Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

По-важно е какво изплащат, а не какво пише, че може да платят.

Аз съм много скептичен към родните застрахователи, още по-малко Армеец, всеки знае кой седи зад тях..

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Така е, важното е да плащат.

От "Армеец"  съм получавал без много разправии. 

Ако почнем с кой зад кого стои много малко "читави"  бизнеси ще открием. Като начало спираме с най-вървежните кредитни/дебитни карти към момента 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
46 minutes ago, П.Кръстев said:

Аз доколкото прегледах застраховките за отмяна на пътуване, не намирам подходящ Застраховател, който би изплатил нещо в случай, че примерно ограничат достъпа до Канарските острови заради Корона вируса (където ни предстои пътуване края на Април месец, което по принцип не мисля да отменям). Поправете ме ако греша и всъщност има такава застраховка?

И аз не намирам застрахавател, който би изплатил нещо в случай, че заради вируса е невъзможно да се осъществи пътуване. Не говоря за случай, в който има заразени там, където отиваме или поради страх от зараза не искаме да пътуваме. Имам предвид сериозни ситуации, които ни поставят в невъзможност да пътуваме - отменени полети до мястото, попадане в зона с карантина и т.н.  Не знам, ако се разболея с температура и кашлица, но не е корона вирус дали ще ми откажат достъп до полета?

Говорих с моя застраховател, обеща да се обади, ако намери нещо подходящо.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Alexander каза:

По-важно е какво изплащат, а не какво пише, че може да платят.

Аз съм много скептичен към родните застрахователи, още по-малко Армеец, всеки знае кой седи зад тях..

Който и да стои зад тях, винаги са били изключително коректни в случай на щета.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, П.Кръстев каза:

Аз доколкото прегледах застраховките за отмяна на пътуване, не намирам подходящ Застраховател, който би изплатил нещо в случай, че примерно ограничат достъпа до Канарските острови заради Корона вируса (където ни предстои пътуване края на Април месец, което по принцип не мисля да отменям). Поправете ме ако греша и всъщност има такава застраховка?

Според мен е по-вероятно резервации през Booking и AirBNB да бъдат отменени (въпреки, че са без право на отмяна) отколкото някой застраховател да изплати нещо... (това при положение, че ситуацията стане по-сериозно от настоящата паника)

Понеже и аз се пека на този огън - Застраховка отмяна на пътуване- та да кажа какво разбрах днес. 

1. Застрахователен брокер изобщо не е на ясно какви са условията за сключване на застраховка. Поиска документи за всички плащания, ваучери и резервации, които ще сканира и прати в Армеец за оферта. 

2. От Армеец веднага попитаха кога съм платил и ме отрязаха - в общите условия пишело до 5 дни след покупката. (Купил съм хотелско настаняване и самолетен билет на 20.02.20202).

3. Онлайн калкулатора на Уника ме посъветва да позвъня за подробности в офис. Надписът светна в червено, защото до КРАЯ на пътуването остават 21 дни. Иначе предлагат три тарифи като последната е най-скъпа и само тя включва Отмяна на пътуване. Звъннах, но линията им е много заета.

4. Пробвах се и в Дженерали, защото всички покупки са минали през КК с включена медицинска застраховка пътуване при тях. Оттам ме светнаха, че от датата на плащане на самолетния билет съм застрахован за срок от 90 дни. Но това само по принцип и според условията в полицата, разбирай само медицински разходи, багажи, зъболечение! Според асистента в полицата им пишело, че всички застраховки ОТПАДАТ по време на пандемия или локална епидемия. Извини се, че в случая няма как да ми осигури и застраховка Отмяна на пътуване.

5. Юсит калър и те застраховат при някакъв неизвестен ми застраховател- Bulgaria Insurance. Стигнах до он-лайн оферта само, без да сключвам договор.

Голяма греда! 

Мисля да спра тук с опитите,освен ако няма някакъв друг вариант, до който не успях да се добера.  

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Тези дни имам една чуденка относно туристическите застраховки и евенуално възстановяване на разходи за хотел.

Ако коронавирусът направи така, че дестинацията, за която съм се запътил е блокирана и съм платил за хотел чрез reward points (конкретно койни в Travala.com), застрахователите признават ли такива плащания за разход? Биха ли възстановили подобни разходи? На практика плащане с дебитна/кредитна карта няма, но има направена резервация.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Конкретно за койните не мога да кажа, иначе за reward points те по регламент са без стойност, следователно не се връщат. Ако обаче вие откажете резервацията, при което плащате някаква сума и ви връщат точките, тази сума подлежи на възстановяване (това от мое питане преди време, без връзка с епидемии и без практически опит с връщане на парите).

