, Мексико Сити, Момбаса, Монтевидео, Мюнхен, Неапол, Нюкасъл, Ница, Оукланд, Падерборн, Палермо, Пафос, Пиза, Пловдив, Подгорица, Понта Делгада, Порто, Познан, Прага, Пула, Пунта Кана, Куинстаун, Районг, Рейкявик, Родос, Рига, Ротердам, Сейнт Хелиър, Санкт Петербург, Сан Себастиан, Сантандер, Сантяго де Компостела, Сараево, Севиля, Шарм Ел Шейх, Сием Реап, Сингапур, Скопие, Сочи, София, Сплит, Страсбург, Сидни, Шчечин, Талин, Тбилиси, Солун, Тимишоара, Тирана, Тиват, Тревизо, Тунис, Торино, Валенсия, Валета, Варна, Верона, Виена, Вилнюс, Уелингтън, Вроцлав и Загреб. @Георги Матеев , зная че не ползваш Букинг, но излизат интересни цени при определени условия.

Етап II на горния "трик".

Излиза се от профила. Предложенията се безплатно такси се запазват в таба. Търсенето продължава и излизат предложения за такси + приличен кредит.

626550486_.png.06e538b51f306728c09166e3a06e39cf.png

При интерес за резервация се избира предложение и следва вписване в профил с джениус според обявено ниво за отстъпка.

922328865_.png.9ccc433f195e8d337fb74a79ad4b25dc.png

Краен резултат:

Безплатно такси - около 52 лева.

Отстъпка за джениус ниво - 102 лева.

Кредит от 55 лева.

П.П. Има още един "трик", чието развитие публикува @Ivko , който работи също при оределени условия и добавя минимум още  5% отстъпка, по-често около 8 ...9 %. Допускам, че ще е приложим и за горния ред от действия, защото обикновено работи.

• Харесвам 9
  • Благодаря 2
  • Браво 3
Връзка към коментар

@Таньо , погледни предишната страница. Не откриваш нищо ново.

Понякога в резултатите не излиза надписа, че се полага безплатно такси, но винаги, когато влезеш в някой от хотелите излиза надписа отгоре и в офертите за стаите. Не е нужна специална гимнастика. Не е и на база "средна цена", а е определена от Booking минимална сума за престой спрямо населеното място.

Поне при мен винаги е така.

Връзка към коментар
преди 24 минути , Patrick K каза:

@Таньо , погледни предишната страница. Не откриваш нищо ново.

Кое мнение от предната страница се има предвид!? Ако е мнението на @Фил, то визира такси при скъпи хотели, а моето след него - как се финтират цените на скъпи хотели - иначе казано, нямат нищо общо с горния ми пост. 🙂

преди 24 минути , Patrick K каза:

Понякога в резултатите не излиза надписа, че се полага безплатно такси, но винаги, когато влезеш в някой от хотелите излиза надписа отгоре и в офертите за стаите. Не е нужна специална гимнастика. Не е и на база "средна цена", а е определена от Booking минимална сума за престой спрямо населеното място.

Поне при мен винаги е така.

Става въпрос за различни неща, чиито нюанси коментираме от години и от години много хора пътуват с огромни отстъпки благодарение на споделено тук.

Публикуваното от мене може да се ползва и е приложимо в момента, а ако при тебе нещо винаги по някакъв начин работи - моля споделяй, иначе не разбирам смисъла на поста ти!

• Харесвам 8
Връзка към коментар

преди 1 час, Таньо каза:

Пътуванията стартираха, темата е "трикове при търсене" и да споделя мой "трик" как да се покаже опцията за безплатно такси. /Не е правило, разбира се!/ 🙂

Вписвате се  в профил и симулирате търсене БЕЗ да запаметявате хотел в моето следващо пътуване или симулирате резервация - разглеждате и  мислите ...

След няколко часа излиза предложение за такси с изискване за ползване около усреднената цена на последните търсения.

Ако не ви се търси просто от време на време рефрешвате няколко заредени таба.

Късмет! 🙂

Етап II на горния "трик".

Излиза се от профила. Предложенията се безплатно такси се запазват в таба. Търсенето продължава и излизат предложения за такси + приличен кредит.

626550486_.png.06e538b51f306728c09166e3a06e39cf.png

При интерес за резервация се избира предложение и следва вписване в профил с джениус според обявено ниво за отстъпка.

Това имах предвид,че не е нужно да се прави. Или друго казваш, но не те разбирам?

Влязъл съм си в профила, търся хотели, но не винаги в резултатите пише, че мога да ползвам безплатно такси, но като вляза в офертите на кой да е хотел, там го пише. Не влизам, не излиза, не търся 5 пъти и не чакам няколко часа и подобни.

Слагам снимките в спойлер, че да не пречат.

Спойлер

Тук над резултатите има такъв надпис.

1226391802_Screenshot2021-06-06at21-03-39-.png.04a6df817a54fe9b7ba016283e150ffe.png

Тук няма надпис, но...

1199342597_Screenshot2021-06-06at21-08-28-.png.9049bd41093ae3fd2044bcd508e25c0a.png

...като избереш хотела, тогава се появява...

1441733467_Screenshot2021-06-06at20-59-35ApartamentosPlaza.png.b2165bc0bd66970f03df7dd400098414.png

...също и в офертите на хотела си го пише.

1251628545_Screenshot2021-06-06at20-58-11ApartamentosPlaza.png.247871472121d6ace6e705ee9359248f.png

Това исках да кажа аз.

