neuromancer Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари преди 6 часа, Madonna каза: След като изпускам за пореден път срока за застраховка, сега питам навреме 🙂 Предстои да купя самолетни билети до Азия, които ще ползваме през декември. Никога не съм купувала толкова рано и малко ми е притеснено. Какви са вариантите? Някаква форма на Флекс, която оскъпява билетите с 20-30 % Застраховка отмяна на пътуване друго? Някой ползвал ли е застраховка при пътуване? Ако на някой от семейството се наложи да не пътува, важи ли за всички билети? Ние бихме искали да е сключена по този начин, но дали е възможно. Днес ще се обадя в Алианц и Групама, но там има проблем, че пътуването най-вероятно ще е от Истанбул, а до там ще пътуваме с автомобил. Питах ИИ, но не ми върна нищо, което мога да ползвам, освен, че е важно при сключване на застраховката да е за всички съпътстващи/придружаващи лица.''Europäische Reiseversicherung AG описват покритие за “съпътуващи членове на семейството” и допълнително съпътуващи, ако са с еквивалентна застраховка, но изисква тръгване от България. Принципно това са вариантите, вкл. trip.com или Edreams имаше възможност срещу малка сума да си добавиш възможност за промяна. Аз не съм го ползвал и нямам личен опит, ама тук във форума съм го видял това. Освен това гледай условията на билета, където пише право на промени, обикновено ако не е промоция винаги има право на промени (с доплащане, ако се е сменила тарифата). Това съм го ползвал няколко пъти. Застраховка почти винаги купувам, и да, разболяване на един от пътуващите винаги се включва и важи за всички (не мога да твърдя за 100% от застраховките, ама би трябвало :-), трябва да е документирано застрахователно събитие, примерно ако не ти дадат отпуска май не се включва). Има и специфични особености на авиокомпанията понякога, примерно да платиш малка сума и да получиш време за мислене.
Дани Магелани Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари Преди 1 час, Ilian359 каза: Вижте условията на Армеец, тяхната Отмяна на пътуване е най-добра. Доколкото си спомням ако пътуващите са семейство, се изплаща обезщетение на всички при заболяване на един. Няма никакво значение откъде докъде и с какво пътувате. Единствено има значение какво сте платили в последните 5 дни. Ако сте платили само капаро, можете да застраховате само него. Ако сте резервирали хотел с "Pay nothing until.....", не можете да го застраховате. ИИ не е добър съветник за такива детайли. Аз не съм доволна от Армеец. 2
Ilian359 Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари Аз не съм доволен от бюрокрацията при завеждането на щета, но Отмяната им покрива най-много рискове като напр. лошо време - затова ги предпочитам. Досега са ми плащали всичко до стотинка. 2 1
Madonna Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари Благодаря ви! Купувам билети, веднага купувам и акомодейшън nonrefundable и застраховам. А дали може след известно време да дозастраховам 🙂 имам в предвид да купя вътрешни полети, още нощувки и т.н. и да ги добавя към застраховката срещу заплащане, разбира се. Толкова бързо нямам ресурс да направя програмата и да купя всичко наведнъж 🙂 трябва да прочета пътеписи, да гледам видеа, ревюта, да питам вас... 🙂 Благодаря ви!
neuromancer Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари e чак пък nonrefundable ако са refundable можеш да си ги откажеш по нормалния начин, не през застраховката
jul Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари Не ми се е налагало да пробвам как работи, но за полети от Истанбул само Армеец. Групата и пр.важат само за изходящ полет от България. Направих само на полетите, като ми обясниха, че мога да добавям /примерно вече неотменими резервации, каквито още нямам/. Доволни те и недоволните от Армеец - може ли да споделите подробности? 1
tara Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари Не съм правила застраховка за отмяна на пътуване, но винаги сключвам здравна в Дженерали. Преди 2г не застраховаха хора над 69г и за лятната почивка в Гърция за родителите ми правих в Армеец отделно от нашата. Заради вода в ухото и 5 дни по-късно тежък отит звънях на телефона в полицата и обясних. Поискаха да почакам малко. 40 мин по-късно ми звънна частен лекар от курорта, в който бяхме, който ми обясни на английски език къде да го намерим и работното време. Изпрати ми и по вайбър локация. Беше на 500м от нас. Отидохме, преглед, изписа лекарства. След 3 дни отново отидохме, даде антибиотик. Само записа номера на полицата. Нищо не сме плащали, бяха безкрайно любезни. Каза да снимаме рецептите и да ги занесем на застрахователя, когато се приберем, но аз забравих, а там в аптеката ги вземат. Като цяло много положителен отзив. 5
jul Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари Здравни за пътуване ясно, въпросът е отмяна на пътуване /изходящо извън България/.