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Наложи ми се да търся покритие по застраховка "Отмяна на пътуване". Освен Армеец, не намерих някой, който да направи каквото и да било покритие на самоорганизирани като нас. Говорила съм и с Уника, Дженерали и Групама. Повечето имат подобни застраховки, но само за клиенти на туроператори. 

Наскоро Булстрад също пуснаха медицински разходи за чужбина Булстрад Травъл Пакет с опция "Отмяна на пътуването".

• Отмяна, прекъсване или удължаване на пътуването - Застрахователят ще възстанови документално доказаните разходи, настъпили във връзка с отмяна, прекъсване или удължаване на пътуване, както и забава или отмяна на редовен полет или изпускане на свързващ редовен полет, които не подлежат на възстановяване на друго основание.
  • Забавяне, повреда, загуба или кражба на багаж и документи

Проверете и при тях как стоят нещата. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
1 hour ago, .♥.Fancy.♥. said:

Наложи ми се да търся покритие по застраховка "Отмяна на пътуване". Освен Армеец, не намерих някой, който да направи каквото и да било покритие на самоорганизирани като нас. Говорила съм и с Уника, Дженерали и Групама. Повечето имат подобни застраховки, но само за клиенти на туроператори. 

Наскоро Булстрад също пуснаха медицински разходи за чужбина Булстрад Травъл Пакет с опция "Отмяна на пътуването".

• Отмяна, прекъсване или удължаване на пътуването - Застрахователят ще възстанови документално доказаните разходи, настъпили във връзка с отмяна, прекъсване или удължаване на пътуване, както и забава или отмяна на редовен полет или изпускане на свързващ редовен полет, които не подлежат на възстановяване на друго основание.
  • Забавяне, повреда, загуба или кражба на багаж и документи

Проверете и при тях как стоят нещата. 

Не съм съгласна! Аз днес се застраховах в Уника, даже им звънях преди това. Няма изискване пакетът да е закупен от туроператор. Специално попитах.  Вече условията, при които биха възстановили сума например за изпуснат полет, са друга тема. 

Допълвам, търсих общите условия на Булстрад относно опцията "Отмяна на пътуване", но не ги намирам. Имат само някаква брошура, която почти нищо не казва.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Проучвах пазара преди месеци. Тогава това беше резултата. 

За Общите условия на Булстрад - не мога да помогна, ако ги няма он-лайн. Предполагам, че ако им пишете, ще ви ги дадат. Просто казах, че и те пуснаха такъв продукт. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Още не съм взел застраховка, а имам само няколко дни.

Става дума за САЩ и това което искам е да има телефон за връзка, за да се избегнат евентуални плащания. Доколкото знам, някои застраховки предлагат такива екстри.

Интересува ме основно добро здравно покритие. Ясно е, че с спирането на полетите по всяко време, няма какво да се направи и има риск.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 20 минути , Alexander каза:

Още не съм взел застраховка, а имам само няколко дни.

Става дума за САЩ и това което искам е да има телефон за връзка, за да се избегнат евентуални плащания. Доколкото знам, някои застраховки предлагат такива екстри.

Интересува ме основно добро здравно покритие. Ясно е, че с спирането на полетите по всяко време, няма какво да се направи и има риск.

И аз съм в същата ситуация. Ти към кой застраховател се ориентираш? 

Всички дават някакъв телефон за връзка, но дали ще се получи комуникация, може да каже някой с опит.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

И аз съм в същата ситуация. Ти към кой застраховател се ориентираш? 

Всички дават някакъв телефон за връзка, но дали ще се получи комуникация, може да каже някой с опит.

Към никой все още, исках японците от марин, но не знам къде трябва да се звъни при нужда и колко сработва.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 2 минути , Alexander каза:

Към никой все още, исках японците от марин, но не знам къде трябва да се звъни при нужда и колко сработва.

Ще съм благодарна, ако споделиш решението си! Проблемът с бг застрахователи е малката сума, а за САЩ си трябва поне 100 000 мисля. За чуждите - проблемът с връзката, при нужда. Омотах се и не мога да реша.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Дани Магелани каза:

Ще съм благодарна, ако споделиш решението си! Проблемът с бг застрахователи е малката сума, а за САЩ си трябва поне 100 000 мисля. За чуждите - проблемът с връзката, при нужда. Омотах се и не мога да реша.

Разбира се, имам точно 3 дни още. Мен това с малката сума, не ме притеснява чак толкова, смятам, че и 50к са добре, сега винаги може на теория да стане нещо и дори 100 да не стигнат.

По-важното е, да не се налага да плащам аз, а после да си ги търся. Много малко хора имат хиляди евра в картите си и могат да си платят такива суми, дори после да ги връщат.

