Прескочи до съдържание

Booking.com - полезни опции, съвети, възможности и трикове при търсене

rik4o

Препоръчани мнения

преди 9 минути , Ivko каза:

Да в същия съм примерно буквам 15-20 и решавам после да съкратя и правя 15-18 и аз си мисля, че щом намалям не би трябвало да има разлика. а ако добавям нощувки вече е друго.

Няма да промени цената, многократно проигравано. Когато се колебаеш за дати и цената е видимо изгодна и разбира се не плащаш, резервираш за по-голям период/застраховаш се от промяна в цената/ и после наместваш.  

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 3 часа, ива валя каза:

Резервирала съм четири последователни нощувки с четири отделни резервации. Ще имам ли проблем в хотела?

Често резервирам по същия начин от години, не съм имал никакви проблеми досега.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, M@ria каза:

А с каква цел го правите това?

Зависи. Най-общо, осигурява ми възможност за анулиране на някоя от нощувките и промяна в маршрута, например. Или пък, в друг случай, намиране на по-добра цена и отново безплатно анулиране. Понякога, но рядко, се е случвало да се разочароваме от избора и да анулираме втората нощувка. Тъкмо обратният случай беше преди седмица. Оказахме се в новостроящ се хотел, недовършен и със сериозни проблеми - климатикът протече в стаята, след това и лампите изгаснаха по неведоми причини. Имахме право на безплатно анулиране, а аз бях резервирал двете нощувки наведнъж. 🙂

• Харесвам 4
Връзка към коментар
На 10.06.2021 г. в 4:13, PolinaS каза:

Аз да попитам пак за такситата от Букинг - предполагам са сигурни? А в България някой ползвал ли е? Дава ми значително по-добра цена за трансфер от летище София до Боровец, отколкото хотела, който питах, но някак си повече му се чудя, отколкото за Виена...

edit: Хмм, явно до скоро услугата се е казвала Rideways. И това, и taxi.booking.com има много лош рейтинг в trustpilot 😞  

Аз съм ползвала безплатно такси на букинг от летището на Ница до хотела. Нямам никакви забележки. В България не съм ползвала.

Връзка към коментар

Ако сега резервирам 3 нощувки и ползвам код за 10 % отстъпка, а после се наложи да ги намаля на две нощувки, кодът ще остане ли активен? Или, ако запазя две и добавя трета? 

Връзка към коментар
преди 8 минути , Lindt каза:

Ако сега резервирам 3 нощувки и ползвам код за 10 % отстъпка, а после се наложи да ги намаля на две нощувки, кодът ще остане ли активен? Или, ако запазя две и добавя трета? 

Би трябвало да се преизчисли на база на окончателните нощувки. Аз запазих настаняване през американския TopCashback първо за 6 нощувки  при 6%, а после ги намалих на 1, без да анулирам и в момента ми показва кешбек, съответстващ на цената на 1 нощувка.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 58 минути , Lindt каза:

Да

• Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...
На 25.09.2021 г. в 21:17, rik4o каза:

Зависи. Най-общо, осигурява ми възможност за анулиране на някоя от нощувките и промяна в маршрута, например. Или пък, в друг случай, намиране на по-добра цена и отново безплатно анулиране. Понякога, но рядко, се е случвало да се разочароваме от избора и да анулираме втората нощувка. Тъкмо обратният случай беше преди седмица. Оказахме се в новостроящ се хотел, недовършен и със сериозни проблеми - климатикът протече в стаята, след това и лампите изгаснаха по неведоми причини. Имахме право на безплатно анулиране, а аз бях резервирал двете нощувки наведнъж. 🙂

А тези чести анулации не оказват ли някакво влияние на рейтинга ти ? Предполагам, че си поне Genius 2. Мисля, че някой беше споменал, че много му бавят кешбека от Букинг ( 10 -те %), понеже имал много анулации. При теб как е ?

Връзка към коментар
преди 1 час, nino каза:

А тези чести анулации не оказват ли някакво влияние на рейтинга ти ? Предполагам, че си поне Genius 2. Мисля, че някой беше споменал, че много му бавят кешбека от Букинг ( 10 -те %), понеже имал много анулации. При теб как е ?

Никакво. Предполагам, че те не се отчитат въобще към рейтинга. Отскоро даже съм Genius 3, при все, че дори не знаех за това ниво, явно е ново. Нямам кешбек от Букинг от 10% и което е още по-странно, през последните най-малко 2 години не съм получил нито един код. Не съм и ползвал такъв, а си резервирам редовно  през основния си акаунт.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, rik4o каза:

Нямам кешбек от Букинг от 10% и което е още по-странно, през последните най-малко 2 години не съм получил нито един код. Не съм и ползвал такъв, а си резервирам редовно  през основния си акаунт.

Нямат причина да те "съблазняват" с код. Ти си букваш.

Аз си имам теория- търся каквото си търся и спирам. След ден-два-три ми изпращат код. Е, не е правило, но в повечето случаи е така. Но аз съм Genius 1, малка рибка.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 12 часа, neuromancer каза:

Абе не е правило, търсил съм без да буквам, после ми пращат напомняне, да не съмм забравил, ама код няма

Да, едно "голо" напомняне, което дразни още повече. 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Бих искал да ви попитам, имам ваучер от предишна резервация с код за 10 %. Хотела , на който съм се спрял има опцията "Плати с портфейл". За да ползвам портфейла трябва да платя веднага при резервацията.  Тя ще бъде с право на анулация.

Въпроса ми е , ако се наложи да анулирам дали ще ми се запази пак ваучера за друга резервация, или ще го загубя ?

Връзка към коментар
преди 9 минути , nino каза:

Бих искал да ви попитам, имам ваучер от предишна резервация с код за 10 %. Хотела , на който съм се спрял има опцията "Плати с портфейл". За да ползвам портфейла трябва да платя веднага при резервацията.  Тя ще бъде с право на анулация.

Въпроса ми е , ако се наложи да анулирам дали ще ми се запази пак ваучера за друга резервация, или ще го загубя ?

Това, което имаш, не е ли натрупан кредит, а не ваучер? 

Може да го използваш, а ако анулираш, да се върне в портфейла ти. Ние променяхме такава резервация есента и нямаше никакъв проблем 

Цитат
Какво ще се случи, ако анулирам резервацията?
Ако резервацията може да бъде анулирана безплатно, Кредитите ще ви бъдат върнати изцяло.
При анулиране на резервация с частично възвръщаема стойност, сумата от Кредитите, която ще получите обратно, ще бъде пропорционална на размера на неустойката за анулиране.
При анулиране на резервация с невъзвръщаема стойност, Кредитите не се възстановяват.

Връзка към коментар
преди 1 минута , Lindt каза:

Това, което имаш, не е ли натрупан кредит, а не ваучер? 

Може да го използваш, а ако анулираш, да се върне в порфейла ти. Ние променяхме такава резервация есента и нямаше никакъв проблем 

Да, кредит е . Много ти благодаря ! 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

След придобиването на най-големият резервационен сайт за хотели с кешбек в мили Rocketmiles ,  Букинг са придобили и един от най-големите му конкуренти ПойнтсХаунд - https://pointshound.com/hotel/?currency=USD&locale=en-US

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.