Редактирано от Patrick K
Оф, докато изтрия излишната снимка.... 2ч.
Връзка към коментар

Аз да попитам пак за такситата от Букинг - предполагам са сигурни? А в България някой ползвал ли е? Дава ми значително по-добра цена за трансфер от летище София до Боровец, отколкото хотела, който питах, но някак си повече му се чудя, отколкото за Виена...

edit: Хмм, явно до скоро услугата се е казвала Rideways. И това, и taxi.booking.com има много лош рейтинг в trustpilot 😞  

Редактирано от PolinaS
добавяне
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Фил каза:

Можеше ли да се намери  някакъв e-mail-адрес на съпорта на booking.com или връзката е само по телефон или чат на сайта? 

Изрових някакъв мейл, с който съм си общувала преди две години:

customer.service@booking.com

• Благодаря 1
Връзка към коментар
Георги Матеев

Набързо обръщам внимание на нещо. Тази сутрин рових в booking и в общи линии навсякъде (4-5 различни държави) веднага директно излизаше оферта за безплатно такси без да правя каквито и да е допълнителни гимнастики. Не знам дали е обичайно, може би в момента си промотират такси услугата и затова са по-ларж.

Ако има някакво значение: бях с българско IP, с основния/единствения си акаунт (имащ 200+ резервации от регистрация досега) и по който над 18 месеца нямам нито една нова резервация - може пък системата да ме зарибява обратно с бонуси 🙂 Макар че от друга страна пък никога не са ми пращали 10% код. То booking.com алгоритмите и без това са доста комплексни и сложни, а показваните оферти зависят от поне 5 фактора.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 28 минути , Георги Матеев каза:

Набързо обръщам внимание на нещо. Тази сутрин рових в booking и в общи линии навсякъде (4-5 различни държави) веднага директно излизаше оферта за безплатно такси без да правя каквито и да е допълнителни гимнастики. Не знам дали е обичайно, може би в момента си промотират такси услугата и затова са по-ларж.

Ако има някакво значение: бях с българско IP, с основния/единствения си акаунт (имащ 200+ резервации от регистрация досега) и по който над 18 месеца нямам нито една нова резервация - може пък системата да ме зарибява обратно с бонуси 🙂 Макар че от друга страна пък никога не са ми пращали 10% код. То booking.com алгоритмите и без това са доста комплексни и сложни, а показваните оферти зависят от поне 5 фактора.

И при мен излиза, но не ми изглежда като доста привлекателна оферта. 😄 

image.png.b1e851580ecda01d2269bf59dbc46fa8.png

• Смея се 4
Връзка към коментар
преди 49 минути , Георги Матеев каза:

Тече мощна реклама и опцията излиза непрекъснато. Горе в публикацията ми е списъка с места, за където важи повече от три седмици..

преди 20 минути , Христиан каза:

И при мен излиза, но не ми изглежда като доста привлекателна оферта. 😄 

image.png.b1e851580ecda01d2269bf59dbc46fa8.png

Опитай вписване през различни браузъри и ако не пада цената сменяй IP и отново достъп приз различни браузъри.

Отново акцентирам, че при вписване през реферал безплатно такси или не излиза, или исканата минимална сума е по-висока.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
Дани Магелани
преди 5 минути , Таньо каза:

Отново опция за безплатно такси.

1551108138_.png.f45be948f3fd187f6b03129cb37fc8c6.png

Късмет! 🙂

И за Родос видях над 196 лв. Но само през  сайта. В приложението не се появява офертата. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Да питам нещо- направих резервация в букинг за тук, цената беше 175 лв, след два дни видях цена при плащане веднага- 165 лв. Анулирах първата и направих друга резервация за 165 лв. Сега цената е 159 лв, но се чудя ако пак анулирам и правя нова резервация дали няма да имам проблем.

Връзка към коментар
преди 5 минути , stani.m каза:

Сега цената е 159 лв, но се чудя ако пак анулирам и правя нова резервация дали няма да имам проблем.

Какъв проблем? Щом имаш право на безплатна отмяна - отменяш си и това е.  

Връзка към коментар

Е да, но все пак стават две анулирания, накрая да не останем без стая/ че не е за мен, за други хора/

А и кога ще ми върнат парите от предната резервация не се знае.

Другото което мисля е да им пиша за политиката за намиране на най-ниска цена. Преди време така бяха ми върнали сума.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Звелина каза:

Търся актуален телефон за връзка със съпорта на Букинг на български език!

Закованият най-горе не е актуален.

Пробвай тези, през седмицата в работно време има по-голяма вероятност за бг агент:

02 425 37 00 и 02 425 37 11

• Харесвам 5
Връзка към коментар
На 6.07.2021 г. в 10:47, stani.m каза:

Да питам нещо- направих резервация в букинг за тук, цената беше 175 лв, след два дни видях цена при плащане веднага- 165 лв. Анулирах първата и направих друга резервация за 165 лв. Сега цената е 159 лв, но се чудя ако пак анулирам и правя нова резервация дали няма да имам проблем.

Въпроса е имаш право на безплатно анулиране ?

Ако да нямаш проблем да анулираш и да вземеш по-ниската цена. Аз бих го направил в обратен ред за да съм сигурен че ниската цена няма да изчезне

Връзка към коментар
преди 1 час, Звелина каза:

Търся актуален телефон за връзка със съпорта на Букинг на български език!

Закованият най-горе не е актуален.

Аз звъня на този, който ми дават в профила за връзка

E3484FC7-B4ED-4453-B57A-B80B09D3CFD7.jpeg

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Дани Магелани

Резервацията ми за Родос ми даваше право на безплатно такси. Когато го заявявах, се видя , че в падащото меню липсва полет София-Родос на 20 юли и не може да се резервира. Съпортът дори не ми отговори.

Отказах се от пътуването по други причини.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.