Затова търся с кол център, откъдето да ме изпратят при нужда на място, където няма да плащам нищо.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

Проблемът с бг застрахователи е малката сума, а за САЩ си трябва поне 100 000 мисля.

Извинявам се, че намесвам в дискусията ви, но сложете още една нула. 100 хил. са като добро утро за американската здравна система. Търсете покрития от порядъка на 7-цифрени числа. Затова и туристическите застраховки с покритие в САЩ са най-скъпите на пазара.

Тук има магеланци, живеещи в САЩ и те ще потвърдят числата. Не се сещам имена, обаче, за да ги добавя в дискусията. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

В Токио Марин https://www.hccmis.com/travel/ има два различни бутона, I am leisure traveler и I am visiting USA, но след отваряне като гледан всичко е едно и също в плановете. Каква им е разликата?

След това виждам два плана, единият Атлас Америка и другият Атлас Америка премиум, като вторият е два пъти по-скъп 22 срещу 423 долара, но максималните цифри са 50 хиляди и при двата с по 250 долара самоучастие.

След като са еднакви тези цифри, защо единият план  е два пъти по-скъп от другия? 

Ако вдигна лимита на 1 милион с 0 самоучастие, разликите между плановете намаляват и са 60 срещу 75 долара за моят период.

Някой който е правил с тях, може ли да подскаже нещо?

Не разбрах и дали имат телефон за връзка и дали се налага да се плаща нещо при нужда на място

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Няма разлика в плановете, повечето бутони водят на едно и също място и към едни и същи цени.

Телефон за връзка имат, а при нулево самоучастие не се плаща нищо.

Всички тези неща ги пише в полицата, която е строго препоръчително да се прочете, преди да се продължи нататък.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
На 7.03.2020 г. в 11:08, Дани Магелани каза:

Направих си през Токио Марин с 0 самоучастие, пък дано не се налага да се използва..

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 8.03.2020 г. в 11:36, Alexander каза:

След като са еднакви тези цифри, защо единият план  е два пъти по-скъп от другия? 

Заради някои допълнителни покрития, немаловажни: (Premium / Regular) Accidental death (100 000 / 25 000), Common carrier accidental death (100 000 / 50 000), Personal liability (100 000 / 25 000), Lost Checked Luggage (2000 / 1000), Natural Disaster - Replacement Accommodations, Political Evacuation и др.

https://www.hccmis.com/docs/at_prem_doc_specimen.pdf

https://www.hccmis.com/docs/at_doc_specimen.pdf

Лично за мен Personal liability е много важна клауза, това е нещо като Гражданска отговорност, но с разширен обхват, не само при шофиране.

Ето ти номер за асистанс, достъпен от целия свят: https://www.hccmis.com/docs/worldwide_numbers.pdf

А тук можеш да намериш тонове полезна информация: https://zone.hccmis.com/clientzone/

Първо въвеждаш е-адреса, на който са ти доставили полицата, след това малко лични данни - номер на полицата, име, рождена дата... В портала ще намериш всичко, каквото ти трябва, вкл. таблици с имена, адреси, телефони и специалности на лекари по целия свят, телефонни номера за асистанс, инструкции за действие, travel alerts и т.н.

Връзка към коментар

Здравейте

Някои знае ли дали мога и ако мога как да си канцелирам застраховката в worldnomads? Влизам си в профила , но там имам опция да сменя датите , а в мейла който имам имам опция cancel your policy , но не мога доникъде да стигна

Благодаря предварително 

Връзка към коментар
преди 20 часа, Alexander каза:

Направих си през Токио Марин с 0 самоучастие, пък дано не се налага да се използва..

Само няколко часа след като я направих се наложи да я канселирам. Според условията им е безплатно и възможно, ако е преди датата на започване. 

Само, че никъде няма бутон кансел.. писах два пъти през акаунта ми, но не получавам нито мейл-потвърждение, нито нищо, а от утре е в действие..

Остава да чакам

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 6 минути , Alexander каза:

Само няколко часа след като я направих се наложи да я канселирам. Според условията им е безплатно и възможно, ако е преди датата на започване. 

Само, че никъде няма бутон кансел.. писах два пъти през акаунта ми, но не получавам нито мейл-потвърждение, нито нищо, а от утре е в действие..

Остава да чакам

Защо? Не е ли по-добре да действа застраховката за отмяна на пътуване?

Връзка към коментар
преди 1 минута , Дани Магелани каза:

Защо? Не е ли по-добре да действа застраховката за отмяна на пътуване?

Всичко приключи вчера, писал съм в темата за коронавируса по случаят. Щях да съм последният влезнал от Европа утре вечер след новите забрани на Тръмп..а какво ще стане след 10 дни никой няма как да знае, виж ми поста в другата тема.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.