Дани Магелани Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари На мен в пандемията Армеец не ми платиха нищо. А застраховката беше върху билети и нощувки близо 6000 лв. 3
Madonna Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари Много благодаря! А здравни застраховки какви правите?
Loverboy Публикувано: 11 февруари Публикувано: 11 февруари Аз си търся Отмяна на пътуване - Армеец ли са най-добри? На сайта им има информация за много покрити рискове, но цени не виждам…
Бръмбар Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари преди 9 часа, Дани Магелани каза: На мен в пандемията Армеец не ми платиха нищо. А застраховката беше върху билети и нощувки близо 6000 лв. Дани, като причина да не плащат форс мажор ли обявиха или друга причина?
Дани Магелани Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари преди 27 минути , Бръмбар каза: Дани, като причина да не плащат форс мажор ли обявиха или друга причина? Дълго е за обяснение случилото се в първите дни на пандемията. Анулираха в последния момент първият ми полет. Няма как да стигна за следващия презокеански и вътрешните в САЩ, загубени автобусни билети и куп нощувки в Ластминитс. Част успях да анулирам, други - не. 1
Бръмбар Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари Ясно, просто ми беше интересно каква причина са изтъкнали Армеец за да не платят по застраховката. Много жалко за голямата загубена сума.
Дани Магелани Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари преди 19 минути , Бръмбар каза: Ясно, просто ми беше интересно каква причина са изтъкнали Армеец за да не платят по застраховката. Много жалко за голямата загубена сума. Успях да възстановя голяма част в рамките на 3 години, но трудно. Нощувки в Канада, автобус от Монреал до Ниагара Фолс, влак от Палм Бийч до Маями не успях. За круиза ми възстановиха парите, за самолетите някъде ваучери, някъде пари, но не пълната сума. Ако си бях взела болничен и го дадях на Армеец, предполагам щяха да платят. Но аз бях честна към тях да обявя истинската причина. 5
bobole4e Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари преди 13 часа, Madonna каза: А дали може след известно време да дозастраховам 🙂 имам в предвид да купя вътрешни полети, още нощувки и т.н. и да ги добавя към застраховката срещу заплащане, разбира се. може да се дозастраховаш, т.е. правиш нова и нова застраховка за новите разходи. Например - купуваш самолетни билети, на другия ден правиш застраховка за тях. След месец нощувки, отиваш с фаКтурата за платената сума и застраховаш тях и така. Даже в Левс инс не са ми искали доказателство за плащанията, казаха,че е на моя отговорност ако се стигне до иск да ги представя и да са верни с това, което съм застраховала като суми. 1 1
la vie de iren Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари Искам да споделя положителен опит със застраховка за пътуване от Евроинс (водеше се за цял свят без САЩ и Канада, лимит 20 000 €). Във Виетнам ми се наложи спешен болничен престой и операция. Свързахме се с асистанс центъра и те бързо ни насочиха към партньорска болница - противно на очакванията ми, тя беше частна. Всички разходи по лечението и престоя бяха покрити от застрахователя. Поради часовата разлика се наложи изчакване за одобрение на сумите и направих два депозита, за да се ускорят процедурите, но впоследствие те ми бяха възстановени. Всичко завърши добре, единственият минус беше, че пропуснах 6 дни от престоя ни във Виетнам и не се качихме на 2 полета. 😀 6 1
Madonna Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари преди 2 часа, la vie de iren каза: Искам да споделя положителен опит със застраховка за пътуване от Евроинс (водеше се за цял свят без САЩ и Канада, лимит 20 000 €). Във Виетнам ми се наложи спешен болничен престой и операция. Свързахме се с асистанс центъра и те бързо ни насочиха към партньорска болница - противно на очакванията ми, тя беше частна. Всички разходи по лечението и престоя бяха покрити от застрахователя. Поради часовата разлика се наложи изчакване за одобрение на сумите и направих два депозита, за да се ускорят процедурите, но впоследствие те ми бяха възстановени. Всичко завърши добре, единственият минус беше, че пропуснах 6 дни от престоя ни във Виетнам и не се качихме на 2 полета. 😀 Благодаря за споделянето! Дано здравословно всичко е наред вече, и да остане само спомен от Виетнам. Каква беше тази застраховка в Евроинс? И каква застраховка би покрила пропуснати полети във вашия случай? преди 3 часа, bobole4e каза: може да се дозастраховаш, т.е. правиш нова и нова застраховка за новите разходи. Например - купуваш самолетни билети, на другия ден правиш застраховка за тях. След месец нощувки, отиваш с фаКтурата за платената сума и застраховаш тях и така. Даже в Левс инс не са ми искали доказателство за плащанията, казаха,че е на моя отговорност ако се стигне до иск да ги представя и да са верни с това, което съм застраховала като суми. А Лев Инс покрива ли полет извън България? А дали е възможен вариант да направим отмяна на самолетни билети в Алианц до 7 дни след закупуване, а следващата застраховка отмяна за нощувки, вътрешни полети да е в друга компания? 1
la vie de iren Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари преди 3 минути , Madonna каза: Благодаря за споделянето! Дано здравословно всичко е наред вече, и да остане само спомен от Виетнам. Каква беше тази застраховка в Евроинс? И каква застраховка би покрила пропуснати полети във вашия случай? Благодаря, добре се възстановявам. 😊 Моята застраховка беше "помощ при пътуване в чужбина". 1
Ilian359 Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари преди 14 часа, Madonna каза: Благодаря ви! Купувам билети, веднага купувам и акомодейшън nonrefundable и застраховам. А дали може след известно време да дозастраховам 🙂 имам в предвид да купя вътрешни полети, още нощувки и т.н. и да ги добавя към застраховката срещу заплащане, разбира се. Никога не взимай настаняване без право на отказване! Застраховките (не само на Армеец) не покриват форсмажор като пандемии военни конфликти, размирици и т.н. Не може да дозастраховаш, пуска се отделна полица.
Oshko Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари Има ли застраховки, които позволяват при канселиране на полет по оперативни причини от авиокомпанията да ти покрият нов билет, който сам си купиш?
Дани Магелани Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари Има съществена разлика между застраховка Помощ при пътуване и за отмяна на пътуване, мисля че е ясно. Имам годишна Мултитрип на Алианц. Преди 2 години се изгорих на гофретник в СФ и на круиза ползвах лекар и антибиотик. Платиха ми 100%. Преди една ВА закъсня от София, изтървах полета за НЙ и щетата беше пропусната 1 нощувка за 250$ и трансфер за 35$. ВА хвърлиха вината на летище София и не платиха нищо, и Аероиск не успя да се пребори. Единствено от Алианц получих 100$ - таванът на обезщетението. Е, поне нещо. За пропуснати ползи не говоря изобщо. 2
Madonna Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари преди 8 часа, Ilian359 каза: Никога не взимай настаняване без право на отказване! Застраховките (не само на Армеец) не покриват форсмажор като пандемии военни конфликти, размирици и т.н. Не може да дозастраховаш, пуска се отделна полица. Каква е по-различното дали нощувката е без право на отказване или самолетния билет?
neuromancer Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари Самолетен билет по-трудно можеш да го направиш с право на отказ, а хотел по-лесно да намериш с право на отказ. Освен това застраховките на винаги покриват всичко (дадени са примери с пандемия, война...), така че ако може да вземеш хотел с право на отказ по-добре, че винаги го имаш правото. 3 1
Madonna Публикувано: 12 февруари Публикувано: 12 февруари преди 6 минути , neuromancer каза: Самолетен билет по-трудно можеш да го направиш с право на отказ, а хотел по-лесно да намериш с право на отказ. Освен това застраховките на винаги покриват всичко (дадени са примери с пандемия, война...), така че ако може да вземеш хотел с право на отказ по-добре, че винаги го имаш правото. Разбрах, благодаря!
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега